- Konu Sahibi angel5angel
-
- #10.921
Canim sanirim solunum cihazina bagli . Akcigerleri henuz gelismemistir. Kilo toparlar , kendi solunum yapmaya baslayinca makineden ayirirlar taburcu olursunuz. İnsallah kolay atlatirsuniz.Spinal anestezi oldu epiduralle çok az far var uyuşmayınca genel anestezi yapıp uyuttu. Hiçbirşeyim hazır değildi, yazıyordum ya hiçbirşey almadım diye, zaten Doğum için değil gaz sancısı sanıp gittim, Doğum deyince bir panik burdan bir arkadaşım yanıma geldi sağolsun, eşim eve gidip kıyafetleri toparladı. O genele kadar ben Doğuma girip çıktım.
Sancım 85 lere kadar çıktı açılmam 4 cmdi tercihim normal Doğum yapmaktı, kesinlikle dayanılmayacak ağrı değil, doktor riske atmak istemedi sezeryana aldı. Acı eşiği Yüksek olan bir insanım pek, naz yapmam ama isteğe bağlı sezeryan tavsiye etmiyorum kızlar. Normal Doğumla bugün kendime gelecekken, sezaryenle daha yeni başladık, yalnız başıma oturup kalkamıyorum, öksürcem diye ödüm kopuyor.
içime tuhaf bir korku düştü bayramın 1. günü bile olsa yapacağım ben yarın eksıklerım var gıdıp alaımda ne olur ne olmaz eve geldıgımde ne kadar gezmesemde yorlmuş olacagım ertesı gunde bayram zaten ama bayram aksamı bile olsa yapabilirsem yapacagım en gec bayram 3. gün beklemeyecegim yani yapsaydım keşke bu hafta dıyorum şimdi kendimeEvet cnm 30 a dayandik cogumuz hazir olmasinda fayda var ne yalan soylim kafam rahatladi hep aniden bisey olursa cocuga temiz kiyafet nerden bulurum die dusunuodm evet iki gune yay gerekirse bigun yika bigun utule bn ikisinide bigunde yaptim cok yorucu oldu annemle kayinvalidem duysa cok kizcaklar bayramustudr cagirip is yaptrmak istemedim kndim yoruldm ama olsn bitti cok sukur
Sağol canım aynen makinaya bağlı şimdi inşallah çabucak toparlar.Canim sanirim solunum cihazina bagli . Akcigerleri henuz gelismemistir. Kilo toparlar , kendi solunum yapmaya baslayinca makineden ayirirlar taburcu olursunuz. İnsallah kolay atlatirsuniz.
aa hiç bilmiyordum ben yenidoğan için alıcam her şeyi ona göre verin demiştim zaten ama numarasına falan hiç bakmadım sadece anne memesi uçlu dedim o kadar eger büyükse ayrıca uç alırım o zaman . cok tşk ederim canımCanım ben daha önce 35.haftasında tekrar baş yukarı döneni duydum. Rabbim yardım etsin hem bebeklerimize hem bize. Benimki de ayakları aşağıda, vajinama vuruyor bazen çıkacak diye korkuyorum. Senin erken Doğum sebebin ne?
Önemli olan boyundan ziyade meme başı numarası. Kutusunda ve meme başında yazar. Sıfır numara olması gerekiyor Yenidoğan için. Eğer 1 yazıyorsa ayrıca uç alabilirsin
Evet canım pramuture geçiyor. Hazırlayın çantalarınızı mutlaka, inşallah olmaz ama şu saatten sonra hergün gelmeleri mümkün, muayeneye gittiğim hastaneler farklıydı, Doğum için gittiğim çok başka oldu, her şeyden önce Bebek yoğun bakım ünitesini gözetlemek lazım mutlaka bebeğe yönelik hastene seçilmeli. Biz öyle ya da böyle doğuruyoruz, önemli olan bebeklerin bakımı.pinkstrap çok geçmiş olsun canım. güle güle büyüt bebegini . hepimizi şaşırttın çok erken oldu gercekten de sag salim sen ve bebegin iyisiniz ya önemli olan da o. bebek pramuture bebek mi olmus oldu şimdi ? küveze mi koydular canım ? ya hayat böyle bir şey bir başka planlar yaparız ama onun kendi planları vardır çogunlukla.
senin bu ani haberin ile tekrar düşündü galiba herkes ben de çogu şeyını aldım ama her şeyıde tamamlamadım canta bu saatten sonra bır köşede beklemeli mutlaka onu da anlamış olduk. ince eleyıp sık dokuyor hastane secmeye caısyoruz ama her an ne lacagı bellı degıl bır aklımıza gelmeyen tercıhımız olmayan yerde de dogum yapabiliriz dogu bu sonucta
iyi olmanıza sevındım . bebegını erkenden görmüş oldun tabıı değil mi
Seker yuklemesini sormustum,benim 200 cikti maalesef,dahiliye doktoruna sevketti ama bayram sonrasina kaldi,bugun ve yarin doktor yok,bebege zarar vermez insallahGünaydın, şeker yüklemesinden mi bahsediyoruz yoksa rutin hergün bakılan şekerden mi ?
Tatlıdan uzak dur içinde şeker olan herşeyden uzak dur hamur içi mantı makarna beyaz ekmek pilav bunları doktora gidene kadar yeme meyveleri de yanında süt yoğurt yada Çerez'le ye ki şekerini dengelesin canımSeker yuklemesini sormustum,benim 200 cikti maalesef,dahiliye doktoruna sevketti ama bayram sonrasina kaldi,bugun ve yarin doktor yok,bebege zarar vermez insallah
hastane secerken başka neye özen göstermeliyiz ne önceliğimiz olmalı sence ?Evet canım pramuture geçiyor. Hazırlayın çantalarınızı mutlaka, inşallah olmaz ama şu saatten sonra hergün gelmeleri mümkün, muayeneye gittiğim hastaneler farklıydı, Doğum için gittiğim çok başka oldu, her şeyden önce Bebek yoğun bakım ünitesini gözetlemek lazım mutlaka bebeğe yönelik hastene seçilmeli. Biz öyle ya da böyle doğuruyoruz, önemli olan bebeklerin bakımı.
ben de 30haftadan sonra için plan yaptım ama mecbur öyle oldu ve 8 saatlık aaba yolculugu yapacagım onu sorun etmıyorum ama 30 haftadan sonra insan kokruyor dogum ne zaman olur bilemiyor insan . acaba dogum çantasını yanımızda mı götürsek ne olur ne olmazCanım ben doktorumla deniz tatilini konustum. Bana bayramdan sonraya bırakmayalım dedi oyuzden bu hafta 27. Hafta son dedi bana deniz tatili için sonrasında ist dann ayrılmak yok dedi. Bu hafta doktor kararıyla deniz tatiline cıktık ama yine guneste kalmak yok. Asla semsiyeden cıkmıcaksın yuzerken kafanı ıslattıgın surece sorun yok dedi. Tüm vucuduna solante pregna +50 koruyucu kullanıcaksın dedi ki ben normalde gunluk bunu zaten kullanıyorum. Benım dogumu beklediğim haftada en yakın arkadasımın dugunu var karsıda oldugu için ona bile izin vermedi son ıkı hafta mumkunse evden cıkma dedi. Bir de ıslak mayoyla oturmak yok denizden cıkar cıkmaz mayo değişmek gerekiyor denize gidiceklerin bilgisi olsun istedim
ne mutlu ..:)
bizim sebepsizdi..1 yıl bekledik olmayınca, benim de yaşım ilerleyince daha fazla beklemeden tüp bebek deneyelim dedik.tuttu bizim de ama kalp atmı alamayınca kaybetmek zorunda kaldım..kayıp sonrası 2.ayında rahim filmi çektirdim, onun sonrasında da geldi çok şükür kızımız:)
allah kucağımza almayı nasip eder işallah
Canım ilk aylar bulantım cok olmustu yemek yiyemediğim için 3kilo verdim ben en basta. Sonradan almaya basladıgım için cok kilo almamıs gözüküyorum ama aylık kilo alımına yine de bakıyor doktorum aylık kontrollerde 2 kilo fln aldıysam kızıcak yine :) bebek saglıklı olsunnda kilo alınır verilir hiç umrumda değil sadece normal dogum istiyrum oyuzden hep dua ediyorum bebeklerimize saglıklı bir sekilde kavusuruz insallah hepimiZ
Canım ımkanın varsa at bagaja dursun ne olur ne olmaz artık herseyı dusunmemız lazım bence. Bende tatıl donusu hemen cantamı hazırlarım bebegın kıyafetlerını yıkar utulerım dıyorum. Araba yolculugu bencekontrollu yapılırsa sorun olmaz bız 10saatte geldık esımle ben ıstedıgımde mola verdık yemeklerde cıktık yuruduk fln belıne bır yastık alırsın araba ıcın tek tavsıyem o olur onun dısında cok sukur bı sorun yasamadık araba yolculugunda. Cok sık tuvalete cıkma ıhtıyacı oluyor oyuzden benzınlıklerde hep mola yaptık yolda da pek su ıcmemeye calıstım bı sekılde atlatılıyor. Doktorun da onaylıyorsa bence dıkkatlı oldugunuz surece sorun olmayacaktır bıraz erken yola cıkar bıraz gec varırsınız alt tarafıben de 30haftadan sonra için plan yaptım ama mecbur öyle oldu ve 8 saatlık aaba yolculugu yapacagım onu sorun etmıyorum ama 30 haftadan sonra insan kokruyor dogum ne zaman olur bilemiyor insan . acaba dogum çantasını yanımızda mı götürsek ne olur ne olmaz
eşim cok guzel araba kullanır sallamaz arabayı yormaz ınsanı bu yuzden hıc sıkıntım yok yol konusnda ama 30 haftada olunca dogumdan cekınıyor ınsan hanı dogum cantasıda ordan oraya gıt gel yolladaCanım ımkanın varsa at bagaja dursun ne olur ne olmaz artık herseyı dusunmemız lazım bence. Bende tatıl donusu hemen cantamı hazırlarım bebegın kıyafetlerını yıkar utulerım dıyorum. Araba yolculugu bencekontrollu yapılırsa sorun olmaz bız 10saatte geldık esımle ben ıstedıgımde mola verdık yemeklerde cıktık yuruduk fln belıne bır yastık alırsın araba ıcın tek tavsıyem o olur onun dısında cok sukur bı sorun yasamadık araba yolculugunda. Cok sık tuvalete cıkma ıhtıyacı oluyor oyuzden benzınlıklerde hep mola yaptık yolda da pek su ıcmemeye calıstım bı sekılde atlatılıyor. Doktorun da onaylıyorsa bence dıkkatlı oldugunuz surece sorun olmayacaktır bıraz erken yola cıkar bıraz gec varırsınız alt tarafı
hoşgeldin şeker. güle güle gelsin bebegin saglıkla gelsınde zaman cok önemli degıl. :)Selam kızlar.nasip olursa ben de eylül annesi olacagm.dogum 11 ekimde görünüyo ama sezaryan olacagm icin eylül olacak büyük ihtimal.insaallah hepimiz saglkla kavusurz evlatlarımıza.
Ben kapali suit odada kaldim. Yine tercihim oyle olacak. Oda disinda tekrar oda. Sezeryan olacagi icin iyi oluyor. Bizim ziyaretcimiz cok oluyor. Diger odada bekliyor gelen yada beni bebegi kisa gorup dis odada oturuyorlar. Ziyaretcilerle Refekatciler yada esim ilgileniyor diger odada. Bebek sekerleri cikolaralar magnetlerde orda oluyor. Buzim odada az susleme oluyor ferah temix oluyor. Bdbek icin iyi oluyor. En onemlisi Emzirmem bolunmuyor. Mobilize olurkende diger odayida kullaniyirum koridor gerekmiyor. Yeme icme o odada oluyor. Tek odada sıkîsmis gibi hissetmiyirsun. Yattigim oda kalabalik olmuyor.Merhaba arkadaşlar,
en son kontrole gittiğimde hastanenin odalarını gezmek istedik. 3 çeşit odası var normal, süit ve kapalı (odalı) süit. Süit olan normal odadan büyük ve içinde misafirler için oturma grubu var. Kapalı süit dediklerinde de odanın içinde bir oda daha var gerektiğinde kapısını kapatabildiğin. Pek anlam veremedim ama böyle bi odaya gerek var mı ? daha önce doğum yapmış olan arkadaşlar ne önerirsiniz ?
hayır ödem ve şişmem yok ama sen calısyormussun canım ayakta cok kalıyorsan tabı şişer. işin ne bılmıyorum ama oturma ımkanın yoksa hıc olmazsa eve gelınce ayaklarına soguk sıcak komplesx yaparak kan dolaşımını saglamaya calısArkadaşlar ayaklarınız şişiyor mu artıkbenim iş dönüşü komple şişiyor ya haftasonları olmuyor.
ne güzel canm ya galiba iki aileyle ayni şehirde kaliyosnz benm burda bi ablam var bide dogumuma annem geleck başka tanidgm kimse yok gelip gidenim olmazBen kapali suit odada kaldim. Yine tercihim oyle olacak. Oda disinda tekrar oda. Sezeryan olacagi icin iyi oluyor. Bizim ziyaretcimiz cok oluyor. Diger odada bekliyor gelen yada beni bebegi kisa gorup dis odada oturuyorlar. Ziyaretcilerle Refekatciler yada esim ilgileniyor diger odada. Bebek sekerleri cikolaralar magnetlerde orda oluyor. Buzim odada az susleme oluyor ferah temix oluyor. Bdbek icin iyi oluyor. En onemlisi Emzirmem bolunmuyor. Mobilize olurkende diger odayida kullaniyirum koridor gerekmiyor. Yeme icme o odada oluyor. Tek odada sıkîsmis gibi hissetmiyirsun. Yattigim oda kalabalik olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?