- Konu Sahibi angel5angel
-
- #8.081
çok faydalı kitaplar var. biz böyle dikkat edince sosyete işi vs deyip seni alıukoymaya çalışanlar oluyor. birde biz internetle mi büyüdük diyenler. bizimkilerde bebeği şapur şupur öpüyoyolar çok kızıyorum. bebek benim ben ne dersem o. kuzenlerden birinin eşi hamileyken sigara içti. doğurdu emziriyo hala içiyo. bebek enfeksiyondan kurtulamıyo. arkadaşda 4 aylık bebeğini köye götürdü cenazeye. bebek herkesin kucağında dolaşmış eve geldiler günlerdir ateşi düşmüyo. bak ceremesini sen çekiyosun dedim. herkes istediğini yapsın. kendileri bilir yani.Aynen oyle devamli biz nasil buyuttuk birsey olmadi laflari donuyor. Az kilo aldin hamilelikte bebek kilosu azmi. Gogsun cok buyumedi sutun olmayacak. Dr diyecekte bebek yiyecek. Yada baska cocuklu ben boyle buyuttum drlar strese sokuyir. Drdan iyi biliyorlar marifet gibi anlatiyorlar. Banane sen nasil buyuttun. En basiti Sut iki yasina kadar yasak ona bile size verdik birsey olmadi soyleniyorlar. O yasta birsey olmadi . Suanki hastaliklarimiz yedirdiklerindendir belki nerden biliyorlar. Onceden dra haslaninca gotururlerdi. Pisirmesinden tut herseyi drun soyledigi yaptim yapiyorum. Yagli cok tuzlu beyaz sekerli birsey vermiyorum evde yapilmis bile olsa. Kendim yapiyorum sebzeli sekersiz pekmezli unu bugday unu cok az z. Yagli. Bende dikkat ediyirum hamilelikte. Allah sifa versin ama bile bilede Benim yedirdigim icirdigimden yada yememden ilerde hastalikli olmasin. Neyse alistilar artik aciklaya aciklaya. Cocugunun aylik kontrolu var dru var. Hic yoksa netten gerekli bilgiye ulasiyoruz. Elimizde bu kadar imkan varken birsey olmaz diyemiyorum. Cocugum benim icin degerli . Saglikli ve mutlu bir bebek ve bbirey olmasini istiyorum. Pozitif olsun etrafina pozitif yaysin. Ve suan drun soyledigide o. Elimden geleni yapiyorum. Sonradan saglikli beslensende pek ise yaramiyor. Hastalik oldumu oluyor. Cok kati degilim drun dediginide arastiriyorum drlar arasindada farklilik oluyor. ilk bebek cevreden laflara tikadim kulagimi zor oldu insnmasanda surekli ayni laflari duymak insan istemesede takiyor. ama alistirdim onlarida.
Ben kiyafet haric cogu seyi e bebek n11 jokerden internetten aldim. Faturalari sakla garanti yerine geciyor. Emzik biberon devam sutu bez halen netten yapiyorum indirimli oluyor bayagi. Yenidogan 1-2 numara cabuk degistirdik 3 noda buraz fazla kaldi. Cok stok yapmayin diyorlardi kk dada elinde kaliyor. Bez bebekten bebege degisiyor. Prima premium care yenidogan aldim prima aktifa gore kalin ve buyuk . İlk premium care sonra aktife gectim.herkese merhaba : ) arkadaşlar ben birkaç giyecek dışında hiçbirşey almadım henüz.. biberon, emzik, ateşölçer, yıkamak için küveti, göğus ucu kremi, pompa vs gibi şeyleri toplu gittigidyor ya da n11 gibi sitelerden alsak olur mu acaba? bir de bez için hangisini önerirsiniz? pek stok yapma bazı bebekler bazı bezlere duyarlılık gösterebiliyor diyorlar?
o zaman bez bi takım alıp duruma göre devam edicez :)Ben internet sitelerinden alışverişi çok fazla sevmiyorum..özellikle bebek için..Görerek dokunarak almak bana daha cazip geliyor.. Ben kıızım doğmadan önce Ultra prima stok yapmıştım.. Kızıma alerji yaptı kullanamadık..Çok pişman oldum aldığıma..başkasına vermek zoruda kaldım..Bu defa kesinlikle yapmayacağım :)
internetten alırken endişem acaba yan sanayi ürünü olur mu ? orjinal olmama gibi bi ihtimal kafamı karıştırdı? mesela philips avent lerde hepsiburada ya da gitti gidiyorda indirim vardı epey ama cesaret edemedim :s ilk etapta bir adet küçük bir det orta boy yeterli herhalde?Ben kiyafet haric cogu seyi e bebek n11 jokerden internetten aldim. Faturalari sakla garanti yerine geciyor. Emzik biberon devam sutu bez halen netten yapiyorum indirimli oluyor bayagi. Yenidogan 1-2 numara cabuk degistirdik 3 noda buraz fazla kaldi. Cok stok yapmayin diyorlardi kk dada elinde kaliyor. Bez bebekten bebege degisiyor. Prima premium care yenidogan aldim prima aktifa gore kalin ve buyuk . İlk premium care sonra aktife gectim.
Canim 14 haftada gittigimde yarim kiloydu 6 haftada 2 kilo aldim yani. Sanirim birden olmasina takildi. Herseyim ayni hic bisey değişmedi aburcubur yemiyorum hamur isi yemiyorum. Pilav hic yapmam dikkat ediyorum ama bakalim. Tabi dediğin gibi daha dikkat etmek lazim
Cnm bslebeklerin anne karninda belirli bir duzenleri yok muhtemelen senin hissetmedigin zaman uyuyordr kuzun benimki butun hn ayakta oldugumdan ve oglumun pesinde kostrmaktan sessiz gece genelde cok hareketli ama dn mesela cok derin uyumusum demekki oda uyumuski hissetmedm die dusunuyorumkızlar selam :)
bebeğinizin hareketleri ne alemde acaba? benim genelde sırtüstü uzanınca veya sola yatınca böyle balık çırpınması gibi hareketleri var. Ancak dün akşam ne yaptıysam hareket etmedi sonra gece yine pıtpıtlamaya başladı çok şükür. Böyle bir durum olduğunda endişelenmeli miyiz? Ya insan ister istemez kaygılanıyor tabii ama. Aman ne bilim sormak istedim size :)
Tatlim gorumcemin cocuklarina biberonlarini gittigidiyordan aldik benimde senin gibi dusunvelerim vardi ama bi geldi benim e bebekten aldigimla birebir yani kutusu kullanim klavuzun herseyi sonra o dusunceden siyrildm yinede sen bilirsininternetten alırken endişem acaba yan sanayi ürünü olur mu ? orjinal olmama gibi bi ihtimal kafamı karıştırdı? mesela philips avent lerde hepsiburada ya da gitti gidiyorda indirim vardı epey ama cesaret edemedim :s ilk etapta bir adet küçük bir det orta boy yeterli herhalde?
Ben organik pazar var ordan aliyorum gezen tavuk diyorlar. Aslinda ciftligin adini verdiler kocaaliden geliyor isterseniz internetten bakin dediler. Ama tadi falan cidden farkli. Tanesi 1 lira benim aldigim da.keskinoğlunun organik yumurtası var 10 lusu galiba 15 tl olması lazım pahalı gerçekten. inandırıcılığı da az aslında ama mecbur alıyosun. neyse şimdi teyzemizin tavuklarının yumurtası geldi onlar bitince yine bakıcam. pazardaki köylülerden filan almak daha iyi aslında.
Ay cok heyecanlı iyi haberlerle gel insallah. Bizim de son 8Kızlar bugün ayrıntılı ultrasona giricez cok heyecanlıyım ins hersey güzel cıkar
Her doktorun tutumu ayri canim iste. Dikkat edelim artik napalim.Allahtan benim dr.kiloya takılmıyor.20. haftada 6 kilo aldım :) Gerçi hiç kimse benim kilo aldığımı farketmiyor..Dr. da mı farketmiyor acaba desem tartıyor ama :))
Oyle yapmaya calisiyorum canim. Napalim elimizden gelen bu.Canim doktorun biraz abartmis sanki bn nerdeyse her muayenede almis cikiyorum simdiden 9 kilo oldu bile ne yabapilirim normalde yiyorum aksam 7den sonra bisey yemiyorum ama aliyorum hemileyiz ictigimiz su bile odem yapabilio bu doktorlara cok sasiriorum insani bosu bosuna endiselendirip sikintiya sokuyorlar herhangi bi seker hast falan yoksa bosver hamilelginin tadini cikar
Aynen canım bende o durumdayım..Masa başı çalışıyorum bende öğleden sonra çatlıcak gibi oluyorum..Gözümü diktim bekliyorum :)Merhaba kızlar, kontrolü olanlar inşallah güzel haberlerle dönersiniz
Bugün patlayacak gibiyim.karnım vücudum falan gergin gergin.bir de yemek yedim ağırlık çöktü.akşam olsa da gitsek modumdayım
bana şeker soru ın var sen kesin yaptırmalısın dedi eğer ailede felan olmasaydı yada önceki gebeliklerde çıkmasaydı yaptırmayabilirsin diyebilirdim dediteşekkürler... yok ben toplamda 4 doktora birden göründüm hepsi aslında aynı şeyi söylediler de dünkü doktor biraz daha açık konuştu sanırım... adam gayet bu ne cesaret filan dedi... senin daha öncesinde şekerle ilgili bir sıkıntın var mıydı? ilaç filan kullanıyor muydun? belki ondan dolayı bana mutlaka baktırman lazım diyorlardır...
İlki magszadan aldim ambalajina kadar hepsi ayni . Emzik biberonda icinde kagitlari var. Avent oldugu belli. Bir kac yerden degil de tek bir yerden n11 den yapiyorum. Digerlerini bilmiyorum da n11 bebek magazalari eczane firmalari oluyor onlarda genelde bilindik. Park yatak ates olcer hep netteninternetten alırken endişem acaba yan sanayi ürünü olur mu ? orjinal olmama gibi bi ihtimal kafamı karıştırdı? mesela philips avent lerde hepsiburada ya da gitti gidiyorda indirim vardı epey ama cesaret edemedim :s ilk etapta bir adet küçük bir det orta boy yeterli herhalde?
Bende hemen kalkarım da benim kız biraz uykuyu çok sevmez uyanırsa zor uyur 3 yaşında yeni yeni uykusu tam düzeldi sayılır :) benimde salon hariç kücük bi oda takımım var ama hiç kullanmıyorum eşim olur dese gözümü kırpmadan oğlusumada oda yaparım :)) belki ilerleyen senelerde inşallahBenim ayri oda yapmam icin ayri ev alamm lazm :) o biraz bizde imkansiz malesef ama bn oglumun derin uyumasina ve uykumun hafif olmasina guveniyorum mikladigi gibi yaninda olurum baktim olmadi oglumi salona geciririm bebek gece kesintisiz uyuyanakadar
Ozaman hayırlı olsun ismi ile yaşasın inşallah :)benim de aklıma başka isim düşmüyor ne baksam beğenemiyorum :)
tamamdır o zman rahatlıkla alabilirim, çok teşekkürler :)Tatlim gorumcemin cocuklarina biberonlarini gittigidiyordan aldik benimde senin gibi dusunvelerim vardi ama bi geldi benim e bebekten aldigimla birebir yani kutusu kullanim klavuzun herseyi sonra o dusunceden siyrildm yinede sen bilirsin
tamamdır o zaman gönül rahatlığıyla başlayabilirim kızımın alışverişine, çok teşekkürler :)İlki magszadan aldim ambalajina kadar hepsi ayni . Emzik biberonda icinde kagitlari var. Avent oldugu belli. Bir kac yerden degil de tek bir yerden n11 den yapiyorum. Digerlerini bilmiyorum da n11 bebek magazalari eczane firmalari oluyor onlarda genelde bilindik. Park yatak ates olcer hep netten
çok faydalı kitaplar var. biz böyle dikkat edince sosyete işi vs deyip seni alıukoymaya çalışanlar oluyor. birde biz internetle mi büyüdük diyenler. bizimkilerde bebeği şapur şupur öpüyoyolar çok kızıyorum. bebek benim ben ne dersem o. kuzenlerden birinin eşi hamileyken sigara içti. doğurdu emziriyo hala içiyo. bebek enfeksiyondan kurtulamıyo. arkadaşda 4 aylık bebeğini köye götürdü cenazeye. bebek herkesin kucağında dolaşmış eve geldiler günlerdir ateşi düşmüyo. bak ceremesini sen çekiyosun dedim. herkes istediğini yapsın. kendileri bilir yani.
Ozaman hayırlı olsun ismi ile yaşasın inşallah :)
bizim zamanımızda o mu vardı diyenlere sinir oluyorum. ben yapayalnız büyütücem çocuğumu ailemden uzaktayım işi bırakıcam kimse yardıma ya da bakmaya (ben çalışayım da baksınlar) gelmiyo. napıcam ben vahiy mi inecek ? tövbe tövbe. ..
İnsallah oncelikle saglikli bir bebek olsun. gazsiz kabiz olmayan bebek olurda rahat bakarsin bebegine.
Güneş güzel isimm :) adıyla yaşasın inşallah.Kızlar bebişlerinize isim düşündünüz mü? Bizim çok önceden belliydi. Güneş istiyoruz kısmetse kızımıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?