2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
benim de bazen ust taraftan bide alt taraftan ayni anda vuruyo artk tekme tokat daliyo bebişler :) ama cok komik boyle ya :)
Evet yaa ilerleyen zamanda gör kızım dediğn gibi 3 yerden vuruyodu kafa kol tekme diyodum ben artık :)) çok güzel duygular İçinde bişey hareket ediyor gece düşünüyorum hep kime benzicek kızıma soruyodum kardeşine sor cinsiyeti neymiş oda soruyodu kulağını koyup erkekmiş anne diyodu kız bebek istemesine rağmen onu bildi şimdide bana benziyomuş diyor bakalım :)))

ikinci cocukda da mi boyle bu heycan yaşaniyo gercekten annem derdi de ben yinede yok ilki gibi olmaz diyodm ama sizi okunca sanki ilki yaşiyomssnz gibi o heycani gordm sizdee

ikinci cocukda da mi boyle bu heycan yaşaniyo gercekten annem derdi de ben yinede yok ilki gibi olmaz diyodm ama sizi okunca sanki ilki yaşiyomssnz gibi o heycani gordm sizdee
Tabi ki canım yaa orda bi can var 5 tane olsun yine de o heycan çok yani ilk bi başka nasıl ilk aşk diye bişey var bunda tecrübeli oluyosun 3 yasında kızım hep bi kızım bi oğlum olsun isterdim bide erkek olunca pembelerden sonra maviler de heycanlandırıcı ama kızım başka tabi o hep özel kalcak

19. Hftadan baslıyormus ayrıntılı ultrason kızlar ayrıntıları ekte paylasıyorum
doktorları arayıp randevu istediğinde 21. haftadan ıtıbaren verıyorlar 19 da başlamıyor bıldıgım kadarıyla ben 2 ayrı yerde yaptırdım 2 si de 21 haftadan ıtıbaren dedıler 21 -24 hafta arası . bana 22 de gelırsen ıyı dedi ben de oyle yaptım . madem bunun bır aralıgı var en başından nıye gıdeyım bırakayımda bebek 1 hafta daha gelişsin ki doktror her şeyını görebilsin dedim sonucta 1-2 hafta cok şey değiştiriyor bebek gelişiminde

Kizlar ya ben artk nefes alamayck kadar kötuym hic bi is yapamiym hep nefes nefese kaliyom belim cok agriyo daha üc ayim var simdidn boyleysm sonrasini hic dusunemiym
benımde karnım cok acıyor etim acıyor bazen cok geriliyor ve daha bebek kılo almaya yenı başlıyorsa son 3 ay ne olacak ki diyorum demek ki o yuzdenson 3 ay zor diyorlar ilk ve son 3 ay

Anadolu yakasinda Altunizade Baskent hastanesine gidiyorum. Bayan drum memnunum bir sorun yasamadim. Zaten iki dr var biri bayan biri erkek.
Ablam orda Doğum yaptı, Berk'ti sanırım doktoru. Doğum olana kadar ebe başında bekleyip sakinleştirdi ben bayıldım oraya. Şimdi acaba ben de mi gitsem diyorum mesafe olarak uzak ama sancı gelir gelmez de doğurmam herhalde.

Benim oglum 17 aylik. Gece mama iciyor. Drun soylediginide yaptim kesmek icin. Ama olmadi . Uyumadi agladi. Ayakta sallayip uyuyunca yatagina koyuyorum. Hemen uyumaz. En ufak sesede uyanir. Uyumamaya direnir. Ne kadar yorulsa uykusu gelse dogdugundan beri kendi kendine uyumaz. Cokda hareketli. Dogdugunda yaninda konustuk sessizlige alismasin diye. muzik dinlettik ama dedigin gibi biz ona ayak uyduruyoruz. En kisa zamanda gece beslenmesini birsktirmayi gayret ediyoruz

Reactions: NGY
Yani tabiki tercih meselesi içine nasıl siniyorsa o sekilde devam et canım ama sonucta bu hafta aralıklarını uzmanlar ortak kararla belirliyor yani o aralıga denk geldiğinde daha gec gidersen bebek gelişimi daha iyi görülür diye bir kanı oldugunu sanmam. Ben 21 de yaptırmıstım aylık randevum bu haftaya gelmişti cok sukur hersey yolunda cıkmıstı

19. Haftadan itibaren yapiliyor. Kalbi tam net gorunmeye basliyor. . Zaten orgsnlari haftasina gore olcumleniyor. Dr iyiyse 19 uda ayni 22 side ayni gorur.

Canim zor oldu benimde gece mamasini keseli ama iki yasindan sonra cok gereksiz tamamiyla aliskanlik denio ki son zamanlarda gercekten sadece agzinda tutuodu biberonu ciddi ciddi kizdim sen ac deilsin vermicem artik yemek falan dedim ve dedigimi yaptim bikerede kestim zor oldu agladi gece bnde inat ettim vermedim baska yemek vereyim dedim kabul etmedi o zman ac deilsin yok sana yemek dedim bi gece daha aglandi sonra bidaha uyanmadi bide soyle yaptim tm yaticagi satten yarim saat once gece boyunca karnini tok tutucak biseler yedirdim sulu sutlac sulu irmik muhallebi gibi arasira petibor biskuviyi sutke islatip oyle oluncada gece boyunca acikmiolar denemediysen bide oyle dene istersen cocuk yemek istio bn vermiorum vijdansizlik olarak algilama emin ol alistiklarinda tamamiyla aliskanlikmis diceksin anliycaksin

Evet canim biliyorum acliktan degil. Drda diyo aliskanliktan. Bir yasinda kes dedi. Bazen ac aliyor gun icinde yemiyor. Yedirip yatirsamda gece istiyor. bir kac gece vermedim yada mama olcusunu kademeli azaltarak verdim. Sulu oluncada agladi. Uyumadi agladi epey uzun mecbur verdim. Uykuya gecis uzun suruyor . Az da olsa uyumadan biberon vermeye calisiyorum . Bakalim boyle ise yarayacak mi. Birde sabaha karsi istiyor bes alti gibi. Sabah veriyorum normalde erken kalkiyor. Biberon isterse besde ayakta

Tamamen alışkanlıktan benim kızımda memeden ayrılınca biberon sütüne dadandı her uyanmasında istiyodu gece uyurken yatağına biberon veriyorum içip uyuyodu sonra tuvalet eğitimi verdim gece yatağına işedi bende bak pis oldu yatağın artık sütü yatakta içmek yok uyumadan önce içicez dedim bi iki gece mızırdanDı sonra bıraktı en azından gece çok uyanmıyor bazen 1 kere tuvalet için oda

Reactions: NGY
Amin canım daha iyileri sizin olsun inşallah. Ben de acemiyim merak etme :) 25 yaşındayım ilk bebeğim olacak nasipse. Bebek illa ki sallanmak isterse sallanan ana kucaklarından alırım ben de. Ama düşüncem sallamamakta yana. Bence nasıl alıştırırsak öyle gider.

hayır hayır oyle demek ıstemedım doktor bana 21 ya da 22 de gel diyerek secenek sundu ben de ona göre 22 de gittim kendim karar vermedim. sonucta adam perinatolog yanı 19 da gelınmesı gerekseymıs oyle cagırır randevu verırdı . gittigim perinetolog bana randevuyu bu haftalara verdi canım. yogunluktan mı dıye sordum hayır dedi sekreterı herkesi öyle cagırıyor dedı 21. hafta ıtıbarı ıle dedi

kesinlikle katılıyorum ben de sallamayacagım. annem kesinlikle sallama dedi ona da sordum

Kızlar cumartesi günü dr kontrolüm vardı ve doktorum şeker yüklemesi yaptırmamı istedi. Ben de Canan Karatay ın fikirlerini mantıklı bulduğum için istemediğimi söyledim. Doktorla tam 40 dk kadar konuştuk ben aklımdaki bütün endişeleri söyledim o da açıkladı.
Mesela 50 gr şekerin Bebek için şok etkisi yaratacağını ve insülin direnci oluşturacağını söyledim; doktor bana şekerin direk kana karışmadığını bir kısmının karaciğerde depolandığını bu yüzden o 50 gr şekerin tamamının bebeğe geçmediğini söyledi.
Bir de ben gelişmiş ülkelerde şeker yüklemesi yapılmıyormuş dediğimde, Amerika da ve İrlanda gibi aşırı dindar katolik bir ülkede ikili üçlü testlerin bile yapılmadığını( bebeği aldırmamak için) sadece şeker yüklemesinin zorunlu yapıldığını söyledi. Yani ne sorsam açıkladı.
O içilen sıvının aslında özel bir sıvı olmadığını aslında karpuzla bile yükleme yapılabileceğini söyledi. Özellikle o sıvıyı içermelerinin nedeni içindeki şeker miktarının sabit 50 gr olmasıymış.

Kesinlikle testi yaptırmanı öneriyorım dedi. O anda ikna olmuştum ama şimdi tekrar endişelenmeye başladım, kafam karıştı. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda. Bu testi yaptırmak istemeyenler var mı B BenanAsiye canım ne diyorsun bu konuda ?

Testi yapanlarda su zarar olusur. Annede bebekte sunlar meydana gelir diye arastirma yok. Kusiler uzerinde yapilmis calisma yok. Yazanlarin kanitlamasi gerekir. Ayrica olsada kar zarar meselesi. Benim drimda zararli diye yaptirmayanlarin bazilarinda hamilelikte ve bebeginde sorun cikiyor dedi. Yasiyoruz bunlari dedi. 50 mg icin senin yazdiklarini soyledi. Sanki bir kilo seker yediriyorlar gibi herkeste panik. 50 mg hangi yiyeceklere esdeger oldugunu gorunce panige gerek yok bence. Cogu ulkede yapiliyor bende arastirtim. Yaptirmayin diyenler , seker yuzundrn Sorunlu hamilelik gecirenler ve bebeginde sorun cikanlara nasil yardimci olacak boyle bir durumda.

Canım benim komşum yaptırmamıştı ve onda hamilelik şekeri varmış bebeği erken doğumla sezeryanla almak zorunda kaldılar kilolu doğdu ve şeker yüzünden sarılıkla da çok uğraştı. Bunum gibi problemlerin önüne geçme şansımız varken ben test yaptırmaktan yanayım sonuçta yediğimiz herşeyde şeker var gün içinde meyve pirinç pilavı tatlı gibi şeylerle fazlasıyla alıyoruz şeker

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…