2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Tamam canım hepsini denicem emmeye başlayana kadar sağarken deneyeyim o zamana artar herhalde :)

Evet canım 22 26 haftalar arası atak var 6. Ay atağı. Bol bol ten teması ister ve anneden uzaklaşmak istemezmiş çünkü mesafeleri anlamaya başlıyormuş anne odadan ayrılınca çok uzağa gittiğini düşünürmüş .yapacak tek şey bunun geçeceğini düşünmek

canım benim oğlum 15 eylül doğumlu. atak var mı bilmiyorum ama bizde fenalardayız. geçen haftadan beri hasta, uyuyamıyordu ve yeter ki uyusun diyerek kucağımda uyutmaya başladım. şimdi kucaktan başka yerde uyumuyor ama kucağımda da yatay pozisyona girdiği gibi tırmalamaya, itmeye, kalkma çabalarına giriyor hemde ağlayarak. artık hastalığı çok hafifledi yani onunla alakası yok. uykusu geliyor ama uyumak istemiyor, her yerim çizik içinde kaldı. bir savaş ki sorma..

Çok zor canım, Allah yardımcın olsun

Uyurken emziği çıkarıp memeyi verdim canım ama anlıyor bağırıyor o bizde işe yaramadı yani. Sütüm sıkınca damla damla geliyor sağınca çıkmıyor başka nasıl artar onu bilmiyorum
Emzirmek sağmak Bol bol sıvı tüketmek ve belki de en önenlisi senin kendini psikolojik olarak buna adapte etmen. Oğlum emicek sütüm artacak vs gibi kendi kendine zihninde yer açman düşüncelere. Tedirgin belirsiz olarak değil önce sen inanarak kendine bunları içinden içinden söyle. İnş faydası olucak. Annenin sağ beyniyle bebeğin sağ beyni sessizce etkileşim halinde. bunu biz bile fark etmiyoruz.

Öyle mutlu ediyor ki anlatılmaz. Az savaş vermedim bırakmasın emsin diye. Rabbim dualarımı kabul etti şükür. Başlardaki halimiz perişandı. Aç ağlar alıp emmez uyku var. Gece uyanır ağlar. Az yalvarmadım kızım em nolur diye az yalvaralım saçımı yolmadım üzüntüden. Şimdi bulsala yol katetmek bana bayram gibi.
Yatarak emzirmek bana pek kolaylık gelmedi canım. Tabi senin vevbebeğin rahat edeceği pozisyonu sen daha iyi bilirsin. Kucağımda gözlerine bakarak koklayarak emzirmeyi özledim cnm bnde..

Teşekkür ederim canım inşallah geçer çünkü ağlarken öyle bi gözyaşı akıyo ki napıcağımı şaşırıyorum, bide zor sakinleşiyo çabuk geçse şu haftalar bari

Ay bende anneme yakın olsaydım başka bişey istemezdim gerçekten

ben yeşil sogan veriyorum bazen elini gözüne sürüyor gözlerden yaş gele gele kemiriyor elinden alınca kıyamet koparıyor geri ver diyor :) çokkkkkk zorlar ama çokk güzeller bu minnoşlar ya

amma zormuş ben bilmiyorudm bu kadar oldugunu bugun babam bile diyor senin canını cıkardı perişan etti seni diyor ben şikayetçi değilim diyorum ama ayakta duracak hal kalmıyor tabii. sağlıklı olsunlarda dayanacagız galiba bir 6 ay daha ne dersin
sence ne zaman hafifler ?

22 ve 26. haftalar arası atak varmış canım hayır bide öyle karışıyo ki işler. Elleri ağzında, salyası arttı, uykusuzluk, huzursuzluk, uyuyamama hepsi var. O zaman diyorum diş sanırım. Ondan sonra kulak çekiştirme var, o olunca acaba diyorum kulağımı ağrıyo. Bide şey yapıyo bizim ki, böyle sıkılınca yada ne biliyim durup dururken kollarını çırpmaya başlıyo titriyo gibi böyle anlatabildim mi bilmiyorum ama bide o var. Yani neyi var bilmemek çok kötü, bilip çaresini bulsak bi nebzede olsa rahatlarız eee o zamanda onları rahatlatırız ama bilemiyorum işte

bend3 halkalidayim

heyecanlanıyor mu acaba? bizde de bi oyuncak var hala seviyor mu korkuyor mu anlayamadım. fisher price eğitici köpekçik var ya onu verdiğimde bazen kavga ediyor, korkuyor gibi davranıyor. ama bazen kucağımda gezerken onu görünce atılıyor, almak istiyor.
salya çok, ne bulsa ağzında, en çok ellerini kemiriyor ama doktor ufukta diş görünmüyor dedi.
mesela hep aynı koluma yatırıp uyutuyorum, son zamanlar o tarafa yatınca ağlamaya başlamıştı. doktora sordum bebeklerin yön tercihi olur dedi. bende kulağı yada kolu mu ağrıyor diye düşünüyordum. meğerse çok basit bir açıklaması var "huysuzluk"
allah sağlık versin de bazen hem uykusuzluk hem sürekli ilgi ihtiyacı derken insan yoruluyor gerçekten.

Canım pompadan çıkan miktara güvenme.benim mememde süt var boşaltmam gerekiyor elle sıkıyorum geliyor ama hastane tipi pompa ile bile sağamıyorum. süt olayında psikoloji çok önemli.sütğm var diye kendini telkinle İnan o zaman sütün artıyor.inşallah memeye dönersiniz canım:)

24.haftadayiz ve aynen dendigi gibi biri onu severkn kucagina almadan donup giderse agliyor al beni die ben odada tek birakip saniyeligine mutfaga gtsem bile agliyor hep bnimle olmak istiyor gunduz yatarak oynasa oynasa emmek istiyor buda zor bi donem surekli kicakta tutulmuyor allah uardimcimiz olsn

Heyecanlanıyor mu aslında olabilir bizde ilk onu düşünmüştük. Genelde eşimi görünce kucağımdaysa o zaman başlıyo kolları çırpmaya al beni der gibi, bi oyuncağını gördüğünde yapıyo yine aynısını, eğer yatıyosa sıkılmışsa o zaman da beni alın der gibi çırpıyo kollarını. Ama bugün internette kulak agrısının bir diğer belirtisinde kollarını çırpma titreme gibi bişey okudum ondan da kafam karıştı biraz. Kulak agrısıda ya dişten yada kulak enfeksiyonundan. Eşimde kulak enfeksiyonundan olsa bu çocuk hep ağlar yada ne biliyim kulağı akar falan diyo bende emin olamıyorum takipteyim bakalım olmadı götürücem doktora emin olmak için. Vallahi zor meziyet annelik. Aklıma bişeyi mi var acaba diye takınca bütün yaptığı herşeyi ona yorarım ben bide. Allahım hepimizin yardımcısı olsun

Zaten başkalarına kalsak hiç emnezdi bebeklerimiz buna bazı dr larda dahil

Onu diyen bendim :) napayım evim genellikle dağınık oluyor ve ben gerçekten evde kalmaktan sıkılıyorum. Size gelcez diyenlere ben çok sıkılıyorum biz size gelelim diyorum :))
Bunu bende uygulim ya. Geriliyorum dağınıklığa biri denk gelince. Temizken kimse görmex ama

Memeyi alsın emmeyi hatırlasın o zaman artacak sütüm biliyorum umarım başarırız tekrar emmeyi canım
Kafanda bitiyor o canım sütüm var de buna inan. Bebeği sinirlendirme den sık sık teklif et. Benim oğlum daha bir aylıkken yumruklarıyla itiyodu beni. Tam olarak iki ay mama ağırlıklı beslendi yavaş yavaş sinirlendirme den aluştırdım. Tabi bu süreçte meme de uyuyup uyanmasını falan sağladım ki şimdi bir meme canavarı. Eminim sende yaparsın. Çok isteklisin çünkü

Damdan düşeni damdan düşen anlar

korkma cnm aşırı normal. Zaten kitabın programında da böyle yazıyor anne gözden kaybolunca ağlar diyor, artık ayrılık korkuları başlıyor. Ama mesela "şimdi geliyorum tatlım" deyip örneğin mutfağa gidip gelene kadar seslenmeye devam ediyorum. Bir nebze işe yarıyor ve gerçekten de anlıyor. En azından öfke nöbeti şeklinde ağlamıyor.

Sağol canım . Sen de blw yapacaktın değil mi

kaynak yapayım ben de blw düşünüyorum buharda pişirme aparatı ve kenarları kalın kahve fincanı alıcam. Tabak konusunda da slikon kaymaz vakumlu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…