2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331

Annenize de maşallah.. 2 aylık bebekle çadır tatili, iyi cesaret.. Aslında bende tatile gitmek istiyorum, ama doktorlar ilk 6 ay bebeğin denize girmesine sıcak bakmıyorlarmış. Sanırım bende tatili bu sene ertelerim.. Ama seneye acısını çıkartırım..
Neden biberon aldım bilmiyorum, indirimdeydi belki lazım olur diye aldım biberon ve emzik.. Şimdiki bebeğim kullanmazsa, ikincisin de kullanırım.

P Penolophe benim ilk çocuğum istemedi emzik falan. İyi ki de istememiş. Bi de onu bıraktırmak var.

Kendi fikrim çok gereksiz yine almayı düşünmüyorum.
Bebeğinin emzik ve biberon istememesi çok güzel.. Umarım benimkisi de istemez..
Biberonlar ve emzikler indirimdeydi.. Çok da övüyorlardı, bir an lazım olabilir dedim ve aldım..
Yine de her ihtimale karşı hazır oldular..

O zaman bundan cıdden alalım ama kesıp kesıp mı halledıcez kenarlarını dıkmek gereklı olur herhalde bende bursadayım brdan bı kaç arkadasa sorayım baklımnerden alabılırız dıye canım haber verırım mutlaka sanada

Eğer uçaklı bir yolculuk olacak ise, uçuş süresi boyunca bebeği emzirirsek eğer sorunsuz geçebilir yolculuk diye duymuştum. Yoksa uçakta ki basınçtan rahatsız olup ağlamaya başlarsa vah halimize :)
Araba yolculuğu uzun sürer ancak arada konaklama olması lazım. asıl çocuk büyüdükçe daha zor olurmuş gibi geliyor bana, hareketlenecek peşinden koştur dur ama küçükken arada emzir biberonu ayarla, sütünü ayarla gazını çıkar daha kolay gibi :)

Bende almak istiyorum bu bezden. Ben kendim dikmeyi beceremem de, belki terzi de kenarlarını diktiririm. Eğer elin becerikliyse, kenarlarını tığla geçebilirsin..

kızzz bursada olmasında nerde olsun.kumaşın merkezi...

çok geçmiş olsun idrar enfeksiyonuna baktır mazallah ilerlemiş olmasın. yok canım neden geç kalasın. daha önümüzde 3 aydan fazla zaman var. artık heryerde herşey var. bi günde bile alınıyor herşey. ben şahsen biraz erken davrandığımı düşünüyorum. ilkinde 32 den sonra almıştım herşeyi.

burun aspiratörü ortibebe var . eczanelerde satılıyor. yedek uçları da var. birde serum fizyolojik olsun yeter. bunun başka aleti var mı bilmiyorum biz bizim kıza 27 günlükten sonra hep bu aspiratörlerden kullandık.

müzlin bezi yada mermerşah mı ne demiyor. bende burda sordum tülbentin biraz kalını dedi. metresi de 5 tl. bende alıcam. birkaç metre birazından nbanyo hazlusunun içine dikicek annem suyu dah iyi çeksin diye. bir tane battaniye boyutunda yapmak istiyoruz kenerlarına oya yapıcaz. arabada falan uyursa altına üstüne koyarım. birde ağız bezinden biraz büyük bezler yapıcaz sırtına koymak için.

bu süreçte herkes herşeyi soylüyor. evet olabilir bazen gereksiz şeyler almış olabiliriz. bazende o gereksiz görülenler o kadar gerekli oluyor. ben sağma makinesi almamıştım 3 günlükken bebğin birden sarılığı yükseldi apar topar acile gittik doktor git hemşire bi sütünü sağsın bakalım dedi. inanın resmen o kadar az sütün çıktı ki doktor hemen biraz mama ver birde sütünü sağmaya çalış artsın dedi. gece gece kaç tane eczane dolaştık bu sebeple. emzik biberon bence elinin altında bi tane bulunmasında ne zarar var. keşke hiç gerek olmasa ama ya gerek olursa. benim kızım çok gazlıydı. emzik benim kurtarıcım oldu. doğum çantası ben daha hazılramadım. 32 den sonra kısmetse yavaştan hazırlarım.

Valla haber verirsen çok iyi olur canım.
Daha önce annem ağız bezi yaptı tülbent gibi daha ince beyaz kumaştan. Kenarlarını iğne oyasıyla yaptı. Ya öyle bişey yaparız yada kuzenimde dikiş makinası var ondan rica ederim kenarlarını geçiverir Kesip kesip değişik boyutlarda yapmak lazım.

Olabilir senin dediğin sırt çantalı hiçbiyerde indirime girmemiş keyif bebesine de baktım ordada aynı bebek house dada ünlü markasıya girmiyor olabilir evet fiyat tuzlu bende alırmıyım bilemem şöyle yüzlere düşse verilir de benim beyendiğimde tükenmiş yok nasip bakalım

Kızlar merhaba,

sizlere bir konuda yazmak istiyorum.
Ben hamileliğim boyunca Tuzlada Gispir hastanesi Dr.Ferda Erbay'a gittim.
Geçen hafta yaşadığım berbat ötesi olaydan dolayı kendisini hastaneye şikayet ettim ve şu an kendime yeni hastane ve doktor arayışındayım.

Tuzla ve civarında tanıdığınız bildiğiniz önerebileceğiniz hastane / doktor var mı?
Yardımlarınızı rica ediyorum

6. aydan sonra doktoru değişmek insana zor geliyor ama o gerizekalı ve piskopat doktora asla gitmem kimseye de tavsiye etmem.

noldu kuzum?

Buhün kontrolümüz vardı çok şükür doktor olumsuz bisey demedi 25+0 bugun ve 660 gram olmus bebegim bu haftada doktora giden var mi size ne dediler kiloyla ilgili takip ettigim programda 760 gram yaziyor kafam karisti doktorada sormayi unuttum cift rahimli oldugum icin rahim agzi hep kontrol altinda bu ayda sorun cikmadi cok sukur bizde durumlar boyle

Evet canım başta gerilik vardı suyu iyidi şimdi bebek yeterli çiş yapmıyomuş artarsa sorun bakalım ne dicekler

Canım kilo meselesine kafana takma. Çünki eğer bi gelişmede gerilik tarzı görse zaten söylerdi. Her bebeğin yapısı aynı değil sonuçta. 2,5 kilo doğan da var 4 kilo doğan da. Sağlıklı olsunlar inşallah

Ben bu doktoru başkalarına tavsiye ederken düştüğüm duruma bak...

hastaneye yazdığım şikayet mailini kopyalıyorum canım..

Dün ( 14.02.2017 tarihinde ) hastanenizde bulundum. Ve çok kötü bir durumla karşılaştırm.
6 aylık (24.hafta ) gebeyim ve hamileliğimin ilk gününden sizin hastanenize geliyorum. Doktorum kadın doğum Ferda Erbay hanım.

İlk başlarda birkaç kez yoğunluğundan dolayı şikayetinı duymuştum, ama bu dereceye varabileceğine ihtimal vermemiştim.

Normalde ayda bir kontrollerim ve gereken tahlilleri yapıyorum hastanenizde kendisi ile.

13.02.2017 tarihinde Ferda hanıma mesajla, bebeğimin hareketlerini hissetmediğimi ve haftasonu geleceğim zaman mı yoksa önemli bi durumsa daha erken mi gelebileceğimi sordum. Kendisi bana yarın gel bakalım dedi.

Dün ( 14.02.2017) tarihinde işten izin alıp sabah saat 9da Gispir hastanesine geldim. Randevulu hastalara öncelik verdiğini biliyorum ve bu yüzden bir saate yakın orada bekledim. BU sırada randevulu hastalarını bile beklettiğini ve daha önceden acil durumlarda olan randevusuz hastalarının odasına girip onları kabul edip etmeyeceğini sorduklarında üzerlerine yürüyerek elleriyle kuş kovalıyormuş gibi çıkın odamdan randevusuz hiç bir hastamı kabul etmeyeceğim diye bağırdı.

Biraz daha bekledikten sonra Ferda hanım odasının kapısında iken beni ne zaman kabul edeceğini sordum yanımda başka hamileler de vardı.. Herkesin içinde el kol hareketleriyle bana bağırmaya başladı. ' Size demedim mi randevusuz hiç bir hastamı kabul etmeyeceğim diye?? ben de cevabında dün kendisinin beni çağırdığını yarın gel dediğini söylediğimde yine bağırarak o zaman toplu halde gelin hepinize bakayım dedi. Beni dövecekmiş gibi el kol hareketleri yapıyordu. Bu şekilde konuşmasının doğru olmadığını ve bebeğimin 3.gündür kıpırdamadığını ve doktorumun o olduğunu hatırlattığımda bana - BAŞKA DOKTOR MU YOK BAŞKA HASTANE MI YOK GİDİN BAŞKA DOKTORLARA BİR TEK BEN Mİ VARIM - diye yanıtladı.Daha sonra niye 3 gündür beklediğimi daha önce niye gelmediğimi sordu. Ben de geldim ya şimdi buradayım dediğimde bağırarak, eşimin yanında bize - git git oraya uzan bakayım dedi... sonra uzandığımda BEN YANLIŞ MESLEK SEÇMİŞİM BEN ZATEN BU MESLEKTE OLMAMALIYDIM - dedi.

İnanılmaz hassas olduğumun dönemde doktorumun bu davranışı beni çok üzdü. Kendimi küçümsenmiş ve hakarete uğramış hissettim.

Bundan sonraki dönemde bebeğimi ve kendimi o doktora maalesef itibar edemem. Bir hamilenin her şeyden önce doktoruna güvenmesi çok önemli. Ben diğer hamile arkadaşlarımı Ferda hanıma yönlendirmiştim ama şimdi bu durumdan sonra çok pişman oldum.

Ben 9.ayıma geldiğimde doğum sırasında bu doktor yine böyle davranırsa ben ne yapacağım? Herkesin özel sorunları olabilir, yoğunluk ta olabilir. Ama ASLA BİR KADIN DOĞUM doktoru böyle davranmamalıdır.

Müslin bezi kumaşcıya sorcam bende gidince. Bulursam kesip kenarlarını kıvırıp dikerim diye düşündüm. Ama yine de güzel ponçiklerden alırım dayanamam kesin.bugün gördüm lcw 'de üç tanesi 20 lira civarıydı.english home da da vardı. Orda da ikisi 20-30 falandı.

Tatil meselesinde de bebeğim inşallah sağlıklı olsun. Hasta masta olmasın yeter. Zaten denize sokmam. Eylülde de serin olur hafiften, biz hep eylülde gideriz. Asıl yürümeye başlayınca zor olur :) peşinde koşmaktan ..

bugün öğlende işyerinin orda pazar var havada güzel bi bakayım dedi. bi adam ihraç fazlası gecelik pijama falan satiyordu. hatta fiyatıda sudan ucuz diyebilirim. bi bakayım dedim. kendime 2 tane kısa kollu lohusa geceliği aldım. direk penye lohusa geceliği kumaşlarıda çok güzel yumuşacık. yazın ferah ferah güzel olur.

Kızlar biri nezaman denize girer bebek diye sormuştu komik gelebilir ama ben oğlumu 20 günlükken soktum Haziran doğumluydu oda ve şimdi usta yüzücü kendisi tatil konusuna gelince emip yatan bebekler olacaklar yaz bebişlerimiz olucak İnş tatil çok rahat olucak diye düşünüyorum ben antalyada 40 unutmaya gidicem inşallah sağlıklı olursak

Ben bugun bismillah diyip yıkamaya başladım çünkü çok kıyafeti var bıcırığın birde çanta hazırlamam lazım erken bişey olursa diye hadi hayırlısı bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…