2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
doktorun çok haklı valla ben yarın sabah 8 de hastane de alacagım koşa koşa yükleme yaptırmaya gidiyorum. kesin kararım bu

Canım senin söyle dediğin şeyi aynen söyledim :) ben gelirken yanımda iki dilim boş şerbetli bir baklava getireyim onu yiyip öyle yaptırayım yüklemeyi dedim. Tabi ki olabilir tek sorun 2 dilim baklavanın içindeki şeker miktarını tam olarak bilmiyoruz böylece bir standartı olmuyor ve vücudunun vereceği tepkiyi ölçemiyoruz. Özellikle o sıvıyı içirmemizin sebebi içindeki şekerin sabit olması dedi.
Ben de evde kendi şeker cihazımla açlık tokluk şekerimi devamlı takip ediyorum. Bir kaç kere yüksek çıktı birincisinde 2 tabak pirinç pilavı yemiştim :) diğerinde de koca bir tabak karpuz yemiştim 180-190mg/dl çıktı. Bunların dışında hep normal aralıkta çıktı. Bebeğin suyu da normal herhangi bir artış Yok. Aşırı bir kilo alma durumum da Yok.
Gebelik şekeri olma ihtimali de %5 miş. Bu şartlar altında kafam iyice karıştı karar vermekte zorlanıyorum. Acaba evde iki dilim baklava yiyip sonra şekerimi ölçsem olmaz mı ki ??? :))

Reactions: iiz
ne farkeder ha inceltilmiş şeker ha evde 50 gr lık şeker bu şuna benzedi aynen

1 kilo pamuk mu ağır 1 kilo demir mi :) ikisi de 1 kilo zaten

ŞEKER YÜKLEMESİ konusunda kafası karışanlar okuyabilir gayet net bir ifadeyle anlatılmış

http://www.medimagazin.com.tr/ana-s...ararasi-uzmanlar-ne-dusunuyor-1-11-64908.html

'75 gram glikoz, 1.5 fincan pirinçte de var'

Avustralya Diyabet Derneği, gebelik şekeri testinin bebek ve anneye zarar verdiğini gösteren bir kanıt olmadığını belirtiyor. Al Jazeera’ye konuşan dernek yetkilileri testin, Avustralya, Birleşik Krallık ve Avrupa dışında Çin, Japonya, Malezya ve Hindistan’da da kullanıldığını söylüyor.

canm benimde cok fazla bel agrim var artk dayanamayck duruma geliym bazen dun gece hic uyuyamadm bu 4 gundr de ust uste misafir agirliym acaba ondn midr die dusundm bakalm bir iki gun evde yalnz dinlenmeyi dusunym yine bu kadar kotu agrir mi
ben magnezyum almadan gece uykudan uyanıyordum agrımayan yerim yoktu doktora söyledim magnezyum verdı butun ağrılar kesildi. gecen gün 5 gün kullanmadım magnezyumu cunku tadı ıyı degil içesim gelmedi 5 gün sonra baktım agrıdan derin uykumdan uyanıyorum tekrar başladım ve rahatladım.

Herkesin kendi karari . Onun binun yada bir drun lafiyla degil . Arastirsin herkes yapilmayan ulkelerde niye yapilmiyor. İmkanimi yok . Gebelik sekeri bizden dusuk mu gerek yokmu gercekten. Konunun uzmani drlar zaten bize aciklama yapiyor. Zorla yaptirmadigi icin sadece aciklama yapabilir. Bebeginin Sorumluluguny herkes kendi aliyor.

Unutunca ilaci benimde agrim artiyor.

Canım aç mı tok mu yapılıyor sormayı unuttum doktoruma.

canim ben kesin kararimi verdim yaptirmayacagim.
yaptrinada yaptirmayanada saygi duyuyorum. suan bir yere gidiyoruz telden yazamadigim icin pc basina oturdugum anda hemen madde madde yazacagim insallah.

Canım acıkcası canan karatay dısındaki bütün bilim dunyası seker tarama testinin hayati önemi oldugunu söylüyor. Örneğin doktorun size bu testi önermezse / öneminden bahsetmezse bir suc işlemiş olacak ve sen de gidip sava actıgında kaZanacaksın cunku hayata kastetmekle aynı görülüyor kanun onunde. Yada dsiyelimki seker tramasını istemiyorsun ozaman tüm sorumlulugu üstlendiğine dair taahhut vermen istenebilir doktor tarafından ve ben bir anne adayı olarak seker taraması istemediğim için ben veya bebegımı herhangi bir zaman için tehlikeye atarsam sorumlulugu üstlendiğime dair imZa veremem ve bu ihtimali göze alamam. Yuklenen seker ıkı dilim baklavaya es deger ve bunu eminim hepimiz ramazanda en az birgun yiyoruz :) saglıklı gunler dilerim

Arkadaşlar peki diyelim ki ailede şeker yok gebelikte de 3 kilo aldınız doktorunuz da bu durumu göz önüne alarak tokluk ve açlık şekerine bakıp ona göre şeker yüklemesi isteyebilir mi ? Fikirleriniz nelerdir bu konuda

Kaç aylık cocugunuz bazı çocuklar hazır olmuyor ve kesinlikle zorlanmamalı çok sakıncalı ileri hayatını etkiliyormuş 2 ay uzun süre malesef

Valla canım sen bu konuyu en iyisi doktoruna sor onunla birlikte karar ver. Bu işin uzmanı onlar ve bizim ordan burdan duyduklarımızla hiç kafanı karıştırma.

Kızlar ben de hastaneye ya da eve gelenlere sukulent diye hediyelik bir bitki var. Ondan mı hazırlasam diye düşünüyorum. Çiçekçiden alsam kendim süslesem nasıl olur sizce. Bu süslenmiş bir örneği. Farklı farklı süslenebilir.

Eklentiler

• images.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 67
Bana drum ailede yoksa kilo alumi normalse , 25 yas altindaysa bunlarda risk yokmus dedi. Aklimda kalan bunlar baska varsada hatirlamiyorum. Dr soyluyor risk grubunda olup olmadigini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…