- 12 Haziran 2010
- 130
- 465
- 628
Hastaneden çıktık suyumuz az kendimiz küçükmüşüz doktor dayanamaz dedi erken alın dedim yaşamaz dedi umudum bitti yani git eve bekle dedi sonu nolcak dedim umut yok dedi 32 yi görürseniz kii çok zor belki dedi çok umutlanma dedi ben artık hayal etmiyorum... Bıraktım bugun bitti sanırım umudum içimden bişeyde koptu gitti ne yapıcam ne edicem bilmiyorum içim acıyor nasıl tarif edicem ki veren Allah Alan Allah demeye başladılar o oynarken daha içimde
Canım kaç grlık yükleme yaptılar? Benimde sonuçlar çıktı ama daha göstermedim doktora yükleme öncesi 78 , saat sonra 154 2 saat sonra 97 çıktı... normal mi acabaKızlar maalesef şekerim çıktı@Bihter34 canım benim açlık 82 normal,ama tokluk 152 çıktı normalde 140 çıkması gerekiyormuş.Hiç anlamadım çok kilo almadım ve öyle hergün pasta börek yemedim ama yine de çıktı haftaya 100lük yükleme yapılacak ondan sonra sanırım diyet falan verir.
Doktor neden böyle dedi bilmiyorum inanın ama içim yandı beşiğin başında ağlaya ağlaya öldüm.... Suyu aslında az değil geriliğini artmadı sıkıntı heralde çok fazla... Bu hafta 3 hafta çok fazlaymış dahada hızlanırmış dayanması zor dedi 32 görmez dedi ben 32 haftalık ken bebek kaç haftalık olur onuda bilmiyorum .. 470 gram daha kuzucugum... Çok minik çooook... Rabbim evladımla imtihan etmesin dünyaya gelmeden bukadar içim yandı yolda gören neden ağlıyon diye sordu durumu anlattım Allah sana ömür versin diğer çocuklarına ömür versin dediler sanki içim delindi kalbim aktı gitti nasipte var bakalım H hazelnut123 daha iyi bilir suyum 9 da aslında çok kötü değil kafayı yicem sanırım ne düşüncem bilmiyırum
Suyumuz 9 daymış ne demek se az azalma var dedi ama gelişmiş kötü dedi anlayamıyorum bukadar net kesip atmasını genelde yaşamıyor dedi adam tak diye bu hastaneden kucağına dolu çıkman zor defi yaa resmen yüzümeZeynosrkn84 canım benim yüreğimiz ağzımızda hep, ya sabır diyelim. Bu ne su sıkıntısı herkes te , kaçıncı haftada bebeğin gelişimi kilosu nedir birşey dedi mi, eve git bekle nedir ya? Sen hangi ildesin öncelikle oradaki hastanelerin Yeni doğan ünitelerini araştır her ihtimale erken Doğum olması durumuna göre , hangisi iyi onu bul. Galiba özel hastanelerin yenidoğan küvözleride ücretsiz , ama net bi bilgim Yok. Bu gittiğin doktor Prof . Mu perinatalog mu çünkü Prof yada perinataloglar eğer varsa bir yolu çözüm üretiyorlar, diğer kadın doğumcular rutin şeyleri söylüyorlar gönderiyorlar, mutlaka vakit kaybetmeden riskli gebelik uzmanına gözük. Amnioinfüzyonla ilgili bir sürü makale yazı okudum , sana da yapılması gelişimini Olumlu etkiler bebeğin ve en azından benim gibi durmadan su gelişinde yok 1 kere olması sana en az 4-5 hafta kazandırır. Benim şu seviyesi sınırın altına düşünce direk 1 hafta bebek kilo almamış gelişememişti.1 hafat geri çıktı su eklediler toparladı. Alllah yardımcımız olsun vakit kaybetmeden perinatalogla görüş.
Hamurişi tatlı pek yemiyorum ondan galibaavalla tebrikler. İyi olmaz mı iyidir tabi. Zaten cocuğun kendi kilosu plasentası suyu falan derken sen kilo almadım desen hakkın. Ama nasıl basarıyosunuz ben hala anlamadım, ben cok acıkıyorum midem kazınıyo sanki. Ama artık banada yasak tatlı hamurişi ekmek şeker...... dün doktorum dur artık yavasla diye uyarınca aklım başıma geldi
bir arkadaşın da bebeğinin bağırsaklarında parlaklık vardı ama tek başına parlaklık sorun değilmiş dr öyle demiş. su önemli zaten gerekeni yapacaktır perinatoloji dr u. çok çok geçmiş olsun canım ve moralini yüksek tut.merhaba arkadaşlar. az önce doktor kontrolünden geldim.. moralim çok bozuk, hatta yerlerde...
bebeğimin suyu azmış ve bagırsaklarında parlaklık görünüyormuş.. beni farklı bir ile, perinatoloji bölümüne sevk ettiler..
bebeğime bir şey olacak diye çok çok korkuyorum..
gelişimi de çok güzel, 26. haftanın içerisindeyiz.. Gelişimi 28 hafta olarak görünüyor..
erken teşhis çok önemli işte. geçmiş olsun cnm ve sağlıklı bi şekilde kucağına alasın bebeğini.Selam kızlar, cumartesi Dr. kontrolüne gittim. Bebeği besleyen iki damar varmış onlardan biri tam gelişmemiş onun için 34. haftaya kadar corasprin kullanımı verdi Dr.
Kilo boy haftasıyla uyumlu herhangi bir sorun yok dedi ama karaciğer enzimin 64 e yükselmiş, tekrar test yaptıracağız. Erken gebelik zehirlenmesi gibi birşeyden bahsetti canım o kadar sıkıldı ki artık. Sürekli birşeyler çıkıyor çok şaşırıyorum.. Allah beterinden saklasın
cnm Rabbim en iyisini bilir. fakat aklıma hazelnut geldi. onun da böyleydi sanırım. hangi şehirdesin eğer yakınsanız bir de onun gittiği hastaneye gitsen. 2 farklı dr a gitmişsin tmm ama ne bileyim çok üstü kapalı konuşmuş drHastaneden çıktık suyumuz az kendimiz küçükmüşüz doktor dayanamaz dedi erken alın dedim yaşamaz dedi umudum bitti yani git eve bekle dedi sonu nolcak dedim umut yok dedi 32 yi görürseniz kii çok zor belki dedi çok umutlanma dedi ben artık hayal etmiyorum... Bıraktım bugun bitti sanırım umudum içimden bişeyde koptu gitti ne yapıcam ne edicem bilmiyorum içim acıyor nasıl tarif edicem ki veren Allah Alan Allah demeye başladılar o oynarken daha içimde
Canım çok üzüldüm. Ama Allahtan umut kesilmez. Hala kalbi attığına göre gözden çıkarmak çok saçma olur. Sen duaya sarıl. Rabbimden iste, O verecekse bebeğin sapasağlam doğar 50 doktor biraraya gelse anlam veremez olanlara... vermeyecekse de ne yapsan nafile... gelişme geriliği ile doğup yaşıtlarını yakalayan çok çocuk var. Çok zorlu süreçlerden geçiyorlar ama hiçbiri bu yaşamaz diye ümit kesilmiyor. Nefes aldığı müddet hertür müdahele yapılıyor. Hiç kafana takma, beslenmene dinlenmene dikkat et. Senin stresinde bebeği çok çok olumsuz etkiler. Bir de senin amniyon sıvı kaçağın olmadığına göre amniyoinfüzyonu denemen iyi olur bence...Suyumuz 9 daymış ne demek se az azalma var dedi ama gelişmiş kötü dedi anlayamıyorum bukadar net kesip atmasını genelde yaşamıyor dedi adam tak diye bu hastaneden kucağına dolu çıkman zor defi yaa resmen yüzüme
Ya bence de hazelnutum dediği gibi yap daha umut var su takviyesini denemelisin ne erken dogan bebekler var 850 gr dogan ve yaşayanlar var lütfen umıdını kaybetme bak şu anki stresin daha cok etkilio dr ve hastane araştırmalısınSuyumuz 9 daymış ne demek se az azalma var dedi ama gelişmiş kötü dedi anlayamıyorum bukadar net kesip atmasını genelde yaşamıyor dedi adam tak diye bu hastaneden kucağına dolu çıkman zor defi yaa resmen yüzüme
Bende gectigimiz temmuz ayinda 7 haftalikken kaybettim bebegimi. Kucucuk olmasina ragmen hala cikmiyor aklimdan. Acini anliyorum o sebeple. Allah kimseye yasatmasin,hayirla saglikla bagislasin evlatlari.Amiiiiin hepimize inş nasip bu işler
Ya herkeste bi sıkıntı var işte gününüzde çocuk dogurmak gerçekten cok zor garip garip şeyler duyar olduk bazen gidip dagda mandıra filozofu gibi yaşayasım varBende gectigimiz temmuz ayinda 7 haftalikken kaybettim bebegimi. Kucucuk olmasina ragmen hala cikmiyor aklimdan. Acini anliyorum o sebeple. Allah kimseye yasatmasin,hayirla saglikla bagislasin evlatlari.
Suyumuz 9 daymış ne demek se az azalma var dedi ama gelişmiş kötü dedi anlayamıyorum bukadar net kesip atmasını genelde yaşamıyor dedi adam tak diye bu hastaneden kucağına dolu çıkman zor defi yaa resmen yüzüme
Evet canım son bir haftadır.Hamilelikten önce de bu ara ara olurdu. O yüzden takmadım sanırım. Şeker de yüklemedim . Doktorum da yok. Oğlum allaha emanet valla:))))Mrb kizlar bugun 22+5 gunluk hamileyim ve demin tuvalete gittigimde fazla akintim oldugunu gordum beyaz akinti seffaf kasinti falanda yok sizdrde oluyor mu oyle
Canım kaç grlık yükleme yaptılar? Benimde sonuçlar çıktı ama daha göstermedim doktora yükleme öncesi 78 , saat sonra 154 2 saat sonra 97 çıktı... normal mi acaba
Evet canım son bir haftadır.Hamilelikten önce de bu ara ara olurdu. O yüzden takmadım sanırım. Şeker de yüklemedim . Doktorum da yok. Oğlum allaha emanet valla:))))
Ayyy bak ohh diorum işte hala umut var o minnak kalp pıt pıt attıkca da var olucakZeynosrkn84 su seviyesi 9 mu ahhh ahh benim minnakta görse o seviyeleri keşke , hiiiçççç suyum az diye yıpratma kendini , ilk 13. Haftada su geldi su seviyesi 5-6 birimde idi 1 ay boyunca sonra azıcık artar gibi oldu ve sonra sürekli su gelmeye başladı. İlk amnioinfüzyonda 3,2 birimdi eklemeden sonra 8,7 ile hastaneden çıktım. 2 de şu 4,5 ta idi 10 birim civarında su ile çıktım, cuma günü 2,9 birimdeydi su seviyem , yükleme yapıldı 11 civarı çıktım iki amnioinfüzyon arası 10 gün sürmüyor su bizi idare etmiyor sürekli geliyor, ve çok şükür gelişiyor bi şekilde o yüzden suyun az değil sınırda değil . Su için moralini bozma normali 10-15 arası olurmuş max. 5 birimin altında olunca gelişmiyor bebekler, sıkıntı o zaman. Acil perinataloğa gözük başka birşey için canını sıkma , ben ilk su geldiğinde araştırma hastanesine gittim acile neler dediler sizi yatırmamız lazım, yok bebek rahime yapışmış susuzluktan, hemen bebeği almazsak rahimde alınır mış birsürü şey kağıt imzaladıktan sonra zar zor istemiyorum dedim çıkardılar . Bak 10 hafta geçti bebek yaşıyor, tabiki herşey Allah tan Rabbim neylerse güzel eyler, bi elini yüzünü yıka kendine gel , evlat larına sarıl karnını sevin birlikte güzel enerji verin minik yavru ya, ve sonrada perinatalog tan randevu al, ne olacağını bilmeden boş boş beklemek belirsizlik
inan her şeyden zaha zor, duaların hepimiz için .
Canım büyük ihtimalle normal çıkıcak. Ama çıkmazsa diyeti bizle Paylaş . Biz de elimizden geldiğince yapalım. Bebeğin sağlığı için o diyetten lazım tüm insanlığa:)Sağol canım sorduğun için daha çıkmadı sonucum.İdrar kan tahlili de verdim.Bi de bizde kan uyuşmazlığı var onun için de kandan bakıldı eğer gerek görülürse iğne olacam.Buarada korkulacak bişey yok şeker yüklemesinde.Çıktıktan sonra yemeğimi yedim iyiyim yani:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?