2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
35-36 haftada akcigerleri gelisiyor. Bu haftadan once doganlar yogun bakima alinir solunum cihazina baglanir. Yogun bakimda bebege kiyafet giydirilmiyor. Bez veriyorsun sadece. Kucaga alinirsa battaniyeye sariliyor. Oda ilk zamanlar olmaz sanirim. Yada en cok citcitli zibin sadece onada izin verirlerse. Bebegin aslinda birseye ihtiyaci olmuyor. Senin olur. Pijama kendi pijamalarindanda giyersin. Gecelik almak istiyorsan al. Ben birsey goturmiycem. Gecelik yerine elbise de giyerim. Normal sortlu pijama birseyler uydururum olanlardan yada alinir. Oyle durumda emziremiyorsun . Sagiyorsun sutunu . Telas etme olumsuz dusunme .

ne güzel canm ya galiba iki aileyle ayni şehirde kaliyosnz benm burda bi ablam var bide dogumuma annem geleck başka tanidgm kimse yok gelip gidenim olmaz
kocan bebegın annen ve doktorun yanındaysa başka kim gelsin ki ! niye gelsin ki zaten !
ben kimsenin gelmesini istemem öyle akrabalar doluşsun falan rahatsız olurum benım çnceliğim bebegimin saglıgı ve rahat bir dogum ne süs ne püs ne kalabalık insanlar .. üzülme yani ben tam tersi olursa huzursuz olurum bir de böyle düşün . bebek dogunca odamda bebegımle koacamla basbasa kalmak bebegımın bakımını yapmak ızlemek emzırmek ıstıyorum sakınlık ıcınde sonra görmeye gelen görur 1 hafta sonra acelesi ne ki hasaneye dolsunlar istemem bebegim elden ele gezsin zaten . zaten anne karnındaki dogal ortamında anıden cıkıyor ne kadar sakınlık olursa o kadar ıyı bence

haklısın bebege bir şey lazım olmaz ki düşünemedim. inşallah minnoşlar zamanında dogar tabi dileğimiz bu. hastanen belli mi karar verdin mi sen ?

ne güzel canm ya galiba iki aileyle ayni şehirde kaliyosnz benm burda bi ablam var bide dogumuma annem geleck başka tanidgm kimse yok gelip gidenim olmaz
Esimin cogu akrabasi baska ilde. İs arkadaslari akrabalar arkadaslar geliyor. Sezeryan oldugu icin gin tarihi belli . Herkes ayarliyor kendini sagolsun. O yuzden kapali suit sectik. Gelen gidenden rahat emzirebilmem icin buyuk oda iyi oluyor. . Afedersiniz gazin oluyor birseyin oluyor rahat edemiyorsun. Birse bebek herkesle ayni havayi solumuyor. Zaten emzirmenin derdine dusuyorsun.Hastaneye gelmeleri iyi . Eve gelmiyorlar. Hem sana is cikmiyir hem evi havalandirman lazim. Bebek teni dogdugu icin dokunmuyorlar uzaktan goruyorlar zaten. Refakatci sart sezeryanda. Allah onlara guc kuvvet versin. Donusumlu kalmislardi bende . Gece gunduz ikisi uykusuz kalmasin

Seker yuklemesini sormustum,benim 200 cikti maalesef,dahiliye doktoruna sevketti ama bayram sonrasina kaldi,bugun ve yarin doktor yok,bebege zarar vermez insallah
bu arada yediklerine dikkat et. şeker hastası nelerden uzak duruyorsa araştır bu sürede onlardan uzak dur yeterli. çay kahvedeki şekeri direk kes zaten. hamur işi yeme en önemlisi. ekmegi nerdeyse kes. bol sebze ve meyve ye. yeşillik ye mesela. doktora gidene kadar her şeyıne dıkkat et. cok su iç ihmal etme. bir şey olmaz bebege canım ama uzak dur şekerli her şeyden zaten yapacakları da bu diyet verecekler

haklısın bebege bir şey lazım olmaz ki düşünemedim. inşallah minnoşlar zamanında dogar tabi dileğimiz bu. hastanen belli mi karar verdin mi sen ?
İlk bebegimi dogurdugum hastanede dogurcam. Yeni dogan yogun bakimi var. Druda iyi. İnsallah gerekmez bunda. İlk oglumda gerekti. Bellide olmuyor. Bazen yogun bakim dolu oluyor kuvez bos olmuyor. Baska hastaneye sevkediyirlar. İnsallah yogun bakim ihtiyaci olursada o anda dolu olmasin sevklerle ugrasmayalim.

ha
haftalarımız aynıymıs benım dogun gunu 13 eylül görünüyor :) bakalım hangimiz önce doguracağız :) güzel ve saglıklı bir doğumun olur inşallah

Biz de bugün 11 saat yol geldik molalarla beraber. En geç 2 saatte bir durduk yanımıza bol bol meyve ve kuruyemiş aldık. Kesinlikle sırtına yastık koymalısın.

Deniz tatili yapacağım ama doktora sormadım bile. Zeynep5654 canım neden acaba kesinlikle şemsiyenin altından çıkmayacaksın deri dr anlamadım. Ben baya güneşlenmeyi düşünüyorum, zaten d vitaminim sınırda onun için 15-20 dk kremsiz güneşlenmeyi planlıyorum ama kendi doktoruma hiç sormadım. Tek bildiğim ıslak mayo ile oturmanın çok zararlı olduğu. Yatın ben de doktoruma bir sorayım bakalım o ne diyecek bu güneşlenme konusunda. Bir de mayo olarak ne tercih ettin? Benim denemediğim mayo kalmadı Penti de bir model beğendim onun da bedeni kalmamış en son Gebe den hamile mayosu aldım. O da çok saçma geldi bir hafta kullanacağım bir mayoya bir sürü para verdim.

ha

haftalarımız aynıymıs benım dogun gunu 13 eylül görünüyor :) bakalım hangimiz önce doguracağız :) güzel ve saglıklı bir doğumun olur inşallah
Amin hepimizin. benimde ayni gun. Ama Sezeryan olacagi icin 39. Hafta da olacak. 6 eylule gun verildi. Kismet bakalim.

c
anım dik gelen güneşte güneşlenmeyı planlamıorsun inşallah. güneş egikken anca güneşe cıkabilirisn hatta o zaman bıle dırek guneste kalamazsın semsıye altında ya da yuruken falan aldıgın guneş yeteli zaten canım bu yaz guneşi fazlası tehlikeli bence dikkatli ol. ya sabah sahilde olacaksın 11 olmadan tabıı ki ya da aksam 4-5 ten sonra öğlen saatı bır hamıle için cok tehlikeliii

Amin hepimizin. benimde ayni gun. Ama Sezeryan olacagi icin 39. Hafta da olacak. 6 eylule gun verildi. Kismet bakalim.
aaa günün belli mi. hayırlı ve kolay bir dogum olsun inşallah . tarıhın belli olması da heyecan verici ama bebek kendi de gelmek isteyebilir tarıhten önce degıl mı bır de o var yanı kesın olamaz yınede

kolayca kurtulursun inşallah bebegıne saglıkla kavusursun

ilk hamilelign mi canm senide kendim gibi baya heycanli gördm aslinda ilk olanlar biraz her konuda pinpirikli ve daha baska bi heycanli oluyo biraz tecrubeli annelere ihtiyacmz var :)

Canım sımdıden ıyı tatıllrr olsuj. Benım doktorum cok kontrolcu ucu acık yoruma acık bırsey bırakmak ıstemıyor oyuzden tum sınırlarımız cızıyor tatıl konusunda. Gunes koruyucusunh zaten her sabah suruyorum yuzume ve boynuma cunku hamılelıkte gunes lekesı hamılelık lekesı hemen oluyor ge dogum sonrasında aylar sonra gecebılıyor. Suratımda bır ızle dolasmaktan da korktugum ıcın ben hep koruyucumu surup oyle makyajımı yapıyorum her sbah. Hele kı tatılde egedeyım suan 35 dereceler goruyoruz oyuzden ayn koruyucuyu tum vucuduma leke kalmamsı ıcın uyguluyorum. Buna ragmen semsıyenın altından cıkma dedı cunku hamılelerde gunes carpması daha cabuk etkı edıyormus ve tatılının sehır olmasını anneyı tehlıyeke atıcak bırsey yapmanızı ıstemıyorum dıye esıme cok net soyledı. Zaten bu konusmadan sonra ben ıstesem de esım gardıyan gıbı basımda beklıyo :) ama d vıtamını de lazım fln dedım senın oyle bır d vıtamınıne ıhtıyacın yok faydadan cok zararı olur dedı. Yuzerken yanmamak ııcn koruyucunu sur kafanı ıslat o sekılde yuz dedı. Bır de zaten oglen 3ten sonra ve sabahları denıze gıdın dedı. Sonucta her doktorun yaklasımı farklıdır doktorlar her bırımızı ayrıca degerlendırıyor oyuzden bunlar genellenmese ve doktorundan daha saglıklı bılgı alsan daha ıyı olur canım bence. Mayo konusunda ben epey kararsız kaldım ama soyle yaptım cok kılo almadıgım ve gecen yılkı bıkınılerım de ıplı oldugu ıcın onları cok rahat gıydım buraya gelırken garantı oldun dıye de bı avm nın camasırcısından hamıle bıkını alt aldım sadece boyle yıne yuksek bel hamıle ıc camasır modelınde ama kalıbı fln guzeldı. Ben 60 kılo oldum ama 36 beden cuk oldu bana hemen onu aldım ustunu de benım evdekılerden kombın yaptım oyle kullandım. Sadece alt aldıgım ıcın uygun da oldu bıdaha gıymeyecegım ıcın cok para vermek ıstemedım zaten dogru duzgun hamıle mayosu da bulamamıstım. Zaten denızde de cok uzun saatler kalmadık gunde ıkı bıkını yetıyor bana suan. Devamlı suya gırıp cıkmaktan vucut denızde fln cok kuruyor odada dus aldıgımda karnım hemen gerılıyor catlak kremımı daha fazla emıyor gobegım tavsıyem tatılde kullandıgın krem varsa daha fazla mıktarda uygulayabılırsın

Canim cok gecmis olsun. Bebisin erken gelmeyi secmis hayirlisi olsun insallah. Ben bayadir ilk kez girebildim. Yeni okudum Ama durumu iyiymis. Masallah annesi. Cok sevindim insallah biran önce evinize huzurla saglicakla dönersiniz

Canim Merhaba Kusuruma bakmayasin uzun zaman giremedim. Seker yüklemesini naptin?

Ben yaptirmadim. Bir hafta boyunca düzenli parmaktan ölctüm. Ac Karna neredeYse sinirin Altinda. Kahvaltidn spmrada 2 saatlik tokluk sinirin altinda Ama aksam Yemeginden sonra bazen sinirin üstünde. Cikiyor. (2 saatlik tokluk en fazla 120 olmali. Genelde altinda cikiyor Ama Ära sira üstünde cikti.)
Yani vücudum bazen Pirinc pilavini tollere ediYor insülinle bazen edemiyor.
Bende cok saglikli besleniyprum. Simdilik sorun yok bakalim. Icim mutmain

Kizlar merhaba..
31 maYista ki komtrolümde Doktor suyumun sinirin altinda oldugunu ve bebegimin 2 hafta gerufen geldigini söylemisti...

Aradim taradim Ikisi icinde tibbin önerdigi pek bir yok.. su ic ten Baska...

Yalniz saracoglu amniyon Sivisini artirmak icin aksam Sabah havuc suyu öneriyor. Ve annem bebegi büyüten meyvedir dedi... ikiside hakliymis

14 gün boyunca bol su bol meyve ve bol havuc suyuyla özel program yaptim..14 haziranda kontrol vardi. Sükürler olsun bebegim haftasini yakalamis.(2 haftada dört haftalik Yol katetmis) ve suyum normale dönmüs.

Simdi Ära sira havuc suyuna devam ediOrum ve Kontrollü meyve yiyorum. Ama bende en önemlisi Sanirim bu sürecte Ben esim Stress yapmadik... annem Disinda kimseye anlatmadik..buda önemli sanirim.

Böyle oldu. Paylasmak istedim.
Uzun zamandir giremedim
Insallah Herkes icin durumlar iYidir

minikhikayem canim Nasilsin? Insallah daha iyi olmussundur.
Suyunda zamanla daha iyi olacak.. Ama lütfen Stress yapmamaya calis.. Ben o iki haftayi Sieg stressiz geziemen icin neler yaptim.üzüntü daha cok etkiliyor.

Havuc suyuna inan Tabi o vesile. Ama taze sIkIlmis iciyorsun degil mi? Hazir satiöanlarin etki etmedigini cünkü paketle sirasinda icindeki Vitamin Kreis gittigini okudum.

Birde Canim bebisin büyümesi icin bol meyve:)) Ama sekere dikkat etmek icin ekmek Pilav ve makarnadan uzak durmak lazim. Yaa bu meyve olayina cok inand Ben. Etraftanda Baya duyunca.

Belki bunlarin hepsini biliyorsun Ama genede yazmak istedim. Kafanda sinirlar Cizme. Yok 32 olsun yok 28 i bitireyim. 37 de dogup yasayamayan bebekler var 26 da dogup hayata tutunan oldugu gibi. Yeter ki Rabbim Ömür versin nefes versin

Seker yuklemesini sormustum,benim 200 cikti maalesef,dahiliye doktoruna sevketti ama bayram sonrasina kaldi,bugun ve yarin doktor yok,bebege zarar vermez insallah
Canım bende de gebelik şekeri var.ben diyetle toparladım.yediklerine çok dikkat et.patates havuç bezelye beyaz ekmek hamur işi makarna pilav tatlı sakın yeme.öğünlerin arasında 2-3saat bırak,ara öğünlerinde bir porsiyon ye ama meyvenin yanına mutlaka süt yoğurt veya ceviz badem ye.herkesin listesi bir olmaz aöa istersen benim listemi paylaşabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…