2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Doğumdan sonra döküleceklerini söylerler genelde

ben koyu sert olanları cımbızla alıyorum. ama zayıf ve sarı olanlara dokunmuyorum.

baş dönmesi, mide bulantısı yaptı mı sende? Baygınlık geldi bana, tansiyonum normalde 9 a 5 ti dün 14lere kadar çıkmıştı tahlillerden sonra çıktı idrarda enfeksiyon olduğu
onlar olmadı idrarı yapamama ve kaşıntı vardı yoğun bir şekilde. su içtim litrelerce yine de etki etmedi. sonra tahlil yapınca ortaya çıktı enfeksiyon ve mantar.

Zeynosrkn84 canım karbonatlı suyu nasıl uyguladın tam anlatırmısın.en büyük korkum yine o gögüs acısını yasamak.zehir olmustu bana bebegimi emzirmek
Bir bardağa kaynamış soğutulmuş su koyup 1 çay kaşığı karbonat atıyorum meme ucunu bunla silip öyle emziriyorum hem bebeğin ağzı pamukcuk olmuyo hiç hem göğüs rahatlıyo

Bir şey duydum doğumdan hemen sonra göğüs uçlarına soğan sürüyormuşsun. Farklı iki yerden duydum. Bir saat bekliyormuş. Kötü kokabilir hastanede falan ama inanılmaz etkiliymiş.
Doğumdan sonra hemen olmuyoki 3 4 gün sonra çıkıyo acısı

onlar olmadı idrarı yapamama ve kaşıntı vardı yoğun bir şekilde. su içtim litrelerce yine de etki etmedi. sonra tahlil yapınca ortaya çıktı enfeksiyon ve mantar.

Aksef verdi bana doktor, b sınıfında bir ilaçmış. gebelikte 3 ay sonrasında kullanıma uygundur diyor. Daha öncede mantar sorunum oldu fitil kullanmıştım, sürekli birşeyler kullanmak beni çok tedirgin ediyor artık
İnşallah bende en kısa sürede atlatırım ve bir daha tekrar bizi bulmaz böyle şeyler.

ben hatırlayamadım adını da 12 saatte bir 1000 mg alıyordum. 5 gün boyunca kullandım. artı fitil de kullandım. Ahh ahh benim ki titizlikten kaynaklanıyor. Sabunla sürekli yıkadığım için oranın florasını bozmuşum. Şimdi de düzen tutmuyor. Kronikleşti. Allah bir daha yaşatmasın bebeklerimizi korusun inş.

kızlar ya ben alışverişe yeni başlayacağım malum nereden başlayacağım hiç bilmiyorum.Önceden hepsi 1-2 günlük işler diyordum,şimdi yetiştiremeyeceğim diye korkuyorum

Ay benimkide aynı şekilde temizlikten ya :)
Çokta temiz olmamak lazım demek ki

kızlar ya ben alışverişe yeni başlayacağım malum nereden başlayacağım hiç bilmiyorum.Önceden hepsi 1-2 günlük işler diyordum,şimdi yetiştiremeyeceğim diye korkuyorum

Canım ben liste çıkardım işi gücü bırakıp. Biz pahalı olan şeyleri aldık önce aradan çıksın diye. Araba, araba koltuğu , oyun halısı, çöp kovası. Bi kaç kıyafet. Beşiği arkadaşım vercek. Şimdi hazırladığım listeyi sizle paylaşayım. Belki işinize yarar.

Keşke indirimleri takip etseydin bu ay canım, ben süt sağma makinası, ateş ölçer, beşik, biberon, emzik, battaniye vs aldım. E bebekte yılda bir kere indirim oluyor galiba, fuarlarada baktım bu yıl içerisinde hepsi yapılmış İstanbul'da. o yüzden fırsatları kaçırmamaya çalıştım.
Asıl pahalı olanları alıp doğuma kadar ödemeyi düşünüyorum, diğerleri ufak tefek şeyler halledilir. Hediye getirenlerde oluyor

ALIŞVERİŞ LİSTESİ
ODA
Beşik
Yatak
Dolap
Perde
Gece Lambası
Nevresim takımı
Kenar minderi
Yastık-Yorgan
Pike/battaniye
Yan yatış yastığı
Şilte
Su geçirmez çarşaf
Oda termometresi
Telsiz
Dönence (beşik için)
Ev tipi ana kucağı
Alt değiştirme
Çöp kutusu
kirli torbası
Uyku arkadaşı
Oyun Halısı

GEZDİRME-TAŞIMA
Bebek arabası
Ana kucağı
Araba koltuk arkası organizatörü
Sling/kanguru

TEMİZLİK VE BAKIM
Temizleme havlusu
Burun aspiratörü
Alt değiştirme yatağı/örtüsü
Deterjan
Şampuan
Bebek yağı
Pişik kremi
Islak mendil
Tırnak makası
Ateş ölçer
Bebek bezi
Alt açma bezi
Emzik
Emzik kutusu
Biberon

ALIŞVERİŞ LİSTESİ
BANYO
Küvet/küvet ayağı
Küvet filesi
kova-maşrapa
Bornoz/havlu
Tarak (yenidoğan)

BEBEK
Alttan çıtçıtlı body
tulum
alt pijama
üst pijama
yelek
çorap
eldiven
önlük
şapka
battaniye
tülbent
müslin örtü

ANNE
Göğüs pompası
Süt saklama poşeti
Göğüs ucu koruyucu
Göğüs kalkanı
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi
Emzirme sütyeni
Gecelik/pijama
Tek kullanımlık külot
Süt arttırıcı çay

kızlar bu liste vardı zaten bizim sayfamızda ama ben kendime göre düzenledim, çıktı aldım hatta. karşılarına fiyatlarını falan yazıyorum. bir de oda için de şeyler yazdım ama oda işini seneye erteledim. belki işinize yarar, fikir olur size de.

Ay deme öyle Ben de hep bişiler yemek istiyorum, tatlılar, börekler gözümün önünde süzülüyor. Anca çubuk havuç, salatalık, yoğurt. Hep dikkat ediyorum. Bu da çekilmez yani.

yok arkadaşım sonunda gülen yüz sen olacaksın
bana öyle geliyor ki doğumdan sonra kendimi çok çirkin hissedeceğim aşırı kilo aldığım için...
bir de ne kadar çok kilo okadar çok çatlak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…