- 31 Mart 2016
- 2.301
- 3.182
- 63
- 37
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #40.141
Her anne bu yollardan bı sekılde gecıyor allah bize guc sabır versın de bız de zamanı gelınce yıne onların gelecekte rahat etmelerı ıcın bunları yapmak zorunda kalacagız. Canım sütler 3saatten sonra ıcerıgı degıstıgı ıcın asla bırlestırılmemelı. Ben ertesı gun evdeysem bebegım emecegı ıcın sagıp süt saklama posetine koyup direkt buzluga atıyorum. Bu sütler buzlukta da kapakta değil olabıldıgınce ıc kesımlerde saklanmalı. Uzerıne mutlaka tarih ve sagdıgın mıktarı yazarsın. 80cc bebegın emdikten sonra cıkan mıktarsa gayet iyi canım duZenlı sagdıkca da artacak zaten.İşimiz gerçekten çok zor bende odasını ayırmak istemiyorum ama mecburum içim açıyor. Bu arada süt posetini nasıl kullanıyorsun tam dolmadan kapatıp mi dolaba atıyorsun ben bugün saydım çok fazla çıkmadı iki görüşten toplam 80 cc çıktı
Cok tatlısın :) bir arkadasım emzirdiğin süre boyunca lohusasın demişti cok dogru zamanlaması olmayan duygusallasmalarımızdan biz aucşu değiliz :)Kızlar ben burayı sizleri çok seviyorum. Apayrı birer yabancıyken minik kalpler birleştirdi bizi burada. Her şeyi ayıplanma korkusu olmadan konuşuyoruz. Birbirimizi en iyi anlıyoruz. Sabah sabah duygusala bağladım. İyi ki sizi tanıdım iyi ki varsınız ♥♥♥
İnşallah güzel sonuçlar alırsınız canımDoktordan pek iç açıcı ayrılamadık tamam süt ürünleri alerjisi vat ama karaciğerde mi akciğerde mi anlamadım sıkıntı varmış bağışıklık sisteminde sıkıntı varmış sonuçlar istediğimiz gibi değil çok düşük dedi hastaneden ayrıldıktan sonra eşimi aradıklar pazartesi tekrar kan vermeye gidicez neyden şüphelendiler anlamadım
Canim resmen sakinilan goz cop batiyor. Hem kendimize hem yavularimiza elimizden geldigince iyi bakiyoruz ama bizim disimizda da bebeklerimizin temasa gectikleri kisiler risk grubu. Mesela eslerimiz gun boyu disarda ve etraf hastalik kayniyor. İster istemez hastalik geliyor.Kızlar üst solunum yolu enfeksıyonu gecırıyorum ya okadar dıkkat edıyorumkı hıc soguk almadım, soguk bırsey yıyıp ıcmedım ama bu emgeksıyon bı sekılde gelıp benı buldu. Ikı gundur bogazım burnum yanıyodu zencefıl bal limon ıhlamur ıcıyorum devamlı ancak kesmedi. Hıc sewmem ama ıyılesıp ılacsız atlatmak ıcın bu yasımda uc gundur soylemesi ayıp ıskembe corbası ıcıyorum dogal antıbıyotıkmıs (tadı fena degılmıs :) ancak ıyıce kotulesınce doktora gıttım spreyler verdı banalım umarım ıse yarar da kızıma gecmeden atlatırım. Anne sutu alıyorsa ona gecmez muhtemelen dedi ama hastanede 2-3 aylık bebeklerı kbb bolumunde görünce de cok uZuldum. Dua eder mısınız bır an once atlatayım da defneme gecmesın
Testte çıktı mi alerjisi canimİnşallah canım her çocuk farklı diye boşuna demiyorlar. Süt ürünleri alerjisi varmış alerji mamasına başlattı
Geçmiş olsun canım inşallah geçmez defneciğeKızlar üst solunum yolu enfeksıyonu gecırıyorum ya okadar dıkkat edıyorumkı hıc soguk almadım, soguk bırsey yıyıp ıcmedım ama bu emgeksıyon bı sekılde gelıp benı buldu. Ikı gundur bogazım burnum yanıyodu zencefıl bal limon ıhlamur ıcıyorum devamlı ancak kesmedi. Hıc sewmem ama ıyılesıp ılacsız atlatmak ıcın bu yasımda uc gundur soylemesi ayıp ıskembe corbası ıcıyorum dogal antıbıyotıkmıs (tadı fena degılmıs :) ancak ıyıce kotulesınce doktora gıttım spreyler verdı banalım umarım ıse yarar da kızıma gecmeden atlatırım. Anne sutu alıyorsa ona gecmez muhtemelen dedi ama hastanede 2-3 aylık bebeklerı kbb bolumunde görünce de cok uZuldum. Dua eder mısınız bır an once atlatayım da defneme gecmesın
Canim size hangi tahlilleri yaptılar??? Birde karaciğer yada akciğer de sıkıntı olduğunu nerden anladılar??? Bu arada çok gecmis olsun umarım sonuçlar hatalıdır ve bebeğinin birşeyi yoktur canimDoktordan pek iç açıcı ayrılamadık tamam süt ürünleri alerjisi vat ama karaciğerde mi akciğerde mi anlamadım sıkıntı varmış bağışıklık sisteminde sıkıntı varmış sonuçlar istediğimiz gibi değil çok düşük dedi hastaneden ayrıldıktan sonra eşimi aradıklar pazartesi tekrar kan vermeye gidicez neyden şüphelendiler anlamadım
Her anne bu yollardan bı sekılde gecıyor allah bize guc sabır versın de bız de zamanı gelınce yıne onların gelecekte rahat etmelerı ıcın bunları yapmak zorunda kalacagız. Canım sütler 3saatten sonra ıcerıgı degıstıgı ıcın asla bırlestırılmemelı. Ben ertesı gun evdeysem bebegım emecegı ıcın sagıp süt saklama posetine koyup direkt buzluga atıyorum. Bu sütler buzlukta da kapakta değil olabıldıgınce ıc kesımlerde saklanmalı. Uzerıne mutlaka tarih ve sagdıgın mıktarı yazarsın. 80cc bebegın emdikten sonra cıkan mıktarsa gayet iyi canım duZenlı sagdıkca da artacak zaten.
Zordur tahmin edebiliyorum . Ama alışılıyormuşAynen canım son hafta deneme yapacağım çok zor bir durum hala bırakma üzüntüsü var fazlasıyla
Canim kolostrom faydalı evet ama o ilk sütler diyetsiz sut o yüzden vermesi sakıncalı olur diye düşünüyorum. Sut ürünleri tüketmemesi gerekiyor bildiğim kadarıyla.Canım ılk sutlerınden sagdıgın varsa kuzuna ıcır kolostrum alsın ki bagısıklıgı guclensın
Ahh bu dişler... İlk dişin çıkışıyla başlayan bu süreci yaklaşık 2 yılda 20 dişe tamamlarlarken yavrularimiz, tekrar tekrar yaşayacağız.
Ön kesiciler...
...yan kesiciler...
...köpek dişleri...
İlk azilar... ...ve ikinci azılar.
6 yaş civarı şimdi çıkışını beklediğimiz bu süt dişlerinin tek tek dökülmesi ve yerine kalıcı dişlerin ve kalıcı yeni 8 azı disin çıkışı ile devam eden uzun diş seruvenimizin başlangıcı olacak sadece...
Zor olsa da her bir dişin çıkışı, yavrumuzun sağlıkla büyüdüğünü hatırlatacak bizlere.
Geçmiş olsun canim. Umarım çabuk atlatırsın. Sırtına sıcak havlu koy istersen faydası olur diye düşünüyorum.Kızlar üst solunum yolu enfeksıyonu gecırıyorum ya okadar dıkkat edıyorumkı hıc soguk almadım, soguk bırsey yıyıp ıcmedım ama bu emgeksıyon bı sekılde gelıp benı buldu. Ikı gundur bogazım burnum yanıyodu zencefıl bal limon ıhlamur ıcıyorum devamlı ancak kesmedi. Hıc sewmem ama ıyılesıp ılacsız atlatmak ıcın bu yasımda uc gundur soylemesi ayıp ıskembe corbası ıcıyorum dogal antıbıyotıkmıs (tadı fena degılmıs :) ancak ıyıce kotulesınce doktora gıttım spreyler verdı banalım umarım ıse yarar da kızıma gecmeden atlatırım. Anne sutu alıyorsa ona gecmez muhtemelen dedi ama hastanede 2-3 aylık bebeklerı kbb bolumunde görünce de cok uZuldum. Dua eder mısınız bır an once atlatayım da defneme gecmesın
Canım bende sanki bi arkadaş gurubum varmış gibi hissediyorum okuyamadığım zaman merak ediyorum ve ciddi anlamda faydalı ve dogal paylaşımlar yapıyoruzKızlar ben burayı sizleri çok seviyorum. Apayrı birer yabancıyken minik kalpler birleştirdi bizi burada. Her şeyi ayıplanma korkusu olmadan konuşuyoruz. Birbirimizi en iyi anlıyoruz. Sabah sabah duygusala bağladım. İyi ki sizi tanıdım iyi ki varsınız ♥♥♥
@minikhikayem canım nasılsın seni merak ettim hersey yolunda mı
Olabılır canım bi dr una danıssın bakalım ne dıyeceklerCanim kolostrom faydalı evet ama o ilk sütler diyetsiz sut o yüzden vermesi sakıncalı olur diye düşünüyorum. Sut ürünleri tüketmemesi gerekiyor bildiğim kadarıyla.
İnşallah canım defneye bulaşmaz sen de bir an önce atlatırsınKızlar üst solunum yolu enfeksıyonu gecırıyorum ya okadar dıkkat edıyorumkı hıc soguk almadım, soguk bırsey yıyıp ıcmedım ama bu emgeksıyon bı sekılde gelıp benı buldu. Ikı gundur bogazım burnum yanıyodu zencefıl bal limon ıhlamur ıcıyorum devamlı ancak kesmedi. Hıc sewmem ama ıyılesıp ılacsız atlatmak ıcın bu yasımda uc gundur soylemesi ayıp ıskembe corbası ıcıyorum dogal antıbıyotıkmıs (tadı fena degılmıs :) ancak ıyıce kotulesınce doktora gıttım spreyler verdı banalım umarım ıse yarar da kızıma gecmeden atlatırım. Anne sutu alıyorsa ona gecmez muhtemelen dedi ama hastanede 2-3 aylık bebeklerı kbb bolumunde görünce de cok uZuldum. Dua eder mısınız bır an once atlatayım da defneme gecmesın
bebeğini tek başına yıkayabilen var mı kızlar ?
benim canım bu banyo işine çok sıkılıyor kızlar ya
gercekten de banyo yaptırmak zor oluyor oğlum basbas bagıryor kocam bir panık oluyor banyonun ortasında bir taraftan bebeği yıkıyorum eller sabunlu diğer taraftan kocam ben tutamıyorum sen tut yoks en çevir beni resmen strese sokuyor böyle olunca da hadi banyo yaptıralım şu çocuga dıyorum yarın yapalım dıyor yarın oluyor öbür gun yapalım kaçabildiği kadar kaçıyor ve oluyor 1 hafta .ben nefesimi tutuyorum tabi kocayla kavga etmemek için . yardım eecek kimsede yok . tek başıma da cearet edemıyrum. 1 hafta bebeği yıkamıyorum vicdanım dile gelecek suratıma haykıracak duurp durup zür dilerim oğlum dıyorum ama içim rahatlamıyor .kocam da haklı olarak korktu bu banyo işindne çunku oğlum balık gıbı cırpınıyor su da elimizden kayacak diye ödümüz patlıyor hal böyle olunca o başladı banyo yaptırmaktan kaçmaya ben de yalnız yapamıyorum. bugun gece 11 de hadi dedim yarını yok çocuk bak uyuyamıyor huzursz dedım gece yarısı banyo yaptırdık gene aynı stressle tek fark bugun babam vardı evde ve dedı kı korkmayın ağlasın cocuk ağlaması da ıyı gelır rahatlar ne korkuyorsunuz dedı artık.
banyo az kaldı kabusa dönüşecek.komşulardan mı yardım alsam bırını çağırsam dıye düşünmeye başkadım artık ama bunu da asla yapmak istemıyorum.
tek başıma yıkamayı denesem mi sizce ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?