- Konu Sahibi angel5angel
-
- #33.921
hemde n biçim yapıyor ben gunde 2tane içiyordum mahfdıyor cocugu bnde severek ıcıyordum meyvelileriiKızlar maden suyu gaz yapıyo mu
yok canım bebkler derı atarmış annem ilk gun söylenımztı meraklnma demıstıaaa bizim kızın kulak arkasında derisi kabuklanmış egzama gibi olmuş acaba besin alerjisinden mi ? Ben de egzamalı biri olarak genetik herhalde benden geçti diye düşündüm ama belki de besin alerjisidir
Canım benim kızımda parmaklarını emiyor salyaları çok akmaya başladı bi haftadır gogusumu ısırıyor.. benim annemde dış olabilir dedi..ama ne bileyim çok erken değilmi.Annem erken değil başlayabilir dedi. Normal bir emme değil hırsla ısırıyor parmaklarını.
Canım bizde aynı durumdayızcanm evet iki elini birdn isirmaya bile calisiyo bazen bide benm gogusumu isiriyo
ay canm ya allah yardmcn olsn onun illa bi yeri agriyodr ki o kadar cok agliydr sebepsz aglamz ki dr bsy demiyo mu canm kulagi falan agriyo olmasn yada bazen gazini bile cikarsa cok yeyince hazimsz oluyo bizmki ya gazdn aglardi tabi simdi bitti bizde gaz samcilari suam da hep kulak yuzundn agriyo dogdugndn beri şu kulak agrisindn kurtulamadk
Canım benımkıde gunduz cok az uyuyor en fazla yarım saat gibi uyuyor oyuzden bende hiç iş yapamıyorum. Esim evde olunca kızımı babasına verip mutfaKta hZlıca birseyler hazırlıyorum bi bilsek ki şöyle iki saat kadar uyuyacak ozaman butun işlerimizi yoluna koyarız. Uc aydan sonra düzelir insallah
canım o ağlamaların bitişi sadece memeyle mi oluyor? mesela benim oğlum çok sıkıntılı ama ağladığında eğer gerçekten sıkıntısı varsa ağlayışını kastediyorum, ya gaz çıkarıyor, ya geğiriyor, ya kusuyor ya kaka yapıyor. mesela geçen ay sürekli aç olduğunu düşünüyordum meğer reflüsü varmış, ilaç kullanmaya başlayınca beslenme sıklığı azaldı. birde erkek bebekte sünnet derisine bağlı idrarı rahat yapamama sorunu olabiliyor, sünnet oldu mu yada doktor baktı mı?
Canim Bence cok normal daha Kirkiniz cikmadi dimi? (Eve Geldikten sonrayi kasdediyprum)
Benim kuzumda son günlerde acayip agliOr. On bes sdegisik Şekilde tutuyorum begendigi gelene kadar ağlıyor ama ne ağlama.
. Gecelerde bi Ayri huzursuz. Gectigimiz pazar görümcemdeydik. Ben yemek yaptim.cocuklara hamur isi.velhasilı gündüz 12 den aksam 8 e kadar ara sira Emzirme disinda kizimla Hic ilgilenemedim. Hep baskasinin kucagindydi....
inanir misin o günden beri bi acayiplesti etini koparıyor muşum gibi Agliyor .pazrdan sonraki 3 gece Yataginda yatmadi. Aramizda bir elini Ben bir elini Kocm tuttuda öyle uyudu. Kuş uykusu o da... ve o günden beri ağlıyor. Ya emiyor ya uyuyor ya kucakta ... ve acayip bi ağlama.. yaa bak hepi topu 8 saat yanınd olmadım..altını başkası değiştirdi... bence bebekler çok akıllı her şeyi hissediyorlar.. belki hala ayrı olabileceğinizi düşünüyor ve hep memede kalmak istiyor o yüzden ağlıyor...
Yani bence düzelecek ama biraz daha zaman istiyor..
bol bol sarılın birlikte yatın ten tene temas ... bir yardımcın olsa keşke evle yemekle ilgilense sen sadece emzirsen bakımını yapsan uyusan... mümkün mü?
inşallah zamanla düzelecek... inanıyorum. Rabbim yardımcın olsun
normal canım dönem dönem oyle oluyor bızımkı daha yenı yenı rahatlamaya basladı
Canım bizde dogdu dogalı öyleyiz ilk 10 gün hersey güzeldi gaz basladı sadece gece ayrı uyuyor gündüz her dakka meme de doymuyo die mama da verdim yook kucak ve meme de susuyorsa bi bebek hasta değildir diyor doktorr 8 saat ugrasıyorum uyutmaya kucakta meme de uyuyor yerine koyarken gözler acık 1 gün uyuyor düzeldi diye seviniyorum ertesi gün nerdeyse yatakta toplam 1 saat uyumuyor bileHem yogun bakimda hem taburculuk sonrasinda tum herseyine bakildi bakiliyor. Idrar cikisi normal, kulak normal, fitik yok, ameliyat yerinde agri yok. Tum aglama memede son buluyor dolayisiyla cok sık emiyor. Doktor hazimsizliktan dedi cok emdigi icin. Annem geliyor arada o da ayrı kalacagini hissediyor ondan boyle diyor. Acısını çıkarıyor o ayriligin diyor. Insallah gecer. Caresiz kaliyor insan. Gece de masallah cok guzel uyuyor. Gündüzün aksine.
Benimde başladı sanırsam o eller hep ağızda salyalar akıp durur3,5 aylık kızım. Ben daha var zannediyordum meğerse değilmiş. Eli hep ağzında ve parmaklarını ısırıyor, mızmızlanıyor
Canım sürekli temas istiyor temas ederken uyuyor günde 100 kere uyutuyorum derin uykuya geçiyor yatakta ama 5.10 dk yı geçmiyor uyudugu
Bizde bugün gittik üç aylık kontrole 700 gr almış ebe az dedi kız doğru düzgün beslenmeme izin vermiyor ki ekmek arası yapıp yemekten ekmek gibi oldum
Kizlar benim oglum cok agliyor ya. Normal dedim yasadiklari dedim. Herseyi dedim ama ya uyuyor ya agliyor. Kucagimda agliyor kanguruda agliyor. Anakucaginda agliyor. Her yerde agliyor. Hele uyanikken sirti ywre degince ortaligi yikiyor. Tekken kahvalti bile yapamiyorum yemek de oyle. Suana kadar bir kere yemek yapabildim. Hic kendi oyalanmiyor. Gazini cikariyorum kendi de cikariyor. Emziriyorum karni da tok belli. Bezini zaten hic bekletmiyorum. Surekli hastanelerdeyiz gören acmi diyor o kadar ağlayınca. Halbuki yeni emzirmis oluyorum. Annemde normal degil diyor. Gecen kontrolde ac doymuyor mama ver dedi doktor. Bu ay 20 gunde 880 gram almis fazla dedi. Bu kadar yesem bende sindiremem gazim olur dedi. Aglayinca tek sustugu yer meme. Sikayet degil bunlar asla ama o agladikca susmayinca icim parcalaniyor. Bir yerimi agriyor birseyi mi var evhamlaniyorum. Varmi bizim gibi olan. Normal mi bu kadar aglamasi.
Saol canim yukarda yazdigimi okursan canim cok nazli oglum var. Hic bisey yapamiyom
Bebeğin gazlı mı canım faz damlası kullanıyor musunBen hep yedim valla bir kuru fasülye de benim karnım ağrıdı onu kestim
Cnm bu ayda dis cikarma olmaz. 3.5 aydan sonra basliyor dis kasintisi. Kaşınti basliyor ama dis aylar sonra cikiyor. Bu donemde 2. Aydan sonra tükürük bezleri salgilanmaya basliyor. Daha henuz tukuruk yutmayi duzenli yapamadiklari icin köpük köpük birikiyor. Benimki dogdugundan beri eli agzinda emme refleksi guclu. Buyuk oglum dis cikarma donemine kadar hic emmedi elini memeyide almadi dogru duzgunHadi Ya benimki de 2.5 aylık salyalar akıtıp elini emiyo inş erken diş çıkarmaz
Canım bu bi belirtiyse oğlum 2.5 aylık ve yumruğunu yiyor ve mememi ısırıyor sinirlecanm evet iki elini birdn isirmaya bile calisiyo bazen bide benm gogusumu isiriyo
Doğduğundan beri hep gülüyor ama 42 günlükken net ve bakarak ona yaptığım bi harekete tepki verdi. Şimdi hep gülüyor konuşurken onunlakızlar bir şey merak ettim bebekleriniz ne zaman gülmeye başladı
oğlum ilk defa anneme güldü ve doğduğunun 4.günüydüü normal mi bu ?
meleklere gülüyor denen seyden bahsetmıyoum bilinçli size barak tepki vermesinden bhsediyorum tabii
Duyandeğil yaşayan canım. Benim oğlum da da var. Aynı şekilde yaşına kadar geçer binde bir geçmeyebilir o zaman müdahale ederiz dediKizlar benim oglumn dogdugndn beri su fitigi var testisin de dr bugn bir yaşina kadar geçmzse sünnetle beraber cikarirz dedi boyle bsy duyan var mi
Canım ayrılacagını hissediyordur diye dusunme ve kendini üzme lütfen. Tedavi süreci devam ediyor ama kaan hep seninle olacak birlikte cok guZel seneleriniz olacak bunları düşün. Bebekler havadaki negatif elektriği hemen hissediyor annenin stress i gerginliği hemen bebege geciyor. Oyuzden önce sen biraz daha rahatlamaya calısırsan bebegın de rahatlayacaktır. Bide fazla süt içmek gaZ yapıyor bebek gaZ sancısını bildiği tek yol olarak emerek gecirmek istiyor ve memeti cekip uZatıpnağlamaya baslıyor. Bu dönemde hemen memeden alıp emZik verip ayakta gezdirerek gaZ cıkartıyoruz biz boylece rahatlıyor.Hem yogun bakimda hem taburculuk sonrasinda tum herseyine bakildi bakiliyor. Idrar cikisi normal, kulak normal, fitik yok, ameliyat yerinde agri yok. Tum aglama memede son buluyor dolayisiyla cok sık emiyor. Doktor hazimsizliktan dedi cok emdigi icin. Annem geliyor arada o da ayrı kalacagini hissediyor ondan boyle diyor. Acısını çıkarıyor o ayriligin diyor. Insallah gecer. Caresiz kaliyor insan. Gece de masallah cok guzel uyuyor. Gündüzün aksine.
Bizim de oyle iste canim. Insallah duzelicekler zamanla.Canım bizde dogdu dogalı öyleyiz ilk 10 gün hersey güzeldi gaz basladı sadece gece ayrı uyuyor gündüz her dakka meme de doymuyo die mama da verdim yook kucak ve meme de susuyorsa bi bebek hasta değildir diyor doktorr 8 saat ugrasıyorum uyutmaya kucakta meme de uyuyor yerine koyarken gözler acık 1 gün uyuyor düzeldi diye seviniyorum ertesi gün nerdeyse yatakta toplam 1 saat uyumuyor bile
Ben denedim canim onda da durmuyor.
Sanirim ameliyatın etkisi canim. Insallah gecerMina ayda 850 gr almıştı geçen ay doktor 750 gr en az demişti, ondan önce başka doktora gitmiştik o da en az 1 kilo dedi, sağlık ocağında ebeler de çok iyi demşti hepsi ayrı telden. Persentil tablosuna bak cnm en iyisi o.
canım inşallah en kısa sürede yokçluna girer. Kızım 3 aylık olucak tam bi düzekin oturttum diyorum yine huy değiştiriyo. Biraz daha büyüsünler inşallah iyi olacak. Kaan ameliyat olduğu için belki ağrısı oluyordur ya da aklına geliyordur. Bizim kız canı acısın bazen saat boyunca aklına geldükçe ağlıyo
Canim emzik almiyor bizimki diliyle ittiriyor biraz israr edince de midesi bulaniyor öğürüyor. Ne versem almadiCanım ayrılacagını hissediyordur diye dusunme ve kendini üzme lütfen. Tedavi süreci devam ediyor ama kaan hep seninle olacak birlikte cok guZel seneleriniz olacak bunları düşün. Bebekler havadaki negatif elektriği hemen hissediyor annenin stress i gerginliği hemen bebege geciyor. Oyuzden önce sen biraz daha rahatlamaya calısırsan bebegın de rahatlayacaktır. Bide fazla süt içmek gaZ yapıyor bebek gaZ sancısını bildiği tek yol olarak emerek gecirmek istiyor ve memeti cekip uZatıpnağlamaya baslıyor. Bu dönemde hemen memeden alıp emZik verip ayakta gezdirerek gaZ cıkartıyoruz biz boylece rahatlıyor.
oyu maşallah bizde 94 günlüğüz 6200 gr kilomuz biz az alıyoruz biraz ama inatla mama vermek istemiyorum. biraz versem mi acaba?iyi mi kötü mü yapıyorum bilmiyorumKizlar dun yzmstm bebegm ishal die bgn dr gotrdm enterogermina reklamlarda da görmuşsnzdr ondn verdu ama yarisini ver dedi bide zinco verdi boyumz 64 cm 7 500 kilomz 3 ay 13 günlgz biraz kilo olarak önde gidiyoz galiba
canım benim ilki öyleydi ama kolikti ne yapsam susmazdı 4. ay bitti geçti çok şükürKizlar benim oglum cok agliyor ya. Normal dedim yasadiklari dedim. Herseyi dedim ama ya uyuyor ya agliyor. Kucagimda agliyor kanguruda agliyor. Anakucaginda agliyor. Her yerde agliyor. Hele uyanikken sirti ywre degince ortaligi yikiyor. Tekken kahvalti bile yapamiyorum yemek de oyle. Suana kadar bir kere yemek yapabildim. Hic kendi oyalanmiyor. Gazini cikariyorum kendi de cikariyor. Emziriyorum karni da tok belli. Bezini zaten hic bekletmiyorum. Surekli hastanelerdeyiz gören acmi diyor o kadar ağlayınca. Halbuki yeni emzirmis oluyorum. Annemde normal degil diyor. Gecen kontrolde ac doymuyor mama ver dedi doktor. Bu ay 20 gunde 880 gram almis fazla dedi. Bu kadar yesem bende sindiremem gazim olur dedi. Aglayinca tek sustugu yer meme. Sikayet degil bunlar asla ama o agladikca susmayinca icim parcalaniyor. Bir yerimi agriyor birseyi mi var evhamlaniyorum. Varmi bizim gibi olan. Normal mi bu kadar aglamasi.
Saol canim yukarda yazdigimi okursan canim cok nazli oglum var. Hic bisey yapamiyom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?