• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
beni tınlamıyor ama eşimin eli benim kurtarıcım. çok yorulduğum zamanlar elini koyduruyorum iki tarafa. o zaman duruyor benim kızım. eşimin elini nasıl hissediyor bilmiyorum ama işe yarıyor.
ay aynı benimki de öyle ya, gece alıp elini koyuyorum çünkü korkuyorum kendine zarar verecek diye :))
düşünsene bunlar göbeğimizde hissettiklerimiz, kim bilir iç organlarımıza neler yapıyorlar :emir_bebek:

efsunsuz efsunsuz gözün aydın allah analı babalı büyütsün kızını
Bol sütlü günlerin olsun

Herkese çok teşekkür ederim kızlar. Biz eve geldik bugün çok şükür.doktor çıkarken kontrolde düşük kilolu bebeklere mama takviyesi yapılmalı dedi.bizde ilk önce emzirmeyi demiyoruz sonra mama takviyesine başladık. Şırınga ile veriyoruz damla damla.benim 2.doğumum ama küçük olduğu için ilk gibi hissediyorsun kucağına alırken giydirirken

Normal doğum yapacak arkadaşlar sancı kolay değil kolay diyemem Epidural tercihimdir.ama sonrası çok kolay. Mesela ben şimdi kalkıp kızımla kendim ilgilenebiliyorum. Mesela eve.gelir gelmez korsemi de taktım.
Bu arada benimki suni sancı ıle olduğu için açılma için birşey yaptırmadılar.çünkü nst derken açılma olup suyum patladı sonra direk doğumhaneye.
Zor oldu ama oldu, sağlıklısınız ikinizde maşallah.. allah bizede normal doğum nasip eder inşallah ve senin kadar güç verir :KK200:

Herkese çok teşekkür ederim kızlar. Biz eve geldik bugün çok şükür.doktor çıkarken kontrolde düşük kilolu bebeklere mama takviyesi yapılmalı dedi.bizde ilk önce emzirmeyi demiyoruz sonra mama takviyesine başladık. Şırınga ile veriyoruz damla damla.benim 2.doğumum ama küçük olduğu için ilk gibi hissediyorsun kucağına alırken giydirirken

Normal doğum yapacak arkadaşlar sancı kolay değil kolay diyemem Epidural tercihimdir.ama sonrası çok kolay. Mesela ben şimdi kalkıp kızımla kendim ilgilenebiliyorum. Mesela eve.gelir gelmez korsemi de taktım.
Bu arada benimki suni sancı ıle olduğu için açılma için birşey yaptırmadılar.çünkü nst derken açılma olup suyum patladı sonra direk doğumhaneye.
gozunuz aydin canim insllah kizin cabucak kilo alir dogurdun ya bundan sonrasi kolay allahin izniyle ikinci dogumda kesi olmaz diyorlar dikisin var mi hic merak ettim

sezeryan spinal olan arkadaşlar, fırsatınız olur ise bilgi verir misiniz? korkulcak bir şey midir spinal? uyuşma geçtikten sonra sezeryan yeri çok acıyor mu? Baş ağrınız oldu mu ?
Korkulacak hiç bir.şey yok iğnenin girdiğini bile anlamadım ben.hiç canım yanmamıştı zaten hemen uyuşuyorsun. 5-6 saat hissizlik devam ediyor ben ağrım olur diye bacağımı azıcık hissetmeye başladığımda ağrım var ağrı kesici yaparmısınız dedim hemen yaptılar hiç ameliyat ağrısı da çekmedim sadece yürümeye kalkarken ve yatarken ağrıdı o da çok normal karın kasını kullanıyoruz ve ben karın kasımı ne kadar çok kullandığımızı doğumla öğrenmiş oldum :) başdan ziyade boyun ağrım oldu hemen çıkışımızda onun da normal olduğunu söyledi Dr kafeinli içecek tüket dedi kahve çeşitlerini yani. Bide hatırladığım çıktığınızda eliniz istemsiz titriyor sakın ha korkmayın zaptedemiyorsunuz o da anestezinin etkisiymiş üşümeden değilmiş

Yok cnm sanci degil tam olarak
Ters duran bebek te agri cok olurmus oyle diyorlar
Hafif ssncim var
Bakalim ptesi dr ne dicek
Cok sagol :)
Evet senle benim kaderim bebişler ters bende 2 gündür aşağıya çok baskı sızlama.ve adet sancısı gibi ağrı çekiyorum ters olduğu için normalmiş

sezeryan spinal olan arkadaşlar, fırsatınız olur ise bilgi verir misiniz? korkulcak bir şey midir spinal? uyuşma geçtikten sonra sezeryan yeri çok acıyor mu? Baş ağrınız oldu mu ?
Her doğum farklıdır ama kendi açımdan söyleyim. Hiç korkulacak bişey yok. Uyuşturulurken anestezi uzmanı ne derse sakinliğini koruyarak kendini onun ellerine bırak. İşini kolaylaştırırsın. Sonra 5 dk olmadan uyuşmuş oluyorsun. Ağrı sızıda yok zaten.

Ameliyatta 15 dk geçtikren sonra bebeğinin sesini duyuyorsun :) 15 dk da dikiş işlemleri sürüyor sen odana çıkana kadar bebeğini hemşireler giydirip odana getirmiş oluyor.

Bende baş ağrısı oldu ama dayanılmayacak abartacak kadar değil. Bebeğini emzirme telaşında baş ağrısı çok önemli kalmıyor. Unutuyorsun bile , istersen hemşireler ağrı kesici yapıyor.

Uyuşma geçtikten sonra ilk ayağa kalkıp yürüme biraz zor oluyor ama o da kişiye göre değişir.

Bebeğin sevinci her ağrıya ilaç oluyor ;)

Genel anesteziden ziyade spinali tercih ederim çünkü genel anestezide gözünü açar açmaz ağrıyla uyanıyorsun spinalde ağrısız. Hemen de bir ağrı kesici yapıştırdın mı tamamdır :) bacağımı az kıpırdatmamla ağrı kesiciyi yine isteyecem çok rahat geçirdim çünkü. İnşallah bunda da öyle olur. Asla olumsuz bir durum yaşamadım o yüzden korkum yok çok rahat gireceğim ameliyata. Heyecanlı olurum o da bebeğime kavuşma heyecanı.oğlumda spinal oldum ama uyumuşum anestezi etkisiyle gözümü açtığımda badisini giydiriyolardı normal doğum için bekledim bide gece 12 idi sanırım yorgun düştüm uykuya yenik düştüm bide uykucuyum maşallah bu kadar önemli bir olayda bile uyumuşum bu sefer tembihleyeceğim uyursam tokatlasınlar

Kızlar karnınız aşağı indimi benim hala yukarıda o_O
Bide geçen nst de kalp atışı 160 larda ydi en son cekindigim nst 140 lara düşmüş bi sorun mu var acaba kafama takildi

A Acemianne42 ne zaman ben de sanci çıkmıyor koşuyorum buraya asiye sorayım ins onda güzel bi haber vardır diye:) yok yok yok ... yokus mokus çıkmıyorsunuz hep ondan oluyor:) benim niye olmuyor dr da anlamadı valla. Adam cati muayenesi yapacak artık cumaya, belki bi hareketlilik olur diye. Çatı muayenesi yapan var mi??

Yok Anam yok, bende de tık yok, benimki de sizden kıskandı sanırım normalde 60 lara vuran sancım çıkmadı bu sefer 20lerde ydi, bu arada çatı muayenesi oldum, kızlar boşuna korkutmussunuz beni valla, doktora dedim tam bakacaginda ne yapmam gerek dedim, o da iki parmaktan korkmama gerek yok dedi, gerçekten de hiç kendinizi kasmayin yani yanlış tabir olabilir belki ama ilişkide bile bazen daha çok acimis olabilir, hiç kafanızda büyümeyin, bu arada açılmam yokmuş, normali bekleyeceğiz haftaya tekrar kontrol.

Ay bide benim canım çok tatlıdır nst de 80 görünen sancıda ben kıvranıyordum hadi eve dediler spiral Sezeryan bana çok iyi geldi:halay:

ebeler ebeler ahhhh ah ebeler. ben de hep bunu düşünüyorum. normal doğumda insaflı iyi kalpli ebe çok önemli. eskiden çok kötü hikayeler anlatılırdı malum. hoş artık o kadar değildir ama yine de Allah hep iyi insanlarla karşılaştırsın bizleri.
Ben de senin gibi korkuyordum ebelerden ama şansıma doğum yapacağım hastanedeki ebelerin hepsi eşimin akrabaları o yüzden çok şanslı hissediyorum kendimi gerçekten. Onların söylediklerine göre 'uyumlu ve bizim sözümüzü dinleyen hiç kimseyle problem yasamiyoruz..'diyorlar. Biz iyiliği için bişey söylüyoruz dinlerlerse sorunsuz güzel doğum yaptırıyoruz zaten diyorlar.

Güzel günler hep sizin olsun inşallah. Bebeğini öpüyorum kocaman

Kızlaaar ... Bugün kontrole gittim.Açılmam başlamış.Yatış veriyorlardı . Evim yakın ben eve gitsem bişey olursa gelsem dedim . Olur dediler.Bendende bugün böyle bi gelişme:) Tam açılma bu gecede olabilir on gün de sürebilir dedi.ben napcam o kadar hastanede ki.o yüzden çıktım...
En iyisini yapmışsın bence sorun olursa gidersin zaten

Kızlar karnınız aşağı indimi benim hala yukarıda o_O
Bide geçen nst de kalp atışı 160 larda ydi en son cekindigim nst 140 lara düşmüş bi sorun mu var acaba kafama takildi

Canım bende çok anlamıyorum ama grafik inişli çıkışlı ise iyi oluyor diye biliyorum, benim arkadasin salliyorum 130 civarında tek sıra idi, doktor begenmemisti nstsini

Back
X