- 9 Eylül 2013
- 1.889
- 3.460
- 408
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #9.181
Evet evet özellikle akşam yemeğinden sonra daha da kötü oluyor,evde volta atıyorumEvet dün ben de çok şiştim. Hele bi de akşam yemeği yiyince patlıcam zannettim
Ben omega ve balık yağı kullanmıyorum.demir takviyesine de henüz başlamadı.kalsiyum ve magnezyum ise gece bacaklarıma giren kramplar için verdi.Kızlar hangi omega 3 ü kullanıyorsunuz?doktorum ilaç konusunda bana pek birşey söylemiyor krilom diye bir balık yagi önerdi aranızda kullanan var mi ?birde ben sadece decavit ve gynoferro sanol içiyorum.kalsiyum veya magnezyum takviyesi ne zaman yapılıyor ?
çok geçmiş olsun cnm. allah bebeğini sana bağışlasın. 28 haftaya bişey kalmamış içini ferah tut sen.Kızlar o kadar moralim bozukki doktora gittik rahmimde açılma olmuş dikiş olmasaydı bebeği kaybedebilirdik dedi doktor. sadece tuvalete kalkacam hep yaticam geçen hamileligimdede böyle olmuştu 23+5 te bebegimi dogurmustum ve sadece 10 gun hayatta kalabildi ama ozaman dikiş yoktu benim için dua edin kızlar en azından 28. Haftaya kadar dayanabileyim inşallah
Ben varım canım hep kasıklarımda hissediyorum.herhalde başı yukarıda ayakları kaşıklarımda diye düşünüyorum.Kızlar bişey sorucam bu aralar tekmeleri göbek hizasında değilde aşağı tarafıma doğru nasıl desem vajinama doğru atıyor 4-5 gündür böyle alt tarafıma doğru atıyor siz de de böyle bir durum var mı çıkacak diyorum
oluyor canım. ben diğer arkadaşlarla da konuştum herkeste var. geçen hafta doktoruma da sordum . hemen hemen herkeste oluyor dedi.Kızlar ben sırtüstü yatınca bazen göbeğimin bir tarafı daha şişkin oluyor sanırım bebek bazen sol bazen sağda toplanıyor. Bebeğin orda olduğunu hissediyorum kıpırdıyor . O kısım şişkin duruyor .Bu kasılma mı demek ? Sizde de oluyor mu ? Çok endişelendim .
Zaten oturamıyorum.Dışarı çıkacak durumda değilsem evde volta atıyorum.Eger bahsettiğin şey şişkinlik hissi ise bende çok oluyor canım. Sadece su içsem bile patlayacak gibi oluyorum. Çok rahatsız edici bir durum canım. Hareket etmek iyi geliyor genelde öyle zamanlarda. Imkanin varsa yürüyüş yap canım faydası oluyor.
Bana eksik gibi gelmedi fazla koymanda iyi olmus ne olur ne olmaz. Sezeryan gibi hazirlanistim ben. Kusuyo falan. Battaniye bi normal kalinlikta aldim. Bebek yattigi besik sertti hem sicak tutsun diye . Bi normal bide yarim kundak yapiyorum ben kundak battaniye. Kundak dusunursen. Biberon goturmustum. Bu sefer goturmiycem hastanede enjektorle veriyorlar mama. Belki sutun sonra gelir biberona alismasin. İlk gunlerde emzik duruma gore ver. Benimki emmeyi beceremiyordu. Emzik verdim ilk gunler o yuzden. Ter bezleride yapin normaldede gerekir. Hala kullaniyorum. Sirti hafif nemli olunca koyuyordum. Teri soguyunca hasta oluyorlar. Erkek bebekse cok terliyor.Arkadaşlar, ben hastane çantamı erken hazırlamaya başlayacağım risk grubunda olduğum için. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Özellikle en elzem olan fazlalık olmayacak şeyler şöyle bir liste buldum bir kaç liste kurcaladıktan sonra ne dersiniz?
- 1 adet 10’lu hastane çıkışı
- 3 adet body
- 3 adet ayaklı tulum
- 3-4 adet çorap
- 3 adet pijama altı
- 2 adet şapka ve eldiven
- Yelek, hırka
- Bolca ağız mendili
- Ufak boy bebek bezi
- Alkolsüz, saf ıslak mendil
- Kirliler için poşet
- 2 takım zıbın
- 2 adet mevsimine göre battaniye
- Ana kucağı
- Emzik, biberon
benimde çok sakin bebeğim. arada bi yokluyor beni. bazende arka arkaya hareketler yapıyor. düzenli değil benimkide.benimde çok belirsiz. ama benim doktorum hareketleri ile ilgili hiçbir şey söylemedi bana. öyle çok hareketli değil bence benim bebeğim :) yani genel olarak da çoğunlukla uyuyor heralde ya da hareketsiz bazen bi atağa geçiyor ama düzenli bir hareket sıklığı yok açıkçası hele bazı günler çok az hareket ediyor mesela. neden doktorun hareketlerinde azalma olursa gel dedi acaba?
Canim bdn cok arastirdim. Ocean plus aldim. Oglumada surubunu kullaniyorum. İfos belgesi alan dort balik yagi hapindan biri. 5 yildizla gecmis.Kızlar hangi omega 3 ü kullanıyorsunuz?doktorum ilaç konusunda bana pek birşey söylemiyor krilom diye bir balık yagi önerdi aranızda kullanan var mi ?birde ben sadece decavit ve gynoferro sanol içiyorum.kalsiyum veya magnezyum takviyesi ne zaman yapılıyor ?
benim 171 çıktı cnm 50 lik yüklemede. benim doktorum direk diyete başla 10 gün takip edelim demişti ama endokrin doktoru 100 lük yüklemeyi mutlaka yaptır dedi. bende yarın yaptırıcam. aynı şekilde şekerli suyu içiyosun 4 defada kan veriyosun cnm.Merhaba Kızlar,
Herkese hayırlı Ramazanlar. Ctesi doktora gittim. Şeker yükleme testi yapıldı. Üst sınır değeri 140 iken benimki 156 çıktı. Bu nedenle ikinci glikoz yükleme testine gireceğim yarın. Açlık kanım alınacak. içtikten bir saat sonra alınacak iki saat sonra alınacak üç saat sonra alınacak. bu dört değerden ikisi sınırın dışında ise hamilelik şekeri teşhisi konuyor. Değerler sınırın cok üzerinde değilse diyet uygulanıyormuş, çok üzerinde ise günlük insilün iğnesi olunuyormuş.
Benim kızda da ilk test yüksek cıkmıştı, ikinci de birşey çıkmamıştı inş. bu da böyle olur.
Aranızda benim gibi ilki yüksek çıkıp ikinciyi yaptıran var mı? onu da mı içerek yaptırıyorsun? Yoksa iğne falan mı yapılıyor.
Canim gecmis olsun. Drun soyledikleri yap. Bebegin sivisi bizim sividan olusuyor. Havalar sicak olacak. Hepimizin ihtiyaci var. Bebegin kilosuna takilma bazi bebekler minyon oluyor anne babaya bagli. Kimiside tombul dogurur. Dogunca bir iki ayda akranlarini yakaliyor. Normal bebek ayda bir kilo aldiysa dusuk agirlikli bebek ona gore beslenip bir bucuk kilo aliyor. Hem Nette okudum. Hem kontrolde karsilastihom annelerde konustigumda hakikaten bir kac ay icinde ayni kiloya geliyorlar. Kiloya takilma. Amniyotik sivini arttirmak icin ugras. Burda biri havuc kurunu yapti . Yardimci olur. Benimde aklimda kaldi ne olur ne olmazselamla kizlar merhaba.
az önce ayrinitlidan ciktim. biraz üzgünüm ama moralimi yükek tutmaya calisiyorum. amniyom sivim tam sinirdaymis. doktor üc litre suyu muhakka ic ddi. iki hafta sonraya kontrol verdi. diger her sey normal dedi. baska ne yapmaliyim bilmiyorum henüz;( arastiriyorum. havuc kürü varmis galiba. sizce eniselenmeli miyim?
birde bebegim ultrason cihazina göre iki hafta geriden gelior. doktor her seyinin normal oldugunu sadece bebegin minyon olmasindan sebep böyle oldugunu söyledi. ben 1.53 boyundayim esim 1.63. birde cihaz avrupa standartlarina göre ölcüm yapiyormus. (ben almanyadayim) bu ikisinin sebp oldugunu söyledi.
aranizda bunlari yasayan var mmi? neler yapiyorsunuz?
Kontroldede oluyor ultrasyonda bakinca. Ordada duz yatiyoruz bir tarafa toplaniyor.oluyor canım. ben diğer arkadaşlarla da konuştum herkeste var. geçen hafta doktoruma da sordum . hemen hemen herkeste oluyor dedi.
Canim gecmis olsun. Drun soyledikleri yap. Bebegin sivisi bizim sividan olusuyor. Havalar sicak olacak. Hepimizin ihtiyaci var. Bebegin kilosuna takilma bazi bebekler minyon oluyor anne babaya bagli. Kimiside tombul dogurur. Dogunca bir iki ayda akranlarini yakaliyor. Normal bebek ayda bir kilo aldiysa dusuk agirlikli bebek ona gore beslenip bir bucuk kilo aliyor. Hem Nette okudum. Hem kontrolde karsilastihom annelerde konustigumda hakikaten bir kac ay icinde ayni kiloya geliyorlar. Kiloya takilma. Amniyotik sivini arttirmak icin ugras. Burda biri havuc kurunu yapti . Yardimci olur. Benimde aklimda kaldi ne olur ne olmaz
24.haftadan itibaren bebeklerin algıları gelişmiş oluyormuş ve uyaranlara refleks değil bilinçli cevap veriyorlarmış.Bebek anne ve babayı ayırt edebiliyormuş.iki gündür kızım babasının sesini duyunca daha fazla hareket ediyor.hatta dün eşim elini koydu onunla konuştu o da ona içerden tekmeleriyle cevap verdi.o an çok duygulandım,rabbim isteyen herkese yaşatsın:)
İnsallah yardimci olacak baska arkadaslar vardir. Sen yine arastir netten. Kür yapinca baska seylrr yapma karisir hepsi. Simdilik kürle su ic. Kur yaparken dikkat et . Kurun yan etkileri var mi bilmiyorum. Sinirda cikmis dusuk degil. Stres yapma bunlari yapsan toparlar kontrole kadar insallah. Yemene dikkat etz Kabiz degilsen muz . Sekerin yoksa karpuz iyi kilo aldiriyor bebege. Genel anlamda meyveler. Tahin pekmez kuruyemis. Yagli sut. Et . Bunye meselesi sen ye bebek alacagi kadar aliyor. Allah baska sorun vermesin .canim cevap icin cok sagolasin. insallah bebegim büyür..
havuc kürü varmmis netten onu dinliyorum suanda.. orucu rhat tutuyordum ama an itibariyle bozdum. sisemede suyu koydum. kürede baslaycagim.. insallah iki haftaya kadar düzelir. 14 haziranda kontrol var.
bilmiyorum baska elimden ne gelir?
simdilik sadece su ve havuca dikkat edeyim dedigin gibi.. youtube dan doktor videolari izledim. bebekteki gelisimm geriligin sivi azalmasiyla birlikte olabiliyormus. birbirini tetikleyebiliyormus. insallah devami gelmez. simdilik cok stres yapmiyorum ama bu iki hafta biraz zor gecer..İnsallah yardimci olacak baska arkadaslar vardir. Sen yine arastir netten. Kür yapinca baska seylrr yapma karisir hepsi. Simdilik kürle su ic. Kur yaparken dikkat et . Kurun yan etkileri var mi bilmiyorum. Sinirda cikmis dusuk degil. Stres yapma bunlari yapsan toparlar kontrole kadar insallah. Yemene dikkat etz Kabiz degilsen muz . Sekerin yoksa karpuz iyi kilo aldiriyor bebege. Genel anlamda meyveler. Tahin pekmez kuruyemis. Yagli sut. Et . Bunye meselesi sen ye bebek alacagi kadar aliyor. Allah baska sorun vermesin .
Ben de efa mom kullanıyorum iştah açmayan olduğunu söylediKızlar hangi omega 3 ü kullanıyorsunuz?doktorum ilaç konusunda bana pek birşey söylemiyor krilom diye bir balık yagi önerdi aranızda kullanan var mi ?birde ben sadece decavit ve gynoferro sanol içiyorum.kalsiyum veya magnezyum takviyesi ne zaman yapılıyor ?
Canım aynı şey bende de oluyor hele akşamları sola yatinca hep bebegimin hareketlerini kasiklarima doğru hissediyorumKızlar bişey sorucam bu aralar tekmeleri göbek hizasında değilde aşağı tarafıma doğru nasıl desem vajinama doğru atıyor 4-5 gündür böyle alt tarafıma doğru atıyor siz de de böyle bir durum var mı çıkacak diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?