- Konu Sahibi angel5angel
-
- #27.141
Yikarken sumu kacirdin acaba. Kulak agrisi kotudur. Dra sorsan biBebegmn bi kulagindn hep su geliyo sebebi ne olabilir kizlar dun gun boyu uyuyan oglm bugn her saat agladi acaba kulak agrisi mi var
ya bizde hergn degisiyo dun gun boyu uyuyan bebegm bugn hic uyumadi ben ne kadar masj yapsmda hic etkisini gormedm insallah gece uyur da yarn daha dinc olurumKızlar nasılsınız ? Bebekleriniz nasıl ? Biz hep gogusteyiz dün o kadar huysuzum ki 14 saat de toplasan 3 saat uyumadı meğer tek derdimiz gazmis biliyordum ama yardım edemiyorum bu sabah masaj yapıp altını açtım zeytin yag sürdüm makatina o an sancılar ayaklarını toplayınca bende karnına doğru ittim gaz çıkarmaya başladı baya kakasını da yaptı sonra bir daha tekrarladık daha sonra kendi çıkardı bugünde gün boyu emip uyudu gece bakalım ne olacak
Kızlar bugün 11 günlük olduk. Bebeğim anne sütü artı mama ile besleniyor sütüm az olduğu için. Anne sütünü sağarak veriyorum. Sorum şu. Bebeğimi kaç saatte bir uyandırmalıyım. Dr haftalıj kontrolde üç saatte bir besle dedi ama yok benim sıpa banamısıb demiyo bir buçuk saati buluyor bazen uyandırmak. Sarılık yok dedi dr. Bende bakıyorum gözleri falan normal
Yani tam emin değilim ama bebeğin altını açınca daha iyi gaz çıkartıyor ben ne zaman açsam çıkartıyor muhakkak bacağını karnına çektiği anda bende destek vererek karnına çekiyorum bi 5 saniye duruyorum çıkıyor gazı çok güzel.ya bizde hergn degisiyo dun gun boyu uyuyan bebegm bugn hic uyumadi ben ne kadar masj yapsmda hic etkisini gormedm insallah gece uyur da yarn daha dinc olurum
Sadece anne sütü alıyorsa doktor 5 gün normal dedi. Oğlum 3 gün yapmadı o ara mama vermiştik bi sıvı verdiler yatak yorgan bırakmadı sağolsun :)Kızlar benim oğlum da 3 gündür kakasını yapamıyor. Alttan üstten gaz çıkartıyor uykusu falan da düzgün ağlaması da yok ama kaka yapamıyor bir türlü. Her şeyi denedim ama olmadı
Sağlıkla kavusmanizi dilerim canım.Cnm yazdıkların ve arkadşım eşşek şarkısı çok duygulandrdı beni,bnm de 34 aylık oğlum pzt doğuma giriyorum inş ama tek düşüncem oğlum ne yapar tepkileri nasıl olur inşallah kolay ve sağlıklı bir şekilde atlatrz bu süreci
Canım çoğumuz tecrübesiziz. Yavaş yavaş öğreneceğiz. Sana tavsiyem kapat kapını kimse olmasın odada. Al bebeğini kucağına göğsüne yatır. Konuş onunla anlat içinden geldiği gibi. Ve şöyle düşün. Bir daha bebeğim 9 günlük olmayacak. Çok zor ve yoğun geçiyor ama bu günlerin de tadını çıkaralımKızlar bugun 9. Gunumuz ama ben bayagı bı depresyondayım hergun aglıyorum artık hem meme ucunyaralarım hem mastıt hem bebegıme ıyı bakamıyorum gıbı hıssetmelerım hem bıberona gecmemek ıcın ugrasıp ıyıce canımı yakmalarım sonunda mecbur antıbıyotıge baslamalarım derken yıldım galıba. Annem yada kv bızde kalıolar devamlı yanımda bırı oluyo ama her gelen senı hıc ıyı gormedık, kotu gozukuyosun dıo ıyımısın dıye sorduklarında bıle aglamaya baslıyorum sormasınlar gelıp gıtmesınler daha hıc hazır degılım ben ve bebegım bıle bırbırımıze tam alısamadık kı bıde baskaları mısafırcılık oynamak ısteyınce ben cıldırıyorum. Insanlara hastayım dıyorum dn kısa surede bebısı zıyarete gelıcez dıyorlsr yanı pes! Bıde dun aksam yıne sayıp sutu bıberonla verdım bebegım ac gıbı aglıyor ama sutu de emmıyor tam 2 bucuk saat elımızde bıberon bız germek ıstedık bebeım cekıyor ama sut azalmıyor devamlı aglıyor ne oldugunu anlamadık emme ıcgudusu dudak tıryakısı dedık ama acıktım aglamasını da duydum. Kendı mememı versem onda daha cok aglıo yaradan sut cekemıo dedım kayınvalıdemle ıkımız 2bucuk saat ne oldugunu anlamadan cocucugumu aglattık. Sonra annem geldı tesaduf bı baktı bıberondan sutgelmıyor sutumdekınyag bıberonun ucunu tıkamıs megerse bebegım emmeye calısıyor ama ememıyormus salaklıgımız tuttu anlayamadık tecrubem de yok annem gelınce 100 cc yı 10 dk da nefessız aldı bebegım saatlerce uyudu bende hala aglıyorum yetemıcem galıba ben
Sağol canım. Haklısın cinsiyet etkileyebilir.Hayirli olsun cnm. Saglicakla buyut bebegini. Bebege gire degisiyor bence. Kizlar daha uyumlu. Benim Buyuk iyice huysuzlandi. Vurmaya calisiyor. Atma huyu var elindd ne varsa firlatiyor bu sefer bebege firlatiyor. yaklasinca ezmeye calisor . Kucaga alamamak kotu. Almayinca karnima vuruyor. Acidigini biliyor. Bizim daha zor geciyor. Buyugum zaten zor bir cocuk yemesi uykusu herseyi zor. Oturmuyor hic. Yasitlarla kendinden kucuklerle oynamaz . Hic bir sekilde soyleneni yapmiyor. Yapisiyor bana. Emzirirken bile bebege bakip konusursam kiskaniyor. Bazen yaninda emzirmek zorunda kaliyorum. Bir suru bir suru sey uzar gider yazsam.
Seninki masallah konusabiliyor. Bizde oyle cumle kurma yok daha.
Kaç cc veriyorsun mamayı şimdi?Sariligi yoksa 3 saatte besle cnm bnde bi anne sutu bi mama olarK gtti gce sadece emzirdim aylik kntde 1500 kilo almis cikti dok kizdi hem cc azaltti hemde saati uc saate cikardi gece bazen 4 saat uyudugu oluyor o zmnda dokunma kndi dort saat sonra uyaniorsa o zman besle dedi
105 gibi denk getirip veriyordm cnm 90 yetmiyip araniyirdu daha ama doktor 75 yemesi lazm hadi cok istahli diyelim 90 ver ama fazlasi cok dedi sonicta mama da veriyoruz obeze yol aciyor 3 saatte donusumlu bi sut bi mama veriyirum cnmKaç cc veriyorsun mamayı şimdi?
Canım bizde aynı durumdayız anne sütü veriyorsan sorun olmaz canım..Kızlar benim oğlum da 3 gündür kakasını yapamıyor. Alttan üstten gaz çıkartıyor uykusu falan da düzgün ağlaması da yok ama kaka yapamıyor bir türlü. Her şeyi denedim ama olmadı
Yok canım mama da veriyorum. Zaten önceden günde 2 kere falan yapıyordu mama yemeye başladıktan 4 gün sonra falan yapamamaya başladıSadece anne sütü alıyorsa doktor 5 gün normal dedi. Oğlum 3 gün yapmadı o ara mama vermiştik bi sıvı verdiler yatak yorgan bırakmadı sağolsun :)
Mama da veriyorum canım ondan sonra başladı zaten kabızlığı. İlk verdiğim günler çok kaka yapmaya başladı şimdi de hiç yapmıyorCanım bizde aynı durumdayız anne sütü veriyorsan sorun olmaz canım..
Bende beklemeye karar verdim saol cnnCanım ben normal dogum yaptım bebegım 3040 kılo dogdu ve bende de dıkıs var. Artık neredeyse her normal dogumda dıkıs oluyor sen uzun vadede ne ıstedıgıne karar vermelısın bence. Ben ne olursa olsun dogum sonrası hızlıca toparlanmam bebegıme en kısa surede tek basıma bakabılmem lazım dıye dogum sancısını goze aldım gıttım normal dogumu zorladım. Dıkıslarden yaklasık bı hafta otururken acı cektım hemoroid agrısı gıbı bırseydı ama mesela dogumdan bır gun sonra uc kat merdıvenı tek basıma cıktım evıme yuruyerek geldım. besıncı gun rutın kontrol oluyor ona yine yuruyerek kucagımda bebegımle gıttım sezeryanda ıyılesme surecı daha uzun oluyormus
Bende şimdi denedim canım 4.buçuk saatte kendi uyandı. Yedi uyutmaya çalışıyoruz. Sarılık yok çok şükürSariligi yoksa 3 saatte besle cnm bnde bi anne sutu bi mama olarK gtti gce sadece emzirdim aylik kntde 1500 kilo almis cikti dok kizdi hem cc azaltti hemde saati uc saate cikardi gece bazen 4 saat uyudugu oluyor o zmnda dokunma kndi dort saat sonra uyaniorsa o zman besle dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?