Gerçekten de öyle, bu arada 27.hafta ile 3.trimesir evresine geçiyormuşuz, basta bulantisi sıkıntısı olanlar için o sikintili günler geri gelecek yazıyor internetteAllah yardımcınız hatta yardımcımız olsun canım. Bu tedirginlikler ömür boyu bitmeyecek çünkü:)
Yine senin oglun daha bilincli sankiSorma cikan camasirlarin haddi hesabi yok ya benimki inat ediyo gibi geliyo bana yoksa herşeyi biliyo bazen kendi soyluyo tuvalet diye goturuyorum yapiyo bazen de altina yapinca soyluyo cisini dun 5-6 kere altina yapti 3 kere tuvalete yapti gece baglamadim bezini tamamen cikardigimi anlasin diye. Alt degistirme ortusu serdim ama gece yapmadi kontrol ettim hep. Sabah dedim kesin yapar uyanir uyanmaz gotureyim ama istemedi kapat dedi kapiyi acinca ve altina yapti iki kere. Sonra tuvalete gitmek istedi ve yapti. Anlamiyorum yani bi istiyo bi cok tepki veriyo sasirdim kaldim. Surekli de sormak istemiyorum ama kendimi hep cisin var mi tuvalete gidelim mi diye sorarken buluyorum Allah yardımcımız olsun canim
Teşekkürler onerilerin icin cnmCanım bu iş sabır ister kesinlikle kızma kaçırırsan bağırma ayriyeten çocuk kaç yaşında kızmı erkekmi 2 çocuğumuda güle oynaya alıştırdım çok şükür ödül çok önemli öpün kaçırırsa konuşun ahh pipi yaramazlık yapmış falan gibi pipiye yada kutuya tembih etmesini ona haber vermesi gerektiğini söyleyin yani şöyle (annecim pipi yaramazlık yapmış söyle bidaha yapmasın sana haber versin gibi) kaçırınca aslaaaaa bağırmayın bişey olmaz annecim üzülme yarın yapmazsın diyin.. Her çişte öpün ve babaya bak babası tuvalete yaptı yavrum diye ödüllendirin... Birde sıkılmayın hadi ben gidiyorum hadi sende gel diyin götürün çişin geldimi diye sürekli bu soruyu sormayın.. Benim geldi diyerek yaklaşın... Direk klozete alıştırın asla oturağa alıştırmayın benden tavsiye çünkü sonra klozet eğitimi başlar zaten hijyenik değil bu oturaklar
Cnmuzun uzun yazdigin icin cok teşekkür ederimÇok uzun bir yazı yazmıştım bende görünmüyor bizim bez bırakma hikayemizdi. Oğlum 3,5 yaşındaydı bıraktığımızda. 2,5 yaşından beri 2-3 defa bırakmaya çalıştım ve tekrar bağladım istikrarlı olamadık yok kabız oluyor yok psikolojisi bozuluyor yok mevsim uygun değil Vs Vs. Tabi yaş ilerledikçe çevre etkeni devreye girdi ne zaman bırakacaksınız kaç yaşına girdi ilkokula giderken de bekleyeceksiniz herhalde falan filan.başlayıp bırakmam da bu çevre faktörü de bu durumu daha meşakkatli hale getirdi.2,5-3 yaşında çocuk sinyalleri vermişti zaten gündüz en az 2,5 saat uyur hiç kaçırmazdı,gece bağladığım bez sabah çoğunlukla kuru olurdu. Ama benim oğlum klozete lazımlığa (çeşit çeşit) oturmuyordu bir kere yapsa birşey olmadığımı görse bezi bırakacağımıza wc ye yapacağına emindim. Bezlenmeyi istiyordu bezlemiyordum büyük tuvaletini 2-3 gün tutuyordu zarar verdiğimizi düşünüp tekrar bezliyorduk en son kreşle birlikte uyumlu bırakmayı düşündük ki kreşler bu konuda annelerden daha istikrarlı çok faydasını gördük hem diğer çocukların da tuvalete yaptığımı görmesi de olumlu etkiliyor ilk çişini kreşte yaptı zaten evde okulda wc ye yapsa da evde altına yaptı. Beni denedi bu seferde istikrarlı olmasaydım bırakamazdık herhalde. Bez bırakmada anne kilit nokta istikrar ve kararlılık şart. Ne kadar etrafa pislesede pes etmek yok. Çok iğrenç olacak ama örnek olması için söylüyorum kakasını altına yaptı ben kilotundan peçete ile aldım klozete attım birlikte Bye Bye dedik şarkılar söyledik bu 13 gün sürdü çişini 1 haftada kakasını 13 günde tuvalete yapmaya başladı. Herhalde öğrenemeyecek düşüncesi gelmedi mi aklıma tabiki geldi karamsarlık oldu ama sabır etmek gerekiyormuş biz kurtulduk. Çok meşakkatli sabır ve kararlılık gerektiriyor.
Kız ve erkek çocuklarda bırakma süresi değişiyor erkek çocukları her şey de olduğu gibi bunda da kızlardan geri kalabiliyor.
Bir de hepsi burada yada gitti gidiyorda merdivenli tuvalet aparatı var onu aldık bırakmamız da çok faydası oldu çocuk kendini daha güvende hissetti çocuk kendi başına da yapabiliyor başarma duygusunu da tattırıyor pahalı şarkılı türkülü gösterişli lazımlıklardan çok daha işe yaradı bizde. Fiyatı 35 tl idi kolay gelsin allah sabır versin
Banada olmuştu bi kere kalkamadim sesim çıkmıyor anne anne diyorum yok çıkmıyor. Aklıma sadece subhaneke gelmişti hemen onu okudum sonra fırlayıp kaçtım odadan. İnşallah Bisey olmaz. Ben sanmıyorum yanı. Bence hamileleri korur bi melek. Adamlar zaten öyle benim eşim imam kaldirsam o ana ne diyon sen der kesin. Başına gelen anlamaz bence. Yatarken fekal nas okuyun Bisey olmaz inşallah. Çünkü içinizde bir melek varKızlar beni bu gece yattıktan yarım saat sonra karabasan bastı. Bi turlu sesim cikmiyodu. Zar zor uyandığımda eşimi kaldırdım. Sarıl dua oku falan diye. Poposunu döndü yattı. Uykusu ahir biraz.Başıma daha ciddi bişey gelse orda kalırım demek öyle.
Herşeyden korkar oldum zaten bugünlerde. Bebeğe bu zararı olmaz inş her açıdan. Var mı tavsiyesi olan
Zaten yatmadan yarım saat önce fatiha, ihlas ve ayetel Kürsi okumuştum nazar var diye. Sonrasında böyle oldu. Bi hoca çok okuma sana yaramıyor demişti. Okusan bi turlu okumadan bu türlü.. tekrar olmaz inş.Banada olmuştu bi kere kalkamadim sesim çıkmıyor anne anne diyorum yok çıkmıyor. Aklıma sadece subhaneke gelmişti hemen onu okudum sonra fırlayıp kaçtım odadan. İnşallah Bisey olmaz. Ben sanmıyorum yanı. Bence hamileleri korur bi melek. Adamlar zaten öyle benim eşim imam kaldirsam o ana ne diyon sen der kesin. Başına gelen anlamaz bence. Yatarken fekal nas okuyun Bisey olmaz inşallah. Çünkü içinizde bir melek var
Okumak neden yaramasin ki anlamadim. Bence her okumak şifadır inşallah. Ben hic bilmiyorum vallahi. Zaten burda takvimdeki gibi 25 hafta değilim bu takvim önde galiba biraz. 23 artı 6 yim. Belki bi bilgisi olan vardırZaten yatmadan yarım saat önce fatiha, ihlas ve ayetel Kürsi okumuştum nazar var diye. Sonrasında böyle oldu. Bi hoca çok okuma sana yaramıyor demişti. Okusan bi turlu okumadan bu türlü.. tekrar olmaz inş.
Bu arada 25. Haftada bebekler aşağı mı dönüyor? Senin takviminde öyle görünüyor. Erken değil mi dönmesi için?
Hayirli olsun canim.internetten mi almistinEki Görüntüle 1953911 Kizlar park yatagimiz geldiki....
Cnm cok okuma demesi sacma olmus bence..ne kadar okursan o kadar iyi olur bebis ve senin.icin..biraz da psikolojik.eger inanarak okur isek okudugumuz dualar daha da etkili.olcaktir insallahZaten yatmadan yarım saat önce fatiha, ihlas ve ayetel Kürsi okumuştum nazar var diye. Sonrasında böyle oldu. Bi hoca çok okuma sana yaramıyor demişti. Okusan bi turlu okumadan bu türlü.. tekrar olmaz inş.
Bu arada 25. Haftada bebekler aşağı mı dönüyor? Senin takviminde öyle görünüyor. Erken değil mi dönmesi için?
Canim.dogum.tarhlerimiz ayni.gozukyo seninle.bem de bgn 24+3 um.yani 25.hafta icindeyim.Okumak neden yaramasin ki anlamadim. Bence her okumak şifadır inşallah. Ben hic bilmiyorum vallahi. Zaten burda takvimdeki gibi 25 hafta değilim bu takvim önde galiba biraz. 23 artı 6 yim. Belki bi bilgisi olan vardır
Ben bi kaç gün geri galiba. Gerçi doktor ölçü veriyor yardımcısına kimene 23+5 dedi başka biseye 24+3 dedi falan anlamadım. 25 haftaya girdiği için öyle gözüküyor demekCanim.dogum.tarhlerimiz ayni.gozukyo seninle.bem de bgn 24+3 um.yani 25.hafta icindeyim.
Oyle cnm.bir de cihazlarin.olcumleri de farkli.oldugu.icin degisebiliyor..ben ayni farkli 2 doktor a gitmistim.olcumler arasinda 5 gun oynamistiBen bi kaç gün geri galiba. Gerçi doktor ölçü veriyor yardımcısına kimene 23+5 dedi başka biseye 24+3 dedi falan anlamadım. 25 haftaya girdiği için öyle gözüküyor demek
Olsun tutmasini ogreniyor gelisme olmasi cok onemli devam canim sabredicez bence ogrenecekler. Alt komsumun oglu 1 hafta boyunca hic tuvalete yapmamis ve yaklasik 1 ayda ogrenmis 3 yasinda olmasina ragmen en azindan isabetlerimiz var bizim bu bile iyi. Ya bugün sanki dunki gibiydi az bisey belki daha iyi o kadar. Yine 5 kere altina yapti ama tuvalete daha fazla yapti dune gore.Yine senin oglun daha bilincli sanki
Bizde daha yok o bilinc
Sadece cisini tutmayi ogrendi simdilik
Haftasonu cok kontrolsuzdu
Simdi tutabiliyor
Ancak laximliga yapma konusunda direniyor
Bugun bi kaka bi cis lazimlik basarimiz oldu
Bakalim nasil ilerleyecegiz
Bugun ne yaptınız
Benim bebiş çok hareketli canım . Kendini midemin ordan aşağı bırakıyor barsaklara düşüyor :)))) ben öyle hissediyorum. Şikayet gibi söylüyorum da değil. Hareketsiz anlarında elim karnımda bekliyorum bi küçük dokunuş bari yapsın diye. Son iki haftada karnım çok hızlı büyüdüğü için bel sırt ayak tabanı ağrısı tavan. Senin daha rahattır umarımGerçekten de öyle, bu arada 27.hafta ile 3.trimesir evresine geçiyormuşuz, basta bulantisi sıkıntısı olanlar için o sikintili günler geri gelecek yazıyor internette
Bu arada senle ben çok yakınız, senin meleğin hareketleri nasıl senin hamilelik nasıl gidiyo?
Oo baya fark ediyormuş. Sağlıklı olsunlarda gerçekten bisey istemiyorumOyle cnm.bir de cihazlarin.olcumleri de farkli.oldugu.icin degisebiliyor..ben ayni farkli 2 doktor a gitmistim.olcumler arasinda 5 gun oynamisti
Doktorum tahlil yapmadan verdi 2 aydir kullaniyorum hem de hergun. Her gittigimde yaziyor. Alg yagi da kullaniyorum ve demir hapi.Dün tahlil vermiştim hipotiroit için aylık rutin o çok şükür 1,36 düşmüş 2,5 un üstündeydi kaç aydır. Ama D vitaminim git gide düşüyor 8,7 idi geçen ay bu ay 5,9 A düşmüş sağlık ocağı Dr u devit3 vermiş günde 10 damla kadın doğumcuma msj attım ama cevap vermedi aranızda devit kullanan var mı prospektürün de hamilelikte gerekmedikçe kullanılmamalıdır yazıyor kadın doğumcum geçen ay D vitamini herkeste düşük hamilelikte ödem arttıkça hep düşük çıkacak dedi önemsememişti eksikliği gelişim geriliğine falan sebep oluyormuş kararsız kaldım
Bende bu hafta acayip şişlik var, kilom bir aydır çok değişmedi ama karnım acayip şişti, kızımın hareketerine gelince benimki öyle çok hareketli değil, genellikle gece on bir gibi başlıyor, birde sabah 7de hareketli aralarda da yemekten sonra hareket ederse hanım efendi :))Benim bebiş çok hareketli canım . Kendini midemin ordan aşağı bırakıyor barsaklara düşüyor :)))) ben öyle hissediyorum. Şikayet gibi söylüyorum da değil. Hareketsiz anlarında elim karnımda bekliyorum bi küçük dokunuş bari yapsın diye. Son iki haftada karnım çok hızlı büyüdüğü için bel sırt ayak tabanı ağrısı tavan. Senin daha rahattır umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?