- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #39.501
Bak sen çapkınaAmin canım sağol dün akşam kafeye gittik konfeti gül patlattılar kafasından aşağı çok heyecanlandı sıpa kızın biride sevmek için istedi 1 saate yakın gelmedi bize kızın kucağında duracakmış gülüyor ona saçlarına dokunuyor falan hoşuna gitti kız. Erkeklere gitmiyoruz ama. Çok güldürdü bizi akşam şimdiden belli senin çapkın olacağın dedim acıkmasa gelmeyecek daha bize.
Oto koltuğu almayı düşünen arkadaşlar var mı hangi markalar iyi karar veremiyorum
Evet haklısın canım bu hafta bakalım diyoruz deneyerek daha iyi olur tşk ederim canımKraft Techno Fix Plus 9-36Kg Oto koltugu
Cybec Pallas M-Fix Oto koltugu 9-36Kg
Bu ikisi var bizde canım. Krafttan çok daha memnunum. Gidip bebeğini oturtup onun rahatına göre seçmeni tavsiye ederim.
canm dr bize kilosu fazla oldugu icn verme dedi vermedm ama hep icmde kaldi versem mi diye cunku bebegm sütumle artk doymuyo ne verecegimi sasirdm yogurt verince rahatsz oluyo haslama verince yemiyo çorbada midesini bulamdiriyo daha ne veririm bilmiyorm yaKızlar bu kaşık mamaları neden veriliyor? Vermesek olmaz mı? Yanlış anlaşılmasın merak ettiğim için soruyorum
Teşekkür ederim canımHayırlı olsun yenı evınız saglıklı gunlerde oturun canım
Teşekkür ederim canımCanım benim kızımda dönmüyor..ama onun yüzüstü yatırımca kendi etrafında dönüyor.ve geri geri emekliyor.canim yeni evinizde hayırlı olsun.
Çok sağol canım ya valla ilaç gibi geldi aslında kızımdan çok ben hazır değilimCanım kızının konuşuyor olması hatta çiş/kaka demeye başlaması, bebeginin tuvalet eğitimine hazır olduğunu gösteren tek parametre olmayabilir.
Sabah uyandığında bezi kuru kalkıyor mu?
Önümüzdeki en azından 3 ay bebegin duygusal bir süreç (ev değişikliği, tatile gitme, bakıcı değişikliği, yeni kardeş anksiyetesi, anne ya da babadan ayrılık gibi bir süreç) yaşayacak mi?
Diğer taraftan sen hazır misin?
Bebeğin kakasini yapmamak için direndiginde,
Salon halisinin orta yerine yaptığında,
Dışarı çıktığında tuvaletini tutamadiginda,
Tuvalete oturduginda birakamadiginda,
...nebileyim böyle durumlarda onu incitmeden nasıl davranman gerektiğine dair bilgi edindin mi?
Tuvalet eğitimindeki yanlışlar ömür boyu kabizlik problemine sebep olabilecek önemli süreç.
Eğer bebeğinin ve kendinin bu eğitim sürecine hazır olduğunu düşünüyorsan tavsiye edebileceklerim:
Öncelikle sabırlı ol. ...ona sakın kızıp sinirlenme.
Çocuk bezliydi bu zamana kadar.
Çişin ne olduğunu nasıl birşeye benzediğini, nereden geldiğini, neden geldiğini bile endişe ile takip ediyor olabilir.
Hangi saatlerde çişini/kakasını altına kaçırıyor, ya da başarılı olarak söylüyor?
Sadece gözlemleyerek takip ederdim bir süre ben olsam.
O da bir birey, sıkıştığını anlayıp tuvaleti geldiğine karar verecek (en azından böyle olmayı öğrenecek).
Baktın ki kıvranıyor, hareketleri telaşlandı, bir teklif edersin, tuvalete gitmek ister misin annecim?
Yok derse (ama bak kıvranıyorsun hadi gel bir oturalım gibi ısrar etmek yok ama) tekrar devam edersin gözlemlemeye, bir 10 dk sonra aynen yine sorarsın.
bir de (sizde nasıl bilmiyorum ama) lazımlık seyyar dolaşmasın bence.
Yeri belli olsun, çocuk sıkışınca nereye koşacağını bilsin.
Yine yok derse aynen devam.
altına kaçırırsa, olsun annecim, bak geldiğini anladın, bir dahakine böyle olunca tuvalete gelelim tamam mı tatlım vs gibi bir tavır takınabilirsin belki.
Zorlarsan ters teper.
İlk amacın tuvaleti geldiğinde yapmayı öğretmek, ikincisi tuvaleti geldiğinde lazımlığa yapmayı öğretmek, üçüncüsü tuvaleti geldiğinde, tuvalete gidene kadar çişine/kakasını tutmak, gidince de bırakmak.
Ona altına kaçırdığında "(örn.) olabilir annecim, bazen ben de kaçırıyorum.
ama tuvalete yaptığımda rahatlıyorum.
çişimizi tuvalete yapalım rahatlayalım.
bak kediler de çiş yapıyor, kuşlar da kaka yapıyor. ben de yapıyorum. baban da… " gibi konuşarak bu sürecin herkes için geçerli normal bir durum olduğunu anlatmalisin.
Benim kızım (ki 34 aylikti) ilk 9 gün çişini tutmaya çalışmış, hep ağlamıştı, taa ki "evet bu aynı çiş, ben bunu biliyorum" dediğini duyduğum güne kadar. Yavrum benim, her sıkıştığında başka birşey çıkacak diye korkmuş demekki…
Bu çocuk aklı ile neler düşünüyorlar bir bilsen…
Sabırlı ol.
Şefkatle yaklaş.
Sinirlensen bile belli etme.
Annecim altına yapınca da ben seni cicilerim, ama boyle olunca cok yoruluyorum, tuvalete yapsan, ben hiç yorulmuyorum.
Her başarılı denemede, aferin benim kızıma, tuvaletini yaptın rahatladın…
gibi yapıcı davranmak gerek. Fakat asla büyük abartılı kutlamalar değil.
Bir de ilk bir ay ben hiç evden çıkmamıştım.
bu da çocuğu strese sokar, benim kızım 5 yaşına geldiginde, hala dışarı çıkarken sorardı "orada (gideceğimiz yerde) tuvalet var mı?" diye…
Öğrenir, panik yok.
Varsın halılara işesin, kaka yapsın.
Yeterki anne-kız sizin aranızdaki sonsuz güven ve sevgi zedelenmesin.
Sana kolaylıklar.
Miniğe başarılar
(not: Ben olsam temmuz ayını beklerdim. Hem eylül bebegin biraz daha büyümüş olur. Hem abla kardeş birbirine daha alışmış olur. Hem hava sıcak olur.)
Kaşık mamasının tadı bizim yaptıklarımızdan daha güzel olduğu için ek gıdaya geçişte bebekler daha rahat yiyebiliyormuş canım ben şahsen çok zorda kalmadıkça vermeyi düşünmüyorum dışarı falan çıkarsak o zaman kolaylık olsun diye veririm herhaldeKızlar bu kaşık mamaları neden veriliyor? Vermesek olmaz mı? Yanlış anlaşılmasın merak ettiğim için soruyorum
Armut ve elma püresini deneyebilirsin canım onları daha rahat yiyorlarcanm dr bize kilosu fazla oldugu icn verme dedi vermedm ama hep icmde kaldi versem mi diye cunku bebegm sütumle artk doymuyo ne verecegimi sasirdm yogurt verince rahatsz oluyo haslama verince yemiyo çorbada midesini bulamdiriyo daha ne veririm bilmiyorm ya
Sütünle doymaz olur mu hiç. Maşallah güzel beslenmiş şimdiye kadar. İlk bir yıl ara öğünmüş ek gıda zaten . Yavaş yavaş alışır yiyeceklerecanm dr bize kilosu fazla oldugu icn verme dedi vermedm ama hep icmde kaldi versem mi diye cunku bebegm sütumle artk doymuyo ne verecegimi sasirdm yogurt verince rahatsz oluyo haslama verince yemiyo çorbada midesini bulamdiriyo daha ne veririm bilmiyorm ya
Evet sonuçta ne kadar doğal deselerde katkılıdır . Anne sütünün yetersizliğinde devam sütü + ek gıda yazıyor . Sen devam sütüne mi geçtinKaşık mamasının tadı bizim yaptıklarımızdan daha güzel olduğu için ek gıdaya geçişte bebekler daha rahat yiyebiliyormuş canım ben şahsen çok zorda kalmadıkça vermeyi düşünmüyorum dışarı falan çıkarsak o zaman kolaylık olsun diye veririm herhalde
Evet sonuçta ne kadar doğal deselerde katkılıdır . Anne sütünün yetersizliğinde devam sütü + ek gıda yazıyor . Sen devam sütüne mi geçtinKaşık mamasının tadı bizim yaptıklarımızdan daha güzel olduğu için ek gıdaya geçişte bebekler daha rahat yiyebiliyormuş canım ben şahsen çok zorda kalmadıkça vermeyi düşünmüyorum dışarı falan çıkarsak o zaman kolaylık olsun diye veririm herhalde
Zaten içinde katlı maddesi olmasa o kadar süre dayanamazlar bizim evde yaptıklarımız ertesi güne zor duruyor. Devam sütü 2 numaralı mama oluyor canım 6ya yeni girdik tam doldurmadan 2 numaraya geçmicem mamaların içerikleri ağır oluyor çünkü.Evet sonuçta ne kadar doğal deselerde katkılıdır . Anne sütünün yetersizliğinde devam sütü + ek gıda yazıyor . Sen devam sütüne mi geçtin
canm eskiden fışır fışır akan sütüm simdi ise hic yok derecede ve emzirdigmde yetmediginden midr nedir bi aglama kopariyo meyve yada sebze versem duruyo bende doymuyo die dusundmSütünle doymaz olur mu hiç. Maşallah güzel beslenmiş şimdiye kadar. İlk bir yıl ara öğünmüş ek gıda zaten . Yavaş yavaş alışır yiyeceklere
Canım 26 aylık normal bi zaman geç kalmadın ben kızıma bıraktırırken anlatayım sana ilk 2 gün lazımlıga oturup hep kalkınca yaptı üstüne öğlen ve gece besledim 3.gün sinyal verdi öğrenmeye lazımlıga yaptı arada üstüne 1.hafta içinde tamamen ögrendi ve gece bezden de hemen çıkarttım çöp poşeti serdim arada yapsa da makina yıkıyor kıyafetleri ve çok şükür çok kolaylıkla öğrendi gece de yapmadı bir süre 1 kere kaldırdım sonra onuda kestimYa kızlar ilk sorum kaan hakkında birşey soylendı de ben mi kaçırdım yoksa stabil mi acaba ? İkinci sorum çok alakasız belki ama aramızda çok çocuklu anneler de var tuvalet eğitimi nasıl yapabılırım benım kız 26 aylık hala bezli ve canım sıkılıyor herşey benım üstümde babası bile yazık bu çocuk öğrensin artık pişik olup duruyor diyor sinir oluyorum ıkıncı de ufak daha hepsıne nasıl yetısırım bilmiyorum ama başlamam lazım ya çok güzel konuşuyor kızım çok şükür büyümüş de küçülmüş gıbı cişimi tuvalete yapıcam diyor götürüyorum yapmıyor oturup kalkıyor sonra da bezımı tak diyor
Aynı şekilde düşünüyorum bende kilosu iyi formul mama vermiyorum ama gece sürekli kalkıyor emmek için acaba gece yatarken kasık maması versem uyur mu bilmiyorumcanm dr bize kilosu fazla oldugu icn verme dedi vermedm ama hep icmde kaldi versem mi diye cunku bebegm sütumle artk doymuyo ne verecegimi sasirdm yogurt verince rahatsz oluyo haslama verince yemiyo çorbada midesini bulamdiriyo daha ne veririm bilmiyorm ya
canm ben hep gece emzirerek doyuruyorm ama cok doymuyo olsa gerek bi gecede oyle deneyebiliriz benceAynı şekilde düşünüyorum bende kilosu iyi formul mama vermiyorum ama gece sürekli kalkıyor emmek için acaba gece yatarken kasık maması versem uyur mu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?