- 14 Ekim 2011
- 4.576
- 4.242
- 173
Ben bu doktoru başkalarına tavsiye ederken düştüğüm duruma bak...
hastaneye yazdığım şikayet mailini kopyalıyorum canım..
Dün ( 14.02.2017 tarihinde ) hastanenizde bulundum. Ve çok kötü bir durumla karşılaştırm.
6 aylık (24.hafta ) gebeyim ve hamileliğimin ilk gününden sizin hastanenize geliyorum. Doktorum kadın doğum Ferda Erbay hanım.
İlk başlarda birkaç kez yoğunluğundan dolayı şikayetinı duymuştum, ama bu dereceye varabileceğine ihtimal vermemiştim.
Normalde ayda bir kontrollerim ve gereken tahlilleri yapıyorum hastanenizde kendisi ile.
13.02.2017 tarihinde Ferda hanıma mesajla, bebeğimin hareketlerini hissetmediğimi ve haftasonu geleceğim zaman mı yoksa önemli bi durumsa daha erken mi gelebileceğimi sordum. Kendisi bana yarın gel bakalım dedi.
Dün ( 14.02.2017) tarihinde işten izin alıp sabah saat 9da Gispir hastanesine geldim. Randevulu hastalara öncelik verdiğini biliyorum ve bu yüzden bir saate yakın orada bekledim. BU sırada randevulu hastalarını bile beklettiğini ve daha önceden acil durumlarda olan randevusuz hastalarının odasına girip onları kabul edip etmeyeceğini sorduklarında üzerlerine yürüyerek elleriyle kuş kovalıyormuş gibi çıkın odamdan randevusuz hiç bir hastamı kabul etmeyeceğim diye bağırdı.
Biraz daha bekledikten sonra Ferda hanım odasının kapısında iken beni ne zaman kabul edeceğini sordum yanımda başka hamileler de vardı.. Herkesin içinde el kol hareketleriyle bana bağırmaya başladı. ' Size demedim mi randevusuz hiç bir hastamı kabul etmeyeceğim diye?? ben de cevabında dün kendisinin beni çağırdığını yarın gel dediğini söylediğimde yine bağırarak o zaman toplu halde gelin hepinize bakayım dedi. Beni dövecekmiş gibi el kol hareketleri yapıyordu. Bu şekilde konuşmasının doğru olmadığını ve bebeğimin 3.gündür kıpırdamadığını ve doktorumun o olduğunu hatırlattığımda bana - BAŞKA DOKTOR MU YOK BAŞKA HASTANE MI YOK GİDİN BAŞKA DOKTORLARA BİR TEK BEN Mİ VARIM - diye yanıtladı.Daha sonra niye 3 gündür beklediğimi daha önce niye gelmediğimi sordu. Ben de geldim ya şimdi buradayım dediğimde bağırarak, eşimin yanında bize - git git oraya uzan bakayım dedi... sonra uzandığımda BEN YANLIŞ MESLEK SEÇMİŞİM BEN ZATEN BU MESLEKTE OLMAMALIYDIM - dedi.
İnanılmaz hassas olduğumun dönemde doktorumun bu davranışı beni çok üzdü. Kendimi küçümsenmiş ve hakarete uğramış hissettim.
Bundan sonraki dönemde bebeğimi ve kendimi o doktora maalesef itibar edemem. Bir hamilenin her şeyden önce doktoruna güvenmesi çok önemli. Ben diğer hamile arkadaşlarımı Ferda hanıma yönlendirmiştim ama şimdi bu durumdan sonra çok pişman oldum.
Ben 9.ayıma geldiğimde doğum sırasında bu doktor yine böyle davranırsa ben ne yapacağım? Herkesin özel sorunları olabilir, yoğunluk ta olabilir. Ama ASLA BİR KADIN DOĞUM doktoru böyle davranmamalıdır.
ay canım ne diyeyim. çok zor bi durum. iyiki şikayet etmişin. hem çok para kazanmak istiyor hemde strese gelemiyorsa böyle kadın doğumcu olmaz olmasında. sonuçta muhattap olduğu insanlar hamile hassas insanlar.
Müslin bezi kumaşcıya sorcam bende gidince. Bulursam kesip kenarlarını kıvırıp dikerim diye düşündüm. Ama yine de güzel ponçiklerden alırım dayanamam kesin.bugün gördüm lcw 'de üç tanesi 20 lira civarıydı.english home da da vardı. Orda da ikisi 20-30 falandı.
Tatil meselesinde de bebeğim inşallah sağlıklı olsun. Hasta masta olmasın yeter. Zaten denize sokmam. Eylülde de serin olur hafiften, biz hep eylülde gideriz. Asıl yürümeye başlayınca zor olur :) peşinde koşmaktan ..
bize doktor ilk 6 ay çocuğu denize havuza sokmayın aşiları olmadığı için çabuk mikrop kapabilir demişti ama bu tatile gitmek için bi engel olmasa gerek. benim büyük kızım daha şimdiden tatil hayali kuruyor. en rahat dönem bence emdiği dönem. yemeğe başladığı zaman yemek sorunu, yürüdüğü zaman peşinden koşma sorunu zorolur. biz çok uzağa gidemesekten bir haftalığını ağustos sonu eylül gibi biryerlere gidebiliriz.