14 eylül sat dogum ise 22 haziran gözüküyor nasipseKızlar sata göre en önde olan kim aramızda, benim 26 ağustos sat tarihim, olası doğum nette 2 haziran sanırım, sizlerin ki ne?
Aa ne münasebet... kızım da oğlum da kış bebeğiydi.6-7 aylıkken tatilimize gittik. Ha çok mu rahattı tabiki de değildi ama bize ilaç gibi gelmişti. Bebeği asla havuza sokamayız ama bacaklarını deniz suyuna sokmakta hiçbir zarar yok. Koruyucu kremle kısa süreli gneşlendirmek de çok mümkün. Geçtiğimiz yaz tatil yaptığımız otelde 1-2 aylık bebekli yabancı aileler vardı. Öyle de mutluydular ki... türk annelerdeki gergin ifadelerden eser yoktu yüzlerinde... ufacık bebekleri de gık demiyordu valla... adamlar ülkelerarası tatil yapıyor biz kendi ülkemizde tatile gidemeyecek miyiz... eğer rabbim sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip ederse kimseyi dinlemeyin. En çok bu yıl ihtiyacımız var tatilebunu bende cok merak edıyorum ve acıkcası da cok gıtmek ıstıyorum zaten herkes moralımı bozuyo sezeryan olcak yok bebk kucuk olcak ıkı yıl tatıl hayalı kurma falan dıye ama cok ıstıyorum en melegımızle bır gıdıp kafa dagıtmak farklılık olsun
Maşallah kilo almaman çok güzel yarım kiloyuda bebek almıştır çünkü 24.haftada ve sonrasında kiloları artıyorgünaydın :) İyiyim ben sen nasılsın?
Bugün tartıya çıktım ve gördüm ki, ilk yarım kilomu almışım24. haftada topikleşmeye başladık biz de :)
Kızlar sata göre en önde olan kim aramızda, benim 26 ağustos sat tarihim, olası doğum nette 2 haziran sanırım, sizlerin ki ne?
Sabah aç karnına git hastaneye canım. 2 saat hiçbir şey yiyip içmiyorsun. İlk aç karnına kan alıyorlar. Gazoz gibi bişey içiyorsun bittikten 1 saat sonra idrar veriyorsun kan alıyorlar. 1 saat sonra tekrar aynı işlemler oluyor sonra serbestsinSeker yuklemesi olucam sanirim yapmam yapmamam gereken birsey var mi kaca kadar en gec yemek yiyebilirim
22 Haziran evlilik yıldönümümüzKızlar sata göre en önde olan kim aramızda, benim 26 ağustos sat tarihim, olası doğum nette 2 haziran sanırım, sizlerin ki ne?
Bizim senle satimiz bile aynı yaa, bakalım ilk önden kim gidecek, ama İnternette de 25+3 yazinca 26.hafta içinde olduğumuz yazıyor, yani doğru aslında sonraki haftayı dolduruyoruz...Benim sat 27 ağustos :) burda doğum tarihi 3 haziran görünüyor ama ben şuan 25+3 günlüğüm aşağıda 26 haftalık yazıyor.Yani ondan biraz daha geç olabilir benim
Ne guzel bir tarih, inşallah tam beklenilen zamanda olur doğumun...22 Haziran evlilik yıldönümümüz
Cevabın için teşekkür ederim cNım. Evet pahalı gerçekten. Gerekli mi gereksiz mi diyede düşünüyor insan. Mobilya alacağım ben büyüyen yataktan ama onda da çekincelerim var. Ne zormuş yaben çok düşündüm anne yanı beşiği,
ama çok pahalıydı. zaten 6 ay kullanılıyormuş.
vazgeçtim.
suan sadece park yatağım var...
Cevabın için teşekkür ederim canım.Ben de anne yanı beşik istiyorum aslında, kullanışlı geliyor . Ama kullanım ömrü çok kısa 6 aydan fazla kullanılabilen anne yanı bi tasarım var mı bilmiyorum. Zira 6 ay için o kadar para verip, 6 aydan sonra başka yatak tasasına düşmekte saçma . Sanırım bu yüzden uzun süreli kullancak bi anne yanı bulamazsam , yan tarafı açılabilen mobilya olanlardan alacak gibiyim.
yok artık canım kabul edilemez o neymişBen bu doktoru başkalarına tavsiye ederken düştüğüm duruma bak...
hastaneye yazdığım şikayet mailini kopyalıyorum canım..
Dün ( 14.02.2017 tarihinde ) hastanenizde bulundum. Ve çok kötü bir durumla karşılaştırm.
6 aylık (24.hafta ) gebeyim ve hamileliğimin ilk gününden sizin hastanenize geliyorum. Doktorum kadın doğum Ferda Erbay hanım.
İlk başlarda birkaç kez yoğunluğundan dolayı şikayetinı duymuştum, ama bu dereceye varabileceğine ihtimal vermemiştim.
Normalde ayda bir kontrollerim ve gereken tahlilleri yapıyorum hastanenizde kendisi ile.
13.02.2017 tarihinde Ferda hanıma mesajla, bebeğimin hareketlerini hissetmediğimi ve haftasonu geleceğim zaman mı yoksa önemli bi durumsa daha erken mi gelebileceğimi sordum. Kendisi bana yarın gel bakalım dedi.
Dün ( 14.02.2017) tarihinde işten izin alıp sabah saat 9da Gispir hastanesine geldim. Randevulu hastalara öncelik verdiğini biliyorum ve bu yüzden bir saate yakın orada bekledim. BU sırada randevulu hastalarını bile beklettiğini ve daha önceden acil durumlarda olan randevusuz hastalarının odasına girip onları kabul edip etmeyeceğini sorduklarında üzerlerine yürüyerek elleriyle kuş kovalıyormuş gibi çıkın odamdan randevusuz hiç bir hastamı kabul etmeyeceğim diye bağırdı.
Biraz daha bekledikten sonra Ferda hanım odasının kapısında iken beni ne zaman kabul edeceğini sordum yanımda başka hamileler de vardı.. Herkesin içinde el kol hareketleriyle bana bağırmaya başladı. ' Size demedim mi randevusuz hiç bir hastamı kabul etmeyeceğim diye?? ben de cevabında dün kendisinin beni çağırdığını yarın gel dediğini söylediğimde yine bağırarak o zaman toplu halde gelin hepinize bakayım dedi. Beni dövecekmiş gibi el kol hareketleri yapıyordu. Bu şekilde konuşmasının doğru olmadığını ve bebeğimin 3.gündür kıpırdamadığını ve doktorumun o olduğunu hatırlattığımda bana - BAŞKA DOKTOR MU YOK BAŞKA HASTANE MI YOK GİDİN BAŞKA DOKTORLARA BİR TEK BEN Mİ VARIM - diye yanıtladı.Daha sonra niye 3 gündür beklediğimi daha önce niye gelmediğimi sordu. Ben de geldim ya şimdi buradayım dediğimde bağırarak, eşimin yanında bize - git git oraya uzan bakayım dedi... sonra uzandığımda BEN YANLIŞ MESLEK SEÇMİŞİM BEN ZATEN BU MESLEKTE OLMAMALIYDIM - dedi.
İnanılmaz hassas olduğumun dönemde doktorumun bu davranışı beni çok üzdü. Kendimi küçümsenmiş ve hakarete uğramış hissettim.
Bundan sonraki dönemde bebeğimi ve kendimi o doktora maalesef itibar edemem. Bir hamilenin her şeyden önce doktoruna güvenmesi çok önemli. Ben diğer hamile arkadaşlarımı Ferda hanıma yönlendirmiştim ama şimdi bu durumdan sonra çok pişman oldum.
Ben 9.ayıma geldiğimde doğum sırasında bu doktor yine böyle davranırsa ben ne yapacağım? Herkesin özel sorunları olabilir, yoğunluk ta olabilir. Ama ASLA BİR KADIN DOĞUM doktoru böyle davranmamalıdır.
Cevabın için teşekkür ederim canım. Ses duyarlı cihaz nedir nasıl otomatik sallıyor anlamadım. Otomatik beşik alıp sese duyarlı cihaz olunca mı sallanıyor. Yoksa cihaz mı beşiği sallıyor. Aydınlatırsan sevinirim.anne yanları maks. 1.5 yaşına kadar kullanılıyor genelde. sonra tekrar karyola için para vermek gerekicek. ben 70*130 beşik alıcam.3,5, 4 yaşına kadar kullansın diye. yatağımın yakınına koyucam.bi ip bağlayıp yatktan kalkmadan sallıycam. yine de çok sorun yaşarsam sese duyarlı cihaz alıp beşiğe takıcam otomatik sallasın diye :)
büyüyen beşikte aklımdan geçti ama 7-10 yılda o mobilya eskir, üstelik çok yer kaplar diye vazgeçtim. onların ebatları da 80-180 falan.
İkizler burcu olmasın istiyorum. 1-2 gün geç gelebilirse aslında fena olmaz ama hayırlısı artıkNe guzel bir tarih, inşallah tam beklenilen zamanda olur doğumun...
Bizim senle satimiz bile aynı yaa, bakalım ilk önden kim gidecek, ama İnternette de 25+3 yazinca 26.hafta içinde olduğumuz yazıyor, yani doğru aslında sonraki haftayı dolduruyoruz...
Cnm senın kızın kac yasındaydımide bulantısı hamileliğin her döneminde olabilir. benim bi arkadaşım 9 aylıktı hala arada çıkarıyordu. ama seninki biraz farklı birşey etkiliyor olabilir .demir hapı yada balık hapı genelde bulantı yapar. bunlardan birini kullanıyorsan olabilir. bi dene istersen
vücud ağırlastıkça ağrılar artıcak. bel bacak sırt kalça , bulduğun her fırsatta dinlen. muz ye potayum özelliklekramplara falan iyi gelir. d vitamini eksikliği olabilir ona baktırabilirsin. birde magnezyum ilacı direk kesmesede bayağı azaltıyor. bu ağrıları bende de arada bel klça sırt ağrısı oluyor ama artık bu dönemde bu ağrılar normal.
ben sebamed kullnadım. zaten çocuk doktorumuzda sebamed en iyisi demişti. mustela kullananda memnun. ben çok büyük almayacağım zaten minik minik alıyorsun şampuandan öyle çok saçı olmadığı için. 250 ml bana yeter.
hayırlısı olsun eşinin yeni işi. iş olsunda bebeğinin eksikleri tamamlanır . bebek rızkı ile gelir. daha çok indirim olur daha önümüzde 23 nisan indirimleri olur. o zamanda çocuk bebek üürnleri indirime girer.
ben 2 tane havlu aldım. birini lcw den diğerini english home dan. ben beğendim ama kullnamadan da tam anlaşılmaz. ben birinin içine mermerşah bezi diktiricem suyu daha iyi çeksin hem de daha yumuşak olsun diye.
bir tane daha olsa dah iyi olur. sonuçta tek bi havluyu yıkayamıyorsun. mecbur diğer çamaşırlarıda bekliyorsun. o sebeple bi yedek olması daha iyi olur.
ay ne zor bi durum. evet bende koyu renklilerle açıkları ayrı yıkamayı düşünüyorum. renk verir falan güzelim kıyafetleri batırmasın.
ay bu hormonlar bende geçen kızımı uyuturken duygulandım ağlamaya başladım. sonra kendimi tutamadım.benim ağlama sebebimde yavrularım buyuyunce ben yanlarında olabiliecekmiyim. nasıl benim başım sıkışınca bana destek olan bi annem var bende onlara destek olabilecek miyim? geç anne olunca insan bunları düşünmeden edemiyor. hormonlarda bu düşünceyi katlıyor resmen. rabbim hiçbir anne-babayı evlatsız, hiçbir evladıda anne babasız bırakmasın.
gece uyanmalar bende de var sürekli. bazen tuvalet için, bazen kızım uyandırıyor, bazen rüya görup uyanma ,bazen ağız kuruluğu . yani vucud kendini bebeğe hazırlamaya çalışıyor.
Kesinlikle katılıyorum. Bu aşırı koruma hali bir bizde var herhalde. Ben 3 aylık hamileyken fransaya gitmiştim. Disneyland da kadınlar 3 4 cocukla gelmiş, biri kucagında biri arabasında bir yanında be hava buz gibiydi aralıkta ve inanın cocuklarda eldiven bile yoktu. Biz olsak ama hastalnır üşütür daha bebek buyusun. Ben de yazlıga gecicem dogumdan sonra inşallah. 40 çıksın biraz deniz havası alsın istiyorum açıkcasıAa ne münasebet... kızım da oğlum da kış bebeğiydi.6-7 aylıkken tatilimize gittik. Ha çok mu rahattı tabiki de değildi ama bize ilaç gibi gelmişti. Bebeği asla havuza sokamayız ama bacaklarını deniz suyuna sokmakta hiçbir zarar yok. Koruyucu kremle kısa süreli gneşlendirmek de çok mümkün. Geçtiğimiz yaz tatil yaptığımız otelde 1-2 aylık bebekli yabancı aileler vardı. Öyle de mutluydular ki... türk annelerdeki gergin ifadelerden eser yoktu yüzlerinde... ufacık bebekleri de gık demiyordu valla... adamlar ülkelerarası tatil yapıyor biz kendi ülkemizde tatile gidemeyecek miyiz... eğer rabbim sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip ederse kimseyi dinlemeyin. En çok bu yıl ihtiyacımız var tatile
Sgl cnmBen bebekten öncede kalkardım lavaboya. şimdi 2 kere tuvalet 1-2 kere de dönerken uyanıyorum..Uyku kalitem yerlerde..Kayınpederin içinde geçmiş olsun. Allah şifasını verecektir inş. senin dua etmen faydalı olacaktır inş. hormonlardan dolayı bana da bazen ağlama geliyor . eşim sıkılmasın üzülmesin diye başka odaya geçiyorum. çünkü biliyorum ki bunlar geçici..
Ateşölçer olarak ne aldın?
Olu diriye işaret derlerKayınpederin için çok geçmiş olsun, allah şifanversin.
Yazdıklarını ben d yaşıyorum. Sinir bozucu cidden. Uykum o kadar hafifledi ki çıt sesine uyanır oldum. Üstüne bir de gördüğüm rüyalar cabası. Mesela bu gece rüyamda biri ölmüş gördüm çok üzüldüm ama kalktım hatırlamıyorum kimdi diye. Sabah uçuk çıkmış dudağımda. Artık bilmiyorum ne olcaz böyle :)
Normal cnmmKizlar bugün şeker yüklemesi yapıldı. Nevrim döndü açlıktan :) 12 ye kadar hastanede kaldım. 75 lik yapıldı. Sonuçlarımı daha göstermedim, pazartesi göstericem.
Açlık -86
1. Saat - 127
2. Saat - 79
Bütün gün halsiz bi şekildrydim. Normal mi acaba bilen var mı?
Park yatak uyku setıKizlar park yatak alcam da bu yatagin icine ayrica ne gerekli.ortapedik yatak yastik nevresim.takimi mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?