- 18 Ocak 2017
- 416
- 779
- 53
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #40.421
korkma cnm aşırı normal. Zaten kitabın programında da böyle yazıyor anne gözden kaybolunca ağlar diyor, artık ayrılık korkuları başlıyor. Ama mesela "şimdi geliyorum tatlım" deyip örneğin mutfağa gidip gelene kadar seslenmeye devam ediyorum. Bir nebze işe yarıyor ve gerçekten de anlıyor. En azından öfke nöbeti şeklinde ağlamıyor.
kaynak yapayım ben de blw düşünüyorum buharda pişirme aparatı ve kenarları kalın kahve fincanı alıcam. Tabak konusunda da slikon kaymaz vakumlu düşünüyorum.
CaBu biz de 23. haftaya girdik. Dün gece normal uyuma şeklinde uyumadı. Temas istiyordu, yatağında sallamayla uyuyan cocuk dün 1 saat o şekilde uyumadı, emerek uyudu. Açtım takvimine baktım ki atak haftasına girmişiz. Uyumadan sarılıyor boynumu emiyor. Bu zamanlarda yapışık yaşayacaz kızlar :)
Doktora geldik hocası immün yetmezlik olduğunu düşünmüş eğer bunu erken yakaladıysak çok iyi birşeymiş ciğerdede viral birşeyler olduğunı söyledi
Atakentte yada etaplarda miydiniz? oralar daha duzenlidir deHalkalıdayken cok huzurluydum cok duzenlı bi yer bıkere kıymetini bil :) cocuk yetıstırmek ıcın yasamak ıcın ideal bı yerdı ama tabı heryere uzak olunca toplandık geldik. Keske oradakı evımız suan oturdugumuz yerde olsaydı dıyorum o da cok ütopik :)
Olucak olacak sütüm yok u kabul etme bir kere.Geceler uyurken veriyorum ağzıma alıyor ama emmiyor öyle tutuyor eskiden onu da yapmıyordu. Yavaş yavaş olcak galiba :)
Bende şu köşede beklim zira benimse ihtiyacım varKızlar uyku tulumu aldınız mı? Memnunmusunuz? Gece üstünü çok fazla açmaya başladı da. Fikirlerinize ihtiyacım var
Yani şöyleki aslında hiç denk gelmedim canım kafasını yastığa vurmasına falan. Bizimki yatarken çekiştiriyo kulagı ama o çekiştirdiği anda da ağlamıyo zaten. Ya elini ağzına sokup hırslanıyo o zaman da çok kaşınıyo galiba ondan sinirleniyo bağıra bağıra ağlıyo. O zaman da ben bi kaç kere kulağını çekiştirdiğini görünce acaba mı dedim. Bide sadece sağ kulağını çekiyo. Yani dişinden dolayı kulak ağrısı varsa bile tek kulağımı çekerler ki acaba
Beni de ekleyin bekleme listesine;Bende şu köşede beklim zira benimse ihtiyacım var
Gecmis olsun canim tam tani koyulmamis anladigim kadariyla sadece suphelenmis. Umarim suphesi yanlis cikar.Doktora geldik hocası immün yetmezlik olduğunu düşünmüş eğer bunu erken yakaladıysak çok iyi birşeymiş ciğerdede viral birşeyler olduğunı söyledi
Canim ben uatunu acma isini yatirdigimda kollarini disari cikartarak buldum. Yatitiyorum ustunu ortuyorum kollarini cikartiyorum. Cunku genelde kollarini cikartmak isterken battaniyesini suratina kapatiyordu :) suan rahatiz dene istersenKızlar uyku tulumu aldınız mı? Memnunmusunuz? Gece üstünü çok fazla açmaya başladı da. Fikirlerinize ihtiyacım var
İyi gunlerde kullansin kuzucuk. Denediysen memnun kalirsin bence.Kızlar mama sandalyesi konusunda çok karasizdim. Joie ve chicco arasında karar veremiyordum. E bebekte ikisini de deneme şansım oldu. Kızımı önce chicco polly mama sandalyesine oturttum çok mutlu oldu sevdi oturma yeri dar değil kalitesi çok güzel tepsisi geniş arkaya da yatabiliyor.sonra joie Multiply Mama Sandalyesine oturttum oturma yeri çok çok dar kızım sağa sola kafasını dönderse rahat edemeyecek gibime geldi robot gibi kaldı çocuk. Zaten de baya pahalı ondan vazgeçtim. Joie mimzy lz mama sandalyesine oturttum son olarak. Oturma yeri ve tepsisi chicco dan daha dar geldi tek artısı sandalye baya alcalabiliyor. Koltukta falan otururken kızımla aynı hizada gibi olabilir diye düşündüm. Ama Chicco almaya karar verdik. E bebekte kalmamış başka da bulabileceğim bi mağaza yoktu n11 den siparis verdim ama istediğim renklerde yoktu pek begenmedigim bi rengi aldım. sonra instagramda dolaşırken 350 liraya satıldığını gördüm hemde istediğim renk hemen aldım bugün gelecek inşallah n11 siparisimi de iptal ettim inşallah memnun kalırım.
Canım valla sadece sıkınca damla damla geliyor başka türlü hiç gelmiyor ama ona rağmen arttırıcam sütümü nasıl olcak bilmiyorum ama yapıcam çok kararlıyım :)Olucak olacak sütüm yok u kabul etme bir kere.
Benim de en başta kıyafetlerimden akardı canım öyle çok sütüm vardı. Doktor mama yanlısı çıktı çok korkuttu sarılık olcak aç kalıyor sütün yetmiyor falan diye diye mamayı arttırdı. Bende panik yaptım benim oğlumda baya sarışın ve çok beyaz tenli kan şekeri düşüyor açlıktan falan diye çok korkuttu sonuçta gitti sütüm. O yüzden şuan yok diyebiliyorum ama arttırıcam emerse artar onunda farkındayım bir şekilde başarıcaz bakalımHer meme ve ucu farklıymış canım. Bak benim de sütüm sıkınca damla bile zor geliyor. Küçük ve yumuş yumuştu. Emzirme öncesi masaj yapardım ama sanki sünger sıkıp bırakıyor gibiydim. Elim de göğsüm de acırdı damla zor görünürdü. Beni böyle görünce hep senin sütün yok dediler. Eltimin bebek ağzından çektiği an fışkırırmış, göğüsleri taş gibi olurmuş falan anlattı durdu. Çok üzüldüm çok ağladım. Ben biraz inatçı ve yenilgiyi kabul etmeyen biriyim, instagramda emzirmedestektimi’ne yorum bıraktım onlarda moral verdiler. o dönemde de Mevlana’nın bir sözünü okudum tesadüf. Tam hatırlamıyorum ama rızkı veren Allah neyin endişesi bu gibi bişeydi. Araştırdım ki meğer kiminin süt göğsünde durmaz hemen akarmış, kiminin de bebek çekmedikçe süt çıkmazmış. Hasta olucak bu çocuk dediler. Sarılığının geçmesi uzun sürmüş onlara göre. Oğlum çok sarışın bu arada. Dr uma sordum Allah razı olsun ki o da yüreklendirdi beni. Sadece anne sütü dedi ısrarla. Bebeğim sadece anne sütü alarak persentilin üstünde kilosu var. Kampa girin beraber. Memene renkli boyalarla şekiller çizebilirsin, sütyenine daha önce görmediği küçük kırmızı bir oyuncak asabilirsin.
Senin sütün var, buna inan. Bu dönem hiç olmadığı kadar sabırlı olmaya çalış
Biz uzun zamandır uyku tulumu kullanıyoruz canım çok memnunum en azından üstünü açsa da üşümüyor. Biraz büyük aldım ben bir de elini falan çıkaramıyor tulumun içindenKızlar uyku tulumu aldınız mı? Memnunmusunuz? Gece üstünü çok fazla açmaya başladı da. Fikirlerinize ihtiyacım var
Canim arkadaslar soyledi mi kacirmis olabilirim ama sagdiginda hic gelmese bile sagmaya devam et. Onemli olan memeye sut uretmesi icin talimat vermen. Zamanla artarak bebegine yetecek kadar uretmeye baslar insallah.Benim de en başta kıyafetlerimden akardı canım öyle çok sütüm vardı. Doktor mama yanlısı çıktı çok korkuttu sarılık olcak aç kalıyor sütün yetmiyor falan diye diye mamayı arttırdı. Bende panik yaptım benim oğlumda baya sarışın ve çok beyaz tenli kan şekeri düşüyor açlıktan falan diye çok korkuttu sonuçta gitti sütüm. O yüzden şuan yok diyebiliyorum ama arttırıcam emerse artar onunda farkındayım bir şekilde başarıcaz bakalım
canım bizde antibiyotik kullanıyoruz tadı mı güzel bilemedim benimki kaşığın arkasından aramaya devam ediyor. ben çay kaşığıyla veriyorum, güldüğü veya ağzını açtığı bir an diline değdir bakalım tadını severse alır belkiKızlar kızıma antibiyotik tedavisine başladık ama bi türlü iciremiyorum kaşıkla almadı siringayla denedim Ondada almadı. Onereceginiz bi yöntem var mı
Canim ben uatunu acma isini yatirdigimda kollarini disari cikartarak buldum. Yatitiyorum ustunu ortuyorum kollarini cikartiyorum. Cunku genelde kollarini cikartmak isterken battaniyesini suratina kapatiyordu :) suan rahatiz dene istersen
Biz uzun zamandır uyku tulumu kullanıyoruz canım çok memnunum en azından üstünü açsa da üşümüyor. Biraz büyük aldım ben bir de elini falan çıkaramıyor tulumun içinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?