2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Hoşgeldin canım senin tecrübelerini de bekliyoruz. Ek gıdaya sebze ile başlamayı öneriyorlar. Şekerli yiyecekten sonra sebze yemek istemiyorlarmış.

Katılıyorum. 6.5 aylıkken başlamayı düşünüyorum ben de . Aylarca yeten sütümüz bir kaç ay daha yeter. 1 yaşına kadar tanışsın yiyeceklerle bol bol emzirme niyetindeyim

Hoşgrldin canım tecrübelerini bizle paylaş
Ek gıdayı tecrübeli anneler erken başlayın yoksa çok seçici oluyor diyorlar
Ben ara ara yediklerimizden tattırıyorum ama henüz yedirmiyorum

Gecmis olsun canim, insallah toparlayinca uykular duzenli olarak devam eder.
Bol bol emzirme ve serum fizyolojikle temizlemeyle bi kac gune bisey kalmaz insallah.
Sağol canım:)
Geçen gün aklıma geldin senin minnoşun uykular ıhala kötü mü?
Devamlı kullandığınız ilaç var mı belki o uyutmuyordur.

Canım ek gıdaya geçince anne sütü de almaya devam ediyor bebekler. Zaten 6.ayda tadımlık oluyor. Tabi senin bebeğin sen bilirsin yine. Bugün bn çok az yoğurt verdim hoşuna gitti elimi bırakmıyor daha istiyor. Bn meyve yiyordum bana bakıyor baya istekli bana da ver anne der gibi. Bazı bebekler istemeyebilir.. Ama bnm kızım artık hazır bunun sinyalini kendisi veriyor. 8 Eylül doğumlu bebeğim. 6. Aya girdik.

Az az ek gıda tarzında birşeyler verip anne sütüne devam etmenin bence bebeklere faydası olur zararı olmaz.
Zaten ek gıdaya tamamen geçtiğinizde bile anne sütüne devam ediyoruz ki.
Ben kızlarımı 23 aylık oluncaya kadar anne sütü verdim ,hatta zor bıraktılar boncuklarım:))
Yani az az ek gıda verip anne sütünü terkedicez gibi bir durum oluşmasın en azindan benim için..Ama çok geç başlatıldığında da dez avantajlar oluşabiliyor.
Ehh hepimize kolay gelsin kızlar..

Ya kızlar ilk sorum kaan hakkında birşey soylendı de ben mi kaçırdım yoksa stabil mi acaba ? İkinci sorum çok alakasız belki ama aramızda çok çocuklu anneler de var tuvalet eğitimi nasıl yapabılırım benım kız 26 aylık hala bezli ve canım sıkılıyor herşey benım üstümde babası bile yazık bu çocuk öğrensin artık pişik olup duruyor diyor sinir oluyorum ıkıncı de ufak daha hepsıne nasıl yetısırım bilmiyorum ama başlamam lazım ya çok güzel konuşuyor kızım çok şükür büyümüş de küçülmüş gıbı cişimi tuvalete yapıcam diyor götürüyorum yapmıyor oturup kalkıyor sonra da bezımı tak diyor

Bende saçımı kestirmiştim canım değişik değişik baktı algılamaya çalıştı sonra güldü saçlarıma falan dokundu çok güldüm o haline

İki kaşık ıhlamuru on dk veriyorum ek gıdada yaşadık kızlar,yiyecekle oynayacaklar istemeyecekler kendi yemek isteyecek.. ama ben heyecanla bekliyorum. İnşallah hepimizin bebişleri iştahlı bebişler olur
Benimki ne versen yiyor canım önce bir diliyle tadına bakıyor az az veriyorum dokunmasın diye bitince ağlıyor daha yicekmiş ayaklarını yere vuruyor sinirden ellerini yumruk yapıp üstüne vuruyor neymiş biraz daha istiyormuş beyfendi

Bende 3. Çocuğumu büyütüyorum cnm:))
Kızlarımda öncelikle bezi tamamen çıkarmıştım yani bıraktırma döneminde bezin varlığına güvenmemesini sağladım.
Daha sonra ona ait olan bir tuvalet aldım diyeyim ayıp olmazsa:)onda öğrendi ..
Hatta şimdi çok çeşitli olanları var hepsi birbirinden tatlı ve cazip gelebilecek şekilde yapılmış.
Gece de takmadım bezi ama uyandırmadımda uyandığında bu defada ona alışır demişti dr.muz.
Tabi gün içinde soruyordum olup olmadığını.
Eh 1 -2 gün ufak kazalar oldu tabiki ama 3.gün bitmişti bez olayımız.
Kolaylıklar diliyorum...

Çok güzel başlamışsınız o zaman ek gıdaya inşallah kolaylıkla geçer her tadım süreci cnm..
Dönem Dönem istemedikleri olucaktır ,yada istemediği yiyecekler,pes etme o zaman herşeye alışmaları daha kolay oluyor..
Afiyet olsun kuzuya sanada kolay gelsin cnm..

Canım Kaan ile ilgili olan kısmına cevap verebilirim. İlk bebeğim olduğundan tuvalet eğitimiyle alakalı hiç bi fikrim yok ama kolaylıklar diliyorum.

Kaan hala oksijen destegi aliyor. Ara ara yoruluyormus arada makinaya baglanmasi gerekicek baska bişey yok dedi doktor. @Veson un yazdığı son mesaj bu şekildeydi canım.

N NGY canım sordum tekrar doktora ek gıdaya geçişte kakalı bezde artış veya renk değişimleri gayet normal bağırsaklar ona göre kendini hazırlıyor bu dönemde fazla kaka yapması iyi bile dedi
Ohh cok.saoll cnmm renginin degiscegini biliyordm.elmada falan degisiyor zaten muzda mesela siyah siyah biselr oluyor ama kaka sayisi birden artinca sacma bi evham yapmistim

ben bu sıcak mı soguk mu üşüyor mu terliyor mu olayını dengeleyemedım bır turu sürekli kaygılıyımm
bunu bende yapamayınca dr ne dıyorsa ona döndüm canım. Onceden altına bı patıklı alt ustune bı pıjama gıydırırdım sımdı alta tek bır alt gıydırıyorum. Patıklıyse bır kısa corap, alt patıksızse bır patık daha gıydırıyorum ıkı kat oluyor. Ustune de cıtcıtlı zıbın ustune de bir uzun kollu üst giydiriyorum baktım ıcınden cıkamıyorum boyle yapmaya basladım. Gece ustune ıkı kay penye battanıye örtüyorum ev 23-24 derece, gunduz de 24-25 derece evımız kaygılanmaktan devamlı sırtına bakmaktan allak bulllak olmustum.

Canım benim ki de tüp bebek . İlk bebeğim özel değilse sizin sıkıntı neydi ikincisi normal oldu dedin de merak ettim

Morfoloji 0 di cnm bizim o yuzden tup yaptirdik ve doktorlar yas ilerledikce sperm kalitesi dahada duser dedigi icin olmaz saniyordum ama allah buyuklugunu gosterdi simdi korununca cok guluyorum halimize neler yasadik nelrrle ugrastik simdi neyle ugrasiyoruz diee

Sağol canım:)
Geçen gün aklıma geldin senin minnoşun uykular ıhala kötü mü?
Devamlı kullandığınız ilaç var mı belki o uyutmuyordur.
Gunduz uykulari hala kotu. Sabah uyaninca 1 kez uyuyor 45 dk falan sonrakilerin hepsi memede sekerleme. Sansima 1 kez kolumda sallayarak uyursa seviniyorum :)
Ben artik benim kizim uykuyu sevmiyor diyip geciyorum
Sadece d vitamini kullaniyoruz vita sanol. Yapar mi bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…