- Konu Sahibi angel5angel
-
- #27.121
Ben de kayınvalidemle o konuda ters düşüyorum. Sürekli çocuğu benden almak istiyor. Dün heveslendi diye hadi kırk banyosunu yaptıralım dedim. Sen ver çocuğu ben bilemem sen hazırla banyosunu diyor. Telefonun çalıyor ver çocuğu. Yemeğini ye ver çocuğu. Ya ben sonra yerim ya da sonra bakarım telefona. Benim önceliğim bebeğim.öyle mesai ki tlf bakamadım
bizi uyku uyanık saatlerimiz sürekli değişiyo.
Akşam hep kucağımda uyudu mesela beşiğe yatırıyorum uyanıyo. Kvler bende, hep emiyo bu çocuk, aa yinemi emiyomuş doymuyomuymuş cocuk kaka yapıp duruyo nesi doymuyosa. Aaaü uyumamışmı, ver biz bakalım sen uyu. Hiç anlamıyolar.. Sevmek istiyolar ama bebek dsha 22 günlük. Gerildim dünden beri.
Ben hamur işi ekmek tatlı tarzı şeyler tuketemiyorum.hamilelikten oncede yemedim sadece kahvaltida bi dilim ekmek.onun dışında yumurta peynir süt et sebze yemekleri el yapımı şekersiz süt yapıcı evde el yapimi meyve suları papatya çayı ısırgan çayı corba bolca tuketiyorum.Benimki yapıştı kaldı aslında çok kilolu değilim suan 53 üm 48 el hamıle kalmıştım esime kalsa Zaten verme diyor da ben alışkın degılım emzırince dikkat da edemiyorum sen özel birşey yaptınmı
Canım sana tavsiyem hergün yutabiliyirsan bir çay kasığır kimyon yut. Veya yarım bardak suya karıştır kendin iç.Kızlar bu gaz nasıl bi illetmiş yaa kızım sancidan duramıyor onun ağladığına bakıp ben de Ağlıyorum emzirdikten sonra bi türlü gazı çıkmıyor özellikle alttan gazı çok rahatsız ediyor ne yapacağımı şaşırdım uykusuzluk tan ölüyorum sizler neler yapıyorsunuz hangi ilaçları kullanıyorsunuz biz bugün 18 günlük olduk ne yapmalıyım ben ne yiyip icmeliykm
Canım yapma lutfen. Gerci bunlar normal dusunceler. Zaman zaman hepimiz yaşıyoruz yeterki cok kaptirmamaya kendini uzmemeye gayret et. Şöyle düşün hersey gecicek ve bunlar guzel anilar olarak kalicak. Her bebek öyle yada boyle buyuyo. Onun icin daha zor bambaska bi dunyaya geldi derdini agrisini sancisini anlatamiyo. E bizde anlayamiyoruz daha birbirimizi tanıcaz her iki taraf icinde kolay degil. Hersey gecicek biraz daha sabret olur muKızlar bugun 9. Gunumuz ama ben bayagı bı depresyondayım hergun aglıyorum artık hem meme ucunyaralarım hem mastıt hem bebegıme ıyı bakamıyorum gıbı hıssetmelerım hem bıberona gecmemek ıcın ugrasıp ıyıce canımı yakmalarım sonunda mecbur antıbıyotıge baslamalarım derken yıldım galıba. Annem yada kv bızde kalıolar devamlı yanımda bırı oluyo ama her gelen senı hıc ıyı gormedık, kotu gozukuyosun dıo ıyımısın dıye sorduklarında bıle aglamaya baslıyorum sormasınlar gelıp gıtmesınler daha hıc hazır degılım ben ve bebegım bıle bırbırımıze tam alısamadık kı bıde baskaları mısafırcılık oynamak ısteyınce ben cıldırıyorum. Insanlara hastayım dıyorum dn kısa surede bebısı zıyarete gelıcez dıyorlsr yanı pes! Bıde dun aksam yıne sayıp sutu bıberonla verdım bebegım ac gıbı aglıyor ama sutu de emmıyor tam 2 bucuk saat elımızde bıberon bız germek ıstedık bebeım cekıyor ama sut azalmıyor devamlı aglıyor ne oldugunu anlamadık emme ıcgudusu dudak tıryakısı dedık ama acıktım aglamasını da duydum. Kendı mememı versem onda daha cok aglıo yaradan sut cekemıo dedım kayınvalıdemle ıkımız 2bucuk saat ne oldugunu anlamadan cocucugumu aglattık. Sonra annem geldı tesaduf bı baktı bıberondan sutgelmıyor sutumdekınyag bıberonun ucunu tıkamıs megerse bebegım emmeye calısıyor ama ememıyormus salaklıgımız tuttu anlayamadık tecrubem de yok annem gelınce 100 cc yı 10 dk da nefessız aldı bebegım saatlerce uyudu bende hala aglıyorum yetemıcem galıba ben
Ben de kayınvalidemle o konuda ters düşüyorum. Sürekli çocuğu benden almak istiyor. Dün heveslendi diye hadi kırk banyosunu yaptıralım dedim. Sen ver çocuğu ben bilemem sen hazırla banyosunu diyor. Telefonun çalıyor ver çocuğu. Yemeğini ye ver çocuğu. Ya ben sonra yerim ya da sonra bakarım telefona. Benim önceliğim bebeğim.
Teaekkur ederim cnimSanci olunca karnina koyuyorum sonra ayaklarinada koyuyorum. On gunlukken verilmiyof gaz ilaci bildigim kDariyla. 15 yada bir ay sonra veriliyor tam emin degilom
Farkettim ki hepimizin başına aynı şey gelmis. Hastanede emen bebek eve gelince emmiyo. Bende sagarak vermistim 2 gün ama baktim kolayina geliyo o agladi ben agzina sokusturdum memeyi. O aglafi ben agladim ama sonunda kazanan ben oldum14 günlük. Hastanede çok güzel emdi eve geldik emmemeye başladı. Sonra aç kalmasın diye sütümü sağıp biberonla verdik. Veriş o veriş şimdi hep biberon istiyor memeyi görünce çılgın gibi ağlıyor.
enin meme yarasına tahinin üstte biriken yağını sürdüm geçti demişti bi deneyin istersenizBenım meme uclarım komple yara zaten emziremiyorum ıkı gundur canım yanıo sagıp biberonla verıyorum ıkısınde de bolca kan ve morluk var. Cocuk doktorumuz bebege bı zararı olmaz en fazla kusar dedi sen sagmaya devam et dedi sagarken bile acıyor
40 gün boyunca çook huy degistirirmis. Umarım olumlu olur bu bizim icin :)Tüm gece mememde uyudu, ben yılan gibi kıvrıla kıvrıla uyumuşum her yerim tutuldu. Gündüz en uzun uykusu 1 saatti, onda da ben uyuyamıyorum.. Her gün rutinimiz değişiyo :)
Canım dun oglen geldı gumus kapaklar ıkı gundur kullanıyorum ayrıca antıbıyotıge de basladık ayrıca meme kremımı degıstırdı doktor daha guclu dedı lansınoh yetmez dedı herseye dun basladık dunden berı daha ıyıye gıdıyor ama tam meme ucum ıyılesene kadar sagıp vermek ıstıyorum kı tekrar yara olursa emmeden dolayı basa donmus oluruz dıyorum. Bıde doktor bebek kılo almamıs memeden oldugu ıcınndedı haftaya kadar kılo alması lazım dedı oyuzden de meme ucum uyulesene kadar hembenım hem bebegım ıcın bıberonla sagıp vereyım dıyorum ama sonra memeyı reddetmesınden de ayrıca korkuyorum ne yapacagımı sasırdımCnm gumus kapak alacaktin. Ne zaman alacaksin bir sn once al bence. Meme yarasi cok kotu acir. Memeden emzirmeye baslayinca daha iui hissedersin. Sagmakla ugras yarayla ugras ayri dert. Memeden emince uyuyorlar daha sakin oluyorlar. İlk cocuk zor . Acliktanmi gazdan mi neyden agliyor diye dusunmek. Bende iki bebekle ugrasiyorum sayilir. Benimde ayri sıkıntim var. İkisine yetmeye calisiyorum. Allah yardimcimiz olsun.
Canım ben normal dogum yaptım bebegım 3040 kılo dogdu ve bende de dıkıs var. Artık neredeyse her normal dogumda dıkıs oluyor sen uzun vadede ne ıstedıgıne karar vermelısın bence. Ben ne olursa olsun dogum sonrası hızlıca toparlanmam bebegıme en kısa surede tek basıma bakabılmem lazım dıye dogum sancısını goze aldım gıttım normal dogumu zorladım. Dıkıslarden yaklasık bı hafta otururken acı cektım hemoroid agrısı gıbı bırseydı ama mesela dogumdan bır gun sonra uc kat merdıvenı tek basıma cıktım evıme yuruyerek geldım. besıncı gun rutın kontrol oluyor ona yine yuruyerek kucagımda bebegımle gıttım sezeryanda ıyılesme surecı daha uzun oluyormusKızlar oğlum 3300 gr olmuş bir haftada 450 gr almış doktor normal doğum diyor ama senin dogurabilcegin bebek 2800 falan olmalıydı dedi son güne kadar bekleyelim gelmezse sezeryan yada istersen suni sanciyla deneriz dedi annemler de madem kilolu alttan dikisin olacağına sezeryan ol diyor kafam çok karışık fikirlerinizi alabilirmiyim bebeğin durumu iyi sıkıntısı yok
Canım emzırme / sagma sonrası gumus kapaklarıntakmadan once meme ucu kremı suruyormusunCnm gumus kapak alacaktin. Ne zaman alacaksin bir sn once al bence. Meme yarasi cok kotu acir. Memeden emzirmeye baslayinca daha iui hissedersin. Sagmakla ugras yarayla ugras ayri dert. Memeden emince uyuyorlar daha sakin oluyorlar. İlk cocuk zor . Acliktanmi gazdan mi neyden agliyor diye dusunmek. Bende iki bebekle ugrasiyorum sayilir. Benimde ayri sıkıntim var. İkisine yetmeye calisiyorum. Allah yardimcimiz olsun.
Hic birsey surmuyorum. Tek o yetiyor. Yaralar iyilestikten sonra gunduz takiyorum gece takmiyorum. Arada hava almasi icin takma onlari kalkani kullan onu takmayinca.Canım emzırme / sagma sonrası gumus kapaklarıntakmadan once meme ucu kremı suruyormusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?