2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Arkadaşlar şeker yüklemesi için risk faktörü yaşa, kiloya, hastalık vb durumlara genetiğe göre değişir. Ben de Ay ben yaptırmayacağım yada ay illaki yaptırmalı gibi dayatmaları genellemeleri anlamıyorum. Doğuruyorsan 20 de sen yaptırmayabilirsin ben doğuruyorum 35 de ben yaptırıyorum. İnsanların birbirine dikte etmelerini anlamıyorum, herkes kendi uzmanına kulak versin. Boşuna okumamış o kadar. Canan Karataya açılan davaların haddi hesabı yok. Tıp dernekleri bu konuda çok yanlış bir karar diye karşı geliyorlar Ona. Dediğim gibi doktoruna danışırsın risk faktörü görürse doktor ister istemez ikinizin vereceği karara bakar.

Ben de ayni fikirdeyim herkesin durumu ayni degil. Bazi durumlarda yaptirmak lazim, bazen de gereksiz olabiliyor. Bende insilun direnci var ve seker yuklemesi bi kere yaptirmistim sinira yakin cikmisti ama bana sorsaniz sekerle alakam yoktu. Herkes kar zarar orani yapip kendi vermeli kararini

aynı düşüncedeyim. benim ailemde şeker öyküsü olduğu için ve ablamda gebelikte şeker riski çıktı sıkıntısı oldu amniyon sıvım da azalmıştı ve doktorumun kurduğu cümle su oldu 'mecburen yukleme yapacağız', asla daha öncesinde yaptıracağız dememişti. yani genelleme yaparak insanların huzursuz edilmesini dogru bulmuyorum.
bir arkadas demisti ki burada hatırlyorum cok guzeldi; karatayın dedigi gibi yasamıyorsak seker yuklemesi icin bu kadar endiselenme. ha ama yasıyosundur, vesaire kisisel tercihtir. yaptırmak da yaptırmamak da.

Gerçekten çok yormuşsun kendini. Ben yapamazdım 4 gün üst üste misafir Sen de bu kadar yorma kendini. Ağırlaştık artık, hem dikkatli olmalıyız
evet canm elimde olan bisy degildi burda taziyemz vardi memleketten kaynpeder tarafi geldi mecbur biz agirladk onlari tabi bayada kalabalik bi gruptu hepside erkek olunca aralarnda bayan yoktu bana yardm edeck artk eşim elinden geldigi kadar yardm etti ama gercektn zor gunler atlattm

Anladım canım. Dinlen artık bol bol. Çalışmıyorsun galiba değil mi

canım 2 dilim baklavada yesen aynı şeker var. canan karatay bıraz ısın popilistliğine kacıyor acıkcası ben de cok dinledim düşündüm üstünde ama söylediklerinin hepside cok dogru değil acıkcası. git bir muayene ucretlerıne bak 700-1000 tl iyi piyasa yaptı yanı işin gerçegi benim fikrimce bu. testi yaptırmamak cok daha sakıncalı . diyelim gebelik şekerin var bunu bılıp önlem almazsan asıl o zaman bebkte zarar ya nı tahrıbat olabilir bu daha daha tehlikeli . kesinlikle yükselem den yaayım ben ve ben yarın şeker yüklemesi için gidiyorum . sabaha randevum var

bu arada aç mı tok mu olmalıyız bilemedim canım ne yapmalıyız? nasıl yapılyor yükleme anlatır mısın lütfen

hangi ülkelerde şeker yüklemesi yasak peki ? bazı ülkeler hangi ülkeler ?

şeker bebeğe zararlı ve ben o kadar eminim ki yaptırmamayı seçtim diyorsun o zaman bebege olan zararlarının neler oldugunu da biliyorsun böyle emin olduguna göre

o halde, şeker yüklemesinin bebeğe zararları neler ?

canan karatay diyor ki, hiç şekere bakılmasın demiyorum bebekte ama farklı şekilde bakılıyor doktorlar böyle bakmıyor be o farklı testler ne anlamadım ama belki sen biliyorsun iyice arastırdım diyorsun çünkü farklı testler varsa eger doktor neden zararsız test varken onu tercih etmiyorlar

bu sorulara cevabın var mı peki ?

internetten bakıyorum ben ve bütün gelişmiş denilen ülkelerde şeker yükselemesi yapılıyor afrıkada yapılmıyormuş mesela ben şimdi afrıkayı mı kıstas alacağım o zaman diye düşünüyorum . hani sen mantıken ben öyle olduguna kara verdim diyorsun ya ben de anlamaya ve doğruyu bulmaya çalışıyorum . söylediklerin iyi de ama açıklanmamış . zararlı deniliyor ama zarar ne söylenmiyor mesela yapmayan ülke varmış ama hangı ülkeymıs bellı degıl ben kalkıp nijeryayı mı kıstas alayım gelişmemiş ülkeler yapmıyorsa belkide saglık sektörü gelişmemiş diye yapmıyor adamlar zararlı diye mi yapmıyrlar ki acaba diye soruyoru kendime ? sen neye göre emin oldun ve bu kadar kati konuştun onu anlamaya calıstıgımdna soruyorum.

demişsin ki, o zaman 3 dilim baklava yıyıp gelelim konu 3 dilim baklava degilde şöyle desek daha doğru olur gibi geldi bana " o zaman 50 gr lık baklava yiyip gelelim " e zaten bunu yapan doktorlar var aynen öyle 3 dilim 5 dilim baklava ye gel diyen doktorlarda var zaten hatta kızlardan biri sanırım bu topicti emin değilim ama öyle yapmıştı. you tube vıdeolarındaki annelerı dınlerken de duymustum benım doktorum tatlı yedırttı su kadar diyen amaç 50 gr şeker almak yani .. hani 50 gr dogru tam almalısın ki sonuc dogru tespit edilsin diye eczaneden standartlamışlar zaten.

eğer ben yanlış anladıysam ben de yaptırmayayım
ama sen diyorsan ki , ben de şeker olsun olmasın ben sanki şeker varmış gibi doğuma kadar diyet yaparım şekerde ister zararlı olsun ister olmasın zaten tartışmalı konu boşuna minicik riskte olsa almaya değmez dıyorsan tam tamına durum buysa sen haklısın

ben şekeri çıkanlara doktorlar ne yapıyor ne diyeti verıyor tedavı mı var kontro mu var bılmıyorum ama sadece sadece dıyetse o zaman haklısın bu iyi bir seçenek

internetten alıntı yaptım mesela,

Uluslararası Diyabet Federasyonu’ndan (UDF) Epidemoloji ve Kamu Sağlığı Başkanı Dr. Lydia Makaroff, gebelik şekeri testinin Avrupa’da gelir seviyesi yüksek ülkelerde, Kuzey Amerika’da, Orta Doğu’da ve Batı Pasifik bölgelerinde yaygın bir uygulama olduğunu söyledi. Makaroff, testin Sahra altı Afrika ve Güney Amerika’da ise çok fazla kullanılmadığını açıkladı.

Son düzenleme:
canm benimde cok fazla bel agrim var artk dayanamayck duruma geliym bazen dun gece hic uyuyamadm bu 4 gundr de ust uste misafir agirliym acaba ondn midr die dusundm bakalm bir iki gun evde yalnz dinlenmeyi dusunym yine bu kadar kotu agrir mi
hamile kadınların evine insanlar niye misafirliğe giderler ya ne hoşgörüsüz bir halkız biz ya

Kızlar hastanede hediyelik dağıtmayı düşünüyor musunuz?

hastane durumuna göre eger ailem gelirse sadece onlar için zaten başkalarınıda cagırmayacagım akraba falan cagırmayacağım annem kızkardeşim ve gelinimiz dısında kimse gelsin istemiyorum ben tabı sezeryan olursa normal dogum olursa ne gelişir bilemiyorum ama dagıtacak şeylerı evde hazırlayacağım komsulara ve sevdıgım herkese dagıtacagım öyle düşündüm.

mesela organik sabunlar almıştım banyo için hem de çamaşırlarımın içine dolaplara koyuyorum ben evde her zaman şu tül keselerden olur içlerine hep kokulu şeyler koyarım mutlaka lavanta mesela bunları da dagıtacagım öyle aklıma geldi

bunları bebek için hazırlamadım zaten evde hep hazır olurlar aklıma geldi bu sabunlardan renk renk alacagım en cicilerinden ben kesip keselere koyuyorum normalde gene öyle yapacağım. bebek şekeri de yaptırsam yine de evde de çok cici şekerlemeler alıp gene keseler haızrlayacağım diğer hediyelik şeyleri henüz düşünmedim bu ilk aklıma gelendi. ben bu kesleeri banyoma da koyarım öyle dekoratif olsun diye ve miss gibi kokar her yer banyodan taşar evin içi bile kokar tavsiye ederim
Eki Görüntüle 2005059

daha kesin karar vermemekle beraber buzdolabı magneti (bebekli vb.)dağıtıcaz..isme karar vermediğimiz için sipariş vermedik..çikolata ve şerbette dağıtılır..
aslında magnetler ve kapı süsleri için instagramda güzel sayfalar var..ama ücretleri fazla..kapı süsü sonra evde odasına da konur,kalıcı..onu instagramdan ısmarlamayı düşünüyorum, ama dağıtmalıklara o kadar para vermeye kıyamıyorum:) o yüzden onu daha makul birşeyler alacağım.

Uygulamada verilen 75 gram glikoz, 15 çay kaşığı şekere eşit. Bu miktarın, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği günlük 10-12 çay kaşığı şekerden fazla olduğu da bir gerçek. Ancak test, hem annenin hem bebeğin yararına. Çünkü bu şekilde, gestasyonel diyabetin (hayatı boyunca diyabet belirtisi göstermeyen bir kadının hamilelikte karşılaştığı diyabet) önüne geçilebilir. Gestasyonel diyabet teşhisi konulması durumunda ise anne adayına, kan şekeri seviyesini düşürecek, anne ve bebeğin sağlığını garanti altına alacak bir diyet uygulanır. Gestasyonel diyabeti belirlemek için gebelik şekeri testinden daha kesin bir test yoktur. 2009’da yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’deki hamile kadınların yüzde 3,17’sinde gestasyonel diyabete rastlandı.”

Bende hastanede bişi dagitmayi düşünmüyorum ama evde bişiler dagitacam inşallah bizim burda adetler çok fazla başla arkadaşlar doğum yaptı anahtarlık el havlusu kolonya farklı farklı çikolatalar bi sürü şey verdiler ben bu kadarını fazla buluyorum zaten eşimde kabul etmez küçük kolonya yada lokumluk falan almayi düşünüyorum

Reactions: iiz

"madem 3 dilim baklavada o kadar şeker var o zaman doktorlar baklava ye desin" cümlene cevaben

ALINTI :

Uygulamada verilen 75 gram glikoz, 15 çay kaşığı şekere eşit. Bu miktarın, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği günlük 10-12 çay kaşığı şekerden fazla olduğu da bir gerçek. Ancak test, hem annenin hem bebeğin yararına. Çünkü bu şekilde, gestasyonel diyabetin (hayatı boyunca diyabet belirtisi göstermeyen bir kadının hamilelikte karşılaştığı diyabet) önüne geçilebilir. Gestasyonel diyabet teşhisi konulması durumunda ise anne adayına, kan şekeri seviyesini düşürecek, anne ve bebeğin sağlığını garanti altına alacak bir diyet uygulanır. Gestasyonel diyabeti belirlemek için gebelik şekeri testinden daha kesin bir test yoktur. 2009’da yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’deki hamile kadınların yüzde 3,17’sinde gestasyonel diyabete rastlandı.”

BİZ ANNELER normalde günlük bundan fazla tüketiyoruz zaten. sen diyeceksin ki ben hiç şekerli yemem ki, yok canımcım öyle bir şey her şeyin içinde şeker var en basiti meyvelerin sen meyvede mi yemeyeceksin bu da zararlı bebeğe

tabii ki kendi yaşamımız hakkında bebeğimiz hakkında kendimiz vereceğiz kararları ama bazen fazlaca güvenip yanılgıya düşebiliriz . tabii ki senin bebeğin hadidimize bile düşmez ama tekrar değerlendirmeye al canımcım bir daha düşün hali hazır bilgiyle fevri ve populist insnalarn birazda medyatik olmak amaçlı çabaları bizleri hataya sürüklemesin . herkes profesör bir tek canan karatay mı kaldı dünya da etik ve ahlaklı bir tek o mu idealist başka kimse söylemiyor tek başına o söylüyor üstelik zarar ne ortada yok . topu topu 50 gr şeker ya 2 patates yesen onda belki daha fazlası var

umarım yazdıklarıma kızmazsın ıyı niyetine sıgınarak ve özür dileyerek ısrarcı oldum. güzel insanlar güzel yasaşın zarar gelmesin kimseye .

bebeinle kuzunla en sağlıklı dogumlar ve yasamın en güzeli siiznle olsun inşallah

Son düzenleme:
yapılmayan ülkeler hep 3. dünya ülkeleri canımcım mesela afrika . afrika da zaten insan için her şey yapılmıyor ki adamların ülkesinin yarısı açlık sınırında ben onu mu kıstas alacagım. asıl zarar yaptırmamak

Ya bir de doktorum dedi ki eğer sen %100 Canan Karatay ın dediği gibi besleniyorsan tamam yaptırma ama kavun karpuz yiyorsan ekmek yiyorsan dondurma patates pirinç yiyorsan bana gelip Canan Karatay deme dedi. Bir de o 50gr glikoz içeren sıvıyı sen 2 dilim karpuzdan bile alabiliyorsun neden bu kadar korkuyorsun anlamadım dedi. Sanırım ben de yaptıracağım.

her şeyi abartak huyumuz zaten bu kadar gereksiz masraf yapacaklarına sokaklar aç hayvanlar ile dolu 1 lokma yemek versınler bebeklerının hatırı iiçin

ben zaten 30 kadar sokak hayvanına günlük rutin olarak bakıyorum bu benim normal yaşam akışımda böyle ama bebege ekstra süsü püs yapmak insanlara hediyelikler dagıtmak ne bileyim yemekler vermek pastalar dagıtmak falan yerine sokak canlarımıza daha fazla yemek dagıtacağım. bu da benim bebeğim için zaten . o doğdu diye yapacağım . ydurumu cok iç aıcı olmayan bir aileye de bir şeyer yapacağım bunu sadece fikir olsun diye söylüyorum kızlar yaptıklarımı söylemek için değil elbette belki sizlerde böyle yapmak istersiniz

mesela 15 kiloluk kedi mamaları var köpek mamaları var internetten alıp bir aç mazlumu canı doyurabilirsiniz bebeginiz doğdu diye böylece hayra geçersiniz dünyanın en güzel şeyi bir mazluma yardım etmek 1 lokma ekmek ve su vermek değilmidir . bebeğime de pahalı alışverişten kaçarak yine yardım için harcayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…