2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Ben
beş kilo almışım toplamda bence senin ki gayet normal

Ay keşke öyle olsa Bi haftadir sağ kalçamdaydı 2. Gündür dahada şiddetlendi dinlenmek bile fayda etmiyor Allah herkesin yardımcısı olsun
Amin canım Allah şifa versin hamilelik ortasındayız daha yolumuz var inşallah düzelirsin

Bende kızımda ayırdım ama şimdi ikinci bebekte nasıl ayırcaz ki onlar tek ti ağladığı an gidiyodukk peki bebişler ağlayınca ablası yada abisini uyandırmıcak mı ayrı oda lazım :))

Bende dikkat ettim benimki hafta sonları daha hareketli oluyor sanki..Ben hareketli olunca kıpıdıyor biraz sanki ben oturunca sesi çıkmıyor hiç :)
Nerelerdesin canım demek ki herşeyin zamanı varmış dün akşamdan beri vuruyor bizimki çok mutlu oldum hafta sonunu bekliyodum günlerde geçmiyor büyüdümü acaba merak ediyorum .. merak uyandırıyorlar canım annelerimiz merak etsin diye duruyorlar sanırım özellikle bekleyince benimkide hareket etmiyor :))

Bende kızımda ayırdım ama şimdi ikinci bebekte nasıl ayırcaz ki onlar tek ti ağladığı an gidiyodukk peki bebişler ağlayınca ablası yada abisini uyandırmıcak mı ayrı oda lazım :))
Benim ayri oda yapmam icin ayri ev alamm lazm :) o biraz bizde imkansiz malesef ama bn oglumun derin uyumasina ve uykumun hafif olmasina guveniyorum mikladigi gibi yaninda olurum baktim olmadi oglumi salona geciririm bebek gece kesintisiz uyuyanakadar

Canım.doktorun sanki biraz fazla dikkatli konuşmuş. Hani daha çok özen göster diye sanki. 2 kiloyu bir kaç hafta içinde aldıysa ona da dikkat çekmek istemiştir. Ama bence fazla değil. Bende su ana kadar 3 kilo aldım. Bundan sonra haftada en fazla yarım alacak şekilde dikkat etmeliyiz. belki biraz daha az. ama genelde doktorlar ve gebeler en çok son bir iki ayda alınıyor dedikleri icin başta ne kadar az o kadar iyi diye belirtiyorlar. Eğer sağlıklı beslenerek aldiysan problem yok bence. abur cubur hamur işi onlardan ise daha çok dikkat etmek lazım.

Canım.doktorun sanki biraz fazla dikkatli konuşmuş. Hani daha çok özen göster diye sanki. 2 kiloyu bir kaç hafta içinde aldıysa ona da dikkat çekmek istemiştir. Ama bence fazla değil. Bende su ana kadar 3 kilo aldım. Bundan sonra haftada en fazla yarım alacak şekilde dikkat etmeliyiz. belki biraz daha az. ama genelde doktorlar ve gebeler en çok son bir iki ayda alınıyor dedikleri icin başta ne kadar az o kadar iyi diye belirtiyorlar. Eğer sağlıklı beslenerek aldiysan problem yok bence. abur cubur hamur işi onlardan ise daha çok dikkat etmek lazım.

Canim 14 haftada gittigimde yarim kiloydu 6 haftada 2 kilo aldim yani. Sanirim birden olmasina takildi. Herseyim ayni hic bisey değişmedi aburcubur yemiyorum hamur isi yemiyorum. Pilav hic yapmam dikkat ediyorum ama bakalim. Tabi dediğin gibi daha dikkat etmek lazim

Günaydın..çok şükür bugun cuma ve yarın ayrıntılı günüm:)
özellikle tecrübeli annelere birşey sorucam..dün e bebekteki indirimden süt sağma mak.aldık...ama göğüs kalkanı, göğüs pedi,meme ucu kremi, süt saklama poşeti onları da almak gerekiyor dimi? veya konu ile ilgili başka almam gerekenler nedir?

yaa ben bazi seyleri almak icin bebegn dogmasi hatta biraz büyümesi gerektigini düsünüyorum. yani en az alti ay olmadan o mama sandalyesine zaten oturamayacak.hem birde bazi arkadaslarim dedi her cocuk oturmuyormus zaten. önce denemek lazim diyorlardi. bende öyle yapacagim ins

yaa canim doktorun abarmis o zaman:) kaan kocatepeden dinlemistim insan hamileyken cok yemese bile kilo almaya meyilli oluyormus. Allah öyle yapmis:) söyl bir mantigi varmis vücut bbek dogdugunda onu beslmeye hazirlaniyormus olurda kitlik cekerim diye yg depo ediyormus. o yüzden kilo almak bu dönemde her zaman yemeyle aakali degil. canini sikmma zaten zararlilari yemmiyormussun. sorun olmaz ins

kızlar selam :)
bebeğinizin hareketleri ne alemde acaba? benim genelde sırtüstü uzanınca veya sola yatınca böyle balık çırpınması gibi hareketleri var. Ancak dün akşam ne yaptıysam hareket etmedi sonra gece yine pıtpıtlamaya başladı çok şükür. Böyle bir durum olduğunda endişelenmeli miyiz? Ya insan ister istemez kaygılanıyor tabii ama. Aman ne bilim sormak istedim size :)

Sanirim oyle canim. Elimden geldiginde duzgun besleniyorum yuruyus yapiyorum alirsam artik yapcak bisey yok napalim.

Canim ara ara hissetmemek normalmjs zaten hep oyle diyorlar. Arkadaslara falan soruyorum bende. Hareket etmedigi de oluyormus ara sira. Haftalar gectikce durmuycak zaten merak etme diyorlar.

arkadaşlar, dün bir endokrinologa gittim. benim zaten hamilelik öncesinde de hipoglisemi teşhisim vardı ve her 6 ayda 1 kontrole gidiyordum. zamanında şeker yüklemesi de yapılmıştı filan. neyse şimdi hamilelik de olunca işin içinde, bir de herkes şeker yüklemesi çok zararlı diyince standart gittiğim kadın doğumculara ve standart endokrinologuma ek bir başka profesore gittik. baya canımı sıktı. açlık kan şekerim ve insülin seviyemden dolayı bebeğin ciddi zarar görebileceğini söyledi... üzerine dünden beri yerli yabancı bir sürü makale okudum. uzun lafın kısası karatay ablanın dışında yaptırmayın diyenine denk gelemedim...

böyle bir durumu olan var mı? varsa neler yapıyorsunuz? sadece beslenme ile çözülebilir mi? yardımcı olursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…