2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265

Maşallah cnm senin için çok sevindim Benim 21. haftadan beri düşük cnm 29. haftaya girdim hala sınır rakamda 5.5 cm 6 cm. taze sıktım havucumu evde envai çeşit meyve var elimin altında. Ama bir tek geçen hafta kilo almadı miniğim. Sıvı dışında bi problem yaşamadık çok şükür ama son görüşmemizde doktorum beni önemsediğini kritik bir hastası olduğumu o yüzden sıkı takip ettiğini söyledi. Her hafta kontrol. Sanki her hafta doğuracakmışım gibi geliyor doktora söyledim, her hafta olabilir temkinli olmak zorundayız dedi. Bebeğim 950 gr dı en son. Bakalım bugün ne diyecek doktor.

Her sey cok daha iyi olacak yeter ki inan.insallah. Bak 21. haftadan bahsediyorsun.zaman gecmis gitmis. Daha da gecsin insallah. Sen ultrasona cok takilma. Büyümüstür insallah. Bol dua edelim. Daha cok haftadan var kendine hep Olumlu mesajlar ver insallah

Canim bir sey soracagim. Evde de ölcüm Aleti Verdi mi Doktor? Ya da Ära sira gidip tokluk kan sekerine filan baktiriypr musun?
Yani mesela ben seker testi yaptirmadim Evde kendim Aclik tokluk ölcüOrum. Bazen 2 saatlik toköuk 120 bin biraz üstünde cikiyor.126 filan gibi.
Bende pilav hamur ISi filan kestim.

Tartida farkeder. Cok tuzlu yeme. En az iki litre su icmen gerekiyor. Oturuyorsan ayak egzersizi ayakta cok duruyorsan bacaklarini uzat mutlaka. Tansiyonun iyimi

Tansiyonum 9 6 ayaklarim oturdugumd da sisiyor ayakta kaldigimda da simdi aclik tokluk kan sekerime bakiliyor doktorum sonucuna gore gerek gorurse seker yuklemesi yapacak

Doktorum almamı söyledi.Arkadaşım şeker hastası.şeker hastalarına devlet raporla şeker ölçüm cihazı veriyormuş.sağolsun arkadaşım verdi her sabah açlık şekerimi ve öğle yemeğinden 2saat sonra tokluk şekerimi ölçüyorum.120-140arası riskli oluyormuş ama 140 üstü diyabet olarak geçiyor.benim diyet listemde şimdilik bulgur bile Yok. Bezelye patates havuç kesinlikle yasak.bunlar şekeri yükselten gıdalar.mercimek dışında bakliyat bile şimdilik yemiyorum diyetisyen duruma göre verecek.ekmek mutlaka siyah ekmek,özellikle çavdar ve tam buğday.çok tahıllı önermedi çünkü onlarda çekirdek falan oluyormuş.

hastane secerken başka neye özen göstermeliyiz ne önceliğimiz olmalı sence ?
hala hastane doktor derken kafalar allak bullak son kararımı veremedım dogum ıcın aklım bır gelıyor bir gidiyor
Canım ben risk olunca Devlet Hastanesine yöneldim, Kanuni'yi çok övüyorlar daha güvenli olur diye oraya geçtim, muayene edip, müdahale de bulunduktan sonra Özel Şafak Hastanesine sevk etti. Ameliyat ekibi doktorları Harika, bana zaten Bebek iyi denildiği için telaş yoktu ama ameliyathaneye alınır alınmaz o kadar sıcak karşılayıp rahatlatmaya çalıştılarki (Uzak değilse Gazi Osman Paşa da hastane) Bebek yoğun bakım ekibi yine çok ilgili.
Erken Doğumda bebeğe lazım olan hiçbirşey yok, kıyafet giydirilmiyor, size orda liste veriyorlar, Bebek bezi biberon falan istiyorlar. Eve döneceğinizde bebeğin odası kıyafeti hazırsa rahat rahat bekleyebilirsiniz bizde değildi ama annemler apar topar geldi hakediyoruz şimdi.

Himmm o zaman Ben Riskli Gruba giriyprum galiba. Aclik Sekerim bir Kac kez Haric hep sinirin altinda cikti . tokluk ölctügüm günler biraz sikintili. Ölctügüm günlere Göre yazayim. Galiba bende listeye tam uymaliyim. Zaten dikkat ediyordum Ama . Bak Benim ölcümlerim söyle(aksam yemeginden 2 Saat sonra):
113/129/122/92/144/107/121/134/109/116/128/126/107
Yediklerimide yazdim. Tam saglikli beslenince (sebze meyve Protein vs ) hep sinirin altinda. Ama pilav yiyince ya da patates vs bazen Yuksek bazen düsük cikiyor..
Listeni Benimle paylasir misin? Birde bu beslenme seklini gebelik sonuna kadar mi devam edeceksin? Sinirin altinda indigonde mesela az az yneiöebiöir mi?
Ya Canim cok soru sordum kusuruma bakmayasin

B BenanAsiye lisyemi paylaşıyorum.benim şeker yüklemesinde 188çıkmıştı.o yüzden de bakliyat vermediler.doğuöa kadar böyle.geç kalktığım günlerde ara öğünle ana öğünü birleştirebiliyorum.bir de mesela öğle ile akşam menüsü yer değişebiliyor.kuşluk-ikindi-yatsı yer değiştirebiliyor. Bir ana öğün et,balık,tavuk türü bir ana öğün sebze yiyorum.et yiyemezsem salataya peynir koyuyorum.
İki ana öğünde etli sebze yiyebiliyorum.aklına yakışanları mutlaka sor elimden geldiğince yardımcı olurum canım:))

Eklentiler

• IMG_0411.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 58
Neden tehlikeli diyorsun canım? Cilt için mi, su kaybı için mi ? Canan Karatay özellikle öğle saati 15 - 20 dk güneşlenmek çok faydalı diyor. Özellikle güneş ışınları ne kadar dik gelirse o kadar faydalı diyor.

B BenanAsiye meyve porsiyonlarının olduğu listeyi yükleyemedim.aklımda kalanları yazıyorum
10çilek
10yeiil erik
10 büyük dut
1orta elma
Yarım muz
1orta şeftali
2hurma
3kayısı
3kg karpuz veya kavunun 1/8i yani 200gr
Üzüm 15 iri,30küçük bir porsiyon yapıyor

Meyvenin yanına mutlaka süt ürünü veya 2 ceviz veya 10 fındık ye canım.yoksa şekerin fırlar

Ben de Dalyan dayım canım evet hava çok sıcak gerçekten. Güneş çarpmasına dikkat etmek ve su tüketimini artırmak lazım sıvı kaybını önlemek için. Yüzüme ben de bugüne kadar hep koruyucu sürdüm leke olmasın diye ama tatilde en azından sırtıma kollarıma krem sürmeden 15 dk güneşlenmek istiyorum. Onun dışında yine koruyucu kremimi sürerim şapkamı takarım, yüzerken kafamı ıslatmak da iyi fikir. Ben bir de doktora şnorkel ve palet kullanabilir miyim diye sormak istiyorum çünkü benim yüzme tarzım o yani :) eşim de bana refakat edecek.
Benim göbeğim sipsivri çıktığı için bikini giymek istemedim o görüntü bana çirkin geldi. Ben de bir tane hamile mayosu bir tane de iki beden büyük normal mayo aldım onları dönüşümlü giyeceğim artık.

Canım ben de yaptırmadım şeker yüklemesi açlık şekerim 80-90 arası çıkıyor yemekten 2 saat sonra ölçtüğümde de senin gibi bazen aşıyor bazen aşmıyor sınırı. Pirinç benim şekerimi acayip yükseltiyor ben de artık yemiyorum. Onun dışında kavun ve karpuz da çok çıkarıyor, onları da çok sınırlı miktarlarda yiyorum. Bir de buradaki şekeri çıkmış arkadaşlara doktorları süt ya da fındık ceviz ile birlikte meyve tüketmelerini söylemiş. Ben de öyle yapıyorum artık. Ekmeği günde 2-3 dilime kadar düşürdüm, pasta poğaça bisküvi ya da paketli herhangi bir yiyecek içecek tüketmiyorum zaten. Şimdilik durum bu.
Doktorum şeker yüklemesi konusunda çok ısrarcı oldu hatta Canan Karatay kitaplarını eve gidince yak dedi. Bana şekerin vücuda girdikten sonraki yolculuğunu anlattı, işte direk kana karışmadığını karaciğerde depo edildiğini falan anlattı beni biraz olsun ikna etmişti. 50 mg lık yükleme yaptırmayı çok düşündüm ama sonra eve gelince tekrardan vazgeçtim ve doktorumun bundan henüz haberi Yok 28. Haftamı bitirip doktora öyle söylicem.

Tansiyonum 9 6 ayaklarim oturdugumd da sisiyor ayakta kaldigimda da simdi aclik tokluk kan sekerime bakiliyor doktorum sonucuna gore gerek gorurse seker yuklemesi yapacak
Canım benim de ayak bileklerim şişiyor çok yürüdüğüm zaman. Hatta ertesi gün bile şiş oluyor ama sonra geçiyor. Ama şöyle 6-7 km yürüdüğüm günler şişiyor. Bir kere de ellerim şişmişti ama şişliği farkedince bir kaç yoga hareketi yaptım kan dolaşımını hızlandırdım hemen indi. tansiyon benim de düşük 10/6 civarlarında

Hosgeldiniizz :) dogum nezaman planlıyorsunuz canım cinsiyet belli mi?
Hosbulduk.dogumu doktor 38.haftada alrm diyo.ama benim riskli gebelik o kadar bekleyebilir miyim bilmiyorum.37 yi görmem yeterli diye düşünüyorum.büyük ihtimal 20 eylül ile 30 eylül arası olacak doğum.insaallah vaktinde olur.

canım benim de şekerim bazen yüksek çıkıyor. ben tokluk 1. saat şekerimi 120 nin altında tutmaya çalışıyorum doktorun önerisiyle. bazen yüksek çıkabiliyor özellikle kendimi tutamayıp pirinç pilavı veya tatlı yersem. ama doktorum 1-2 kezden bişey olmaz dedi. sana tavsiyem eğer şekerini yükseltecek bişey yediğini düşünüyorsan 1 saat yürüyüş yap ben evde bile yürüyorum koridorda. acayip iyi geliyor. bir de bende bulgur pilavı hiiç yükseltmiyo şekerimi ölçümle denedim. orta boy yemek tabağı dolusunca yiyorum ben 1 saatte 104 gibi bi değer çıkıyor. süt biraz fazla yükseltiyor onu ara öğüne twk başına koyduk. üzerine yürüyüş yapıyorum. meyveyi de tatlı meyveleri tüketmiyorum.doğuma kadar böyle devam edecek malesef

Canım bende marmaristeyim 37 derece diyor hava sıcaklıgı :) gerci bizim kaldıgımız yer mayolarınla tedarikli gitmişsin iyi olmus paletli olayı ben sordugumda benım doktorum sey dedi bu haftalarda baldır bacak ayak krampları sık görülüyor oyuzden denizde allah korusun kramp girerse ayagın yere degecek mesafede kalmalısın dedi. Bende bu nedenle pek acılamadım yine ıkı kulac atsam ayagımı basabılecegım yerlerde yuZdum birde su altı benim için eskisi gibi nefesini tutup yüzebileceğim bi yer olmadı hamılenolumca daha cok kan pompanalıyor nefes ihtiyacı artıyor fln diye o basınc benı zorladı daldıgımda su altında pek kalamadım yuzeye cıktım hemen. Sende nasıl olucak bakalım yaZarsın yine iyi tatiller :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…