- 4 Ocak 2017
- 3.852
- 4.486
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #40.381
Tamam canım hepsini denicem emmeye başlayana kadar sağarken deneyeyim o zamana artar herhalde :)Emzirmeden ve sagladan önce sıcak uygulamak dus almak ılık suyla hafif masaj yapmak veya belıne havlu koyup memene sus baslıgını tutabılırsın emzırırken ve sagaeken süt akısını hızlandırıyor canım. Memene cok sıcak olmaması kaydıyla fön makınası tutup sonrasında emzirmek de ıse yarayacaktır
Evet canım 22 26 haftalar arası atak var 6. Ay atağı. Bol bol ten teması ister ve anneden uzaklaşmak istemezmiş çünkü mesafeleri anlamaya başlıyormuş anne odadan ayrılınca çok uzağa gittiğini düşünürmüş .yapacak tek şey bunun geçeceğini düşünmekKızlar ya 23.haftada atak falan mı var. Ben çok kötüyüm oğlumda çok kötü. Çok mızmız sürekli kucak istiyo kucağa alıyoruz bi zaman sonra orda da mızmız. Napıcagımı şaşırdım. Uyku yok. Eli sürekli ağzında. Dişinden mi bu mızmızlığı yoksa atak haftası mı yada başka bi sıkıntısı mı var anlayamıyorum. Dokunsalar ağlıcam. 23.haftadan geçen yada olan var mı sizde de öyle mi normal mi yani? Napıcam ben
Öyle yapıcam canım 2 saatte bir kalkıcam 2sini toplam 20 dakika sağmak yeterliymiş şimdilikCanım biraz zor ama gece alarm kur kalk sağım uap 20 dk sağ 5 dk dinlen. 2 saatte bir kalk mesela
Kızlar ya 23.haftada atak falan mı var. Ben çok kötüyüm oğlumda çok kötü. Çok mızmız sürekli kucak istiyo kucağa alıyoruz bi zaman sonra orda da mızmız. Napıcagımı şaşırdım. Uyku yok. Eli sürekli ağzında. Dişinden mi bu mızmızlığı yoksa atak haftası mı yada başka bi sıkıntısı mı var anlayamıyorum. Dokunsalar ağlıcam. 23.haftadan geçen yada olan var mı sizde de öyle mi normal mi yani? Napıcam ben
Canım biz de 23. Haftadayız ama bu anlattıkların benim kızımın her zamanki davranışları maalesef. Sürekli mızmızlık, sürekli kucak, uykuya direnme, çıt çıksa uyanma. 5 ayda çürüdüm resmen ağrımayan kemiğim kalmadı.
Emzirmek sağmak Bol bol sıvı tüketmek ve belki de en önenlisi senin kendini psikolojik olarak buna adapte etmen. Oğlum emicek sütüm artacak vs gibi kendi kendine zihninde yer açman düşüncelere. Tedirgin belirsiz olarak değil önce sen inanarak kendine bunları içinden içinden söyle. İnş faydası olucak. Annenin sağ beyniyle bebeğin sağ beyni sessizce etkileşim halinde. bunu biz bile fark etmiyoruz.Uyurken emziği çıkarıp memeyi verdim canım ama anlıyor bağırıyor o bizde işe yaramadı yani. Sütüm sıkınca damla damla geliyor sağınca çıkmıyor başka nasıl artar onu bilmiyorum
Öyle mutlu ediyor ki anlatılmaz. Az savaş vermedim bırakmasın emsin diye. Rabbim dualarımı kabul etti şükür. Başlardaki halimiz perişandı. Aç ağlar alıp emmez uyku var. Gece uyanır ağlar. Az yalvarmadım kızım em nolur diye az yalvaralım saçımı yolmadım üzüntüden. Şimdi bulsala yol katetmek bana bayram gibi.Canım bir emzirmenın bir anneyi nekadar mutlu ettiğini bir anneden baskası anlayamaz senın adına cok sevındım yazdıklarını okurken. Ben eskısı gıbı her uyandıgında meme teklıf edıyordum ama kızım cogu kez basını cevırıyor agzını kıtleyıp aglıyordu. Yaklasık 4aaatte bır fln emıyor benımkı yoksa acıkmıyor dedım doktora doktorum da bu cagdakı bır bebek zaten 4saat tok kalır arada da zorla meme verıp tıksındırme bebegın en dogrusuunu yapıyor bırak acıksın ve o senden talep etsın dedi. Emzirme gruplarından bırınde de bebegınızı uyandıgında emzırırken bır sebepten emzırmenız yarım kaldıysa (bebegın dıkkatı dagıldıgında oluyor bızde mesela bu sebeple devam etmıyor inada bındırıyor baska bıraeye dılkatını cekmek zOrunda kalıyorum) bu durumda bebegınız ıyıce yorulup uyku sakınlıgıne girdiğinde emzirmeyi teklif edin yazıyordu bu gercekten ise yaradı bende. Bır de ben de yatarak emzirmeyi cok ıstıyorum ama kızım hıc rahat edemıyor bende tedirgin oluyorum buyuzden tüm denemelerimize ragmen yatarak emzirme keyfine ulasamadık hep klasık besık pozisyonunda emmek istiyor.
Evet canım 22 26 haftalar arası atak var 6. Ay atağı. Bol bol ten teması ister ve anneden uzaklaşmak istemezmiş çünkü mesafeleri anlamaya başlıyormuş anne odadan ayrılınca çok uzağa gittiğini düşünürmüş .yapacak tek şey bunun geçeceğini düşünmek
Ay bende anneme yakın olsaydım başka bişey istemezdim gerçektenCanım önceden halkalıydaydım cocuk planlayınca oturdugumuz ev de satılınca gelip gitmek zor oluyor dıye yakına tasındık. Kv ıle aynı caddede annemlerle de aracla 5-10 dk lık yere geldık. Kotu bırsey olunca hemen gelebılmelerı cocuk olduktan sonra en onemlı sey oldu gercekten
ben yeşil sogan veriyorum bazen elini gözüne sürüyor gözlerden yaş gele gele kemiriyor elinden alınca kıyamet koparıyor geri ver diyor :) çokkkkkk zorlar ama çokk güzeller bu minnoşlar yaCanım benim kızımın da salyaları azaldı hatta bitti diyebilirim ama ne bulursa kemirmeye başladı. Ben eline havuç falan veriyorum bu sayede elindekini tutup ağzına götürmeyi öğrendi. Blw ye hazırlık:)
canım benim oğlum 15 eylül doğumlu. atak var mı bilmiyorum ama bizde fenalardayız. geçen haftadan beri hasta, uyuyamıyordu ve yeter ki uyusun diyerek kucağımda uyutmaya başladım. şimdi kucaktan başka yerde uyumuyor ama kucağımda da yatay pozisyona girdiği gibi tırmalamaya, itmeye, kalkma çabalarına giriyor hemde ağlayarak. artık hastalığı çok hafifledi yani onunla alakası yok. uykusu geliyor ama uyumak istemiyor, her yerim çizik içinde kaldı. bir savaş ki sorma..
bend3 halkalidayimCanım önceden halkalıydaydım cocuk planlayınca oturdugumuz ev de satılınca gelip gitmek zor oluyor dıye yakına tasındık. Kv ıle aynı caddede annemlerle de aracla 5-10 dk lık yere geldık. Kotu bırsey olunca hemen gelebılmelerı cocuk olduktan sonra en onemlı sey oldu gercekten
22 ve 26. haftalar arası atak varmış canımhayır bide öyle karışıyo ki işler. Elleri ağzında, salyası arttı, uykusuzluk, huzursuzluk, uyuyamama hepsi var. O zaman diyorum diş sanırım. Ondan sonra kulak çekiştirme var, o olunca acaba diyorum kulağımı ağrıyo. Bide şey yapıyo bizim ki, böyle sıkılınca yada ne biliyim durup dururken kollarını çırpmaya başlıyo titriyo gibi böyle anlatabildim mi bilmiyorum ama bide o var. Yani neyi var bilmemek çok kötü, bilip çaresini bulsak bi nebzede olsa rahatlarız eee o zamanda onları rahatlatırız ama bilemiyorum işte
Canım pompadan çıkan miktara güvenme.benim mememde süt var boşaltmam gerekiyor elle sıkıyorum geliyor ama hastane tipi pompa ile bile sağamıyorum. süt olayında psikoloji çok önemli.sütğm var diye kendini telkinle İnan o zaman sütün artıyor.inşallah memeye dönersiniz canım:)Emzirme sanatı grubunda da aynı şeyleri söylediler canım. Benim sütüm sağınca çıkmıyor ancak elimle sıktığımda geliyor. Yarın alıştırma bardağı alıcam biberonu vermicem. Daha sonda da emziği bıraktırıcam. Bu arada da sütüm artar herhalde. İnşallah tekrar döneriz memeye. Emziremeyince kendimi eksik hissediyorum
24.haftadayiz ve aynen dendigi gibi biri onu severkn kucagina almadan donup giderse agliyor al beni die ben odada tek birakip saniyeligine mutfaga gtsem bile agliyor hep bnimle olmak istiyor gunduz yatarak oynasa oynasa emmek istiyor buda zor bi donem surekli kicakta tutulmuyor allah uardimcimiz olsnEvet canım 22 26 haftalar arası atak var 6. Ay atağı. Bol bol ten teması ister ve anneden uzaklaşmak istemezmiş çünkü mesafeleri anlamaya başlıyormuş anne odadan ayrılınca çok uzağa gittiğini düşünürmüş .yapacak tek şey bunun geçeceğini düşünmek
heyecanlanıyor mu acaba? bizde de bi oyuncak var hala seviyor mu korkuyor mu anlayamadım. fisher price eğitici köpekçik var ya onu verdiğimde bazen kavga ediyor, korkuyor gibi davranıyor. ama bazen kucağımda gezerken onu görünce atılıyor, almak istiyor.
salya çok, ne bulsa ağzında, en çok ellerini kemiriyor ama doktor ufukta diş görünmüyor dedi.
mesela hep aynı koluma yatırıp uyutuyorum, son zamanlar o tarafa yatınca ağlamaya başlamıştı. doktora sordum bebeklerin yön tercihi olur dedi. bende kulağı yada kolu mu ağrıyor diye düşünüyordum. meğerse çok basit bir açıklaması var "huysuzluk"
allah sağlık versin de bazen hem uykusuzluk hem sürekli ilgi ihtiyacı derken insan yoruluyor gerçekten.
Zaten başkalarına kalsak hiç emnezdi bebeklerimiz buna bazı dr larda dahilEmzirmezsin niye emzirmiyorsun derler, emzirirsin mama ver derler vallahi ben de anlamadım bu işten bir şey. Bana da eşim ve annem her fırsatta mama vermemi söylediler ama çok şükür gerek kalmadı bir iki kez vermek zorunda kaldım sadece.
Bunu bende uygulim ya. Geriliyorum dağınıklığa biri denk gelince. Temizken kimse görmex amaOnu diyen bendim :) napayım evim genellikle dağınık oluyor ve ben gerçekten evde kalmaktan sıkılıyorum. Size gelcez diyenlere ben çok sıkılıyorum biz size gelelim diyorum :))
Kafanda bitiyor o canım sütüm var de buna inan. Bebeği sinirlendirme den sık sık teklif et. Benim oğlum daha bir aylıkken yumruklarıyla itiyodu beni. Tam olarak iki ay mama ağırlıklı beslendi yavaş yavaş sinirlendirme den aluştırdım. Tabi bu süreçte meme de uyuyup uyanmasını falan sağladım ki şimdi bir meme canavarı. Eminim sende yaparsın. Çok isteklisin çünküMemeyi alsın emmeyi hatırlasın o zaman artacak sütüm biliyorum umarım başarırız tekrar emmeyi canım
Damdan düşeni damdan düşen anlarZaten benim bildiğim bebekli eve ziyarete giderken birşeyler hazırlanır götürülür . Birlikte yenir. Önümüzdeki ay arkadaşıma bebek görmeye gidicem en azından bir kek yapıp götürmeyi düşünüyorum buzluğuna atsın misafirlerine çıkarır. Sonra o da böyle bir ziyarete giderken aynısını yapar böyle böyle yaygınlaşır, adet haline gelir gelecek nesillerin lohusaları rahat eder
minikhikayem canım çok teşekkür ederim. Normal olduğunu duydum ya bi nebzede olsun içim rahatladı. Artık korkmaya başlamıştım başka bişey mi var acaba diye, teşekkür ederim tekrar. O zaman Rabbim yardımcımız olsun :)
Sağol canım . Sen de blw yapacaktın değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?