Ne demek canım teşekkür ederim Allah hepimizin yardımcısı olsunBen 50lik yapıldı sandım sana da canım kusura bakma bugün baya ordan oraya koştur kafa gitti :) iyi çok sevindim normal olmasına sonuçlarının.Darısı diğer arkadaşlara
Ben sordum normal dedi özellikle bu haftalarda artış olurmuş canım. Kokusuz ve kaşıntısız olduğu sürece korkma inşYa o yuzden cok korktum erken gelicek diye. Normal mi mikrop mu kaptim bilmiyorum. Dr a da soylemedim nedense.
Canim doktor kontrolünde olduktan sonra takma kafana zaten ben bu seker testini pek önemsemiyorum niye dersen yememize icmemize dikkat ettikten sonra bir sorun olmaz Allah'in izniyle baska sorunlar cikmasinda sükürr doktorun zaten seni özel takibe alir..hepimiz dikkat etmemiz gerekiyor zaten bu diyete felan bende bazi seylere dur demem gerekiyor buaralar fazla astim bakalim benim sonuclar ne olucak..Kızlar maalesef şekerim çıktıBihter34 canım benim açlık 82 normal,ama tokluk 152 çıktı normalde 140 çıkması gerekiyormuş.Hiç anlamadım çok kilo almadım ve öyle hergün pasta börek yemedim ama yine de çıktı haftaya 100lük yükleme yapılacak ondan sonra sanırım diyet falan verir.
Canım yediklerinle alakalı değil. Pankreansınla yani vucudunla daha doğrusu genetiğinle alakalı. diyabet sorunu olan kişilerde vucut yeterli insülin üretemiyor. Ama diyabet sorunu yoksa neyi ne kadar yerse yesin kişi vücut gerekli insülini üretiyor. Şu da var ki Pankreans ne kadar çok çalışırsa o kadar çabuk yıpranıyor. Bu yüzden diyorum diyeti Paylaş diye. Herkese lazım bu diyet. Sülale boyu şeker rahatsızlığımız var o yüzden tecrübeliyim :))) normal diyetini biliyorum da hamileliğin ki farklı mı onu merak ettim
Canim doktor kontrolünde olduktan sonra takma kafana zaten ben bu seker testini pek önemsemiyorum niye dersen yememize icmemize dikkat ettikten sonra bir sorun olmaz Allah'in izniyle baska sorunlar cikmasinda sükürr doktorun zaten seni özel takibe alir..hepimiz dikkat etmemiz gerekiyor zaten bu diyete felan bende bazi seylere dur demem gerekiyor buaralar fazla astim bakalim benim sonuclar ne olucak..
Kadın doğum Dr U dahiliye Dr una yönlrndirmişti. Ertesi gün gittim sonuca baktı ve 1 hafta diyet yap ve 100 lük yükleme sonrası yine yüksek çıkarsa ünisiline başlatıcam dedi. Bu durumda benim diyetisyene gitmem de gereksiz ünisilin kullanınca da şimdiki gibi diyet yaparım dimiCanım eşim gestasyonel diyabet olduğunu söyledi. Dahiliye veya endokrin uzmanının diyet ya da insülin tadavisini uygulamanı söyledi.100 lük yaptırmaya gerek yokdedi.12 saat açlıkla yaptırdıysan tahlili birgün önce yediğin hamurişi değerlere etki etmezmiş.iki değerin de yüksek çıkmış sadece açlık şekerin sınırın altındaymış.
Aynen öyle canim Rabbim baska dert vermesin bunlar kontrol altina alinacak seyler.. Benim icim rahat nedense buzamana kadar sükür sorunsuz geldik bi sikintimiz olmadi bizde bundan sonra dikkat ederiz doktorun söyledigi sekilde.. bana dedikleri önemli birsey olursa biz sizi arariz dediler bugün arayan olmadi bi sikinti olursa ariyorlarmis eger aramazlarsa degerlerimi marttaki randevuda ögrenicem insallah..Çok haklısın canım aslında şeker çıksa da çıkmasa da dikkat etmemiz lazım.Çünkü şekerin bebeğe hiçbir faydası olmadığı gibi zararı var.Allah daha büyük dert vermesin canım böyle kontrol altına alınabilir şeyler olsun olanlar.Senin ne zaman çıkar sonuçların? Onlar mı bilgilendiriyorlar seni sen mi soruyosun?
Ben yarin gidicem doktora belim ve kasiklarimdada agri varBen sordum normal dedi özellikle bu haftalarda artış olurmuş canım. Kokusuz ve kaşıntısız olduğu sürece korkma inş
Sordum şuan değil dedi erken alıp kurtarın dedim yaşamaz dedi bilemiyorum evet perişanım şoktayım Rabbimden sabır ve evladıma sıhhat istiyorum...canım inan ben de senin kadar üzgünüm ama lütfen topla kendini...
evet dayanılması çok zor şeyler duydun ama her şey bitmedi..
Belki de yavrucuğun tutunacak hayata sımsıkı...Bunu Allah bilir..
Şu iğne işini bir sor
benim gittiğim prof. IUGR LMWH önerildi yazmış rapora..gelişim geriliği için...
zeyno canım arkadaşım biliyorum perişan haldesin ama her yöntemi denemekte fayda var..
Rabbim ol dedikten sonra her şey oluverir..Biraz daha toparlansa belki her şey düzelir...
10 gün sonra kontrol var diğer doktora bakalım o ne dicekcanım nasıl umut yok
umudun olmadığını kabul edemem...32. haftaya 6 hafta var...
anne karnında gelişmesi için suyu arttırmak için hiç mi tedavi yokmuş..
beklemek miymiş yani çare?
belki ilerleme olacak belki gerileme azalacak...
Rabbim o der ve her şey oluverir...Rabbim bebeğini sana bağışlasın...
Allah her şeyin en iyisini bilir...
canım bir başka doktora daha görün....belki vardır bir çaresi
Memnun kaldim canim disaridan Ali bey diye bir doktor geliyo. Her seyine bakti uzun uzun anlatti.foto ve videoda verdiler
Canım bak öncelikle çok geçmiş olsun. Tüm gün işteydim okuyamadım yazılanları. Sadece şöyle birşey söyleyeyim belki umut olur sana. Tanıdığım biri geçen sene 26 -27 haftalıkken dogum yaptı. Bebek cok kuçüktu bayagı küvözde kaldı ama saglıklı ve yasıyor. 32 değildi yani. Bence yenidoğan ünitesi tam teşekküllü olan bir hastane arastır ve baska dr lara görün. Hiç de umudunu yitirme sen inandıkça yavrun direnecek. İkiniz birlikte.Hastaneden çıktık suyumuz az kendimiz küçükmüşüz doktor dayanamaz dedi erken alın dedim yaşamaz dedi umudum bitti yani git eve bekle dedi sonu nolcak dedim umut yok dedi 32 yi görürseniz kii çok zor belki dedi çok umutlanma dedi ben artık hayal etmiyorum... Bıraktım bugun bitti sanırım umudum içimden bişeyde koptu gitti ne yapıcam ne edicem bilmiyorum içim acıyor nasıl tarif edicem ki veren Allah Alan Allah demeye başladılar o oynarken daha içimde
Ben sordum normal dedi özellikle bu haftalarda artış olurmuş canım. Kokusuz ve kaşıntısız olduğu sürece korkma inş
Evet tabiki artık doğuma kadar beslenmene dikkat etmen lazım. İnsülin alıp yediklerine dikkat etmezsen bir anlamı olmaz ki insülinin. Aslında sağlıklı olan dikkatli beslenme ama uygulayamıyoruz maalesefKadın doğum Dr U dahiliye Dr una yönlrndirmişti. Ertesi gün gittim sonuca baktı ve 1 hafta diyet yap ve 100 lük yükleme sonrası yine yüksek çıkarsa ünisiline başlatıcam dedi. Bu durumda benim diyetisyene gitmem de gereksiz ünisilin kullanınca da şimdiki gibi diyet yaparım dimi
Aaaa sasırdım neyse arkadaşım yemek yok artık başka şey olmasın tek şeker olsun kilo kontrolu olmuş olurdiyetine dikkat et sıkıntı yokKızlar maalesef şekerim çıktıBihter34 canım benim açlık 82 normal,ama tokluk 152 çıktı normalde 140 çıkması gerekiyormuş.Hiç anlamadım çok kilo almadım ve öyle hergün pasta börek yemedim ama yine de çıktı haftaya 100lük yükleme yapılacak ondan sonra sanırım diyet falan verir.
Sen hangi doktora nereye gidiyorsun vana bilgi verirmisin acaba onadamı gözüksem hangi adı ne muayene ücreti ne gibi paylaşırsan sevinirimZeynosrkn84 su seviyesi 9 mu ahhh ahh benim minnakta görse o seviyeleri keşke , hiiiçççç suyum az diye yıpratma kendini , ilk 13. Haftada su geldi su seviyesi 5-6 birimde idi 1 ay boyunca sonra azıcık artar gibi oldu ve sonra sürekli su gelmeye başladı. İlk amnioinfüzyonda 3,2 birimdi eklemeden sonra 8,7 ile hastaneden çıktım. 2 de şu 4,5 ta idi 10 birim civarında su ile çıktım, cuma günü 2,9 birimdeydi su seviyem , yükleme yapıldı 11 civarı çıktım iki amnioinfüzyon arası 10 gün sürmüyor su bizi idare etmiyor sürekli geliyor, ve çok şükür gelişiyor bi şekilde o yüzden suyun az değil sınırda değil . Su için moralini bozma normali 10-15 arası olurmuş max. 5 birimin altında olunca gelişmiyor bebekler, sıkıntı o zaman. Acil perinataloğa gözük başka birşey için canını sıkma , ben ilk su geldiğinde araştırma hastanesine gittim acile neler dediler sizi yatırmamız lazım, yok bebek rahime yapışmış susuzluktan, hemen bebeği almazsak rahimde alınır mış birsürü şey kağıt imzaladıktan sonra zar zor istemiyorum dedim çıkardılar . Bak 10 hafta geçti bebek yaşıyor, tabiki herşey Allah tan Rabbim neylerse güzel eyler, bi elini yüzünü yıka kendine gel , evlat larına sarıl karnını sevin birlikte güzel enerji verin minik yavru ya, ve sonrada perinatalog tan randevu al, ne olacağını bilmeden boş boş beklemek belirsizlik
inan her şeyden zaha zor, duaların hepimiz için .
Hadi hayırlı sonuçlarSağol canım sorduğun için daha çıkmadı sonucum.İdrar kan tahlili de verdim.Bi de bizde kan uyuşmazlığı var onun için de kandan bakıldı eğer gerek görülürse iğne olacam.Buarada korkulacak bişey yok şeker yüklemesinde.Çıktıktan sonra yemeğimi yedim iyiyim yani:)
Rica ederim ne demek.cok sukur iyi kizimiz detaylida azda olsa yuzunu gorduk. Hic gostermiyodu.muayene 20dk kadar surdu bi 10 dk falan da raporu bekliyosun. Yarim saate bitiyo isin. Senin doktorun kim orda. Mine hanimdayim bendeiyi çok şükür sevindim memnun olmana. bende doktoru araştırdım pek bilgi bulamayınca merak etmiştim. inşallah bebeğin de iyidir. bizim de 10 gün sonra randevumuz inşallah güzel geçer. cvpladığın için teşekkürler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?