2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Bize gaz ilacida vermiyo ısrarla doktor. Pzt başka doktora götürcem. Kiraz cekirdegini ayaginami karninami koyuyosun cnim

Canım bızım eczacı bı aıle dostumuz var cok kaynar havlu cok sıcak su ıle masaj ıyı gelmez dedı bana mastıt oldu bende. Ilıktan bı tık sıcaga olsun yeter cok sıcak oldu mu sutu pısırır ıcerıde dugumlenır demıs bende utulenmıs havlularla kendımk sarıyordum ama bıraktım ogrenınce

Merhaba sevgili eylül anneleri.
Ben de 13 gün önce 3.melegime kavuştum.
20 aylık kızımın kardeşi ile 3.günündeki şu sözleri hem yüzümü tebessüm ettirdi hem de biraz burukluk hissettim. En son 2 ay önce dinlediği barış manço arkadaşım essek şarkısından "yoksa bana küstün mü, unuttun mu beni, arkadaşım eşşek" dedi bana
Abiler ablalar eve gelen bebek kardeşten sonra anneleri tarafindan unutulma endişesi yaşıyor demekki.
Kiyamam kuzucuklara...
Benim şimdiki yaklaşımım iki bebegime de sanki ikizlermis gibi davranmaya çalışıyorum.
Herşeyi "anne yapsin, anne versin, anne cicilesin, anne tutsun, anne yedirsin, anne kucaana alsın" diyor
Sezaryen ol.dan kendisini kucağıma alamadigimi soylemistim. Minik bebeği kucagimda görünce arkamdan "anne bebegi kucaana aldı" diyor kokosum. "Beni almıyor onu alıyor" durumunun bile farkında.
İlk 6 ay çok önemli kardeş kıskançlığın atlatmak için.
Bana kardeşler arası yaş farkı az olunca süreç daha kolay gibi geldi.
Zira yaş farkı artınca tüm bu sorgulayici durumlar, gelişen zihinsel kapasite ile daha çetrefilli olabiliyor. İlk iki kızım arasında 52 ay var son ikisi arasında 20. Bence 52 aylık fark daha zordu.
Dilerim hepimiz ailemize yeni katılan miniklerimizle çabucak mutlu bir düzen kurarız.
Kolayliklar... Sevgiler...

Kızlar bugun 9. Gunumuz ama ben bayagı bı depresyondayım hergun aglıyorum artık hem meme ucunyaralarım hem mastıt hem bebegıme ıyı bakamıyorum gıbı hıssetmelerım hem bıberona gecmemek ıcın ugrasıp ıyıce canımı yakmalarım sonunda mecbur antıbıyotıge baslamalarım derken yıldım galıba. Annem yada kv bızde kalıolar devamlı yanımda bırı oluyo ama her gelen senı hıc ıyı gormedık, kotu gozukuyosun dıo ıyımısın dıye sorduklarında bıle aglamaya baslıyorum sormasınlar gelıp gıtmesınler daha hıc hazır degılım ben ve bebegım bıle bırbırımıze tam alısamadık kı bıde baskaları mısafırcılık oynamak ısteyınce ben cıldırıyorum. Insanlara hastayım dıyorum dn kısa surede bebısı zıyarete gelıcez dıyorlsr yanı pes! Bıde dun aksam yıne sayıp sutu bıberonla verdım bebegım ac gıbı aglıyor ama sutu de emmıyor tam 2 bucuk saat elımızde bıberon bız germek ıstedık bebeım cekıyor ama sut azalmıyor devamlı aglıyor ne oldugunu anlamadık emme ıcgudusu dudak tıryakısı dedık ama acıktım aglamasını da duydum. Kendı mememı versem onda daha cok aglıo yaradan sut cekemıo dedım kayınvalıdemle ıkımız 2bucuk saat ne oldugunu anlamadan cocucugumu aglattık. Sonra annem geldı tesaduf bı baktı bıberondan sutgelmıyor sutumdekınyag bıberonun ucunu tıkamıs megerse bebegım emmeye calısıyor ama ememıyormus salaklıgımız tuttu anlayamadık tecrubem de yok annem gelınce 100 cc yı 10 dk da nefessız aldı bebegım saatlerce uyudu bende hala aglıyorum yetemıcem galıba ben

Bize gaz ilacida vermiyo ısrarla doktor. Pzt başka doktora götürcem. Kiraz cekirdegini ayaginami karninami koyuyosun cnim
Sanci olunca karnina koyuyorum sonra ayaklarinada koyuyorum. On gunlukken verilmiyof gaz ilaci bildigim kDariyla. 15 yada bir ay sonra veriliyor tam emin degilom

Bende yara yoktu o yüzden o kadar korktum ki kötü bi hastalık oldu diye. Oğluma kocama bakıp bakıp ağladım ölcem mi diye.

Hayirli olsun cnm. Saglicakla buyut bebegini. Bebege gire degisiyor bence. Kizlar daha uyumlu. Benim Buyuk iyice huysuzlandi. Vurmaya calisiyor. Atma huyu var elindd ne varsa firlatiyor bu sefer bebege firlatiyor. yaklasinca ezmeye calisor . Kucaga alamamak kotu. Almayinca karnima vuruyor. Acidigini biliyor. Bizim daha zor geciyor. Buyugum zaten zor bir cocuk yemesi uykusu herseyi zor. Oturmuyor hic. Yasitlarla kendinden kucuklerle oynamaz . Hic bir sekilde soyleneni yapmiyor. Yapisiyor bana. Emzirirken bile bebege bakip konusursam kiskaniyor. Bazen yaninda emzirmek zorunda kaliyorum. Bir suru bir suru sey uzar gider yazsam.
Seninki masallah konusabiliyor. Bizde oyle cumle kurma yok daha.

Ayy canım yaa zor gerçekten ben daha yeni başlıyorum 3 günümüz eşim annem evde o yüzden kızımla ilgileniyorlar kızım da kardeşini çok sevdi ama emzirirken sürekli kucağıma ver diyor Allahtan bebek uyurken falan ellemiyor ama ilerleyen zamanda ne yapcaz bilmiyorum .. Ama tek tavsiyem bağırmadan yapma hayır kelimeleri kullanmadan istediklerini çok kısa yaptırıp bebek emicek uyucak diyince bi nevi gönlü oluyor üstüne gidince daha fazla inatlaşıyorlar

Cnm gumus kapak alacaktin. Ne zaman alacaksin bir sn once al bence. Meme yarasi cok kotu acir. Memeden emzirmeye baslayinca daha iui hissedersin. Sagmakla ugras yarayla ugras ayri dert. Memeden emince uyuyorlar daha sakin oluyorlar. İlk cocuk zor . Acliktanmi gazdan mi neyden agliyor diye dusunmek. Bende iki bebekle ugrasiyorum sayilir. Benimde ayri sıkıntim var. İkisine yetmeye calisiyorum. Allah yardimcimiz olsun.

Kızlar bugün 11 günlük olduk. Bebeğim anne sütü artı mama ile besleniyor sütüm az olduğu için. Anne sütünü sağarak veriyorum. Sorum şu. Bebeğimi kaç saatte bir uyandırmalıyım. Dr haftalıj kontrolde üç saatte bir besle dedi ama yok benim sıpa banamısıb demiyo bir buçuk saati buluyor bazen uyandırmak. Sarılık yok dedi dr. Bende bakıyorum gözleri falan normal

Canım o kaşık biberonun uç kısmı benim süt sağma makinesinin biberonuna uydu dolayısıyla 120 cc olarak da kullanabileceğim. Markası Materni Flowcup. Benim bebeğim meme emmedi bir kaç gün, biz de biberonla sütümü sağıp verdik. Şimdi biberona alıştı beni emmek istemiyor maalesef o yüzden biberonla besliyorum ama mama çok az veriyorum sütüm kalmadığında Bebek hala doymazsa mama veriyorum.

Eklentiler

• image.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 37
  • image.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 35
3 saatte bir normal olarak, ancak mama yiyrn çocuk malesef ki daha uzun süre uyuyor ve uyanfırmak çok zor. Ben soyarak ıyandırıyordum altını çıkatınca mesela uyanmaya başlıyor zaten. Bir dene istersen.

Kaç günlük ki bebeğin hemen bu kısa sürede alıştı biberona. Umarım tekrar emer.

Canım ben de aynı durumdayım bir mastit oldum sütüm bitti neredeyse. Tek memeden 100 cc süt sağmışlığım varken şimdi 2 memeden 40 -50 cc zor çıkarıyorum. Bebeğim çok iştahlı 2 saatte bir 70-80 cc süt içiyor ve ben artık süt yetiremiyorum mama veriyorum. Bir de diş etlerim yara oldu, tırnak etlerim soyulmaya başladı ve bende hiç iştah kalmadı.
Dün de benim bebeğim sürekli katıla katıla ağladı. Salladık, gezdirdik, yatırdık gazını çıkarmaya çalıştık nafile... sonra bir altını açtım ki kıpkırmızı pişik olmuş yavrum. Derdini bilemeden ağlattık çocuğu saatlerce bir yandan iyice biberona alıştı artık hiç emmek istemiyor beni, emmedikçe sütüm azalıyor kısır döngüye girdim. Ziyarete Gelmek için beni arayanlara hiç iyi değiliz daha sonra gelin diyorum. Gerçekten misafire ayıracak 1 dakikam yok. Ve sabrım da yok.
Bir tane emzirme danışmanı ile konuştum eve gelip bizi tekrar memeye döndürmeye çalışacak.

Kaç günlük ki bebeğin hemen bu kısa sürede alıştı biberona. Umarım tekrar emer.
14 günlük. Hastanede çok güzel emdi eve geldik emmemeye başladı. Sonra aç kalmasın diye sütümü sağıp biberonla verdik. Veriş o veriş şimdi hep biberon istiyor memeyi görünce çılgın gibi ağlıyor.

aynı benimki ya. çok zor bi durum ben ancak o parka inince rhatça ilgilenebiliyorum.emerken bile rahat bırakmıyor çoğu zaman yağlı kısmı ememiyor bile bebiş bırakmak zorunda kalıyo

Kızlar biz 12 günlüğüz sanırım gaz yavaş yavaş başladı uykudan bi anda ağlayarak uyanıyo sıkıyonkendini

Cnm yazdıkların ve arkadşım eşşek şarkısı çok duygulandrdı beni,bnm de 34 aylık oğlum pzt doğuma giriyorum inş ama tek düşüncem oğlum ne yapar tepkileri nasıl olur inşallah kolay ve sağlıklı bir şekilde atlatrz bu süreci

Tüm gece mememde uyudu, ben yılan gibi kıvrıla kıvrıla uyumuşum her yerim tutuldu. Gündüz en uzun uykusu 1 saatti, onda da ben uyuyamıyorum.. Her gün rutinimiz değişiyo :)

Tüm gece mememde uyudu, ben yılan gibi kıvrıla kıvrıla uyumuşum her yerim tutuldu. Gündüz en uzun uykusu 1 saatti, onda da ben uyuyamıyorum.. Her gün rutinimiz değişiyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…