- 6 Eylül 2016
- 2.212
- 3.533
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #10.341
Amin canım sağolasın.Doktora sordum sıkıntı değil dedı sonrada tüm tahlillerin tamamlanınca hepsine birlikti bakarız dedı. Rabbim yeğenine şifa versin canım
Ben de eşimin Doğuma tanık olmasını istiyorum,özel bir an o da şahit olsun istiyorum.aynı anda o duyguyu tadalım istiyorum.inşallah gönlüne göre doktor ve hastane bulursun canım.Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Biraz önce kontrolden geldim ve gitmişken doğum fiyatı oda hakkında falan bilgi alıyım dedim. Ben doğuma eşimin girmesini istiyorum daha doğrusu eşim benden çok istiyo yanımda olmayı. Doktora da sordum eşim girebiliyo mu doğuma diye. Bana saçma sapan bi tavırla eşinin girmesini neden istiyosun eşin mi doğurtucak falan dedi. Yasakmış. Resmen sıfır moralle çıktım hastaneden. Hastaneyi değiştirme kararı aldım bu yüzden. Anadolu yakasında Çekmeköy de oturuyorum ben. Bu taraflarda bildiğiniz, şartları konuştuğunuz, eşin doğuma girmesine izin veren, önerebiliceğiniz bi hastane var mı
Ben de eşimin Doğuma tanık olmasını istiyorum,özel bir an o da şahit olsun istiyorum.aynı anda o duyguyu tadalım istiyorum.inşallah gönlüne göre doktor ve hastane bulursun canım.
Canım tek bildiğim hamilelikte makbul olan düşük tansiyonmuş.yüksek tansiyon riskliymiş.Kızlar merhaba, bir şey sormak istiyorum.
Bir hafta kadar önce eve tansiyon aleti aldım ve gün içinde takip ediyorum tansiyonumu. Hep düşük çıkıyor 10 a 5 ya da 9a 5 vs gibi. Doktora sordum yüksek olmasın da düşük olsun sorun yok dedi. Ama normalde benim 12-7 çıkardı. Neden böyle düşük çıkıyor acaba ? Bilgisi olan var mı ?
Canim merhaba atakent acibademde hangi doktora gidiyorsun? Ben normalde tuzladayim ama bebegin kalp probleminden dolayi dogumu orada yapicam mecburen. Kalp cerrahi ve cocuk kardiyoloji doktoru orayi sectik. Tabi 32. Haftada gitmeye basliycam doktorlari tanimiycam yardimci olursan cok sevinirim
Merhaba canım atakent acibademdeki kadın dogumcularin hepsini tanıyorum. Belki yardimci olabilirim hepsini denemiş biri olarak:) profesorlerden umut Talat dilek i özellikle riskli gebelik ler icin tavsiye ederim.aynı zamanda perinatolog kendisi çok kibar nazik bir bey.insanı çok rahatlatır herseyi güzelce açıklar. Uzman dr olsun fiyat olarak ta uygun olur diyorsan kesinlikle mesut kayman bey.diğer isimleri tavsiye etmiyorum özellikle sebebini öğrenmek istersen özelden isimlerini yazıp bana sorabilirsinCanim merhaba atakent acibademde hangi doktora gidiyorsun? Ben normalde tuzladayim ama bebegin kalp probleminden dolayi dogumu orada yapicam mecburen. Kalp cerrahi ve cocuk kardiyoloji doktoru orayi sectik. Tabi 32. Haftada gitmeye basliycam doktorlari tanimiycam yardimci olursan cok sevinirim
Tetanoz asisi yaptiracaksan gerekli kayit olman. Ben kendi druma muayene oluyorum. Oglumunda dru var. Ama bebeklerin bir iki asisi sadece saglik ocaginda var . Simdiden kayit ettir bencearkadaşlar merhaba, benim aile hekimim yok. şimdiye kadar da hiç sağlık ocağına gitmedim. İlla birine kaydolmamı gerektiren bir durum var mı sizce ?
İyi o zaman sorun yok :) teşekkür ederimCanım tek bildiğim hamilelikte makbul olan düşük tansiyonmuş.yüksek tansiyon riskliymiş.
Canim gebelikte dusuk tansiyon olabilir. Bebege kan akisi saglamak icin damarlar genisliyor. Damar genislerse tansiyon duser. Ters oranti calisiyorlar. Ayriyeten hormonlar susuzlukta tansiyon dusuklugune neden olur. Yaz geldi terluyoruz. Vucuttan su atiliyor suyla birlikte tuz atiliyor. Suyu ihmal etme. Normalde 90/60 in alti dusuk kabul edilir. Gebelikte var. Bir sikayetin yoksa 90/50 de normal kabul edilir. Bacaklarini uzat gun icinde. Dr bir sorun gorse mutlaka soyler. Dedigi gibi yuksek olmasi problem olur genelde.Kızlar merhaba, bir şey sormak istiyorum.
Bir hafta kadar önce eve tansiyon aleti aldım ve gün içinde takip ediyorum tansiyonumu. Hep düşük çıkıyor 10 a 5 ya da 9a 5 vs gibi. Doktora sordum yüksek olmasın da düşük olsun sorun yok dedi. Ama normalde benim 12-7 çıkardı. Neden böyle düşük çıkıyor acaba ? Bilgisi olan var mı ?
İlk gebelik sanırsam benim sancılarım başlamıştı dediler daha Doğuma çok var eşimi yanıma göndermişler bana suni sancı vermişlerdi suyum geldiği için sonrA birden Doğum sancısı girmeye başladı ebeler hep Doğuma girmiş eşim yanımda ne yapacağını şaşırdı bi üç dakka ancak durmuştur Doğumda yoktu şimdi ki hamileliğinde aman ben yanına felan gelmem diyor bırakın doğumu beni öyle çaresiz çırkınırken görünce elinden de bişey gelmeyince panik olmuş zavallım iyiki durmadı ben doğururken kesin bayılırdıKızlar yardımınıza ihtiyacım var. Biraz önce kontrolden geldim ve gitmişken doğum fiyatı oda hakkında falan bilgi alıyım dedim. Ben doğuma eşimin girmesini istiyorum daha doğrusu eşim benden çok istiyo yanımda olmayı. Doktora da sordum eşim girebiliyo mu doğuma diye. Bana saçma sapan bi tavırla eşinin girmesini neden istiyosun eşin mi doğurtucak falan dedi. Yasakmış. Resmen sıfır moralle çıktım hastaneden. Hastaneyi değiştirme kararı aldım bu yüzden. Anadolu yakasında Çekmeköy de oturuyorum ben. Bu taraflarda bildiğiniz, şartları konuştuğunuz, eşin doğuma girmesine izin veren, önerebiliceğiniz bi hastane var mı
Tetanoz aşısı yaptırmayacaktım zaten. Ama bebek doğduktan sonraki aşıları için şimdiden halletsem iyi olacak.Tetanoz asisi yaptiracaksan gerekli kayit olman. Ben kendi druma muayene oluyorum. Oglumunda dru var. Ama bebeklerin bir iki asisi sadece saglik ocaginda var . Simdiden kayit ettir bence
Banada soruyorlardi disarda Sezeryanmi normal mi istiyorsun diye. Ben nasil gelmek istiyorsa oyle gelecek diyordum. Bebege bagli. Sonuna kadar bekledim. Sezeryan oldu sonunda kendi gelmedi. Dr cok onemli. Senin muayeneden rahat bir sekilde ayrilman gerekiyor. Rahat siru sorman kasmaman gerekiyor. Hele normal olursa daha onemli. Kasmaman lazim kendini.Cevaplarınız için çok teşekkürler kızlar.Bir sonraki muayenemde durumumu,Doğum yöntemini vs konuşucam.içime sinerse devam edeceğim içime sinmezse Yen'i doktor bulacağım.gönlümden geçen normal doğum ama tabi önceliğim hem benim hem de bebeğimin sağlıkla dünyaya gelmesi. illa normal olsun sezeryan kötü diye bi düşüncem Yok.
sonuçta Doğum anında bi sürü komplikasyon olabilir normal iken sezeryana sezeryan planlanırken normale de dönebilir.anlık birşey.
Teşekkür ederim canım.Canim gebelikte dusuk tansiyon olabilir. Bebege kan akisi saglamak icin damarlar genisliyor. Damar genislerse tansiyon duser. Ters oranti calisiyorlar. Ayriyeten hormonlar susuzlukta tansiyon dusuklugune neden olur. Yaz geldi terluyoruz. Vucuttan su atiliyor suyla birlikte tuz atiliyor. Suyu ihmal etme. Normalde 90/60 in alti dusuk kabul edilir. Gebelikte var. Bir sikayetin yoksa 90/50 de normal kabul edilir. Bacaklarini uzat gun icinde. Dr bir sorun gorse mutlaka soyler. Dedigi gibi yuksek olmasi problem olur genelde.
Bilgi için çok sağ ol canım. Ne densiz konuşmuş öyle. Hastane listesinde adı artık yok sanırım çıkmış. Çok önceden vardı hatırlıyorum.Ben medivia yı ilk haftalarda bıraktım doktorum Tülay Hanım a gidiyordum, şeker yüklemesi konusunda beni ikna etmek yerine seninle bu konuyu tartışmayacağım demişti ben de bir daha gitmedim. Sonuçta iyi bir doktor doğru olduğuna inandığı şeyi hastasına açıklar ve hastayı ikna etmeye çalışır. Bu kestirip attı. Bir de randevulu da gitsem randevusuz da gitsem en az 20 dk kapıda bekletiyorlar. Hiç hoşlanmadım bıraktım.
Canım bende tansiyon aleti aldım, sık sık bakıyorum. Kitapçığında şu yazıyor: tansiyonun en yüksek olduğu saat sabah ilk kalktığınız andadır ve geceye doğru düşer. -ki bende de öyle oluyor gerçekten. Sabah 11-8, gün ortası 10-6, gece 9-5 çıkıyorKızlar merhaba, bir şey sormak istiyorum.
Benimde 50 li bişi çıktı ama bayılıcak gibi olmuştumBu ara da açlık şekeri 155 olan benim bugün aynı şeker 75 çıktı vucütta şeker kalmamış
Canım valla benım baglı oldugum bı aıle hekımım varmıs gecenlerde hemsıre benı aradı da oradan ogrendım :) acıkcası ıkı sene once bı sefer gıtmıstım daha da gıtmedım. Hemsıre hamıle oldugumu sgk dan ogrenmıs benı aradı tetonoz asısı zamanınız geldı yapalım dıye ama sonra doktorumla konustum duzgun bı yerde hastanede olacak olan dogumlar ıcın hıc gerek yok dedı oyuzden ben ası olmadım. Hemsıre 5doda kadar tetonız yaptıklarını soyledı o da her bırı uc gun agrıyomus kolunun ustune yatamıyormussun bazılarının hatta alerjısı cıkıyormus yanı doktorun onermıyorsa mecbur degılsın. Ben hamıle kaldım ama hıc gıtmedım gereklı takıbı zaten doktorum yapıyor hıc de bırsey kaybetmedım suana kadar.arkadaşlar merhaba, benim aile hekimim yok. şimdiye kadar da hiç sağlık ocağına gitmedim. İlla birine kaydolmamı gerektiren bir durum var mı sizce ?
Canım valla benım baglı oldugum bı aıle hekımım varmıs gecenlerde hemsıre benı aradı da oradan ogrendım :) acıkcası ıkı sene once bı sefer gıtmıstım daha da gıtmedım. Hemsıre hamıle oldugumu sgk dan ogrenmıs benı aradı tetonoz asısı zamanınız geldı yapalım dıye ama sonra doktorumla konustum duzgun bı yerde hastanede olacak olan dogumlar ıcın hıc gerek yok dedı oyuzden ben ası olmadım. Hemsıre 5doda kadar tetonız yaptıklarını soyledı o da her bırı uc gun agrıyomus kolunun ustune yatamıyormussun bazılarının hatta alerjısı cıkıyormus yanı doktorun onermıyorsa mecbur degılsın. Ben hamıle kaldım ama hıc gıtmedım gereklı takıbı zaten doktorum yapıyor hıc de bırsey kaybetmedım suana kadar.
Canım valla ben birkac doktor denedim ama sonra hamilelikten önceki doktorum acıbademde mesut bey oldugu için ondan ayrılamadım :) bir dogum doktorundan bekledigin ne varsa karsılıyor guven verıyor. Ben cok memnunum ınsalla dogumda da bı sorun olmazsa birlikte olucaz. Umut dilek var profesor o da nazık bir bey ona da detaylı ultrasonu yaptırmıstık bir umut bey daha var o da arkadasımın dogum doktoru kendisi yaklasık 24 haftalık erken dogum yaptı ama doktor hastane sagolsun iyi toparladılar. Mesut beyse bırcok arkadasımın dogum doktoru memnun olmayanını görmedim. Hakkında hayırlısı olsunCanim merhaba atakent acibademde hangi doktora gidiyorsun? Ben normalde tuzladayim ama bebegin kalp probleminden dolayi dogumu orada yapicam mecburen. Kalp cerrahi ve cocuk kardiyoloji doktoru orayi sectik. Tabi 32. Haftada gitmeye basliycam doktorlari tanimiycam yardimci olursan cok sevinirim
Yorumlarda genelde agrıdannsancıdan yakınıyor anne adayları doktorum da mecbur degılsın deyınce daha ne ısterım zaten halen ıgne yapılacagı zamab bı tuhaf oluyorum :)yok canım ya vuran hemşireye göre değişir. ben vurdugunu bile anlamadım daha yeni vurucak sandım kapatabılırısn kolunu dedi. o gun alısverıse çıkmıstım unuttum bıle aşı oldugumu ben 2 doz vuruldum hem de 1 er ay arayla. sadece tetenozda biraz ateşiniz çıkabilir o kadar. normalde serum takan hemşirede canınızı yakarsa 3-5 gün acıyor bazılarının iğnesini anlamıyorsunuz bile bu da öyle bir şey. tetenozla ilgili değil yani hemşirenin eli ağırsa ancak o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?