- 27 Ocak 2016
- 1.801
- 2.330
- 83
- 38
Allah yardımcımız olsun canım, işimiz zor.. vallla çok laf ederse lafımı söylicem bende, annemde bişey derse gerekirse onada lafımı söylerim. Sadece kafamı dinlemek istiyorum bebeğimle ilgilenmek istiyorumBenim kv moral bozmaktan başka hiçbirşey yapmadı evimde. Annem pişirdi taşırdı üç aileyi besledi , bebeğe baktı, evi temizledi, çamaşırlarını yıkayıp katlayıp ütüleyip ellerine verdi. Kv nişanlı kızı için iğne oyası yapıyordu . Kp oğlunun evini annemden kıskanmakla meşguldü durmadan laf sokuyordu... görümce anneme bebek bu gece benimle yatsın demekle meşguldü falan filan... ama allah bana resmen peygamber sabrı verdi hiç ağzımı açmadım, hiç kafama takmadım sadece bebeğime odaklandım ve sütüm çağlıyordu resmen... eğer polemiğe girseydim en çok kendime ve bebeğe zarar verecektim. Değmezdi onlar için kendimi bebeğimi gerdiğime...
Kopyayi ney icin lazim oluyo garanti anlaminda mi yoksa biyere vermek icinm8Raporu mu, kopyayı mı? Kopyayı doktordan ya da teslim ettiğin yerden isteyebilirsin.
Hamileykende dedigin gibiydi hareketlendigi zaman elini karnims koyardm sıkılırdi hemen bekleyelim bakalim baba diyene kadarSıkma canını canım. Biz de ne görcez bilmiyorum doğumdan sonra. Ama biryerlerde okumuştum. Babalarda bizim gibi doğuştan içgüdü olmadığından jetonları biraz geç düşüyormuş çocuk sevgisi için. İstisnalar vardır belki ama.., Mesela ben de Bebek oynarken karnımda eşim de elini koysun onunla ilgilensin istiyorum. Telefonuyla internete giriyor. Bazı akşamlar hiç dokunmadığı oluyor ama sert çıkmak yada laf söylemek istemiyorum. Çünkü muhtemelen bizim hissettiklerimizi çeyreğini hissetmiyorlardır. Ne zaman ki Bebek baba diye sarılmaya başlayacak o zaman daha iyi hissedecekler muhtemelen. Böyle düşünmeye çalış, kendini üzme canım.
simdi gelmeyecek esim beceriklidir ona cmassir bulasik makinesini çalıştırmayi tarhana corbasini ufak tefek gerekli şeyleri ogrettim zaten kizartma manti menemen omlet gibi seyleri cok.iyi yapar 3 4 gun idare et bizi yeter dedim.belki o kadar bile gerek kalmayacak o buyuk kizima bakack ben de bebekle ilgilencm is bolumu yaptik:)Oha senin kv gezmeye mi gelmis bu ne yaa
Simdi nasil olcak
Şimdi 37. haftada işgöremezlik raporu alınıyor. Hastahanelerin çoğu sisteme otomatik yüklüyor, muhasebe/mali müşaviri uyarmak yeterli oluyor.Kopyayi ney icin lazim oluyo garanti anlaminda mi yoksa biyere vermek icinm8
Benim kv moral bozmaktan başka hiçbirşey yapmadı evimde. Annem pişirdi taşırdı üç aileyi besledi , bebeğe baktı, evi temizledi, çamaşırlarını yıkayıp katlayıp ütüleyip ellerine verdi. Kv nişanlı kızı için iğne oyası yapıyordu . Kp oğlunun evini annemden kıskanmakla meşguldü durmadan laf sokuyordu... görümce anneme bebek bu gece benimle yatsın demekle meşguldü falan filan... ama allah bana resmen peygamber sabrı verdi hiç ağzımı açmadım, hiç kafama takmadım sadece bebeğime odaklandım ve sütüm çağlıyordu resmen... eğer polemiğe girseydim en çok kendime ve bebeğe zarar verecektim. Değmezdi onlar için kendimi bebeğimi gerdiğime...
canim buna kafani takma hic benim.esim kizina ölür bezine kdar degistirir gunluk banyosunu yaptirir ama hamileyken gel dinle derdim bir dakika dururdu hani hareket etmiyo der giderdi beklemezdi erkekler bizim gibi duygusal degil bide tasimadiklari icin o hareketlerinin guzelligini hissedemiyorlarHamileykende dedigin gibiydi hareketlendigi zaman elini karnims koyardm sıkılırdi hemen bekleyelim bakalim baba diyene kadar
Cnm o idrak edememistir henuz oyle dusunme
Bende bnmkinden bebegimi kaciriyrdum
Ya kaba saba, eline yakismiyor, çocuğun altini degsitircekmis, bacaklarini bi tutup kaldirio cildirdim, gaz cikariyrm diye pat pat sirtina vuruyor elinin ayari yok, dogru duzgun tutmiyo, opuyor falan ki sigara iciyor, ben lohusayken kafayi yedim, esimden durmadan kacirdim bebegi firsat vermedim
Uzaktan sevsin:)
sen kaç yaşındasın cnm ve bu anlattıklarında kaç yaşındaydın ?kizlarr dertlerimiz nasil da ortakmis erkekler evlenince ailelerinin kiymetini anliyolar ya da toplum.baskisi evden cikmakla kendilerini daha bi sorumlu hissediyorlar biz de yas küçüklüğünden tecrubesizlikten bicok hata yapiyoruz ilk dogumda kaynanam geldi bize normal yaptim iyiyim diye bebege ve ev islerine kendim bakmaya calistim kaynanama yemek yaptim ev supurdum camasir yikadim bir saat odama cekilip uyuyamadim 2.aksam misafir cagirmaya basladi kaynanam ben kek borek cay yapmaya basladim gelen de demiyor ki ya sen dur biz cayi veririz ne gerek vardi onu birak saatlerce oturdular uyuyan cocugu zorla uyandirip sevmeye kalktilar tabi bu arada benim dikisler agrimaya basladi meğer iltihap kapmis cok titiz biri olmama ragmen yorgunluktan ayakta durmaktan olurmus 10 gun kadar agrisini cektim sandalyeye oturamadim kaynanam bunu gore gore hala misafir cagirmaya devam etti 40 a kadar durdu her gun salatasina kadar 3 cesit yemek yaptım her gun cikardigi çamaşırları yikadim.ve utuledim o utu süz giymezmis :)) bunlarin tek suclusu benim kocama karsi kararli kisilikli duramadim kaynanama agzimi acip konusmadim o kadar sey yaptim ne kiymet bildim ne deger simdiyse kaynanama bu sefer yemek yapacak misafir agirlayacak gucum.yok gelme dedim ben zaten ne is yapacam ki diyo bide her gun sokak sokak gezmede sapasağlam her yeri iyi iste dedim madem hastasin gelme evinde dur dinlen dedim esimle de kavga bile etmedik eger annrn gelirse 3.yu asla yapmam dedim bizimki 4 cocuk istiyor da :))) guzelce ikna ettim erkekler zaten uyar akilli saflar kaynanam kandiriyor da ben mi kandiramicam dedim :))
canım eğer normal istiyorsan eshma gibi suni sancıyı denesen,onun günü sanırım senden sonraydı ama suni ile normal yaptı. Benim fikrimi sorarsan bende 13'e kadar bekleyemezdim herhalde, ya kontrole 2 günde 1 giderdim ya da müdahele edilmesini isterdim.Ben seni çok iyi anlıyorum arkadaşım.
Yarın başka bi hastaneye gidip bilgi alacam ve c tesi de kendi hastanemde nts girip Dr la konuşcam. Ben bu sıkıntıyla 13 haziranı bekleyemem ölürüm heycandan.
bende de ondan sadece 1 tane var. Lazım olmaz diye düşünmüştüm,1-2 tane daha alayım bari.. Bir de bende şapka yok ,3 tanecik şapkası var yavrumun.Beatrice ve geç kalan alışveriş sorularından bir tane daha geliyor. Şu incecik zıbınlardan aldınız mı? İç zıbın deniyor düğmesiz filan ipek gibi bir kumaş.
Tavsiye ettiğiniz bir yer var mı?
@lilipit bacım ne dersin?
kizlarr dertlerimiz nasil da ortakmis erkekler evlenince ailelerinin kiymetini anliyolar ya da toplum.baskisi evden cikmakla kendilerini daha bi sorumlu hissediyorlar biz de yas küçüklüğünden tecrubesizlikten bicok hata yapiyoruz ilk dogumda kaynanam geldi bize normal yaptim iyiyim diye bebege ve ev islerine kendim bakmaya calistim kaynanama yemek yaptim ev supurdum camasir yikadim bir saat odama cekilip uyuyamadim 2.aksam misafir cagirmaya basladi kaynanam ben kek borek cay yapmaya basladim gelen de demiyor ki ya sen dur biz cayi veririz ne gerek vardi onu birak saatlerce oturdular uyuyan cocugu zorla uyandirip sevmeye kalktilar tabi bu arada benim dikisler agrimaya basladi meğer iltihap kapmis cok titiz biri olmama ragmen yorgunluktan ayakta durmaktan olurmus 10 gun kadar agrisini cektim sandalyeye oturamadim kaynanam bunu gore gore hala misafir cagirmaya devam etti 40 a kadar durdu her gun salatasina kadar 3 cesit yemek yaptım her gun cikardigi çamaşırları yikadim.ve utuledim o utu süz giymezmis :)) bunlarin tek suclusu benim kocama karsi kararli kisilikli duramadim kaynanama agzimi acip konusmadim o kadar sey yaptim ne kiymet bildim ne deger simdiyse kaynanama bu sefer yemek yapacak misafir agirlayacak gucum.yok gelme dedim ben zaten ne is yapacam ki diyo bide her gun sokak sokak gezmede sapasağlam her yeri iyi iste dedim madem hastasin gelme evinde dur dinlen dedim esimle de kavga bile etmedik eger annrn gelirse 3.yu asla yapmam dedim bizimki 4 cocuk istiyor da :))) guzelce ikna ettim erkekler zaten uyar akilli saflar kaynanam kandiriyor da ben mi kandiramicam dedim :))
Çocuk doğunca buraya giremez oldum ama aklım hep sizde herkes iyidir umarım okuyamadım geçmişi doğum yapan varsa Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bekleyenlere kolaylıklar güzel dogumlarefsunsuz merak ediyorum doğum yaptın mı canım. Bu arada kızlar sütüm geldi çok şükür arada mama takviyesine devam ediyorum ama anne sütüne yoğunlaştık çok şükür memeden emince doydu mu emin olamıyorum oyüzden çoğunlukla sağıp biberonla veriyorum yanlış yapıyorun galiba ama emin olsam sadece meme den vermek istiyorum kendisi de pek sabırsız gerçi memeyi tutana kadar biraz huysuzlanıyor inşallah zamanla daha rahat kavrar da ikimiz de rahat ederiz. oğlum çok tatlı teyzeleri ultrasonda eli hep yüzündeydi hala bütün pozları öyle pek Nazlı kendisi
Eki Görüntüle 2000062
Tamam canim tesekkurlerŞimdi 37. haftada işgöremezlik raporu alınıyor. Hastahanelerin çoğu sisteme otomatik yüklüyor, muhasebe/mali müşaviri uyarmak yeterli oluyor.
Ama bazı hastahaneler raporu sisteme yüklemiyor/yükleyemiyor. O zaman annenin ödeneği sıkıntıya giriyor. Ben ne olur ne olmaz alınması taraftarıyım. Kopyayı da yedek olarak tutuyorum, muhasebe kaybeder bir şey olur diye.
Doktora sor istersen, raporu bildirdiniz mi diye.
oy maşallah..Çocuk doğunca buraya giremez oldum ama aklım hep sizde herkes iyidir umarım okuyamadım geçmişi doğum yapan varsa Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bekleyenlere kolaylıklar güzel dogumlarefsunsuz merak ediyorum doğum yaptın mı canım. Bu arada kızlar sütüm geldi çok şükür arada mama takviyesine devam ediyorum ama anne sütüne yoğunlaştık çok şükür memeden emince doydu mu emin olamıyorum oyüzden çoğunlukla sağıp biberonla veriyorum yanlış yapıyorun galiba ama emin olsam sadece meme den vermek istiyorum kendisi de pek sabırsız gerçi memeyi tutana kadar biraz huysuzlanıyor inşallah zamanla daha rahat kavrar da ikimiz de rahat ederiz. oğlum çok tatlı teyzeleri ultrasonda eli hep yüzündeydi hala bütün pozları öyle pek Nazlı kendisi
Eki Görüntüle 2000062
Amin amin hepimiziiSabah sabah güldürdün beni, Allah ya seni güldürsün.
20+ da bana da yer var mi sığar miyiz orayamerak etmeyin kızlar o iş bende
20+ larda kilo alan biri olarak yanınızdayım.
nasıl geldilerse öyle giderler
Bacak aram hiç agrimiyor ki inmiş olsaydı ağrır miydi yaniKIRMIZILIKUCUKKIZ canım ben bacak aram çok ağrıyor neden diye sormuştum doktora bebk kafası aşağıda kanalda o baskı yapıyor demişti. Yengem kasım ayında normal doğum yapmıştı. Açılması çok kolay olmuş. Bunu her akşam yürümeye borçlu olduğunu söylüyor. Her akşam yarım saatlik yürüyüş normal doğum için iyi birşeymiş yani.
Bu gidişle tosuncuklar bizden zor çıkar zatenArkadaşlar meşhur çatı muayenemi oldum. Kendimi kasmadım hiç. İki parmağıyla önce yukarı doğru bastırdı sonra yana doğru. Yani arkadaşlar hiç acımadı ya. Doktora dedim bu muudu yani. Evet seni çok korkutmuşlar heralde dedi. Kendimi kasmamak işe yaramış olabilir.Korkmayın arkadaşlar hiç bişe yok.
Onun haricinde tospik kızımın keyfi yerinde , ne ağrı ne sancı çıkmadı. 3,5 kilo civarında. Haftaya yine gidecez. Yerini çok sevdi galiba
Kisti de küçülmeye devam ediyo. Çok şükür.
@KIRMIZILIKUCUKKIZ canım biz doğuramıcaz galiba
Canım korku nu anlıyorum ben olsam 2 günde bir kontrole giderdim doktoruma da bunun beni rahatlatacağını söylerdim 2 gun sonra kontrolün var zaten o zamana kadar bekle bakalım bebisin hareketleri iyiyseKızlar dünden beri huzursuzum çok.
Dün kontrolüm vardı yukarda yazdıklarımı kaçıran varsa okuyup bi akıl versin bana.
Korkuyorum...
Plesanta yaşlanması + suyun sınırın altında olması...
Siz benim yerimde olsanız ne hisseder ne yapardınız?
Hareketleri azalırsa hemen gel dedi ama dün eşim aklıma iş düşürdü. Gece boyunca kabus gördüm. Gece uyurken bişey olsa sabaha kadar uykuda nasıl takip edecen hareketlerini bence c.tesi konuşalım alsın bebeği sağ salim doğru zaman ne zamansa dedi. Birkaç tanıdıkla konuştum onlarda normal doğum beklemek uğruna strese girme bebeğini riske atma vs vs bişekilde yorumlar hep riske girmeyip gelişimi tamamlamıştır diyip sezeryan olmam.
Kendinizi yerime koyun ve fikir verin bana.
maşallah maşallah..
cnm erken belki ama sormadan geçemicem ; meme ucu sorunu yaşıyor musun ? yanma acıma kanama vs..
ya da neler yapıyorsun krem kalkan gibi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?