- Konu Sahibi angel5angel
-
- #10.941
35-36 haftada akcigerleri gelisiyor. Bu haftadan once doganlar yogun bakima alinir solunum cihazina baglanir. Yogun bakimda bebege kiyafet giydirilmiyor. Bez veriyorsun sadece. Kucaga alinirsa battaniyeye sariliyor. Oda ilk zamanlar olmaz sanirim. Yada en cok citcitli zibin sadece onada izin verirlerse. Bebegin aslinda birseye ihtiyaci olmuyor. Senin olur. Pijama kendi pijamalarindanda giyersin. Gecelik almak istiyorsan al. Ben birsey goturmiycem. Gecelik yerine elbise de giyerim. Normal sortlu pijama birseyler uydururum olanlardan yada alinir. Oyle durumda emziremiyorsun . Sagiyorsun sutunu . Telas etme olumsuz dusunme .ben de 30haftadan sonra için plan yaptım ama mecbur öyle oldu ve 8 saatlık aaba yolculugu yapacagım onu sorun etmıyorum ama 30 haftadan sonra insan kokruyor dogum ne zaman olur bilemiyor insan . acaba dogum çantasını yanımızda mı götürsek ne olur ne olmaz
kocan bebegın annen ve doktorun yanındaysa başka kim gelsin ki ! niye gelsin ki zaten !ne güzel canm ya galiba iki aileyle ayni şehirde kaliyosnz benm burda bi ablam var bide dogumuma annem geleck başka tanidgm kimse yok gelip gidenim olmaz
haklısın bebege bir şey lazım olmaz ki düşünemedim. inşallah minnoşlar zamanında dogar tabi dileğimiz bu. hastanen belli mi karar verdin mi sen ?35-36 haftada akcigerleri gelisiyor. Bu haftadan once doganlar yogun bakima alinir solunum cihazina baglanir. Yogun bakimda bebege kiyafet giydirilmiyor. Bez veriyorsun sadece. Kucaga alinirsa battaniyeye sariliyor. Oda ilk zamanlar olmaz sanirim. Yada en cok citcitli zibin sadece onada izin verirlerse. Bebegin aslinda birseye ihtiyaci olmuyor. Senin olur. Pijama kendi pijamalarindanda giyersin. Gecelik almak istiyorsan al. Ben birsey goturmiycem. Gecelik yerine elbise de giyerim. Normal sortlu pijama birseyler uydururum olanlardan yada alinir. Oyle durumda emziremiyorsun . Sagiyorsun sutunu . Telas etme olumsuz dusunme .
Esimin cogu akrabasi baska ilde. İs arkadaslari akrabalar arkadaslar geliyor. Sezeryan oldugu icin gin tarihi belli . Herkes ayarliyor kendini sagolsun. O yuzden kapali suit sectik. Gelen gidenden rahat emzirebilmem icin buyuk oda iyi oluyor. . Afedersiniz gazin oluyor birseyin oluyor rahat edemiyorsun. Birse bebek herkesle ayni havayi solumuyor. Zaten emzirmenin derdine dusuyorsun.Hastaneye gelmeleri iyi . Eve gelmiyorlar. Hem sana is cikmiyir hem evi havalandirman lazim. Bebek teni dogdugu icin dokunmuyorlar uzaktan goruyorlar zaten. Refakatci sart sezeryanda. Allah onlara guc kuvvet versin. Donusumlu kalmislardi bende . Gece gunduz ikisi uykusuz kalmasinne güzel canm ya galiba iki aileyle ayni şehirde kaliyosnz benm burda bi ablam var bide dogumuma annem geleck başka tanidgm kimse yok gelip gidenim olmaz
bu arada yediklerine dikkat et. şeker hastası nelerden uzak duruyorsa araştır bu sürede onlardan uzak dur yeterli. çay kahvedeki şekeri direk kes zaten. hamur işi yeme en önemlisi. ekmegi nerdeyse kes. bol sebze ve meyve ye. yeşillik ye mesela. doktora gidene kadar her şeyıne dıkkat et. cok su iç ihmal etme. bir şey olmaz bebege canım ama uzak dur şekerli her şeyden zaten yapacakları da bu diyet vereceklerSeker yuklemesini sormustum,benim 200 cikti maalesef,dahiliye doktoruna sevketti ama bayram sonrasina kaldi,bugun ve yarin doktor yok,bebege zarar vermez insallah
İlk bebegimi dogurdugum hastanede dogurcam. Yeni dogan yogun bakimi var. Druda iyi. İnsallah gerekmez bunda. İlk oglumda gerekti. Bellide olmuyor. Bazen yogun bakim dolu oluyor kuvez bos olmuyor. Baska hastaneye sevkediyirlar. İnsallah yogun bakim ihtiyaci olursada o anda dolu olmasin sevklerle ugrasmayalim.haklısın bebege bir şey lazım olmaz ki düşünemedim. inşallah minnoşlar zamanında dogar tabi dileğimiz bu. hastanen belli mi karar verdin mi sen ?
haftalarımız aynıymıs benım dogun gunu 13 eylül görünüyor :) bakalım hangimiz önce doguracağız :) güzel ve saglıklı bir doğumun olur inşallahİlk bebegimi dogurdugum hastanede dogurcam. Yeni dogan yogun bakimi var. Druda iyi. İnsallah gerekmez bunda. İlk oglumda gerekti. Bellide olmuyor. Bazen yogun bakim dolu oluyor kuvez bos olmuyor. Baska hastaneye sevkediyirlar. İnsallah yogun bakim ihtiyaci olursada o anda dolu olmasin sevklerle ugrasmayalim.
Biz de bugün 11 saat yol geldik molalarla beraber. En geç 2 saatte bir durduk yanımıza bol bol meyve ve kuruyemiş aldık. Kesinlikle sırtına yastık koymalısın.Canım ımkanın varsa at bagaja dursun ne olur ne olmaz artık herseyı dusunmemız lazım bence. Bende tatıl donusu hemen cantamı hazırlarım bebegın kıyafetlerını yıkar utulerım dıyorum. Araba yolculugu bencekontrollu yapılırsa sorun olmaz bız 10saatte geldık esımle ben ıstedıgımde mola verdık yemeklerde cıktık yuruduk fln belıne bır yastık alırsın araba ıcın tek tavsıyem o olur onun dısında cok sukur bı sorun yasamadık araba yolculugunda. Cok sık tuvalete cıkma ıhtıyacı oluyor oyuzden benzınlıklerde hep mola yaptık yolda da pek su ıcmemeye calıstım bı sekılde atlatılıyor. Doktorun da onaylıyorsa bence dıkkatlı oldugunuz surece sorun olmayacaktır bıraz erken yola cıkar bıraz gec varırsınız alt tarafı
Amin hepimizin. benimde ayni gun. Ama Sezeryan olacagi icin 39. Hafta da olacak. 6 eylule gun verildi. Kismet bakalim.ha
haftalarımız aynıymıs benım dogun gunu 13 eylül görünüyor :) bakalım hangimiz önce doguracağız :) güzel ve saglıklı bir doğumun olur inşallah
anım dik gelen güneşte güneşlenmeyı planlamıorsun inşallah. güneş egikken anca güneşe cıkabilirisn hatta o zaman bıle dırek guneste kalamazsın semsıye altında ya da yuruken falan aldıgın guneş yeteli zaten canım bu yaz guneşi fazlası tehlikeli bence dikkatli ol. ya sabah sahilde olacaksın 11 olmadan tabıı ki ya da aksam 4-5 ten sonra öğlen saatı bır hamıle için cok tehlikeliiiBiz de bugün 11 saat yol geldik molalarla beraber. En geç 2 saatte bir durduk yanımıza bol bol meyve ve kuruyemiş aldık. Kesinlikle sırtına yastık koymalısın.
Deniz tatili yapacağım ama doktora sormadım bile.Zeynep5654 canım neden acaba kesinlikle şemsiyenin altından çıkmayacaksın deri dr anlamadım. Ben baya güneşlenmeyi düşünüyorum, zaten d vitaminim sınırda onun için 15-20 dk kremsiz güneşlenmeyi planlıyorum ama kendi doktoruma hiç sormadım. Tek bildiğim ıslak mayo ile oturmanın çok zararlı olduğu. Yatın ben de doktoruma bir sorayım bakalım o ne diyecek bu güneşlenme konusunda. Bir de mayo olarak ne tercih ettin? Benim denemediğim mayo kalmadı Penti de bir model beğendim onun da bedeni kalmamış en son Gebe den hamile mayosu aldım. O da çok saçma geldi bir hafta kullanacağım bir mayoya bir sürü para verdim.
aaa günün belli mi. hayırlı ve kolay bir dogum olsun inşallah . tarıhın belli olması da heyecan verici ama bebek kendi de gelmek isteyebilir tarıhten önce degıl mı bır de o var yanı kesın olamaz yınedeAmin hepimizin. benimde ayni gun. Ama Sezeryan olacagi icin 39. Hafta da olacak. 6 eylule gun verildi. Kismet bakalim.
dr sana 7 gun oncesine gün verms bana baya 13 gun oncesi verdi acaba bebegn gelişimyle mi alakali bana cok erken vermemisler mi?Amin hepimizin. benimde ayni gun. Ama Sezeryan olacagi icin 39. Hafta da olacak. 6 eylule gun verildi. Kismet bakalim.
ilk hamilelign mi canm senide kendim gibi baya heycanli gördm aslinda ilk olanlar biraz her konuda pinpirikli ve daha baska bi heycanli oluyo biraz tecrubeli annelere ihtiyacmz var :)aaa günün belli mi. hayırlı ve kolay bir dogum olsun inşallah . tarıhın belli olması da heyecan verici ama bebek kendi de gelmek isteyebilir tarıhten önce degıl mı bır de o var yanı kesın olamaz yınede
kolayca kurtulursun inşallah bebegıne saglıkla kavusursun
Biz de bugün 11 saat yol geldik molalarla beraber. En geç 2 saatte bir durduk yanımıza bol bol meyve ve kuruyemiş aldık. Kesinlikle sırtına yastık koymalısın.
Deniz tatili yapacağım ama doktora sormadım bile.Zeynep5654 canım neden acaba kesinlikle şemsiyenin altından çıkmayacaksın deri dr anlamadım. Ben baya güneşlenmeyi düşünüyorum, zaten d vitaminim sınırda onun için 15-20 dk kremsiz güneşlenmeyi planlıyorum ama kendi doktoruma hiç sormadım. Tek bildiğim ıslak mayo ile oturmanın çok zararlı olduğu. Yatın ben de doktoruma bir sorayım bakalım o ne diyecek bu güneşlenme konusunda. Bir de mayo olarak ne tercih ettin? Benim denemediğim mayo kalmadı Penti de bir model beğendim onun da bedeni kalmamış en son Gebe den hamile mayosu aldım. O da çok saçma geldi bir hafta kullanacağım bir mayoya bir sürü para verdim.
Hosgeldiniizz :) dogum nezaman planlıyorsunuz canım cinsiyet belli mi?Selam kızlar.nasip olursa ben de eylül annesi olacagm.dogum 11 ekimde görünüyo ama sezaryan olacagm icin eylül olacak büyük ihtimal.insaallah hepimiz saglkla kavusurz evlatlarımıza.
Bebeğin hareketlerini hissedip iyi olduğunu öğrenene kadar çok korkmuştum, ne zaman hareket etti iyi olduğu söylendi önce Allah'a sonra Doktorlara bıraktım kendimi.
Aksilik yaşadık hatta epiduralde uyuşmadı kesiği hissettim, yandım dememle uyuttular gerçi şimdi hatırlamıyorum bile ağrısını, Bebek iyi olunca hiçbirşeye takılmıyormuşsun, kendi canının hiç kıymeti yokmuş.
Ayrıntılı ultrasonda doktor kime benzettiyse öyle çıkıyor :) Babasına benziyor benim oğlum, her kontrolde doktor aynı babası derdi.
Biz de bugün 11 saat yol geldik molalarla beraber. En geç 2 saatte bir durduk yanımıza bol bol meyve ve kuruyemiş aldık. Kesinlikle sırtına yastık koymalısın.
Canım bende de gebelik şekeri var.ben diyetle toparladım.yediklerine çok dikkat et.patates havuç bezelye beyaz ekmek hamur işi makarna pilav tatlı sakın yeme.öğünlerin arasında 2-3saat bırak,ara öğünlerinde bir porsiyon ye ama meyvenin yanına mutlaka süt yoğurt veya ceviz badem ye.herkesin listesi bir olmaz aöa istersen benim listemi paylaşabilirim.Seker yuklemesini sormustum,benim 200 cikti maalesef,dahiliye doktoruna sevketti ama bayram sonrasina kaldi,bugun ve yarin doktor yok,bebege zarar vermez insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?