- 25 Ekim 2016
- 2.558
- 4.236
- 63
- 41
Bende de gerilim var düzelmiyor 1.5 aydır her hafta hastaneye gidiyorum perşembe yine gidicem sanırım bu gerilik hep olucak her hafta 1 gün atıyor neredeyse neden bilmiyorum bakıyorlar git haftaya gel diyorlar ilaç falan da yok Rabbim sonumuzu hayırla sonuçlandırsın İnşallah canım Allah büyükAmniyoinfüzyon Ultrasonla bakıp uyuşturmadan uzun bir iğne sokuyor karnımdan bebeğin kesesine ve sonra amniyon sıvısını o iğneden serum gibi veriyorlar direk keseye, amniyosentez nasıl yapılıyor tam bilmiyorum tahminim amniyosentezde aynı şekilde su alıyorlar galiba, her doktor ger hastane yapmıyor. En fazla haftada 1 kere yapabiliyorlar. Su verince benim zar sıkıntılı olduğu için rahimden akıyor fazlalığı malesef Doktorum un tek amaçladığı öncelikli olarak yaşayabilir seviyeye getirip sonra bebeği almak , tabi bu arada da gelişim geriliği olmamaydı gerek, su azalınca bebek geri kalıyor haftasına göre çünkü . Allah büyük vardır bir hayrı. İnşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız yavrularımızı.
Bu arada evet aynı amniyosentez i anlattın ben yaşadığım için biliyorum o iğneyi Rabbim yardımcın olsun inşallahAmniyoinfüzyon Ultrasonla bakıp uyuşturmadan uzun bir iğne sokuyor karnımdan bebeğin kesesine ve sonra amniyon sıvısını o iğneden serum gibi veriyorlar direk keseye, amniyosentez nasıl yapılıyor tam bilmiyorum tahminim amniyosentezde aynı şekilde su alıyorlar galiba, her doktor ger hastane yapmıyor. En fazla haftada 1 kere yapabiliyorlar. Su verince benim zar sıkıntılı olduğu için rahimden akıyor fazlalığı malesef Doktorum un tek amaçladığı öncelikli olarak yaşayabilir seviyeye getirip sonra bebeği almak , tabi bu arada da gelişim geriliği olmamaydı gerek, su azalınca bebek geri kalıyor haftasına göre çünkü . Allah büyük vardır bir hayrı. İnşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız yavrularımızı.
Kansızlık gibi bir problemin varsa hemen başla tabi pekmezede devam et ben 2 gebeliğimde içmedim sıkıntı olmamıştı ama kanım normaldi bunda da kan normal ama yaş var bebek iyi olsun diye ilk kez içiyorum geceleri iç yat bendede bulantı yapıyor... Oyuzden gece içiyorum yatıyorumHamişler Gunaydınnn;
Birşey sormak istiyorum.Özellikle de kan değeri düşük olanlara bu sorum.
Kan seviyenizi arttırmak için neler yapıyorsunuz?
Ben biraz üzgünüm ama biraz da benim hatam sanırım.
Cuma gunu sağlık ocagında tetanos aşım yapıldı ayrıca kan değerim alındı.
Bugün sağlık ocağından hemşire beni arayıp kan değerlerimin ciddi derecede düşük oldugunu ve kadın doğumcumla gorusmem gerektiğini soyledi.Zaten normalde de kan değerim düşüktür.Ben henuz kan hapına başlamadım.Doktorum ilk zamanlar mide bulantım fazla oldugu için bulantımı tetikler diye uygun gormemişti. 18.hafta muayeneme gittiğimde yazdı reçeteye ama ben mide bulantımı tetikler korkusuyla içmedim.Beslenme konusunda da arada bir keçiboynuzu özü içiyorum aklıma geldikçe de kuru üzüm yiyorum kan yukseltici olarak.Hepsi bu.Hemoglobin sınırı 12,2 ve yukarısı normal kabul ediliyor.Benim hemoglobin seviyem 9,58.Biran önce ciddiye alıp başlamam gerekiyor artık.Geç bile kaldım galiba
Canım yatarken oynamıyormu bu arada arkadaşının sıkıştırmasıyla bişey olmaz korkma anlıyorum Hassas sın bu konuda hepimiz öyleyiz temizlik yaparken kendimi kaybediyorum sonra tüh çok yordum bişey mi oldu diyip evham yapıyorum Rabbim onları öyle bir yerde muhafaza ediyor ki emin ol hiç birimiz öyle sakınamayız... Bu arada pozisyondan kaynaklanıyordur iç karın falanda önemli tabiKızlar iş yerinde otururken bebeğimi hala hissetmiyorum sizde de böylemi cuma doktor iyi dedi ama akşam gidip gene dinlicem bebişi hayır paronaya bağladım bi arkadaş bebeği seviyorum diye karnımı sıkıştırdı ben ona bağlıyorum bişi mi oldu diye artık ah diyeceğim tekmeler gelsin bende rahat edeyim doktor herzaman gel iki dk gösteriyim rahat et dedi dediğine pişman olucak Sanrm Seker yüklemesi icin gittiğimde gene baksın isticem
Benimde sert tatlım içi dolu ondan dahada sertleşicek bazen mutfaktayken biyere değiyor içinin sertliğini hissediyorum gecen çekmeceyi hızlı açtın karnıma vurdum taş gibi oldu tepki veriyorlar sanırımgünaydın kızlar benim karnım acayip sert. Karnı çok sert olan var mı aranızda ya da neden olduğunu bilen?
Çok zor canım benimde bel fıtığı var 2 adet bu hafta çok ağrı yapmaya başladı inanki kilitleniyor ayağım gece sağa sola dönmek ne kelime nefes alamıyorum... Allah yardım etsin hepimizeBenim kadar ağrı yaşayan var mı bilmiyorum. Yatmak artık işkenceye dönüştü. Çocukken 3 kalça ameliyatı geçirmişim onun etkisi olabilir mi acaba. Gidiyorum bişey de çıkmıyor. Doktor bebeğin pozisyonundan dedi ama bilmiyorum artık dayanılmaz bir hal almaya başladı. Özellikle bacakla kasığın birleştiği yer uyurken kitleniyor. Ağrı çekerim sorun değil de sürekli sanki bebeğime bişey oluyormuş hissi zor gelmeye başladı.
Canım içinde dönüyor bebiş kasılma dediğimiz o şuan sancı farklı oluyor erken doğum riski oluyor 2. Gebelikte başına geldi çok ağrılı oluyor bu içine bişey yerleşmeye çalışır gibi bir his anlıyorsun sertleşir yamuluyor insanın karnı biraz daha büyüdülermi çok komik oluyor tabi füze gibi yamuk yumuk ama eğlenceliAtlattın şeker testini yani. Darısı başımıza artık. Gözümde büyüyo benimde. Bir an önce geçse.
Karnın kasıldığını nasıl anlıyosun. Nasıl bi his?
Bu bahsettiğin sancı değil ama tedirgin olma gayet normal canım yerleşiyo sonuçta hep aynı durmuyor eskidendi öyleydi ama artık büyüdüler ondan anlıyoruzDoktorun tarif ettiği gibi orta kısım basket topu gibi oluyor sanki sert baya. Eşim de anlıyor hatta bazen. Sanki bebek orta da toplanmış kasilmış gibi
Canım bu iş sabır ister kesinlikle kızma kaçırırsan bağırma ayriyeten çocuk kaç yaşında kızmı erkekmi 2 çocuğumuda güle oynaya alıştırdım çok şükür ödül çok önemli öpün kaçırırsa konuşun ahh pipi yaramazlık yapmış falan gibi pipiye yada kutuya tembih etmesini ona haber vermesi gerektiğini söyleyin yani şöyle (annecim pipi yaramazlık yapmış söyle bidaha yapmasın sana haber versin gibi) kaçırınca aslaaaaa bağırmayın bişey olmaz annecim üzülme yarın yapmazsın diyin.. Her çişte öpün ve babaya bak babası tuvalete yaptı yavrum diye ödüllendirin... Birde sıkılmayın hadi ben gidiyorum hadi sende gel diyin götürün çişin geldimi diye sürekli bu soruyu sormayın.. Benim geldi diyerek yaklaşın... Direk klozete alıştırın asla oturağa alıştırmayın benden tavsiye çünkü sonra klozet eğitimi başlar zaten hijyenik değil bu oturaklarOf cnm cok zor yaa
Hala yapmiyor lazimliga
Soylemiyorda
Bugun dort gun oldu
Cildircam
Moralim bozuluyor
Basil yapacaz diye endiseleniyrm
Gece bezliyrm
Bakalim ne yapacak seninki yarin
Belki daha iyi olur
Doktorum dün magnezyum başlattı günde iki kez. O da biraz sert buldu.Benimde sert tatlım içi dolu ondan dahada sertleşicek bazen mutfaktayken biyere değiyor içinin sertliğini hissediyorum gecen çekmeceyi hızlı açtın karnıma vurdum taş gibi oldu tepki veriyorlar sanırım
Arkadaşlar bebişin hareketlerini ne şiddette hissediyorsunuz. Mesela görebiliyor musunuz
Sorma cikan camasirlarin haddi hesabi yok ya benimki inat ediyo gibi geliyo bana yoksa herşeyi biliyo bazen kendi soyluyo tuvalet diye goturuyorum yapiyo bazen de altina yapinca soyluyo cisini dun 5-6 kere altina yapti 3 kere tuvalete yapti gece baglamadim bezini tamamen cikardigimi anlasin diye. Alt degistirme ortusu serdim ama gece yapmadi kontrol ettim hep. Sabah dedim kesin yapar uyanir uyanmaz gotureyim ama istemedi kapat dedi kapiyi acinca ve altina yapti iki kere. Sonra tuvalete gitmek istedi ve yapti. Anlamiyorum yani bi istiyo bi cok tepki veriyo sasirdim kaldim. Surekli de sormak istemiyorum ama kendimi hep cisin var mi tuvalete gidelim mi diye sorarken buluyorum Allah yardımcımız olsun canimOf cnm cok zor yaa
Hala yapmiyor lazimliga
Soylemiyorda
Bugun dort gun oldu
Cildircam
Moralim bozuluyor
Basil yapacaz diye endiseleniyrm
Gece bezliyrm
Bakalim ne yapacak seninki yarin
Belki daha iyi olur
İnşaallah canım Allah Hayırlı haberler almayı nasip etsin.Sağlıcakla Sıhhatle gelsin bebeciklerimiz.momocan Canim bizimde 20snde detayli ultrasonumuz var....Icim tuhaf,yazarim sana güzel haberler aliriz insallah
Bende kalkanı daha iyi duydum deneyen bir arkadasımdan. Hava aldıgı için gogus ucu kurumuyor ve acımıyormuş. Ben de kalkan almayı düşünüyorum.kızlar malum çok baş ağrılı ve kusmalı bir 3 ay atlatmıştım.
dünden beri geçmeyen tarifsiz bir başağrım var. ilaç içmeme rağmen.
bırde sabah kahvaltı yapayım dedim buzdolabını açar açmaz bı öğürdüm.
eski günler geri mi geliyor(((
neyse umarım geçer...
dün bir arkadaş göğüs kalkanı ve göğüs koruyucu arasındaki farkı sormuştu.
benım kargom geldi aventin göğüs kalkanını almıştım.
anladığım kadarıyla kalkanın ıkıncı bır halkası var ve içinde süt birikebiliyor.
diğeri sanırım sadece çamaşırla temasını engelliyor.
ayrıca ıyıkı koruyucuyu almamışım. kalkan o kadar buyuk olmasına rağmen gogus uçlarım iri olduğundan ancak oldu.
Az su içildiğinde baş ağrısı olur diye biliyorum.Bende kalkanı daha iyi duydum deneyen bir arkadasımdan. Hava aldıgı için gogus ucu kurumuyor ve acımıyormuş. Ben de kalkan almayı düşünüyorum.
Ben de kalkan aldım. Aventin. Kalkanın ortası açık. Göğüs ucunun çanaşıra değmeden kurumasını ve hava almasını sağlıyor. Ayrıca deliksiz kapağı takarsan bir göğüsten emzirirken diğerinden akan veya durduk yerde sızan fazla sütü depolamaya yarıyor. Göğüs koruyucunun ortası kapalı. Bebeğin emerken kullanıyorsun ama bebeğin ağzı meme ucuna değmiyor. Koruyucuya temas ediyor ve ortasındaki minik deliklerden çekiyor sütü. Halbuki süt üretiminin artması için bebeğin ağzının meme ucunu uyarması lazım. O yüzden koruyucu değil kalkan daha iyiBende kalkanı daha iyi duydum deneyen bir arkadasımdan. Hava aldıgı için gogus ucu kurumuyor ve acımıyormuş. Ben de kalkan almayı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?