- 6 Eylül 2016
- 2.212
- 3.533
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #9.241
Teşekkürler :)Emzigin kabiyla ucu ayni . Nasil birsey bilmiyorum bakmadim bende almadim daha. Kaucuk çok onermiyorlar zaten kaynatmada kolay deforme olup eriyor plastik emmesin diye. Sootie kullanan cok var dayaniklidir herhalde. Ben almadim sterilizator. Kaynatiyorum. Tercih meselesi alanda var. Bana gereksiz geldi. Bosuna masraf bide yer kapliyor. Kullanan arkadas varmi kolay mi oluyor bilmiyorum. Haftada bir kaynatmak yeterli. Cok steril olmakta iyi degilmis. Emzik devamli agzindaysa uykuda yada ayikkende haftada iki kere kaynatiyorum. Dr disten dolayi bogazi kizarik yada burun akintisi yada hasta olursa gunluk kaynat demisti . O sekilde yaptim. Medela swing kullandim. İlk kullandigimda iyiydi sonra cok iyi cekmemeye basladi. Bu marka boyle mi bilmiyorum baska kullanan varsa yardimci olur.
Kuru havayi nemlendirmek icin soguk buhar aleti alan var. Onlar sagliksizmis. Tozlari bakterileri iyice yapistiriyormus. Hasta ediyormus. Kisin kalorifer havayi kurutuyor burnu tikaniyor. Kisin Kalorifer peteklerine takilmali su kaplari kullandim. Kaynayan suya lavanta attim odasina koydum. Oyle idare ettim.
ay şaka gibi bilmediğimiz neler oluyor bıraktım orayı bu hafta zaten iyiki bırakmışım paranın gözü kör olsun işte insanın parası varsa güzel muamele ediliyor özellerdeDogum normal ücretsiz sanırım Sezeryan ne kadar bilmiyorum iki arkadaşım doğum yaptı birine resmen sus gerizekalı senin yüzünden Bebek sakat doğcak daha daha hakaretler edilmiş. Bi Arkadaşımı de doğum odasına alıp 12 saat kimseyle görüştürmemişler yalnız bayına cok zorlanmış
benim de doktorum riskli bir durum görmemesine rağmen aynı şeyleri istedi. Bugün etraflıca bir araştırdım. Bu haftalarda gün boyu en az 12 kez hareket etmesi gerekiyormuş. Hareketler ardarda olunca da sayıdan düşüyor. Yani bir defada 12 kez hareket ettiyse o gün sayma işlemini bitirebilirmişiz.Günaydın,
bana da doktorum hiçbir riskli durum olmamasına rağmen 20. haftamdayken 24. haftaya kadar her gün en az 1 kez hissetmen gerek hareketleri. 24 saat içinde hiç hissetmemiş olursan bana gel demişti. Bir de 24. haftadan sonra bebeğin günlük hareket sayılarını yazmanı isteyeceğim dedi. sadece tamam deyip çıkmıştım :) 24. hafta yaklaştıkça bu hareket sayma kısmı benim de kafamı kurcalamaya başladı açıkçası. nasıl yapmalıyız ? her hareketini mi takip edeceğiz ?
Saol canım aminyok cnm hayır bana yapılmadı
çok geçmiş olsun cnm herkesin bir sıkıntısı var işte hepimz feraha ereriz inşallah
Ben almayacağım gereksiz gibi geldi bana. Sırt çantası neyime yetmiyor :)Bebek bakim çantası aldınız mı ? Ben m&y nin fiyonk lu cantasini almayı düşünüyorum 12. Haftada bi mağazada gördüm çok beğendim çok güzeldi gerçekten daha erken diye almadım sonra gittiğimde istediğim renk satılmış. Şimdi İnterneten almayı düşünüyorum ama ne kadar güvenebilirim farklı bi renk gönderecekler diye korkuyorum
Ya ben de almayacaktim çantam var bavul gibi yeni de herşeyi rahatlıkla alır ama kaynanam sanki kendi veriyormuş parasını gibi aaa almazsan olmaz kesinlikle almalısın dedi ben kızıma almıştım felan diye konuştu arada lafı dokundurup anan alsın demeye getirdi.Ben almayacağım gereksiz gibi geldi bana. Sırt çantası neyime yetmiyor :)
Boyle hedef bi sayiyi oldugunu ogrenmek iyi oldu saol canim :) bu arada doktorumuz ayni olabilir mi :) istanbul da hisar a gidiyorum benbenim de doktorum riskli bir durum görmemesine rağmen aynı şeyleri istedi. Bugün etraflıca bir araştırdım. Bu haftalarda gün boyu en az 12 kez hareket etmesi gerekiyormuş. Hareketler ardarda olunca da sayıdan düşüyor. Yani bir defada 12 kez hareket ettiyse o gün sayma işlemini bitirebilirmişiz.
canım valla güldürdün :) ah şu kaynanalrn imalari yok mu :)Ya ben de almayacaktim çantam var bavul gibi yeni de herşeyi rahatlıkla alır ama kaynanam sanki kendi veriyormuş parasını gibi aaa almazsan olmaz kesinlikle almalısın dedi ben kızıma almıştım felan diye konuştu arada lafı dokundurup anan alsın demeye getirdi.
Ya ben de almayacaktim çantam var bavul gibi yeni de herşeyi rahatlıkla alır ama kaynanam sanki kendi veriyormuş parasını gibi aaa almazsan olmaz kesinlikle almalısın dedi ben kızıma almıştım felan diye konuştu arada lafı dokundurup anan alsın demeye getirdi.
Ya ben hevesle oğluma aldığım şeyleri gösteriyorum bana diyor ki valla bunların çoğunu annenin alması gerekiyor diyordu bi de annem uzak da ee senle aynı şehirdeyiz bi arayıp da bi eksiğin var mı diye sormuyor ama isim konusuna gelince kayinbabanin ismini koy diyor herşeyi benim babam yapacaksa onun ismini koyarım dedim dedim gülerek :)bozuldu ona da illa söyletecek benicanım valla güldürdün :) ah şu kaynanalrn imalari yok mu :)
İyi aksamlar..22.haftaya geldim hala kusuyorum bazi aksamlar..mide sikayetiyle geciyor benim..sanki hep boyle devam edicek gibi geliyor.Hanımlar nasılsınız, nasıl geciyor hamilelikler? Seker tarama testi yaptıranlardan kötü olan fenalasan kusanlar oldu mu? Cok farklı yorumlar gelıyo sızlerın durumu nedır acaba
Valla kızına o kadar çok şey aldı ki hepsini de gösteriyordu banıp oğluma bişey almadı almasın da zaten ihtiyacımız yok ben bi hevesle alıyorum beğendiğim şeyleri. Ama insan bozuluyor herşeye de annen in alması lazım diyor hatta eşimin bile kanına giriyor zoruma gidiyor bi halta yaramıyor bi de benim işime karışıyorBen kizima almistim dicegine ayirmayip sanada aliversin ey allahim yaa
:) benimde ilk hamile kaldigmda zamnlarda kaynanamn ben kizimn dogumnda torunuma bunlari bunlari aldim deyip deyip bana laf atişi vardi benim annemde o seyleri alsn die neyseki şuan ayri şehirlerdyz o laflari duymuym bakalm kizinda aldi acaba gelinindede alacak mi :)Ya ben hevesle oğluma aldığım şeyleri gösteriyorum bana diyor ki valla bunların çoğunu annenin alması gerekiyor diyordu bi de annem uzak da ee senle aynı şehirdeyiz bi arayıp da bi eksiğin var mı diye sormuyor ama isim konusuna gelince kayinbabanin ismini koy diyor herşeyi benim babam yapacaksa onun ismini koyarım dedim dedim gülerek :)bozuldu ona da illa söyletecek beni
Valla canım bu saate kadar sormadıysa hiç sormaz bi de annem yapıyor alıyor ben onlar gibi bişey yaptıklarında tüm sülaleye anlatmıyorum. Onlar birine bişey alınca herkese söylüyorlar. İnan daha kimse sormadı eşimin ablaları felan her halde el gibi gelip baş köşeye oturacaklar sinir oluyorum hamilelikte iyice arttı bu elimde olsa bi kaşık su da bogucam:) benimde ilk hamile kaldigmda zamnlarda kaynanamn ben kizimn dogumnda torunuma bunlari bunlari aldim deyip deyip bana laf atişi vardi benim annemde o seyleri alsn die neyseki şuan ayri şehirlerdyz o laflari duymuym bakalm kizinda aldi acaba gelinindede alacak mi :)
ya bazen dusunyorm da herks mi gelinine boyle olur die aslinda sen annenin aldiklarini yada yaptiklarini anlatsan bile onlar hep bi bahane bulacaklar kendilerini daha ustun gorcekler bende onlarla yaşarkn cok sey gordm ben ilk uc ayimda cok mide bulantisi yasiyodm bazen oglene kadar kahvalti edemiyodm esimn ablasi gelip benim o halimle bide bana bu bebege bsy olursa senin yuzundn bu saat olms daha kahvalti etmemssn sen bu bebegn katili olacan diodu cok sinir oluyodm hamilelignn ilk uc ayini bana zehir gibi gecirdilerValla canım bu saate kadar sormadıysa hiç sormaz bi de annem yapıyor alıyor ben onlar gibi bişey yaptıklarında tüm sülaleye anlatmıyorum. Onlar birine bişey alınca herkese söylüyorlar. İnan daha kimse sormadı eşimin ablaları felan her halde el gibi gelip baş köşeye oturacaklar sinir oluyorum hamilelikte iyice arttı bu elimde olsa bi kaşık su da bogucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?