- 19 Nisan 2017
- 209
- 280
- 53
- 43
Ben çıktım izne, evden çalışıyorum. Asıl çıkış nedenim insanlara haklarınızı bilin deyip, 37 doldu hala çalışıyor demesinler :)
Benim de bakacak kimse yok, o yüzden uzaktan kumanda devam:)
evde bende kötü oluyorum hiç hareket edemiyorum, yorgun hissediyorum. İşteyken kafam dağılıyor, eşim çok kızıyor işe devam ettiğim için bu haftadan sonra daha gitmiceksin diye kızdı artık :) haftaya salı son gün iki gün daha gelebilmek için kaçıcam artk :))İş çok iyi geliyor insana. Evdeyken maillere bakarken bile daha iyi hissediyorum.
Ev insanı tüketiyor biraz galiba. Ya da alışık değiliz o yüzden.
Bakalım bebek doğduktan sonra nasıl olacak.
Ben yarın bilgisayarımı bırakmak ve hoşçakalın demek için gideceğim. Sonra doktor kontrolüm var. Ne yalan söyliyim gözüm arkada çıkıyorum izine. İşler çok karışacak bensizBenimki dePerşembe işe gideceğim diyorum, yapma lütfen diye başlıyor. Yine de gidiyorum o ayrı :) 
benim ikinci dogumum olacak ilki sezeryan zorunlu oldu bu da oyle olacak insallah. Ben sezeryanin hic zorluğunu gormedim oyle anlatildigi gibi. Bunyeye de bagli olabilir dikisleri yapan doktora da artik bilemiyorum. Spinal olmustum his gelince hemen yürüdüm misafirleri karsiladim ayakta. Herkes şaşırdı hatta kizip yataga yatirdilar. Biraz dikis agrisi oluyor tabi ama oyle abartilacak bisey yasamadim ben hafif hafif islerimi yaptim evimi supurdum 1 hafta icinde. Eger bebegin 40 haftayi doldurmadan gelmek isterse bence normali dene. Ama gunun gecerse hic riske girme derim tup bebekmis bebegin risk almaya degmez bebeginin ve senin sagligindan onemli degil normal dogum yapabilmek.Merhaba kızlar sezeryan olanlar yada olacak olanlar kendi isteğinizle mi yoksa mecburiyettenmi olacak benim tüp bebek doktor istersen sezeryan istersen Normal deneriz bi sıkıntı olmazsa dedi ama ben karar veremiyorum
Ayyyyyyyy.allah yardımcıları olsun. Ben fikrimi gözden geciriyim bir daha. Sabah kontrolum var. Konuşalım bakalim dr ne diyecek. Kes sanci yoktur yine ondan eminim
benim ikinci dogumum olacak ilki sezeryan zorunlu oldu bu da oyle olacak insallah. Ben sezeryanin hic zorluğunu gormedim oyle anlatildigi gibi. Bunyeye de bagli olabilir dikisleri yapan doktora da artik bilemiyorum. Spinal olmustum his gelince hemen yürüdüm misafirleri karsiladim ayakta. Herkes şaşırdı hatta kizip yataga yatirdilar. Biraz dikis agrisi oluyor tabi ama oyle abartilacak bisey yasamadim ben hafif hafif islerimi yaptim evimi supurdum 1 hafta icinde. Eger bebegin 40 haftayi doldurmadan gelmek isterse bence normali dene. Ama gunun gecerse hic riske girme derim tup bebekmis bebegin risk almaya degmez bebeginin ve senin sagligindan onemli degil normal dogum yapabilmek.
Ben 8 kg almıştım 4 kilo gitmiş doğumda iki günde iki kilo daha gitti canim sen ne durumdasın korse takıyomusunKilo konusunu hiç açma
Sadece 2 900 gr vermişim yani bebeğin doğum kilosu
Hani plesanta hani bebeğin suyu
Bir de vücudum da ödemde yok
Yüzüğüm oluyor
14 kg almıştım 11 kg bana hediye kaldı
İ na nıl maz merak ediyorum bebekten sonraki hayatımı. İnanılmaz. Kuzenimin eşi var bir de böyle özgürlüğüne çok düşkün çılgın bir çocuk. Bana diyor ki : ya biz çocuktan önce ne yapıyormuşuz evde nasıl zaman geçiyormuş." Ben de şimdi diyorumki çocukla nasıl olacak, bende biraz özgürüm ama eminim güzel olacaktır.İş çok iyi geliyor insana. Evdeyken maillere bakarken bile daha iyi hissediyorum.
Ev insanı tüketiyor biraz galiba. Ya da alışık değiliz o yüzden.
Bakalım bebek doğduktan sonra nasıl olacak.
Canım bende malum sezeryan oldum ve karnımı iki gün sonra sardım acaba zarar verir mi dikişlere korkusuyla ama annem kuzenim hep kızdılar hemen sarabiliyormuşuz canım aksine yürürken falan çok kolaylık oluyor dikişler açısından sende eğer sezeryan olursan doktoruna sor ve hemen sar bence bide süt konusu hemen gelmiyor benim iki gün sonra geldiCanım şimdi bende de sezeryan ihtimali belirince sana sorayım, ne zaman korse taktin yada karnını sardın, bazılarına doktor hemen sarabilirsin diyormuş, bende dikişler iyileşmeden sarmak fikri dikişleré zarar verir gibi geliyor, birde süt durumunda hiç sıkıntı yaşadın mı?
Umarım güzeldir, umarım sakin bir çocuk olur.. Bol bol gezmelere, tatillere birlikte gideriz. Yoksa ben giderim o annemle kalırİ na nıl maz merak ediyorum bebekten sonraki hayatımı. İnanılmaz. Kuzenimin eşi var bir de böyle özgürlüğüne çok düşkün çılgın bir çocuk. Bana diyor ki : ya biz çocuktan önce ne yapıyormuşuz evde nasıl zaman geçiyormuş." Ben de şimdi diyorumki çocukla nasıl olacak, bende biraz özgürüm ama eminim güzel olacaktır.
Gunaydin canim benimkide okdar hareketliydiki bende korkuyorum tekrar mi dondu acaba persembeyi bekliyorum kontrolde bakicaz ne yapiyor hanfendi esyalarinin hazir olmasina sevindim artik gelebilir senin bebisteGünaydın hanımlar, nasılsınız?
Bugün doğumu olan herkese sevgiler:)
Dün benim enik o kadar çok tepindi ki, korkuyorum döndü mü ne oldu? Cumartesi gelse de görsek napıyor beyimiz.
İnsanın eşyalarının hazır olması gibisi yokmuş, böyle bir ferahladım.
Bize kimlik falan berimedi. Esim nufusa gitti orda gecici kimlik belgesi verdiler. 15 gün sonrada kimşik ewe gelir demişlerİyiyim canım. Biraz biraz alışıyoruz kızımla.
Günümüz emme alıştırmalarıyla, kardeşleri idare etmeyle, misafirle geçiyor.
Geceler uykusuz :)
Bide ramazanımız var iftarlı sahurlu
Bu arada az önce sağlık ocağından aradılar. Hastanede topuk kanı alındığı halde ilk 7 gün içinde bizimde topuk kanı almamız lazım dediler. Hiç kıyamıyorum çok ağlamıştı
Bide hastane kimlik çıkana kadar geçici kimlik veriyor dedi bize verilmedi. Siz unutmayın öyle bişe varmış. Biz bilmiyorduk.
Ben de çok meraklıyım. Hele ben doğum kontrol hapı ile korunurken hamile kaldım, çok düşündük aldırsak mı diye. Sonra yaş vs derken, bir de hapa rağmen bebek güzel tutunmuştu, azmine hayran kaldık, bizimle kaldı. Beklenen bir bebek de değildi yani.İ na nıl maz merak ediyorum bebekten sonraki hayatımı. İnanılmaz. Kuzenimin eşi var bir de böyle özgürlüğüne çok düşkün çılgın bir çocuk. Bana diyor ki : ya biz çocuktan önce ne yapıyormuşuz evde nasıl zaman geçiyormuş." Ben de şimdi diyorumki çocukla nasıl olacak, bende biraz özgürüm ama eminim güzel olacaktır.
Sonunda başardım, hazırım. Biraz önce kaburgama topuk yedim, dönmemiş sanırımGunaydin canim benimkide okdar hareketliydiki bende korkuyorum tekrar mi dondu acaba persembeyi bekliyorum kontrolde bakicaz ne yapiyor hanfendi esyalarinin hazir olmasina sevindim artik gelebilir senin bebiste
Bebekli hayatın 4.gününden merhaba
Pazar günü öğleden sonra hastaneden çıkıp, evimize geldik... hamilelik süreci gibi Doğum ve hastane süreci de benim için sıkıntısız geçti şükürler olsun.. sezeryan olduğu için şu an dikişlerde bi miktar sızlama ve yanma, biraz hareket kısıtlanması var tabi ki ama bişeyleri yapmama engel olacak derecede değil neyseki...
Ada bize, biz de ona uyum sağlamaya çalışıyoruz..
Yarın ilk kontrol için hastaneye gideceğiz... meme ve mama ikisini birarada veriyoruz sarılık riskine karşı... yarınki kontrolden sonra biraz daha netleşeceğiz bakalım beslenme noktasında...
Henüz doğum yapmamış ve özellikle sezeryan olacak arkadaşlara tek önerim rahat olmaları... çünkü o kadar kısa sürede herşey olup bitiyor ki... inanamıyorsunuz bile... ki benim bebeği aldıktan sonra var olan 2 miyomumu da aldı dr ona rağmen 9'da ameliyathaneye inmiştim, 10:00'da odamdaydım tekrar... bebeği ben odaya gelmeden getirmemişler bunu çok sevdim meselaherkes ikimizi de bekliyordu... 
Meğer eşim baba olmak için yaratılmış onu fark ediyorum şu 4 gündür... kızı ile aşk yaşıyor resmen...evde de düzen 2.gün biraz daha oturmaya başladı... annem ve kızkardeşim şimdilik bizimle... geceleri dönüşümlü uyuyoruz... gündüz daha rahat tabi ki... bir süre misafir kabul etmeme kararı aldık eşimle ki bence çok mantıklı... kimseyi gözünüz göresi olmuyor pek.. bakalım her yeni gün yeni bir tecrübe getiriyor. 
Haaa bu arada uyurken kundak yapmak
Henüz Doğum yapmamış olanların sormak istediği birşey varsa memnuniyetle cevaplayıp, yardımcı olmak isterim. Bu arada Avent elektrikli pompa gayet başarılı bir seçim olmuş, tavsiye ederim. Hatta tüm Avent ürünlerinden çok memnunum şu ana kadar.
Herkese sevgiler...
Sağolasın canım benim, önümde kaldı 4 gün daha eğer hala sancı tutmazsa bende sezeryanci gruba eklenecegim ve en fazla bir haftaya bebeğimi elime alacağım fikri bile çok ilginç yaa :)Canım bende malum sezeryan oldum ve karnımı iki gün sonra sardım acaba zarar verir mi dikişlere korkusuyla ama annem kuzenim hep kızdılar hemen sarabiliyormuşuz canım aksine yürürken falan çok kolaylık oluyor dikişler açısından sende eğer sezeryan olursan doktoruna sor ve hemen sar bence bide süt konusu hemen gelmiyor benim iki gün sonra geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?