2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Kızlar nasılsınız ? Bebekleriniz nasıl ? Biz hep gogusteyiz dün o kadar huysuzum ki 14 saat de toplasan 3 saat uyumadı meğer tek derdimiz gazmis biliyordum ama yardım edemiyorum bu sabah masaj yapıp altını açtım zeytin yag sürdüm makatina o an sancılar ayaklarını toplayınca bende karnına doğru ittim gaz çıkarmaya başladı baya kakasını da yaptı sonra bir daha tekrarladık daha sonra kendi çıkardı bugünde gün boyu emip uyudu gece bakalım ne olacak

ya bizde hergn degisiyo dun gun boyu uyuyan bebegm bugn hic uyumadi ben ne kadar masj yapsmda hic etkisini gormedm insallah gece uyur da yarn daha dinc olurum

Kızlar benim oğlum da 3 gündür kakasını yapamıyor. Alttan üstten gaz çıkartıyor uykusu falan da düzgün ağlaması da yok ama kaka yapamıyor bir türlü. Her şeyi denedim ama olmadı

Sariligi yoksa 3 saatte besle cnm bnde bi anne sutu bi mama olarK gtti gce sadece emzirdim aylik kntde 1500 kilo almis cikti dok kizdi hem cc azaltti hemde saati uc saate cikardi gece bazen 4 saat uyudugu oluyor o zmnda dokunma kndi dort saat sonra uyaniorsa o zman besle dedi

ya bizde hergn degisiyo dun gun boyu uyuyan bebegm bugn hic uyumadi ben ne kadar masj yapsmda hic etkisini gormedm insallah gece uyur da yarn daha dinc olurum
Yani tam emin değilim ama bebeğin altını açınca daha iyi gaz çıkartıyor ben ne zaman açsam çıkartıyor muhakkak bacağını karnına çektiği anda bende destek vererek karnına çekiyorum bi 5 saniye duruyorum çıkıyor gazı çok güzel.

Kızlar benim oğlum da 3 gündür kakasını yapamıyor. Alttan üstten gaz çıkartıyor uykusu falan da düzgün ağlaması da yok ama kaka yapamıyor bir türlü. Her şeyi denedim ama olmadı
Sadece anne sütü alıyorsa doktor 5 gün normal dedi. Oğlum 3 gün yapmadı o ara mama vermiştik bi sıvı verdiler yatak yorgan bırakmadı sağolsun :)

Sağlıkla kavusmanizi dilerim canım.
Zaten beklentisini sana belli eder abi olacak bebeğin, sen de onları karsilarsin.
Bugün bebeği emzirirken minik ablası "su... ...istiyom. Şüt... ...istiyom. Kaka... ...yaptım" deyiverdi bir çırpıda. Anladım ki "onu bırak, benim de sana ihtiyacim var" diyor kuzum.
Yaa anneligin sefkatini mecbur bolusturmeye çalışıyorsun evlatlar arasında.
Ben birseyden vaz gecilecekse, bunu kendi özel islerimden (banyo, uyku, dinlenme tlf görüşmesi vs.den) seçiyorum. Mecbur bebekler sevilecek, doyurulacak, temizlenecek, uyutulacak. Bu ihtiyaçları geciktirilmeden karşılanmaya çalışıldığında onlar da fazla gerginleşmiyor.
İlla ki birininki diğerinden önce karşılanacak. Bazen biri bazen diğeri birbirini beklemeyi ins.zamanla öğrenecek.
Yeterki zihinlerinde "annem kardeşimi benden daha çok seviyor" kanaati uyanmasin çocuklarda. 6 ay sabredersek herşey daha güzel olacak, I think

Canım çoğumuz tecrübesiziz. Yavaş yavaş öğreneceğiz. Sana tavsiyem kapat kapını kimse olmasın odada. Al bebeğini kucağına göğsüne yatır. Konuş onunla anlat içinden geldiği gibi. Ve şöyle düşün. Bir daha bebeğim 9 günlük olmayacak. Çok zor ve yoğun geçiyor ama bu günlerin de tadını çıkaralım

Sağol canım. Haklısın cinsiyet etkileyebilir.
Ben yanında emzirirsem onu da davet ediyorum "gel annem sen de (mesela omzumu işaret ederken) şurama dokun. Ben sana da dokunmak istiyorum" diyorum. Çoğu zaman gelmiyor. Ama hırçınlığı birden geciveriyor. Ben ondan birşey yapmasını pek istemiyorum, tek anlamaya çalıştığım onun benden ne istediği.
Kardeşine de (fazla korumacı olmamaya calisarak hatta bazen cabalayarak) kalıcı hasar vermeyecek dokunmalarina mudahale etmiyorum.
Hepimizin sartlari farkli. Hepimiz kendi kosullarimizda işe yarayan çözümler üretmeye mecburuz.
Canları sag olsun, hasta olmasınlar da... ...biz kuzucuklarla yeni bir düzen kurarız evelallah.
Pozitif olmak daha iyi hissettiriyor, yoksa "bu hep böyle giderse berbat oldum" düşüncesi bir çıkmaza sokar beni.

Kaç cc veriyorsun mamayı şimdi?

Kizlar ben sadece emziriyorum 2 gundur sutum azaldi sanki mama denedim aç kaldi diye 30cc yaptim kaşıkla verdim ama tukurdu hep yarisini zor içti. Sizinkiler nasil iciyo okadar 100cc falan. Yani emdiginde bile okadar sütüm yok benim.sagdigimda 50.60cc anca cikiyo
Aylik kontrolde kac gram almasi lazim bebeklerin?

Kaç cc veriyorsun mamayı şimdi?
105 gibi denk getirip veriyordm cnm 90 yetmiyip araniyirdu daha ama doktor 75 yemesi lazm hadi cok istahli diyelim 90 ver ama fazlasi cok dedi sonicta mama da veriyoruz obeze yol aciyor 3 saatte donusumlu bi sut bi mama veriyirum cnm

Slm kızlar doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın..allah analı babalı büyütsün..benim de 3.5 yaşında bi kızım var..cok şükür kardeşini kıskanmıyor..emzirdigimde bisey demiyor kardeşiyle konuşuyor..sadece. bi sorunumuz var oda bizsiz dışarıya çıkmaz..babasi gel parka gidelim diyor yok diyor benimle okula gel diyor yok diyor.kardesi gelmeden önce can atıyordu dışarıya çıkmayı..benim kızım da iki gündür kabizdir..doktor. anne sütü verdiğin için normaldir dedi..cok gazimiz..kizim gece uyumaz.bende çok yorgun ve uykusuz kalıyorum...

Sadece anne sütü alıyorsa doktor 5 gün normal dedi. Oğlum 3 gün yapmadı o ara mama vermiştik bi sıvı verdiler yatak yorgan bırakmadı sağolsun :)
Yok canım mama da veriyorum. Zaten önceden günde 2 kere falan yapıyordu mama yemeye başladıktan 4 gün sonra falan yapamamaya başladı

Bende beklemeye karar verdim saol cnn

Bende şimdi denedim canım 4.buçuk saatte kendi uyandı. Yedi uyutmaya çalışıyoruz. Sarılık yok çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…