2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
25 . Haftadayim. Bugun kontrolum vardi. Seker yuklemesi yaptirmam gerekiyor. Yastan ve pco lu oldugum icin risk grubundayim. 50 mg lik olsndan. 50 mg icin Tokluk oluyormus. Yemekten 2-3 saat sonra. Yaptirmayanlarda gebeligin ilerleyen haftslarinda su fazlaligi bebekte sorunlar cikabiliyor. Yada dogumdan sonra bebekte hipoglisemi ve elektrolit dengesi olabilirmis. Elektrolit bozuklugida bircok seye neden oluyor. Evdeki diyetle şeker ayarlanmazmiş eger seker hastaligi varsa dedi. Gebelikte seker diyeti bayagi sıkı oluyormus. Kendinuz bir kac seyi kesmekle olmuyormus. Risk grubunda oldugum icin yaptircam. Yaptirmayip hamilelikte yada dogumda bebegimin bir sorun yasamasini istemiyorum.
Bendede pco var hatta çok kilom olmamasıne rağmen zayıflamam gerekti kontrol edemiyordum bi anda 62 63 kilo olmuştum 58 E 59 A inince hamıle kaldım yaşım daha 25 ailede şeker yok ama yaptırıcam cumartesi günü hangisi yapılacak onu bilmiyorum ama Allah korusun evlatlarımızı pişman olmaktansa yaptırmak en iyisi

Amin..gunaydin..saglik ocagindayim,asi oldum..glikoz suyu ictim..1 saat beklemedeyim..limonlu olan sudan aldim,cok rahat iciliyor..hic sikinti olmadi,korkmayin..ben bile sorun yasamadiysam kimse yasamaz:KK66:
Sağlık ocaginda bende bugun aşımı oldum ne çok ağrılı bişey ama şeker yüklemesi yapıldığını bilmiyordum

Günaydın kızlar..Kaynanalardan konu açılmış..Hiç iyi kaynana olmazmı yaa hepsi sıkıntılı..Benim kızım ve bu doğacak oğlum arasında bir düşüğüm oldu. tekrar hamile kaldığımda kızım babaannesini aradı müjde vermek için sonra beni istedi telefona ve dediki.. Öbürü gibi bunu da düşürme bir daha olmaz çocuğun :KK57::KK57: Sanki 10 tane çocuk düşürmüşüm gibi birde ben kendim elimle aldım çocuğu düşürdüm yani :rolleyes:.Bir de haşa kimsin sen birdaha olmaz diyerek hüküm veriyorsun..Böyle bir patavatsızlık olurmu ?? oluyor işte yapcak bişey yok...Tek avantajım şehir dışında..Senede iki-üç defa görüyorum Bende kaynanana olacağım..Rabbim bizleri insafsızlık ve merhametsizlikten korusun..Adaletle davranmayı gözetenlerden eylesin..
Amin canım ya benim kaynanam yok bu okuduklarımı görünce sevineyim dedimm :))

Valla gelen hediyer bilindik bi marka veya pamuk değilse giydirmem hiç ihtiyaç sahibine veririm bana da bi kaç defa söyledi hediye çok gelecek alma diye bende milletin 3 5 kuruşa aldıklarını giydirmem dedim onu da inadına söyledim. Çünkü biliyorum en dandik yerlerden alıyorlar burda doğru düzgün mağaza yok olan da 2 tane onlarda çok pahalı bazı kıyafetlerin etiketini de çıkarmadım görsün diye ben çok almadım az aldım ama kaliteli aldım ona bile laf söylüyor zaten aklım olsaydı göstermezdim.
Aynen canım benim de yakın arkadaşlarım kaliteli kıyafet almıştı yengeler halalar altın takmıştı geriye kalan komşular pazar malı almıştı bende hepsini ayırdım giydirmedim tabi kii

Bende ilaclardan 500 mg kalsiyum aliyorum. Yarim kg sut iciyorum. Peynir falanda yiyorum. Gunluk 1000 mg geciyor. Sutu birsz arttircam. İlk gebelikte bir kiloya yakin iciyordum. Kasar yine ilaclar. Alt Sinirdan buraz yukardaydi tahlilde . Ancak yetiyor bana

Bende ilaclardan 500 mg kalsiyum aliyorum. Yarim kg sut iciyorum. Peynir falanda yiyorum. Gunluk 1000 mg geciyor. Sutu birsz arttircam. İlk gebelikte bir kiloya yakin iciyordum. Kasar yine ilaclar. Alt Sinirdan buraz yukardaydi tahlilde . Ancak yetiyor bana

Bende ilaclardan 500 mg kalsiyum aliyorum. Yarim kg sut iciyorum. Peynir falanda yiyorum. Gunluk 1000 mg geciyor zaten. Sutu birsz arttircam. İlk gebelikte bir kiloya yakin iciyordum. Kasar yine ilaclar. Alt Sinirdan buraz yukardaydi tahlilde . Ancak yetiyor bana

Bende ilaclardan 500 mg kalsiyum aliyorum. Yarim kg sut iciyorum. Peynir falanda yiyorum. Gunluk 1000 mg geciyor zaten. Sutu birsz arttircam. İlk gebelikte bir kiloya yakin iciyordum son iki ay. Kasar yine ilaclar. Alt Sinirdan buraz yukardaydi tahlilde . Ancak yetiyor bana

Günaydın hanımlar. Sık sık çamaşır değiştirmeme ve hijyene dikkat etmeme rağmen hayatımda ilk defa vajinal mantar oldum:110: hamilelikte akıntıdan hormonlardan ve bağışıklık sisteminin zayıflamasından çok karşılaşılıyormul ve doktorum gyno lomexin fitil ve travazol krem verdi ama kullanmakta korkuyorum daha önce başına gelen arkadaşlar yardım ederse sevinirim bebeğime ilaçların zararı olur mu acaba:110:
Ben de antibiyotik kullandıktan sonra mantar olmuştum, antibiyotik yararlı bakterileri de öldürdüğü için vajina pH ını bozuyormuş ve mantar üremeye başlıyormuş. Travazol krem çok iyi gelmişti bana, iki üç kullanmada geçti. Eğer kullanmazsan bebeğe daha çok zararı olabilir. Bunun dışında iç çamaşırlarını makinede en yüksek ısıda yıkayıp bir güzel ütüle yoksa tekrar bulaşır mantar.

Kızlar tüm kaynanalar kötü mü olur demişsiniz ya sanırım ben de azınlık olan şanslı kesimdenim. Kaynanam gerçekten anne gibidir. İnanılmaz iyi niyetli, dinamik e aydın görüşlüdür. 6 senelik evliyim çocouk düşünmedik ilk 4 sene gıkı çıkmadı siz bilirsiniz dedi. müdahale edenlere onların kararı dedi. Şehir dışındalar hergün annem gibi günde 2 kere telefonda görüşürüz. senede 2 -3 kere gelirler kayınpedere 10-15 gün kalırlar daha çok kalsın diye yalvarırım. Kahvaltıma hazırlar, yemeğimi yapar. ve kızı gibi sever. Görümcem de yok. Biraz da insanların karakteri ile alakalı bu durumlar. Takmayın kafanıza tabiki önemli bu konular ama önemli olan bizim aile içi geçimimiz.
Maşallah maşallah :) ne güzel benim kv nin de ne iyiliğini görürsün ne kötülüğünü. Yılda 2-3 kere telefonda konuşuyoruz bayramlarda ve anneler gününde, yine yılda bir iki kere de evlerine gidiyoruz bütün ilişkimiz bu kadar. İlk başta çok üzülmüştüm beni sevmedi mi acaba diye ama sonra baktım kadın herkese karşı öyle. Ben de artık üzülmüyorum.

Bende ilaclardan 500 mg kalsiyum aliyorum. Yarim kg sut iciyorum. Peynir falanda yiyorum. Gunluk 1000 mg geciyor zaten. Sutu birsz arttircam. İlk gebelikte bir kiloya yakin iciyordum son iki ay. Kasar yine ilaclar. Alt Sinirdan buraz yukardaydi tahlilde . Ancak yetiyor bana
Maşalleh ya haftada 1 litre bile süt içemiyorum

Ben sutu azaltinca yada bir kac unutunca dislerim sizliyor. Sizlayinca mecbur iciyorum. Yogurt yiyemiyorum. Sut iciyorum. Yogurdu pilav makar nayla yemekle yiyorum. Bu ay iki kilo almisim. Toplamda 4 yada 5 kilo aldim. Bebek kilosu normalmis.

konu gebelik testinden açılmış,anne tarafım şeker hastası. şeker yüzünden hayatını kaybeden akrabalarım dahi var. o yüzden doktorum isterse yaptırırım.
yengemde gebelik şekeri vardı. sadece ekmeği şekeri azaltmakla kalmadı havuç, patates gibi şekeri yüksek gıdaların hiçbirini yiyemedi. makarna yiyorsa tam buğdaydan yedi ama çok az yedi. tam buğday ekmeği yedi ama çok az yedi. doğumdan sonra şekeri kalmadı. çok zor hamileliği boyunca canı istediği halde yiyemedi. inşallah bizlerde çıkmaz.

25 . Haftadayim. Bugun kontrolum vardi. Seker yuklemesi yaptirmam gerekiyor. Yastan ve pco lu oldugum icin risk grubundayim. 50 mg lik olsndan. 50 mg icin Tokluk oluyormus. Yemekten 2-3 saat sonra. Yaptirmayanlarda gebeligin ilerleyen haftslarinda su fazlaligi bebekte sorunlar cikabiliyor. Yada dogumdan sonra bebekte hipoglisemi ve elektrolit dengesi olabilirmis. Elektrolit bozuklugida bircok seye neden oluyor. Evdeki diyetle şeker ayarlanmazmiş eger seker hastaligi varsa dedi. Gebelikte seker diyeti bayagi sıkı oluyormus. Kendinuz bir kac seyi kesmekle olmuyormus. Risk grubunda oldugum icin yaptircam. Yaptirmayip hamilelikte yada dogumda bebegimin bir sorun yasamasini istemiyorum.
Canım bende pco luyum doktorum 10 hasırana seker yukleme ıcın randevu verdı ac gelmemıs soyledı. Kac mg yapılacagını ve nekadar surecegını aklıma gelıp de sormadım. Senın seker yuklemen nezmaan olacak? 50mg olacagını soyleyıp tok mu cagırdılar senı acaba

Canım bende pco luyum doktorum 10 hasırana seker yukleme ıcın randevu verdı ac gelmemıs soyledı. Kac mg yapılacagını ve nekadar surecegını aklıma gelıp de sormadım. Senın seker yuklemen nezmaan olacak? 50mg olacagını soyleyıp tok mu cagırdılar senı acaba
Canim

25. Haftamdayim 28 haftaya kadar yaptirmak istiyorsan yaptir dedi dr. Anlatti karari bana birakti. 50 mg lik seker yuklemesi istedi. Kendi soyledi tok yapiliyor diye. 100 mg ac yapiliyormus. 75 mg varmi bilmiyorum. Laboratuvara gidip yaptircam. Musait oldugum firsatta yaptircam . Bilgisayarda giriş yapti on gün gecerliymis yaptigi seker istegi.

Back
X