- 9 Şubat 2017
- 459
- 632
- 33
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #7.221
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım. Psikolojik destek durumunu düşünmüyor değilim. Genelde çekinmiyorum anlatıyorum ancak insanlar bu durumu pek anlamıyor. Hani derler ya bazı şeyleri yaşamayan bilmez diye öyle oluyor sanırım. Bu durumu yaşayanlar anlar ancak beni. Hobi kısmına gelince öyle bi psikoloji içindeyim ki çoğu zaman hicbirsey zevk vermiyor canım. Bakalım ne olacak bu durumun sonu.Bu durum çok aşırı derecede ise psikolojik bir destek almanı öneririm canım. Gerçekten çok faydasını görürsün. Bide yapmaktan zevk aldığın şeylerle uğraşmalısın. Bi hobin varsa o, açık havada yürüyüş olabilir, gezmek. Bide arkadaşın dediği gibi eşinin desteği en önemlisi. Ben çok zor günlerimi eşimin desteğiyle atlattım. Ailem bile çok kötü olduğum günlerde kendi aralarında ne yapabiliriz diye düşündüklerinde onun ilacı eşi demişler.bi de yürüyüş çok iyi gelmişti bana. kaygılarını, düşüncelerini duygularını anlatmaktan çekinme etrafına. Bunlar faydalı olur diye düşünüyorum.
ne dicez cnm alırken içlik mi dicez 5li stelern içinde yok çnkü
Sorma canım benimki de dun tum gun tekmeledi... dun ilk defa hissetti eşim :)Ben 2 haftdır hissediyorum eşim de hissediyor elini koyduğunda. Son bir haftada tekmeler çok kuvvetlendi kızım büyüdü galiba :)
Bu durum çok aşırı derecede ise psikolojik bir destek almanı öneririm canım. Gerçekten çok faydasını görürsün. Bide yapmaktan zevk aldığın şeylerle uğraşmalısın. Bi hobin varsa o, açık havada yürüyüş olabilir, gezmek. Bide arkadaşın dediği gibi eşinin desteği en önemlisi. Ben çok zor günlerimi eşimin desteğiyle atlattım. Ailem bile çok kötü olduğum günlerde kendi aralarında ne yapabiliriz diye düşündüklerinde onun ilacı eşi demişler.bi de yürüyüş çok iyi gelmişti bana. kaygılarını, düşüncelerini duygularını anlatmaktan çekinme etrafına. Bunlar faydalı olur diye düşünüyorum.
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım. Psikolojik destek durumunu düşünmüyor değilim. Genelde çekinmiyorum anlatıyorum ancak insanlar bu durumu pek anlamıyor. Hani derler ya bazı şeyleri yaşamayan bilmez diye öyle oluyor sanırım. Bu durumu yaşayanlar anlar ancak beni. Hobi kısmına gelince öyle bi psikoloji içindeyim ki çoğu zaman hicbirsey zevk vermiyor canım. Bakalım ne olacak bu durumun sonu.
Atlete gerek yok . Gobek dusene kadar zibin gobek dustuktdn sonra citcitli bady. Atlet kilot. Bezden kurtulunca iki bucuk yas ne zaman bez cikarsa bazilari gec diyor duruma gore o zaman bakarsin giydirip giydirmiyecegibemersindeyim cnm bn burdada çok mağaza yok intenete talim bakıcam artık peki bişi sorcam setdeki küçük ince üsrt var ya atlet niyetine giydirilen çok mu lazım o lazımsa nerden bulabilirz direk zıbın giydirilir mi ki
Ben yaptirdim. Cihazlar okadar iyi ki yani en ince ayrintisina kadar olcuyor. Goruyorsun . Tek tek parmaklarina kadar gosterdi dr. Benim kendi drumun kilo olcumu ile dogim kilosu boyu bile hemen hemen ayni cikti ilk gebeligimde. O kadar her organda birsey gorecek ya dr da birsey var ya cihazda bence. Tabii dr yine yuzde yuz kesin sonuc vermezdiyo ama dogruluk orani cok yuksek.Yaa canım bana tam 22+0 a vermişlerdi randevu. (Almanyadayim ben) bir kaç gün öncesine istemiştim ama yok olmaz demişti doktorun yardımcısı. Dün aradilar doktorun bir işi yüzünden 22+5 e verdiler.
Galiba çok geç bir zaman değil. Öyle olsaydı kesin başka doktora aktarirdi beni diye düşünüyorum. Çünkü önemli randevu larda doktor olmazsa hemen başka doktora aktarıyor doktorum. Sıkıntı olmaz seninkide merak etme.
Birde acaba yaptırmasam mi diye bir his var bende. Bugün bir kadının hikayesini okudum .ayrintilida o kadar kötü seyler söylemiş ki doktorlar çoklu organ yetmezliğinden tut ta neler neler. Tabi kadının hamileliği acılar içinde geçmiş.sonra bebek doğmuş ki sapasağlam. Yani bu ayrintilida kesin bilgi değilmiş. Kafam karıştı.
Ben avent kullaniyorum ilk yenidogan icin almistim. Sutum az kullandim. Hastanede gerekli use dnjektorle verdiler mama. Aventte gaz onleyici ama gaz yapmiyor diye birsey yok oluyorsa cok az onluyor. Dr browns aparatlari fazla yikarken zor oluyormus yorumlarda oyle okudum. Emzik biberon suluk avdnt kullaniyorumBen en başta Bi tane biberon almayı düşünüyorum hoş hala alıp almamak arasında kararsızım araytırmalarıma göre dr. Browns ve Philip avent diyorlar siz he düşünüyorsunuz
İlk gebeligimde yasadim bu sikayetleri magnezyum dedtegi verdi gecti sonra.Merhaba Eylül Anneleri :)
Benim geceleri ayaklarımda kasılma, kas sıkışması gibi bir şeyler oluyor. Doktorum magnezyum desteği verdi. benzer şikayet yaşayan var mı? Magnezyum içince şikayetleriniz azaldı mı?
İcli disli zibin canim. Gobek bagi dusene kadar kullaniyorsun iki tane yeter. Bazilarinin erken dusuyor gobek bagi. Oglumun 14. Gun dusmustu iki tane yetti.ne dicez cnm alırken içlik mi dicez 5li stelern içinde yok çnkü
Biberon için ben doğmasını bekliyorum eğer anne sütü emerse biberona ihtiyacım olmayacak diye düşünüyorum. Ama eğer emmezse dr.brown alıcam ilk aylar için çünkü bebeklerin hava yutmasını engellediği için gaz problemi yaşamıyorlar. Daha ilerki dönemler içinde avent kullanmayı düşünüyorum. Ama ilk aylar için dr. Brown çok çok iyimiş. Ama deneyimli anneler daha iyi bilir diye düşünmekteyim.Ben en başta Bi tane biberon almayı düşünüyorum hoş hala alıp almamak arasında kararsızım araytırmalarıma göre dr. Browns ve Philip avent diyorlar siz he düşünüyorsunuz
Kabiz kolik reflulu bir bebegim vardi. Arada sut sagiyordum uyumuyordu. Hic ugrasacak zamanim olmadi. Dusunmuyorum. Eskiden bez bagliyordu ama bu kadar kiyafet angarya cok sey yoktu. Kiyafetlerini ancak yikayip utuledim. Hazir bez olmasa bide ne yapardim. Ama paylastigin guzel birsey dogal tabiiki insallah ugrasacak gucunuz zamaniniz olacaktir.Bebek bezleriyle ilgili araştırma yaptınız mı? Ben organik yıkanabilen bezlerden almayı düşünüyorum. Genelde bana bu konuda ilk tepki uğraşamazsın olarak geliyor :) Araştırıp ne olduğunu görmek isteyenler için link vereyim.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/organik-yikanabilir-bebek-bezi.899258/
Hamilelikte müzik dinlemekle ilgili birçok araştırma var doğru ve hepsinde de olumlu etkiler gözlemlenmiş. Anne karnında devamlı dinlediği müzikleri duyunca bebeklerin rahatladığı gözlemlenmiş. Ben ebebekten bir cd aldım klasik müzikler vs bulunuyor içinde çokta rahatlatıyor gerçekten. Birde karnaval radyonun baby joy kanalı var orası tam anneler ve bebekler içinselam kızlar;
bebeğine müzik dinletmeye başlayan var mı? Anne karnında müzik dinletmenin sekinleştirici etkisi hakkında birçok araştırma yapılmış. özellikle beethoven'ın 5. senfonisi ve Mozart öneriliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
İnşallah bakalım, bebek önemli tabi, bu konuyu açan arkadaşın da bebeği çok zordu, reflü ve kolikti, arkadaş inat etti vazgeçiycem diye, yapıyor işte bakalım, hem o benden daha tembelKabiz kolik reflulu bir bebegim vardi. Arada sut sagiyordum uyumuyordu. Hic ugrasacak zamanim olmadi. Dusunmuyorum. Eskiden bez bagliyordu ama bu kadar kiyafet angarya cok sey yoktu. Kiyafetlerini ancak yikayip utuledim. Hazir bez olmasa bide ne yapardim. Ama paylastigin guzel birsey dogal tabiiki insallah ugrasacak gucunuz zamaniniz olacaktir.
bende kizima hep zipin ve citcitli bedi giydirdim..bezden kurtulunda hep atlet kilot giymeye basladi.Atlete gerek yok . Gobek dusene kadar zibin gobek dustuktdn sonra citcitli bady. Atlet kilot. Bezden kurtulunca iki bucuk yas ne zaman bez cikarsa bazilari gec diyor duruma gore o zaman bakarsin giydirip giydirmiyecegibe
yok bebeğim bunun zıbınla alakası yok ilk 40 ı cıkana kadar göbek bağı için ince ya değmesin die kullanıolar bunu gereklimiş yani
Tembellikten usengeclikten ziyade bebegine bagli . Ben bir yasina kadar ayagimda salladim hic birakmadan . Simdi salliyorum yanima yatifiyorum . Ben olmayinca uyaniyor. Yanindan kalkip is mis yapamadim hala oyle. Wc ye bile gitmek luks . Tembellige vaktin olmuyor zaten . Bebegin uyumasi cok ondmli kilosunuda etkiliyorİnşallah bakalım, bebek önemli tabi, bu konuyu açan arkadaşın da bebeği çok zordu, reflü ve kolikti, arkadaş inat etti vazgeçiycem diye, yapıyor işte bakalım, hem o benden daha tembelO yaptıysa ben hayli hayli yaparım diyorum
Ben yaptirdim. Cihazlar okadar iyi ki yani en ince ayrintisina kadar olcuyor. Goruyorsun . Tek tek parmaklarina kadar gosterdi dr. Benim kendi drumun kilo olcumu ile dogim kilosu boyu bile hemen hemen ayni cikti ilk gebeligimde. O kadar her organda birsey gorecek ya dr da birsey var ya cihazda bence. Tabii dr yine yuzde yuz kesin sonuc vermezdiyo ama dogruluk orani cok yuksek.
Ya işte doğmadan önce planlar yapıyoruz da bebekken kesinlikle patron onlar, biz bebeğe göre şekillencez, kolik Bebek çok yıpratıcı, en büyük duam bebeğin sakin olması, ağladıkça insanın eli ayağı birbirine dolanır. Hele biz acemiyiz oturup beraber ağlarız artık.Tembellikten usengeclikten ziyade bebegine bagli . Ben bir yasina kadar ayagimda salladim hic birakmadan . Simdi salliyorum yanima yatifiyorum . Ben olmayinca uyaniyor. Yanindan kalkip is mis yapamadim hala oyle. Wc ye bile gitmek luks . Tembellige vaktin olmuyor zaten . Bebegin uyumasi cok ondmli kilosunuda etkiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?