2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Ben bugün öğretmenler odasında ufak çaplı bir araştırma yaptım e-Bebek teki indirimden faydalanmak için; bir kere süt sağma makinesi alıyorsan saklama poşetini zaten Alman lazım yoksa nereye koyacaksın fazla sütleri. Göğüs Kalkanını herkes çok övdü çünkü göğüslerin yara olursa o hayat kurtarıyormuş. Meme ucu kremi de öyle. Göğüs Pedi hakkında bir şey sormadım onu bilmiyorum. Bir de silikon göğüs ucu varmış, bazı bebekler meme ucunu tutmakta zorlanıyormuş o yüzden bu şey de gerekliymiş. Kimi arkadaşım istersen ihtiyaç duydukça al dedi ama kimisi de bence bunlar olmazsa olmaz dedi. Sanırım kişiden kişiye göre değişiyor. Elimin altında olsun dersen hazır indirim varken al. Ben birer tane almayı düşünüyorum.

Slikon ucu var birde meme ucu cikarma aleti. Ucuz birsey. Slikon ucu ile onun arasinda kalmistim yorumlardan meme ucu cikarmayi aldim. Ama gerek olmadi. Gogus kalkani isime yaradi . Yara olmustu. Pede yapisiyor , pedi cekince yara iyice kotu oluyor. Temiz kalmasi acisindan cok iyi. Gogus oedi kullandim. Emzirme sutyenkerinden uc belli oluyor. Emzirince meme ucu iyice buyuyor cikiyor. Lansinoh iyi alt ust iki tarafli yapismali kalinligi iyi. Bebedor bid marka daha kullandim tek yonlu oldugu icin kayiyordu, kalin da guzel durmuyor

Benim doktorum

bana şeker soru ın var sen kesin yaptırmalısın dedi eğer ailede felan olmasaydı yada önceki gebeliklerde çıkmasaydı yaptırmayabilirsin diyebilirdim dedi
Benim anne tarafım komple şeker hastası. gebelik öncesi değerlerim normaldi.ama riske atmak istemiyorum doktorum isterse şeker testi yaptırmayı düşünüyorum .

Sut sagma Makine aldim . Posete gerek duymadim o kadar sutum olmadi. Emmedigi zaman sagip Kendi biberonunda verdim

Aynen ben de öyle düşündüm..indirimdeyken dediklerimin hepsininin siparişini verdim, dün sipariş ettiğim pompada geldi bugun hatta..silikon meme ucunu almadım bir tek , gerekliyse alırım..emzirme örtülerine karar veremedim..Örtüde olsa dışarıda emziremem gibi geliyor..İşte zaten dr odasında falan yaparım sağma işini kapıyı kilitleyerek..

Benim doktorum yaptır dedi, neden ki ben zaten kontrol ediyorum dedim, Şekerin olup olmadığını anlamamız için o şoklamayı yapmamız gerekiyor, bütün doktorlar yaptırın sorun yok derken, sadece Karatay yaptırmayın diyor, 1 kişiye karşıya bütün tıp dünyası dedi. Eşim de doktora katılıyor, normal zamanlarda da Karatay'ın dediği gibi besleniyorsanız, hayatınızda şeker, ekmek, karbonhidrat yoksa, tamam yüklemeyi de yaptırma ama hiçbir dediğini yapmayıp sadece şeker yükleme kısmını yaptırmıyorum demek olmaz çünkü risk altındasın diyor. Kafamı karıştırdılar bilemedim.

Son düzenleme:
bugün bir beslenme uzmanı doktorla görüştüm yarına randevu aldım. şeker testine 3 haftamız var, beslenmeyle bi yere kadar düzeltebilir miyiz diye bakıcak, olmazsa insülin zaten... madem yaptırıcam 1 kere yaptıriyim, keşke şunu da yapsaydım dediğim bişey kalmasın diyorum... böyle problemleri olanlar varsa onlar için de sonuçları çıktıkça aktarırım...

ben de aventin göğüs kalkanını aldım indirimden ..

Eğer Karatay usulü beslenirseniz, diabet hikayeniz ve kilo fazlanız yoksa şeker yüklemesi yapılmasına gerek Yok diyor Canan Karatay. Ve özellikle de şeker yüklemesinin rutin olarak yapılmasına çok karşı.

Şeker yüklemesi testinden sonra şekeri yüksek çıkan arkadaşlarıma doktorlar şeker diyeti yapmalarını söylediler; pirinç, patates, ekmek, rafine şekerler, glukoz şurubu vs içeren gıdalardan uzak durmalarını istediler. Bunlar zaten karatay beslenme şeklinde olmayan şeyler. Zaten bu tür yiyecekleri tüketmiyorsak o zaman durduk yere neden aç karna 50mg ya da 75 mg glikozlu su içip bebeğimizi riske atalım ? Bu soru bana çok mantıklı geliyor. Bir de "2 yaşına kadar tatlı yiyecekler yedirmediğimiz bebeğimize anne karnında daha 600 gram iken saf şeker neden gönderiyoruz ?" sorusu da beni çok düşündürdü.

Eğer şeker yüklemesi yaptığımız kişinin şekeri yüksek çıkarsa ve biz gebelik diyabeti tanısı koyarsak, o içtiği saf glikozlu suyun anneye ve bebeğe verdiği zararı nasıl görmezden gelebilir doktorlar diyor, Canan Karatay.

Bu düşünce bana çok mantıklı geldi. Tabi ki ben bu konuda çok yetersizim bir doktora göre ama bebeğimle ilgili kararı eşim ve ben vereceğiz. Bunun için en iyi seçimi yapmak istiyoruz ve araştırıyoruz. Kadın Doğum doktorum beni şeker yüklemesi konusunda ikna edebilecekse, bana mantıklı açıklamalar yapabilecekse ve Karatay ın söylediklerini çürütebilecekse ben şeker yüklemesi yaptırırım. Ama henüz böyle bir doktorla karşılaşmadım. İlk kadın Doğum uzmanımla bu sebepten tartışıp hemen doktor değiştirdim.

Bunlar Benim düşüncelerim sizinle ilgili yorum yapamam o konu beni aşar çünkü gebelik öncesi şekeriniz varmış. Bu konuda hiç araştırma yapmadım :/

Sut sagma Makine aldim . Posete gerek duymadim o kadar sutum olmadi. Emmedigi zaman sagip Kendi biberonunda verdim
Bazılarının çok sütü oluyormuş eğer sağmazlarsa göğüsleri ağrıyormuş hatta göğüs enfeksiyonu falan olan olmuş. Poşet pahalı değil zaten ya bir paket evde bulunmasında fayda var bence.

Baya Bebek arabası konuşmuşsunuz. Bana arkada
sağ sol yatalım derken kalçaya yük biniyo kalça kitleniyo. benimde arada oluyor. merdiven egzersizi ile açma germe yap hafifce geçer belki
ydk canım öyle bir kitlenme değil Yerimden kıpırdatmıyor lavaboya destekle gidiyorum

Kontrole gittik geçin hafta ayrıntılı oldugu için doktor tekrar usg yapmadi kilo normal ilerliyor dedi doktorun tartıya göre 5 kilo evde kendi tartıma göre 3 kilo almış gözüküyorum. Ağrı'larım için muhakkak romotolojiye gitmemi ilerde Bebek ağırlık yaptıkça dahada kötü olabileceğini söyledi hamilelikse verdikleri romatızma ilaçların kullanabilirsin dedı. Buğün aksi gibi kolumu yaktım buharda silverdin sürdüm yarında misafir gelicek akşamdan hazırlık yapmam lazım yavaş yavaş. Benden bu tadar

Gecmis olsun canim. Allah sifa versin.

canm ben şuan 23+5 oldm ve 7 kilo aldm ilk zamnlar dikkat etmiyodm ama simdi dikkat ediyrm ama dr yemene dikkat et dedi ama cok almişsn die herhangi bi soz etmedi

Ben seker yuklemesi yaptirmadim drumda istemedi. Asla Karatay dedi diye yaptirmadim. Dr da katatay istemiyor diye istememezlik yapmadi. İsterse gerek gorurse yaptirirdim. Dunya saglik orgutu ve cogu ulke arastirarak elindeki verilerle konusuyor. yurk endokrinoloji dernegi , seker yuklemesi testininDunya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Diyabet Federasyonu, Avrupa Endokrin Derneği, Avrupa'da ve Avustralya'da birçok diyabet ve endokrin cemiyetleri tarafından kabul gördüğünü açıklamis. Bu ulkedeki butun bilim adamlari yanlismi soyluyor. Kitap yazmasi yada bazi seyleri soylemesinden ziyade dogrulugunu kanitlamasi lazim. Verileri gostermesi lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…