- 27 Şubat 2011
- 1.228
- 943
- 123
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #10.321
İnşallah canım29. Haftadan merhabailk hedef 28 i atlatmaktı. Sırada 30 var. Sağlıkla 38 40 ları görelim hep beraber inşallah.
arkadaşlar merhaba, benim aile hekimim yok. şimdiye kadar da hiç sağlık ocağına gitmedim. İlla birine kaydolmamı gerektiren bir durum var mı sizce ?
Tetenoz dışında sağlık ocağında yaptırmak zorunda olduğum bir aşı var mıydıVar tabi, aşıların var, kontrollerin var, sonrasında bebeğin aşıları olacak, bugüne kadar niye gitmedin?
Tetenoz dışında sağlık ocağında yaptırmak zorunda olduğum bir aşı var mıydıBen 4 yıldır İstanbul dayım ve ikametgah işleri sırasında muhtar bildiriyormuş diye duydum. Benimki hiç bildirilmemiş sanırım yok yani şuan bir aile hekimim. İşyeri Avrupa'da ev Anadolu'da olunca da gidip ilgilenemedim ve tüm takibimi özel hastanede yaptırıyorum diye de ihtiyaç yoktur diye düşündüm açıkçası
Canim inşallah sonuçlar iyi çıkar sen kaç hafta arayla doktor kontrolüne gittin kilo almamış olmanın ne gibi sakıncaları varmış Dr bişi söyledi mi ben de 3 haftadir lipitten fakir diyet yapıyorum 1 kilo verdim biraz da kaygiliyim inşallah kötü bişi çıkmazBugün kontrolüm vardı şeker yüklemem yüksek çıktığı için diyet uygulamıştım bugün tekrar açlık tokluk şekerim ölçülecek ama kilo almamışım bebeğimde dört gün geride doktor sonuca göre diyete tekrar bakacaz böyle bi durumu da önermiyoruz deri annenin bir iki kilo alması gerek dedi bakalım öğleden sonra sonuç ne çıkacak
Şimdi Toplum Sağlığı Merkezi'ni aradım eve en yakın olan sağlık ocağı doluymuş ama gebelik durumunda oraya kayıt açabiliyorlarmış. İşten izin almak şart oldu :/hekim seçme özgürlüğün de var cnm kanuna göre, evine yakın bir sağlık ocağına gitmen yeterli işlemlerini yaparlar
Doktorunun istediği herhangi bir aşı yoksa hamilelikte sadece tetanoz aşısı var ama Doğumdan sonra bebeğin aşıları olacak. Kayıt basit, sağlık ocağına gidip bir form dolduruyorsun, geçen ben ebeye kızdım gitmiycem artık dedim ama şikayet ederlerse suçmuş gitmemem, cezası vs hakkında bilgim yok ama tanıdık bir hemşire öyle söyledi, devlet hastanesine mutlaka giriş yaptırmak gerekiyormuş, şöyle ki son dk hastanende sorun yaşadın, devlette kaydın yoksa yoksa devlet hastanesi kabul etmiyormuş. Tabi hep muşlu yazıyorum bana söylenenler bunlar doğruluğu ne bilmiyorum.Tetenoz dışında sağlık ocağında yaptırmak zorunda olduğum bir aşı var mıydıBen 4 yıldır İstanbul dayım ve ikametgah işleri sırasında muhtar bildiriyormuş diye duydum. Benimki hiç bildirilmemiş sanırım yok yani şuan bir aile hekimim. İşyeri Avrupa'da ev Anadolu'da olunca da gidip ilgilenemedim ve tüm takibimi özel hastanede yaptırıyorum diye de ihtiyaç yoktur diye düşündüm açıkçası
Şimdi Toplum Sağlığı Merkezi'ni aradım eve en yakın olan sağlık ocağı doluymuş ama gebelik durumunda oraya kayıt açabiliyorlarmış. İşten izin almak şart oldu :/
İnşallah hepimiz sağlıklı günlerde giyelim. Terlikle taç kendinde güzel bişiler yapabilirsin farklı isteksenAa süper canım saglıkla kullan bende baktım da bişy bulamamıstım oradan. Bende terlik tac alıcam
canım ben friendly organik kullandım. ek gıdaya gecene kadar cok güzel. ama ek gıdaya geçince lekeleri çıkarmıyor. parfümsüz ve organik doğrukızlar baby&me nin sıvı deterjanı kokulu mu ? e-bebekte friendly nin organik sıvı deterjanı da dikkatimi çekti hem parfümsüz hem de organik olması hoşuma gitti.alanlar veya kullananlar var mı aramızda ?
Sakıncasını soramadık doguma gitti istediğimiz bişey değil en azından bir kilo al dedi ve önde giden bebeğim geriye düşmüş sanırsam diyeti esnetecek yarın konuşacamCanim inşallah sonuçlar iyi çıkar sen kaç hafta arayla doktor kontrolüne gittin kilo almamış olmanın ne gibi sakıncaları varmış Dr bişi söyledi mi ben de 3 haftadir lipitten fakir diyet yapıyorum 1 kilo verdim biraz da kaygiliyim inşallah kötü bişi çıkmaz
Bu ara da açlık şekeri 155 olan benim bugün aynı şeker 75 çıktı vucütta şeker kalmamışCanim inşallah sonuçlar iyi çıkar sen kaç hafta arayla doktor kontrolüne gittin kilo almamış olmanın ne gibi sakıncaları varmış Dr bişi söyledi mi ben de 3 haftadir lipitten fakir diyet yapıyorum 1 kilo verdim biraz da kaygiliyim inşallah kötü bişi çıkmaz
Sağol canım bişiler öğrenirsen burdan yaz bizde bilgilendir memnun olurum. Gerçi benim de kontrolüm yarın bakalım benim dr ne diyecekSakıncasını soramadık doguma gitti istediğimiz bişey değil en azından bir kilo al dedi ve önde giden bebeğim geriye düşmüş sanırsam diyeti esnetecek yarın konuşacam
Öyle hissediyorum benim bı hafta çıkan şekere kadar hiç bir sıkıntılı durumum olmadı,yürüyüşü hep sordum erken ben sana söylücem dedi.arkadaş tavsiyesiyle gittim,ona da yürüyüş spor yaptırmamış.onda rahatsızlık falan da çıkmamış.bebek 4,5kilo olduğundan mecbur sezeryana almışlar.Oyle hissediosan oyledr canm bende oyle hissediyordm kimseye anlatamadim son iki haftama kadar cok yurume fazla yorma kndini merdiven cikma diyip drdu neden tam tersini yapmam gerekmiyormu dedigimde ilk alti ay kanamamin oldugunu tehlikeli old soyleyip drdu birde tup bebekti benim deilde esimin cok gozunu korkuttu sezeryana gn verdi gitmiycektim ogun suyum geldi mecbur gtmek zorunda kaldim suyumun cok azaldigini bebegin kuruda kaldigini mecbur sezeryan yapmak zorunda old soyledi esimin bebege bisey olur korkusu yuzunden mecbur kabul ettim demem oki eger oyle dusunuyorsan bian once knus eger net bisey soylemiyor benimki gibi kiviriorsa hemen degis son zmanlari bekleme
Ağırlığı nasıl ? Benim en önemli kriterim hafif olmasıBen aldım canım tabi iki ay oluyor bide sen dene bakalım
Ben medivia yı ilk haftalarda bıraktım doktorum Tülay Hanım a gidiyordum, şeker yüklemesi konusunda beni ikna etmek yerine seninle bu konuyu tartışmayacağım demişti ben de bir daha gitmedim. Sonuçta iyi bir doktor doğru olduğuna inandığı şeyi hastasına açıklar ve hastayı ikna etmeye çalışır. Bu kestirip attı. Bir de randevulu da gitsem randevusuz da gitsem en az 20 dk kapıda bekletiyorlar. Hiç hoşlanmadım bıraktım.Canım sen kontrollere oraya mı gidiyorsun. Hangi doktor?
Ben daha netleştiremedim. ay sonu oraya başlayayım doğumu da Serpil hanımda olurum diye düşünüyorum ama memnun musun gidiyorsan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?