- Konu Sahibi angel5angel
-
- #40.241
Bizim cinsiyete doktor ilk erkek demisti kv ve gorumce duyduklari an bir valiz kiyafet almislardi hepsi erkek icin :)) kiz oldugunu biraz gec ogrendik :)Kızlar çok saçma olacak ama paylaşmak istedim. Benim renk takıntım yok. Kızıma lacivert mavi siyah gri filan da giydiriyorum tepki çeksem de. Ama annemdeyim ya bikaç aylığına. Burdaki beşiği küveti mama sandalyesi de oldu hepsi süt mavi. Sizce rahatsız edici mi :)
Canim doktorun ek gidaya erken baslatmasinin bir nedeni var mi ?Merhaba kızlar bugün 5.ay kontrolümüz vardı. Ek gıdaya başlayabileceğimizi söyledi
İlk 10 gün meyve suyu, (elma armut havuç rendeleyip tülbentten süzerek)
20 gün 1 öğün meyve püresi+ 1 öğün yoğurt şeklinde dedi.miktar Bebek ne kadar isterse aç karna ver dedi.ilkinde kabul etmezse biraz bekle ikinci kaşığı teklif et yine istemezse zorlama dedi
Açıkçası meyve suyu yerine meyvenin kendini fileye koyup vermeyi düşünüyorum. havuçla başlarım sonra elma Armuta geçerim diye düşünüyorum
önceden ek gıdaya çok hevesliydim ama yaklaştıkçaİçim bi garip oluyor,yeni bir devir başlayacakmış gibi.hamilelikte de yaklaştıkça içim garip, buruk olmuştu.
Evet 9/36 kg olanlari kastediyorum.bizimde kraft travel sistem.e bebekteki indirimleri gorunce alsak mi dedim ama magaza da baktik bugun..erken su an bizim icin 3/4 ay sonra aliriz dedik..Joie travel system Bebek arabası aldık 1 yaşa kadar (13kg) kullanabileceğiz.9-18 kg oto koltuğu mu kastediyorsun?
Değil canım bende renk ayrımı yapmayan biriyim. Bazen sarı falan giydiriyorum oğluma hemen karışıyorlar. Ayrıca süt mavi çok güzel bir renk erkeğe de kıza da yakışır :)Kızlar çok saçma olacak ama paylaşmak istedim. Benim renk takıntım yok. Kızıma lacivert mavi siyah gri filan da giydiriyorum tepki çeksem de. Ama annemdeyim ya bikaç aylığına. Burdaki beşiği küveti mama sandalyesi de oldu hepsi süt mavi. Sizce rahatsız edici mi :)
Bizimki de babasina benden cok guluyorbabasi diyor ki seni yemek araci olarak goruyor ,beni eglence:)
Bu arada konusu gcmis olabilir,kacirmisim kusira bakmayin.hangi marka oto koltugu kullaniyorsunuz? Veya almayi planliyorsunuz?
Ben de kızıma erkek reyonlarından kıyafet alıyorum bazen ama hemen kızımı erkek bebek sanıyorlar :) saçları olmadığı için bir de erkek kıyafeti giyince erkek sanılıyor kızım :) zaten erkek kıyafeti dediğim de pembe olmayan kazak pantolon. İlla pembe olacak diye anayasada geçiyor sanki.Değil canım bende renk ayrımı yapmayan biriyim. Bazen sarı falan giydiriyorum oğluma hemen karışıyorlar. Ayrıca süt mavi çok güzel bir renk erkeğe de kıza da yakışır :)
Canım benim kızımında bir iki tane pembe kıyafeti var..her renkten kıyafeti var..kizim saclidir ama kızım çok erkeklere benziyor onu gören onu erkek sanıyor...Ben de kızıma erkek reyonlarından kıyafet alıyorum bazen ama hemen kızımı erkek bebek sanıyorlar :) saçları olmadığı için bir de erkek kıyafeti giyince erkek sanılıyor kızım :) zaten erkek kıyafeti dediğim de pembe olmayan kazak pantolon. İlla pembe olacak diye anayasada geçiyor sanki.
Sağol canım teşekkür ederim.doktor bağışıklık yetmezliği zayıflığı diyebilmemiz için takip etmemiz lazım dedi.Antikorlu olanlar bağışıklık testi diye hatırlıyorum bebeğinin bağışıklık sisteminin ne kadar geliştiğini gösteriyor. Çok önemli bir test her doktor ve her hastane yapmaz bildiğim kadarıyla canim.
Bir ara alerji ile ilgili bir kaç doktor gezdik ve çok fazla atıştırma yaptım. Alerji gruplarına üye olup çok şey öğrendim canim. O yüzden eger diyet yapacaksan yedigin ve bebeğine verdiğin herşeyi sorgulamalısın yoksa diyetin etkili bir diyet olmaz. Birde kan tahlilinde çıkmadıysa ciddi derecede degil büyük olasılık alerjisi. O yüzden 6 ayda sıkı bir diyetle geçer diye tahmin ediyorum. Tabiki doktorun daha iyi bilir ve yönlendirir. Ben sadece bildiklerimi belki faydası olur diye söylemek istedim.
Son olarak alerji icin gittiğiniz doktor neden röntgen istedi onu anlayamadım ama umarım birşeyi yoktur canim.
Sağolun teşekkür ederim insan geriliyor ister istemez inşallah yokturÇok geçmiş olsun cnm.
Üzülme inşallah hiçbir sorun yoktur.
Bazen dr.lar böyle gerebiliyor bizleri..
Kolaylıklar diliyorum ..
Bende mavi şapka taktığım halde kız mı diyorlar:)Canım benim kızımında bir iki tane pembe kıyafeti var..her renkten kıyafeti var..kizim saclidir ama kızım çok erkeklere benziyor onu gören onu erkek sanıyor...
Yerim ben onu yaa..4 yaşındaki kızımda söylüyor anne kardeşim erkeklere benziyor..Bende mavi şapka taktığım halde kız mı diyorlar:)
Canim cok gecmis olsun kuzucuga. Tez zamanda atlatsin insallah...Kızlar biz çok iyiyiz demiştin geçen sabah. Kızım öğlene doğru ateslendi calpol verdim sonrasında oksurmeye başladı bide eşim yanindayken uyuyorken kusmuk gelmiş kusamamis nerdeyse boguluyormus eşim hemen alıp sırtina vurunca fiskirarak kusmuş. Sinrasinda doktora götürdük boğazı iltihap olmuş dedi calpol le bi antibiyotik surup verdi calpol yerine dolveni verseniz dedim 6 aydan küçük çocuklara dolven kullanılmaz dedi. Neyse ilaçları kullandık gece yatmadan altını değiştirdim. Eşimle yanındayız eşim bi panik oldu kızımı kucağına aldı sırtına vurdu yine kusmuk gelmiş kusamamis yatagimin üstüne bi çıkarttı afedersiniz her yer battı. Yanımda nerdeyse kuzum bogulacakti ben farkedemedim. Şimdi kızımın başında nöbet tutuyoruz sırayla. Bişi olursa diye çok korkuyorum
Çok geçmiş olsun canım . Başını yükseltin ve yan yatırın destekleyin birşeylerleKızlar biz çok iyiyiz demiştin geçen sabah. Kızım öğlene doğru ateslendi calpol verdim sonrasında oksurmeye başladı bide eşim yanindayken uyuyorken kusmuk gelmiş kusamamis nerdeyse boguluyormus eşim hemen alıp sırtina vurunca fiskirarak kusmuş. Sinrasinda doktora götürdük boğazı iltihap olmuş dedi calpol le bi antibiyotik surup verdi calpol yerine dolveni verseniz dedim 6 aydan küçük çocuklara dolven kullanılmaz dedi. Neyse ilaçları kullandık gece yatmadan altını değiştirdim. Eşimle yanındayız eşim bi panik oldu kızımı kucağına aldı sırtına vurdu yine kusmuk gelmiş kusamamis yatagimin üstüne bi çıkarttı afedersiniz her yer battı. Yanımda nerdeyse kuzum bogulacakti ben farkedemedim. Şimdi kızımın başında nöbet tutuyoruz sırayla. Bişi olursa diye çok korkuyorum
Bide bol bol Serum fizyolojik sıkıp burnuna çekin o akıntıları yutmasın onlar kusturuyor onuKızlar biz çok iyiyiz demiştin geçen sabah. Kızım öğlene doğru ateslendi calpol verdim sonrasında oksurmeye başladı bide eşim yanindayken uyuyorken kusmuk gelmiş kusamamis nerdeyse boguluyormus eşim hemen alıp sırtina vurunca fiskirarak kusmuş. Sinrasinda doktora götürdük boğazı iltihap olmuş dedi calpol le bi antibiyotik surup verdi calpol yerine dolveni verseniz dedim 6 aydan küçük çocuklara dolven kullanılmaz dedi. Neyse ilaçları kullandık gece yatmadan altını değiştirdim. Eşimle yanındayız eşim bi panik oldu kızımı kucağına aldı sırtına vurdu yine kusmuk gelmiş kusamamis yatagimin üstüne bi çıkarttı afedersiniz her yer battı. Yanımda nerdeyse kuzum bogulacakti ben farkedemedim. Şimdi kızımın başında nöbet tutuyoruz sırayla. Bişi olursa diye çok korkuyorum
Ya kayınvalide konusunu yine açıcam ama. Haftada bir gidiyoruz onlara. Gittiğimizde bebeği hiç kimseye vermek istemiyor . Kucağımda mesela bir şey demeden pat alıveriyor. Bir kaç kere bu hareketinden sonra ben de aldım ondan bu şekilde Aa noldu diyor. Bir şey yok diyorum bende. Kadın iki dakika bebeği bırakıcam diye çay koymuyor artıkBugün en sonunda getirdi acıkmış annesi dedi . Ben de acıkmasa yüzünü göremeyecektim dedim. Kendi annem de alıyor kucağına ama en fazla bende durur yine ben o kadar ayrı kalamıyorum . Birkaç kere bana gelmek istedi onun kucağında bana bakıyor Aa sende bütün hafta annendesin zaten diyor her hafta çok rahat gidiyorum başım ağrımış sinir olmuş şekilde dönüyorum.
Çok geçmiş olsun canımCanim cok gecmis olsun kuzucuga. Tez zamanda atlatsin insallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?