- 14 Mart 2017
- 1.285
- 2.222
- 53
- 36
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #40.201
Canım bizimkide elini kulağına dogru götürüyordu ağlarken doktora götürdüm bişey yok kulak ağrısı kızım bebekken 1 kere oldu gece çok ağlayıp hıc uyumamstı öyleyse götür canımZaten 1 haftadır durup dururken ağlıyo. Uykusu var uyutuyorum diye aglıyo bağıra bağıra. Sürekli eli ağzında. Eline ne geçse ağzına götürüyor salyası çoğaldı. Bide sürekli sağ kulağını çekiştirip duruyo. Bi yerde okumuştum dişten kulağını çekiştirebilir diye ama sadece sağ kulağını çekiştirdiğini görünce acaba dedim o kulağımı ağrıyo, anlayamadım canım olmadı bi götürürüm doktora
Sorma canım yüzünde alerji çıktı diye perşembe dk gittik ister istemez sıra da hastalar vardı cocuk sonra öksürmeye başladı pazartesi tekrar gittik tahliller yapıldı bişeyi çıkmadı şükür ama cocugum iğne falan boşuna ağladı mümkün olmadıkça hastaneye gitmek yerine evde bakmak lazım çaresine çok zorda kalmadıkçaCanım her kafası basan dr oldugu ıcın ınsan saglıgı sözkonusu oldugunda nasıl davranmaşatı konusunda eğitilmemiş, kendılerını de eğitenemıs kısıler de boyle karsımıza cıkıp ınsanı sınırlendırebılıyor gercekten. Bınbız zahmet cocukla doktora gıt okadar para ver sonra da gördugumuz muayameleye sasmamak mumkun degıl bence sıkayet et doktoru baskasına yapmasın bari.. hıc duymadım oyle bır rahatsızlık canım gecmıs olsun ama mantık dıyorkı koca ınsanız dılımızı koparırcasına ısırmıs olaak habrrımız olurdu.. buarada ben bu solunum yolu enfeksıyonunu ptesı gunu gitipim cocuk doktorundan kaptım 20kısı dln vardı herkes hastalıktan gelmıs cocuklar oksurup hapsuruyordu ben ozel odaya gırdım ama emzırmeknıcın gelen gıden derken oradan kaptım sanıyorum. Kızımın yuzunu hep muslınle kapatmaya calıstım ona gecmesın diye ama bana gectı ıste. Ne olur ne olmaz demeyıp cocukları bu salgında kalabalık yerlere göturmemek en ıyısı. Hastaneye saglam gıren zaten hasta cıkıyor malesef. Durumundan haberdar et canım ne cıkacak merak edıyorum suan bır agrı yapıyor mu sana
Kıyamam yaa iğneden ben bile bu yasında korkuyorum onlar daha minicik nasıl da korkup ağlıyorlarSorma canım yüzünde alerji çıktı diye perşembe dk gittik ister istemez sıra da hastalar vardı cocuk sonra öksürmeye başladı pazartesi tekrar gittik tahliller yapıldı bişeyi çıkmadı şükür ama cocugum iğne falan boşuna ağladı mümkün olmadıkça hastaneye gitmek yerine evde bakmak lazım çaresine çok zorda kalmadıkça
CaBu bazı bebeklerde uyku belirtisi olabılıyor kulak cekıstırmek canım
Canım bizimkide elini kulağına dogru götürüyordu ağlarken doktora götürdüm bişey yok kulak ağrısı kızım bebekken 1 kere oldu gece çok ağlayıp hıc uyumamstı öyleyse götür canım
Hahahha cok iyimiş bilincaltına bu dönemde ne versen alıyor dur bende yapayım bu taktiği çok iyimiş :) benim esim de gizli gizli çocuga önce baba de diyor kackere yakaladımUmca damla ve imumax burin spreyi ..onlarda bitkisel,kullanabilirsin,faydasi oluyor..bizimki de 7 de kalkti,emzirdim,su an yatakta ayagimda salliyorum,belki tekrar uyur umuduyla:)baba da uyuyor yanimda ona nasil imreniuorum anlatamam:)3/4 yil sonra hsonu boyle erken uyaninca kendin kalk,sessizce cizgi film seyret ,bana hic bulasma diye msj da veriyorum bilinaltina da bakalim anliyacak mi:)
Aa benim Doğum günümde doğmuş bebişin :))) biz de herkes Eylül doğumlu eşim 3, oğlum 13, ben 25 Eylül istesen denk gelmezSağol darısı başınıza 25 eylül canım,uzun zamandır yana dönüp duruyordu bi baktım yüzüstü döndü:)
Benim de bir arkadasim var bebegin yaninda baba kelimesi gecsin istemio ve surekli anne anne anne diyip duruyo cocuga :)Hahahha cok iyimiş bilincaltına bu dönemde ne versen alıyor dur bende yapayım bu taktiği çok iyimiş :) benim esim de gizli gizli çocuga önce baba de diyor kackere yakaladım
Çok geçmiş olsun canım. Bende bütün gün evdeyim hiç soğuk alacağım biryer yok ama bende nerden kaptıysam kaptım havalardan herhalde şükür ilaçsız atlattımKızlar üst solunum yolu enfeksıyonu gecırıyorum ya okadar dıkkat edıyorumkı hıc soguk almadım, soguk bırsey yıyıp ıcmedım ama bu emgeksıyon bı sekılde gelıp benı buldu. Ikı gundur bogazım burnum yanıyodu zencefıl bal limon ıhlamur ıcıyorum devamlı ancak kesmedi. Hıc sewmem ama ıyılesıp ılacsız atlatmak ıcın bu yasımda uc gundur soylemesi ayıp ıskembe corbası ıcıyorum dogal antıbıyotıkmıs (tadı fena degılmıs :) ancak ıyıce kotulesınce doktora gıttım spreyler verdı banalım umarım ıse yarar da kızıma gecmeden atlatırım. Anne sutu alıyorsa ona gecmez muhtemelen dedi ama hastanede 2-3 aylık bebeklerı kbb bolumunde görünce de cok uZuldum. Dua eder mısınız bır an once atlatayım da defneme gecmesın
Sana da gecmıs olsun canım ben defneyı asıya götürdüğüm doktordan kaptım herkes hasta gelmiştiÇok geçmiş olsun canım. Bende bütün gün evdeyim hiç soğuk alacağım biryer yok ama bende nerden kaptıysam kaptım havalardan herhalde şükür ilaçsız atlattım
Hahahh aslında fonatık olarak baba daha kolay soylenebıldıgı ıcın türkiyede bebekler yuzde 70 fln oranla baba dıyorlarmıs önce. Yurtdısında ise mama cok kolay soylendıgı ıcın ılk önce bebekler anne dıyormus. Ikı sessiz harfi yanyana getirmek bebek için cok zormus oyuzden dıl becerılerınde bır sesli bir sessiz harfle gidebilmeleri saha olasıymıs. Ba ba, ma ma gibi :) yani ben ‘ 9ay karnında tası, sacını süpürge et, sonra gitsin önce BAbA desin!’ fikrine alıstırmaya calısıyorum kendimi :)Benim de bir arkadasim var bebegin yaninda baba kelimesi gecsin istemio ve surekli anne anne anne diyip duruyo cocuga :)
Tabi babasi durumdan habersiz
Dede de ilk soylenenler arasinda, mantik yazdigin gibi yani yoksa babalari daha cok sevdiklerinden degilHahahh aslında fonatık olarak baba daha kolay soylenebıldıgı ıcın türkiyede bebekler yuzde 70 fln oranla baba dıyorlarmıs önce. Yurtdısında ise mama cok kolay soylendıgı ıcın ılk önce bebekler anne dıyormus. Ikı sessiz harfi yanyana getirmek bebek için cok zormus oyuzden dıl becerılerınde bır sesli bir sessiz harfle gidebilmeleri saha olasıymıs. Ba ba, ma ma gibi :) yani ben ‘ 9ay karnında tası, sacını süpürge et, sonra gitsin önce BAbA desin!’ fikrine alıstırmaya calısıyorum kendimi :)
Allah allah bende kızıma önce baba desin babası sevinsin diye bakıyodum ama babasına çok düşkün oğluma bende mi anne anne desem bana düşkün olsunBenim de bir arkadasim var bebegin yaninda baba kelimesi gecsin istemio ve surekli anne anne anne diyip duruyo cocuga :)
Tabi babasi durumdan habersiz
Biz de 3 kız kardeşiz canım en küçüğümüz babasını tuvaletin kapısında bile beklerdi ayağına terliklerini verirdi. Hava biraz soğuk olsun ceket getirirdi babacım üşüme diye benim annemde çok rahat etti. 5. Sınıfa gidiyor şuan ders yemek falan bütün yükü hala babamdaAllah allah bende kızıma önce baba desin babası sevinsin diye bakıyodum ama babasına çok düşkün oğluma bende mi anne anne desem bana düşkün olsun
Ama kızlar tecrubeme dayanarak şunu söylim kızım babasına çok düşkün bebek oldu bu bana çok avantaj sağladı arkadaşlarla piknk gezme olsun eşimin arkaşınn kızda bizimkyle aynı yaş o anneye düşkün bizimki sürekli babada oluyor ben çok rahat ediyorum eşimde nereye gitse mina peşinde
Hahaha bence çok bekleriz. Kendimden biliyorum çocukken erkenden kalkar annemin yanına gider dururduk.Umca damla ve imumax burin spreyi ..onlarda bitkisel,kullanabilirsin,faydasi oluyor..bizimki de 7 de kalkti,emzirdim,su an yatakta ayagimda salliyorum,belki tekrar uyur umuduyla:)baba da uyuyor yanimda ona nasil imreniuorum anlatamam:)3/4 yil sonra hsonu boyle erken uyaninca kendin kalk,sessizce cizgi film seyret ,bana hic bulasma diye msj da veriyorum bilinaltina da bakalim anliyacak mi:)
Düğün salonlarında falan da hep babası peşinde oluyor bende oynuyorum:) bide eşim yüzük pek sevmez mina var artık diyorum yüzük olmasada olur
Dede de ilk soylenenler arasinda, mantik yazdigin gibi yani yoksa babalari daha cok sevdiklerinden degil
Ben suaralar aksam esim isten gldiginde minnosumun ona attigi gulucukler ve yaptigi sebekliklere takigim.
Yavrucum aksama kadar sana ben bakiyorum karnini ben doyuruyorum bana bu sevgi seli yok diye sitem ediyorum
Benimki daha cok anne diyormus hibi hatta bn bikaclere duydum ama inanamadm esimde annemi dedi diyincee dogru duydugumu anladmBebekleriniz baba demeye basladi mi hanimlar
Katılıyorum canım bizimkide öyle traş olurken bekliyor başını çok tatlı oldun baba diyor ya benden daha cilveliBiz de 3 kız kardeşiz canım en küçüğümüz babasını tuvaletin kapısında bile beklerdi ayağına terliklerini verirdi. Hava biraz soğuk olsun ceket getirirdi babacım üşüme diye benim annemde çok rahat etti. 5. Sınıfa gidiyor şuan ders yemek falan bütün yükü hala babamda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?