2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Güzel bir açıklama olmuş :)

Ben kilo konusunda takıntılı delinin tekiyim o yüzden haksız değilsin Sen de çok tatlısın, sevgiler

Dün sabah 6ya doğru bugun 7ye doğru belime giren ağrıyla uyandım dört gözle 1 saat bekledim ama tık yok bi daha ağrımadı

Günaydın güzel anneler,
Bugün kontrol günüm heyecanlıyım. Daga 2 haftamız var. Dün aynı hastanede dogum yapan bir iş arkadasımla konuştum. Bana dediki doguma yakın senden de isterler, benden hastaneye gelmeden 1 litre şekersiz hoşaf istediler taneleri olmadan. Onlarda üzüm suyu hazırlamış. Bir süre sadece onu içirmişler dogumdan sonra. Neyse ben konusayım da neymiş istedikleri net olarak yazarım.
beatrices mama ile ilgili yazılarını okudum bu konuda ben de çok tecrübesizim ama sana şöyle söyleyebilirim.

Benim bir tanıdıgım hiç istemeden 42 yaş da hamile kaldı. Çocuk ve o çok alakasız 2 kavramdı. Kendi saglıgı açısından rahat ama psikljk olarak sıkıntılı bir hamikelik geçirdi. Ablası kötü bir hastalıga yakalandı iyi degildi. Oncesinde hep antidepresan kullanıyordu ihtiyacı oldugundan değil bence placebo etkisi yapıyordu. Sigara içti hamilelikte onu yapmasam huni takıp gezerim diyordu. 34 haftalık bebek dogdu kuvözde kaldı 10 gün çıktıgında elleyemiyorduk o kadar minikti ki. 2200 dogdu sonra da 200 verdi galiba. Annesi çok üzüldü ama sigaradan falan vazgecmedi. Sonra ciddi bir lohusa depresyonu gecırdi. Ben o sıralarda onu gormurordum yeni hsmileydim ve tamamen yaptıklarını şımarıklık zannedip inanılmaz kızıyordum.
Sabahları aglama krizi, panik atak tarzı anksiyete tarzı belirtiler dr dr gexdi ve sonunda iyi bir psikiyatrist buldu. Hemen ilaca başladılar. Ve süt emzirme olayı hemen bitti.
O bebek şimdi 8 aylık. Tosuncuk mu tosuncuk anneannesi yediriyor içiriyor. Tombiklikten yerinden kalkamıyor. Annesi de çok iyi. Lohusa depresyonu üzerine exper insanlara akıl veriyor. O derece eğitti kendini.
Ama ben o bebeğin mama ile savaşını gördüm beatrices. O gaz sancılarını o huzursuzluğunu. Çocuk hep agladı 6 ay agladı. Bebek sindirimine en uygun süt anne sütü. Hastalandı antibiyotik verdi dr daha 6 aylık bebeğe. Anne sütü olsaydı getek kalmayacaktı. En iyi alternatif mamalar evet. Ama kaynak varsa sonuna kadar gerekirse çile çekilerek verilmeli diye düşünüyorum.
Ben 3 belki 4 ay cocugumla ilgilenebilecegim sonra akşamları sadece. Dua edıyorum ki sütüm olsun. Oglum aglamasın. Deniz agladıkça ben de çok agladım cunku. O yuzden ben de süt için strese girebilirim. Ama bilemezsin. Olmaz olmaz işte o zaman yapacak birşey yok.

Herkese bol sütlü lohusalıklar diliyorum

Hanıma çok üzüldüm yalnız, keşke kimse böyle eziyet çekmese.
Ben yanlış anlaşılmak istemem, illa mama demiyorum. Ama aynı alerjiler emziren annede de oluyor, anne sütü sarılığı diye bir şey de var mesela.
İmkanı olan, bunu isteyen herkes istediği şekilde ve istediği kadar emzirir umarım.
Ama mama ve biberon öcü değil, bunu da eklemek istiyorum

Son düzenleme:
Dün sabah 6ya doğru bugun 7ye doğru belime giren ağrıyla uyandım dört gözle 1 saat bekledim ama tık yok bi daha ağrımadı
o agrilar bana da giriyo dun oglen aksama kadar adet sancisina benzer bicak gibi agrilar girdi duzenli degildi ama aksama kadar sürdü gece dogururum belki dedim ama sabah kalkinca agri sizi yok hepsiyok olmus

Öyle tabi öcü değil, o zaman onların kurtarıcısı oldu. Ama sözüm sana değil bazı anneler rahatlığından dolayı tercih ediyor bu olmamalı. Hatta ben de hep şöyle düşünürdüm; evde emziririm, dışarı çıkarken sağıp biberona koyup oyle veririm. Ne ortalık yerde süt emzirme işiyle ugrasıcam. Ama göğüsten emdikçe sütün arttığını buradan öğrendim. Gittim emzirme önlüğü aldım mesela.

o agrilar bana da giriyo dun oglen aksama kadar adet sancisina benzer bicak gibi agrilar girdi duzenli degildi ama aksama kadar sürdü gece dogururum belki dedim ama sabah kalkinca agri sizi yok hepsiyok olmus
Daha önce hiç sancı gelmedi..Off bu son hafta olan da yalancı sancı olmasın ama yaaa

Sütü sağıp verdik bi kaç kaşık canım .. ama annem zorla şekerli su da verdi .. karşı koysam bile muhtemelen benden gizli yine de verecekti o yüzden karşı koyamadık artık
Sakın ped etme olur mu, kendini eksik hissetme, henüz birbirinize alışma aşamasındasınız. Her şey yoluna girecek :)

Var oluyor her gün adet sancısı ama geçiyor hemen bide alt taraflarım agriyor kemikleri sanki. Açılma var mo diye daha bakmadı pazartesi bakar sanırım.

anne oldun demek:))))))) allah hepimize yasatsin bu duyguyu ins ve senin kuzunu da hayirli evlat etsin . kirmizilardan sensin sampiyon. Ikinciyi belirlemek cok zor . mcrhelena ile basabas gidiyoruz Inş bizim de her ne karar verirsek iyisi o olur.

Devlet hastanesinde yaptim dogumu
Orda oyle verdiler.
Fazla degil zaten ogunde 4 tane yetiyor.ekmek falan yok.
Benim de hic sevmedigim seydirbiskuvi. Ama ise yaradigini gordum.
Mamalari ise kurumlar ( hastaneler) ihaleye cikiyor uygun tekliflerle anlasma yapiyor.biri evolvia diyor,digeri humanna
Devlette aptamil demis heralde.
Gerci eczanenin biri bize en iyisinin humanna oldugunu soyledi.digeri evolvia onerdi.
İkisininde deneme boyunu denedim.evolvia agzinda dilinde yapisti hep,anne sutuyle siyirdik.once mama sonra anne sutu verince temizleniyordu dili
Hastane aptamil hazir sutunden veriyordu.cikinca bulamadim.buyuk marketlerde oluyormus.gidemedim.simdi tozunu aldim.

Son düzenleme:
beatrices littlebee dun aksam yazilarinizi okudum ancak yazamadim
Beatrices simdi biz calisan anneler olarak biberon kesinlikle avantaj, ancak soyle bir durum var, bebegi memeye alistirma, emme duzeni olusturma sureci cok zorlu geciyor, bu noktada biberona basvurulmasi, bebegin zaten almakta zorlandigi memeyi komple redetmesine sebep olabiliyor, o yuzden ilk zamanlar icin ozellikle biberonla beslenmenin tercih edilmemesi daha makul olacaktir.
Etrafimda biberon veren arkadaslarimdan da bunu tecrube rttim hep, maksimum uc ay sagarak biberonla beslediler, bir arkadasim sadece bir gogsunu verebildi, bebek emmedigi icin sutleri azdi ve mama takviyeli gittiler
Yani yanlis yapilan bir uygulama isleyen saati bozmaya sebep olabiliyor.
Diger yandan ben ne yasadim, ogluma asla biberon veremedik, 3 aylik ise basladim, sagip birakiyordum, annem kasikla veriyordu ancak cok randimanli olmuyordu, bebekte emme refleksi var, annesini emmek istiyor, biberonu emmeyi beceremiyor, kasiklada ne kadar icebilirse artik. Oglenleri kostur kostur gelip emziriyordum, ustune birde sut sagip birakiyordum. Ek gidaya gecene kadar sikintilarimiz oldu bu sekilde.
Keske alistirabilseydim dedim. Ama tabiki bunu ilk zamanlar yapmamak lazim, bebek memeye alisip, annenib bol sutu olduktan sonra yapmali.
Sutu sagmak ne kadar sut var tespiti acisindan iyi ama sagmak sut artirmiyor, ne olursa olsun emzirmek lazim, tek care sut icin bu, cok zor ama bu.
Mama vermeme konusunda israrci olma konusuna kesinlikle katiliyorum, ilk oncelik bebegin beslenmis olmasi, ihtiyac varda verilmeli tabiki :)
Bakalim bu bebegimle neler yasayacagiz
Ben sutten kesip hamile kaldigim icin gogus uclarim hala buyuk, burada gogus ucunun buyuk olmasindan kaynakli sikinti yasayanlar oldu, bende simdi ondan korkuyorum

Kızlar naçizane deneyimler benden. Emzirmek ostiyosaniz kesinlikle göğüs kalkanı alın yoksa göğüs uçları pert. Lansilohu sürüp ardından kalkan çok iyi koruyor.

Benim hastane fazlasıyla verdi ama vermeyenler için dependin külot şeklinde olanı varya muhteşem rahat ettirdi. Hiç çamaşıra gerek kalmıyor.

Ve en önemlisi erkek bebiş annelerine 2 günde 3 takım değiştirdik. Sürekli fire veriyor sıpa.

Aklıma gelenler bunlar eklerim gelirse tekrar.

Cnm sen dogum yapali baya oldu
Ic camasirin sutten islaniyor mu hic?
Siktikca damla damla geliyorsa yeterli sut olmayabilir, istersen bi sag gogsunu bosalt bakalim kac cc cikiyor

Cnm ben sen dogum yapali bi hafta oldu sandim
Daha erkenmis ya
Dogumlar cok olunca karistirdim
Senin sutun anca gelir zaten ya
Bence de dedigin gibi yapmaya devam
Bool sutun olur insallah
Yarasin kuzuya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…