Gule gule kullan canim. Bende cilekten buyuyen besik birsde dolap aldim simdilik. Bu arada indirimdeler almayi dusunen varsa uyguna geliyor fiyatlari. Araba bakiyoruz suan hafif ve kucuk olsun istiyoruz. Chicco lite way dusunuyorum.bide kucuk sepet besik alacagim. Haftayada seker yuklemesi yapilacak.heyecanla ultrasonu bekliyorum:)
Canım büyük ihtimalle normal çıkıcak. Ama çıkmazsa diyeti bizle Paylaş . Biz de elimizden geldiğince yapalım. Bebeğin sağlığı için o diyetten lazım tüm insanlığa:)
Seninkide cok değil. İlk hamilelikmi?
Ben cok zayıftım oyuzden hiç dikkat etmedim canım ne isterse yedim, birazda abarttım.
En cok dikkat ettiğin şey ne bu konuda mesela?
Ay ben 6 kilo aldım ama sürekli yatmam gerektiği için biraz fazla kilo alcam galiba yürüyüş yapanları da çok kıskanıyorumhamilelikte ne hayallerim vardı şimdi ise yataktan çıkamıyorum
Mrb kizlar bugun 22+5 gunluk hamileyim ve demin tuvalete gittigimde fazla akintim oldugunu gordum beyaz akinti seffaf kasinti falanda yok sizdrde oluyor mu oyle
Memnun kaldim canim disaridan Ali bey diye bir doktor geliyo. Her seyine bakti uzun uzun anlatti.foto ve videoda verdilerCanım merhaba sana özel mesaj atmaya çalıştım ama olmuyor. Ben temmuz annesiyim nasipse. Senin gittiğin yerde detaylı ultrason yaptıracağım. Nasıl memnun kaldın mı nasıldı merak ediyorum
50 gr la 75 gr değerleri farklı canım biraz araştırdımda 75grama göre normal şuan.Bana 50 gramlık yapıldı canım.Açlık 82,bir saat sonra da 152 çıktı,ikinci saate bakılmadı.Ama doktor 100lük yapacaz sınırın biraz üstündesin dedi.Birinci saat en fazla 140 olması gerekiyormuş sanırım senin de benimkiyle aynı.
Mesajını okuduğumdan beri sana dua ediyorum.. Inşallah canim inşallah düzelir.. doktorlar her zaman en kötü ihtimali söylüyorlar maalesef ki..Hastaneden çıktık suyumuz az kendimiz küçükmüşüz doktor dayanamaz dedi erken alın dedim yaşamaz dedi umudum bitti yani git eve bekle dedi sonu nolcak dedim umut yok dedi 32 yi görürseniz kii çok zor belki dedi çok umutlanma dedi ben artık hayal etmiyorum... Bıraktım bugun bitti sanırım umudum içimden bişeyde koptu gitti ne yapıcam ne edicem bilmiyorum içim acıyor nasıl tarif edicem ki veren Allah Alan Allah demeye başladılar o oynarken daha içimde
Bende aynı günde iki üç kez değiştiriyorum yaBnm aknti problemim bitmedi ama bu haftalarda azaldi hergun ic camasiri degistirmekten fenalik geldi
50 gr la 75 gr değerleri farklı canım biraz araştırdımda 75grama göre normal şuan.
Canım eşim gestasyonel diyabet olduğunu söyledi. Dahiliye veya endokrin uzmanının diyet ya da insülin tadavisini uygulamanı söyledi.100 lük yaptırmaya gerek yokdedi.12 saat açlıkla yaptırdıysan tahlili birgün önce yediğin hamurişi değerlere etki etmezmiş.iki değerin de yüksek çıkmış sadece açlık şekerin sınırın altındaymış.kızlar size bir sorum olacak
23 şubatta şeker yüklemesi yaptırdım 75 lik.
açlık : 88
1.tokluk : 211
2.tokluk : 193 çıktı.
not : şeker yüklemesi öncesi akşamında hamur işi yemiştim acaba onun etkisi var mıdır ki ?
dr 1 hafta diyet yapmamı söyledi. sonra 100 lük yapılacak ve yine yüksek çıkarsa ünisiline başlıcak.
soruma gelince ;
ben 160 boyundayım. 62 kiloda hamile kaldım. ve son kontrolde 68.5 geldim. yani 6.5 kilo almıştım. dr da hatta kilo alımın normal demişti. fakat ben diyet yapınca sabah aç karna 68.5 gelirken şimdi 66.7 geliyorumve açıkçası biraz telaş yaptım. hamur işi ve tatlı hariç güya normal yiyorum ama tabiki porsiyonları küçülttüm.
sizce ben ne yapayım ? böyle devam mı edeyim hafta sonuna kadar ? hafta sonu gideceğim çünkü hastaneye de. bir akıl verin kızlar.
Bende de oldu işte beyaz pütürtülü doktor görmek istedi sıkıntı yok dedi ama monopur fitil magnezyum verdi burda anlatmıstım ama hala akıntı devam ctesi kontrolum var o zmn tekrar söylücem bende 22+4Mrb kizlar bugun 22+5 gunluk hamileyim ve demin tuvalete gittigimde fazla akintim oldugunu gordum beyaz akinti seffaf kasinti falanda yok sizdrde oluyor mu oyle
Hastaneden çıktık suyumuz az kendimiz küçükmüşüz doktor dayanamaz dedi erken alın dedim yaşamaz dedi umudum bitti yani git eve bekle dedi sonu nolcak dedim umut yok dedi 32 yi görürseniz kii çok zor belki dedi çok umutlanma dedi ben artık hayal etmiyorum... Bıraktım bugun bitti sanırım umudum içimden bişeyde koptu gitti ne yapıcam ne edicem bilmiyorum içim acıyor nasıl tarif edicem ki veren Allah Alan Allah demeye başladılar o oynarken daha içimde
Bende aynı günde iki üç kez değiştiriyorum ya
İnş geçer bebeğin saglıklı olsun da boşver bizler yorulalım biraz benim detaylıda filan hiç bişey görmemişlerdi şimdi iki kere farkkı farklı dr a gidip yaptırdım detaylıyı ve maalesef öncekini hiç de erken kaybetmedim 38. Haftada bi sabah hareket etmediğini anladım dr gittim ve kalbinin durdugunu söylediler o anı anlatamam herşeyim hazırdı gece olmuş bi anlık bişeymiş 3 gün suni sancı aldım ama sezeryanla dogurabildim sonrası zaten ayrı bi psikoloji onun için bunda istediğim gibi hazırlananıorum bile eşim hiç hamile deilmişim gibi davranmaya çalışıo güya kendimizi kaptırmıozama bak seninki çok güzel önlem alınmış o yüzden gönlünü ferah tut bol dua et bide hareketlerini takip et kendini asla üzme önce sen ve bebeğin unutma
Kötü bişey diyemiyorlar çünkü devamlı takip yok eskiyle kıyaslayamıyorlar:))))) ama doktorun ilgisizliği yine sinir etmeyi başarıyor canım merak etme:)Valla en güzeli o sanırım ya doktora gidiyoruz stres oluyoruz testler vs derken.Eskiden ne güzelmiş herşey
Doktor neden böyle dedi bilmiyorum inanın ama içim yandı beşiğin başında ağlaya ağlaya öldüm.... Suyu aslında az değil geriliğini artmadı sıkıntı heralde çok fazla... Bu hafta 3 hafta çok fazlaymış dahada hızlanırmış dayanması zor dedi 32 görmez dedi ben 32 haftalık ken bebek kaç haftalık olur onuda bilmiyorum .. 470 gram daha kuzucugum... Çok minik çooook... Rabbim evladımla imtihan etmesin dünyaya gelmeden bukadar içim yandı yolda gören neden ağlıyon diye sordu durumu anlattım Allah sana ömür versin diğer çocuklarına ömür versin dediler sanki içim delindi kalbim aktı gitti nasipte var bakalım @hazelnut123 daha iyi bilir suyum 9 da aslında çok kötü değil kafayı yicem sanırım ne düşüncem bilmiyırum
Canım yediklerinle alakalı değil. Pankreansınla yani vucudunla daha doğrusu genetiğinle alakalı. diyabet sorunu olan kişilerde vucut yeterli insülin üretemiyor. Ama diyabet sorunu yoksa neyi ne kadar yerse yesin kişi vücut gerekli insülini üretiyor. Şu da var ki Pankreans ne kadar çok çalışırsa o kadar çabuk yıpranıyor. Bu yüzden diyorum diyeti Paylaş diye. Herkese lazım bu diyet. Sülale boyu şeker rahatsızlığımız var o yüzden tecrübeliyim :))) normal diyetini biliyorum da hamileliğin ki farklı mı onu merak ettimMutlaka paylaşırım canım ne demek.İnşallah hiçbirimizin ihtiyacı kalmaz.Ben çok fazla hamur işi ekmek vs yemediğim halde çıktı.Sanırım meyve yaptı beni böyle sabahları portakal suyu falan da içiyorum taze sıkılmış.Bundan sonra daha da dikkat ederim artık :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?