- Konu Sahibi angel5angel
-
- #8.221
evet ama yüzümüze güneş kremi şart yoksa güneş lekeleri olur hele ki hamilelikte daha yatkınız daha cok olur sonra ugras dur elimizden kolumuzdan boynumuzdan bacagımızdan aldıgımız d vitamını yeterli zaten . Türkiyenin güneşi gögelik alanda bile yeterli bence abartıyorlarBen Solante Pregna kullanıyorum yüzüm için. Onun dışında başka yerime sürmüyorum, güneş kremi D vitamini üretimini engelliyor diyor Canan Karatay.
Bende merak ettim ya ohh tatil iyi gelmiştir büyüyoruz Prenses Nasıl
Canım aynen zaten normalde 8saat fln dedi doktorum Sezeryannzaten randevuyla gidiyorsun oyuDen bende evimin yakınındaki hastaneyi bıraktım daha yzak bi yere karar verdim. Devlette yapma bence önrün boyunca kackere dogum yapacaksın ki içine sinmesi önemliİyiyim canım sen nasılsın hayır karar veremedim zaten üstümde eşim ve Bi kaç yakınım hariç devlete git diye baskı var. Şu an kı doktorum cok iyi Bi daha kontrole karar verebilirim inşallah ya nisa hastanesine bakıcam uzak ama sanki doğum hık diyince başlamıyor sonucta
evet ama yüzümüze güneş kremi şart yoksa güneş lekeleri olur hele ki hamilelikte daha yatkınız daha cok olur sonra ugras dur elimizden kolumuzdan boynumuzdan bacagımızdan aldıgımız d vitamını yeterli zaten . Türkiyenin güneşi gögelik alanda bile yeterli bence abartıyorlar
Allah allah canım dikat et yaa bolca dua oku kendini de okuttur bana da nazar hemen değio yıldızım dusukBen anlamıyorum nazar mı ney ya bugünde tam gözümün en ince iç kısminde yağ bezesi çıktı minicik bişi ama gözümü açıp kapattıkça yanıyor
Canım ben inanırım nazara,kendi kendime bile nazar değdiririm.dualarımı okuyup dışarı bakarım.hem kendin oku hem de yakınındakilere okut.belki psikolojik ama iyi gelir.Ben anlamıyorum nazar mı ney ya bugünde tam gözümün en ince iç kısminde yağ bezesi çıktı minicik bişi ama gözümü açıp kapattıkça yanıyor
Güzel anneler ve anne adayları hepimizin anneler günü kutlu olsun.rabbim sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.allah isteyen herkesin kucağını doldursun.
CaBu evlilik yıl dönümünüz kutlu olsun.
Şimdi nasıl oldun? Doktorunu arayabiliyorsan bi ara danış istersenKizlar dun biraz disarida terledim. Sonra esti baya ruzgar. Sabah kalktim yemek oncesi 2 kere istifra ettim. Sonra az bisey yedim 4 kere daha istifra ettim. Tum gun uyudum. Az once üşüyordum halsizlik ve agrim da var heryerimde. Ates olctum 38 dusa girdim ciktim 37.6 oldu yuksekmi? Doktora da gidesim yok.
37.9 suan canim. Doktorun numarasi yok ki canim. Ctesi pazar calismiyor zatenŞimdi nasıl oldun? Doktorunu arayabiliyorsan bi ara danış istersen
37.9 suan canim. Doktorun numarasi yok ki canim. Ctesi pazar calismiyor zaten
Canan Karatay öğle saatinde 15-20 dk kremsiz güneşlenmeyi öneriyor. Türkiye de her 10 kişiden 8 inde D vitamini eksikliği var. Gölge yeterli olsaydı sayılar böyle olmazdı.evet ama yüzümüze güneş kremi şart yoksa güneş lekeleri olur hele ki hamilelikte daha yatkınız daha cok olur sonra ugras dur elimizden kolumuzdan boynumuzdan bacagımızdan aldıgımız d vitamını yeterli zaten . Türkiyenin güneşi gögelik alanda bile yeterli bence abartıyorlar
Doğru söylüyorsun D vitamini eksikliği çok fazla kişide var. Damla verdi bana doktor onu kullanıyorum. Fırsat buldukça da güneşlenmeye çalışıyorum. D vitamini çok önemliymiş ya eksikliği bir çok soruna yol açtığı söyleniyor.Canan Karatay öğle saatinde 15-20 dk kremsiz güneşlenmeyi öneriyor. Türkiye de her 10 kişiden 8 inde D vitamini eksikliği var. Gölge yeterli olsaydı sayılar böyle olmazdı.
Çok şükür aynıyız bizde kıpır kıpırızÇok şükür iyi kıpır kıpır oynuyo yaramaz :)
Seninki nasıl? Sen nasılsın?
Sürekli etrafımda şu özelde dogum yaptı çoçuğunda şu hastalık var duymamazlığa geliyorum. Başarı ya sen mi gidiyordun şimdi nereye gidiloksunCanım aynen zaten normalde 8saat fln dedi doktorum Sezeryannzaten randevuyla gidiyorsun oyuDen bende evimin yakınındaki hastaneyi bıraktım daha yzak bi yere karar verdim. Devlette yapma bence önrün boyunca kackere dogum yapacaksın ki içine sinmesi önemli
Eğer Karatay usulü beslenirseniz, diabet hikayeniz ve kilo fazlanız yoksa şeker yüklemesi yapılmasına gerek Yok diyor Canan Karatay. Ve özellikle de şeker yüklemesinin rutin olarak yapılmasına çok karşı.
Şeker yüklemesi testinden sonra şekeri yüksek çıkan arkadaşlarıma doktorlar şeker diyeti yapmalarını söylediler; pirinç, patates, ekmek, rafine şekerler, glukoz şurubu vs içeren gıdalardan uzak durmalarını istediler. Bunlar zaten karatay beslenme şeklinde olmayan şeyler. Zaten bu tür yiyecekleri tüketmiyorsak o zaman durduk yere neden aç karna 50mg ya da 75 mg glikozlu su içip bebeğimizi riske atalım ? Bu soru bana çok mantıklı geliyor. Bir de "2 yaşına kadar tatlı yiyecekler yedirmediğimiz bebeğimize anne karnında daha 600 gram iken saf şeker neden gönderiyoruz ?" sorusu da beni çok düşündürdü.
Eğer şeker yüklemesi yaptığımız kişinin şekeri yüksek çıkarsa ve biz gebelik diyabeti tanısı koyarsak, o içtiği saf glikozlu suyun anneye ve bebeğe verdiği zararı nasıl görmezden gelebilir doktorlar diyor, Canan Karatay.
Bu düşünce bana çok mantıklı geldi. Tabi ki ben bu konuda çok yetersizim bir doktora göre ama bebeğimle ilgili kararı eşim ve ben vereceğiz. Bunun için en iyi seçimi yapmak istiyoruz ve araştırıyoruz. Kadın Doğum doktorum beni şeker yüklemesi konusunda ikna edebilecekse, bana mantıklı açıklamalar yapabilecekse ve Karatay ın söylediklerini çürütebilecekse ben şeker yüklemesi yaptırırım. Ama henüz böyle bir doktorla karşılaşmadım. İlk kadın Doğum uzmanımla bu sebepten tartışıp hemen doktor değiştirdim.
Bunlar Benim düşüncelerim sizinle ilgili yorum yapamam o konu beni aşar çünkü gebelik öncesi şekeriniz varmış. Bu konuda hiç araştırma yapmadım :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?