Turşu çok fena yapıyor çok, bende bi akşam yedim ertesi gün ayaklarım ellerim davul gibi oldu tuzu kestim hemen indi şişlerimPek yorulcak biseyde yapmadim ama aksam yatmadan biraz tursu yemistim belkide o yuzden olmustur artik yemiycem
Teşekkür ederim canım oraya gidelim ozaman sagolasın ne alcagımı çok bilmesemde annemle gidicem artık o yönlendirir :)ne demek canım veririm tabi. ilkadımlarphograpy diye geçiyor face te ve instagramda orda telefon var. bulamazsan yine verebilirim numarayı. ama anadolu yakasına gidiyorlar mı bilmiyorum. konuşmaktan zarar gelmez.
olur tabi selamımı söyle.
o fiyatlar ne ya . artık abartılıyorlar. 1500-1800 tl ne maliyetleri varki bu fiyatı alıyorlar. böyle yapan insanlar aldıkları parayı bence haketmiyorlar.
benim geçen hafta çok oldu ben otururken birden ağrı giriyordu kilitleniyordum. bu hafta daha iyiyim çok şükür. ama arada yine oluyor.
bende dün 10000 adım atmışımdır. bi kerede değil ama eve geldim resmen bacaklarımı hissetmiyordum. dinlendim de biraz rahatladım yoksa bir yerde düşer kalırdım.
efefsunkar ben avcılar hospital nil bilgen'e gidiyorum. ilk doğumumu da orda aynı doktorla yaptım. geçen hafta fiyatları da öğrendim. normal 1250 tl , epidural 250 tl , odada ilk gece kalış ücretsiz , sonraki gün 350 tl
sezeryanda 1750 tl , 2 gece yatış ve spinal ücretsiz.
ben ilk doğumumda memnun kalmıştım inşallah bunda da öyle olur. tek sıkıntı nil hanım çok yoğun bi doktor randevulu gitmeye rağmen 2-3 saat beklediğimiz çok oldu.
@lilipit açlık şekerlerin normal canım ama toklukların yüksek. bir saat sonraki ölçümde 140 ın altı olması gerekiyor. tokluk şekeri yüksek olunca diyet veriyorlar. açlık şekeri yüksek olursa o sadece diyetle düzelmediğinde insülin veriyorlar. sana büyük ihtimalle sıkı diyet vericektir. git gel öğrendim bu şeker işlerini.
bu arada dün gittim tekrar doktora açlık şekerim hala 95 üstü o sebeple insülin dozunu arttırdı.
o fotoğraflar öyle özel ki benim için hala açıp açıp bakıyorum albüme . o fotğrafları çektirmeseydi ne doğum anını ne de bebeğin bakım zamanını hiç göremiycektim. şimdi yaşamış gibi oluyorum. bizde albümlü fiyat 750 tl ama ben ilkinde albümü kendim yaptırdım kendi seçtiğim fotoğraflarla.
@mavimli ben doktora sordum. sırt üstü yatmak iyi değil sadece sağına yada soluna yat dedi. ben bazen bi uyanıyorum sırt üstü yatıyorum. geçen mesela bi uyandım. sırt üstü yatıyorum. nasıl zor nefes aldıysam kalbim ağrıdı bi süre. şimdi dönememek için hep bacak arama yastık koyuyuorum.
eminönü e-bebekten daha uygun. e- bebekte kampanya olursa indirimli oluyor yoksa fiyatları yüksek. eminönünde havuzlu han var sadece bebek üzerine . ben ilk kızımda ordan toplu alışveriş yapmıştım. ne ararsan var çesitte çok. toplu alışverişte indirimde yapıyorlar. yanlız cumartesileri çok kalabalık oluyor diye biliyorum. eğer gidebilirseniz haftaiçi gidin . eline bi liste yap öyle git yoksa o kadar şeyi görünce insanın gözü dönüyor.
Bende çalışıyorum, gece 2 defa wcye kalkıyorum bazen sağ bacağıma çok ağrı giriyor sabaha karşı, kramp gibi değil bariz bir ağrı gibi bişey o da çok az yürüynce geçiyor. Kalkıp evin içinde bir tur atıp geri uyuyorum. Gece 3 defa kalkmış oluyorum üstüne 6:30 da kalkıp iş için hazırlanıyorum tam bir işkence banada
Kötü olma çok tatlı bişey o lokum sanada popişini dönmüş ısırıcam o popişleri benim midemin altında vardı geçenlerde çok tatlı hissettim sevdim sevdim çekti sonraKızlar bişey sorucam, sizinde karnınız bir tarafa toplanıyormu sanki böyle bebeğin kafası yada poposu gibi, kısa bi süre öyle bir tepecik oluşuyo sonra geçiyo ama acayip bir his gerginlik kötü oluyorum. Kasılma böyle bişeymi? Hiç bilmiyorum gün içinde 3-4 ten fazla oluyo.
olmaz canım merak etme toksoplazma gibi hastalıklar ilk 12 hafta da önemlikızlar bişi soracam ya sabah ofiste kahvaltı yapan arkadaşlar kavurma yiyordu banada çok küçük bir parça veridiler ama kahvaltıcılarda olanlardan hani çiğmiydi acaba bişey yaparmı yedikten sonra farkına vardım keşke yemeseydim dedim ama hani sonuçta nekadar pişirilmiştir ki çok korktum bişi olmaz dimi
kızlar bişi soracam ya sabah ofiste kahvaltı yapan arkadaşlar kavurma yiyordu banada çok küçük bir parça veridiler ama kahvaltıcılarda olanlardan hani çiğmiydi acaba bişey yaparmı yedikten sonra farkına vardım keşke yemeseydim dedim ama hani sonuçta nekadar pişirilmiştir ki çok korktum bişi olmaz dimi
yok canım korkma pişmiştir o zaten pişik şoklu olanlardandır onlar bir parça yemişsin korkmakızlar bişi soracam ya sabah ofiste kahvaltı yapan arkadaşlar kavurma yiyordu banada çok küçük bir parça veridiler ama kahvaltıcılarda olanlardan hani çiğmiydi acaba bişey yaparmı yedikten sonra farkına vardım keşke yemeseydim dedim ama hani sonuçta nekadar pişirilmiştir ki çok korktum bişi olmaz dimi
Havuzluhan e-bebekten kesinlikle ucuz ama bazı ürünler n11'de falan daha ucuz. Ben kıyaslama yapıp uygun olanları aldım. Kesin alacağın şeylerin yanına internetten kargo dahil ücretini yaz. O fiyata veriyolarsa al, vermiyolarsa internetten al derim. Hastane çıkışları ve kıyafetler baya uygun.Teşekkür ederim canım oraya gidelim ozaman sagolasın ne alcagımı çok bilmesemde annemle gidicem artık o yönlendirir :)
İnşallah canım ama deterjan geldiği gün unutmuşum geç saatte gittim 4-5 gibi kalmamıştıCanım bende newresim alıcam ama bim uzak bize.esim dörtte gelicek ewe.inş kalır o zamana kadar
bişey olsa doktor söylerdi canım sizin burunlarınız nasıl laz mı kocan hem burna laf etmek günahmış benim kızımın burnu geç oluştu ne kadar çok korktuk. doktor bi bana baktı bi eşime baktı eşimin burnu alnından başlangıç kısmı içerden başlıyo ona bemzemiş kerata korkma bişey olsa doktor söylerdi ultrasonda öyle görünüyoBugünkü ölçümlere göre 1236 gr ve 25+3 üz. Bi sorun yok gibi. Yüzünde kordon olduğu iÇin resim alamadık doğru dürüst :) bişey sorcam bu defa burnunu kocaman gördüm oğlumun yahu. Dr bişey demedi baya inceledi. Ama bana büyük geldi :))))
canım ılık suyla duş rahatlatıyor hamile olmasak sıcak suya oturmak bire bir geliyor ama mikrop falan olur korkuyorum benimde ağrı acı kaşıntı var inan dışarı çıkmaya korkuyorum afedersin çokta utanıyorum eşimden bişey diyemiyorum kendi başıma çekiyorumKızlar benim şu problem bugün baya bi canımı acıttı kanama oldu. Doktorumu aradım hemen. Sağolsun bitkisel bir merhem verdi. Ilık suyla duş aldıktan sonra bölgeye sürdüm çok iyi geldi rahatlattı. Allahım kimseye böyle şey yaşatmasın çok zor ne oturabiliyorum ne kalkabiliyorum. Ama şükür iyiyim şimdi. İhtiyacı olan olursa tavsiye ederim merhemi
olmaz canım merak etme toksoplazma gibi hastalıklar ilk 12 hafta da önemli
Cok küçük bi parçadan bişey olmaz bidaha yemezsin, sonucta nerde nasıl yapıldı ne eti bilmiyosun.
haklısınız allah razı olsun cvp yazdığınız için kızlar bi an korkunca burayıda aile olarak benimsiyor insan paylaşıyım sorıyım öğreneyim diyosunuz :)yok canım korkma pişmiştir o zaten pişik şoklu olanlardandır onlar bir parça yemişsin korkma
Kızlar kafama takılıyo bu sat ile döllenme arası mesafe. Haftası SAt ile uyumlu olanlara bişey sorcam. Hesaplamayı za göre sattan kaç gün sonra başlamış oluyor hamileliğiniz? Nette bunu açıklayan hiç yazı bulamadım. Drlar da malum dinleme özürlü :)
Kızlar kafama takılıyo bu sat ile döllenme arası mesafe. Haftası SAt ile uyumlu olanlara bişey sorcam. Hesaplamayı za göre sattan kaç gün sonra başlamış oluyor hamileliğiniz? Nette bunu açıklayan hiç yazı bulamadım. Drlar da malum dinleme özürlü :)
onun bilimsel açıklaması şöyle, kadının yeni yumurta oluşturmaya başladığı evrede gebeliğe dahil ediliyor. çünkü o yumurta hücresi embriyoya dönüşüyor. adet sürecinden 14 gün önce yumurtlama dönemi olarak hesaplanıyor. 40 hafta olarak hesaplanmasının nedenide bu 9 ay 10 güne denk geliyor. geç döllenmelerde yumurtlama dönemini biliyorsan 14 gün gerisini sat olarak baz alabilirsinya bunu bende hep düşünüyorum biliyomusun ama hiç cvp bulamıyorum, mesela benim adetim 10 eylül, ilişki yani hamile kaldığım gün 23 eylül, onada eminim çünkü başka olmadı, ve ben 11 ekimde hamile olduğumu öğrendim, şimdi ben 23 eylülde gebe kaldığıma göre, ama gebeliğim 10 eylülden beri varmış gibi hesaplandığına göre aşlında 2 hafta havadan geliyor çünkü ilişki 13 gün sonra oldu, ama tıpta buna bi cvp yok, onlar yumurtlama tarihine göre hesapladıkları için satı baza almak durumundalar hocalar öle diyor :) sende bundan mı bahsettin doğrumu anladım seni ?
eshma bizimki albğm dahil 750 dedin ya, yenidoğan çekimi var mı canı içinde?
Her doktor farkli konuşuyo sanirim ama benimki soyle dedi.işte sırtüstü yatmak bize mi zarar bebeklere mi? çünkü ben şahsen çok rahat ediyorum uyanınca rahat uyanıyorum ama bebeklerden ne haber acaba? Doktor bunu kim için diyor biraz açıklayıcı olsalar.
Şu kalsiyum olayının üstüne düşeyim madem.canim o kemik batmasi gibi aciya ben tek careyi bol kalsiyum tuketerek care buldum doktorum ilac verdi kalsiyum ilaci cunku o agrilar hep eksiklikten oluyor simdi cok sukur iyiyim bende cok cekmistim
Benim bel ve belden asagım komple agrıyo.şu hamilelikte en cok neyi özledin deseler yüz üstü ve sırt üstü yatmak derim kesin
Canım nette biraz okudum da. Sırtüstü yatmak ağrıyı arttırır diyorlar
ben raporluyum artık çalışmıyorum çalışsam zor olurdu gecenin yarısı uyanık geçiyor benim de. dün sırtüstü uyumuşum saatlerce bir kalktım nasıl yattıysam öyleyim. azcık korktum ama yan yatınca kalça kemiği ağrısı mahvediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?