@beatrices @littlebee dun aksam yazilarinizi okudum ancak yazamadim
Beatrices simdi biz calisan anneler olarak biberon kesinlikle avantaj, ancak soyle bir durum var, bebegi memeye alistirma, emme duzeni olusturma sureci cok zorlu geciyor, bu noktada biberona basvurulmasi, bebegin zaten almakta zorlandigi memeyi komple redetmesine sebep olabiliyor, o yuzden ilk zamanlar icin ozellikle biberonla beslenmenin tercih edilmemesi daha makul olacaktir.
Etrafimda biberon veren arkadaslarimdan da bunu tecrube rttim hep, maksimum uc ay sagarak biberonla beslediler, bir arkadasim sadece bir gogsunu verebildi, bebek emmedigi icin sutleri azdi ve mama takviyeli gittiler
Yani yanlis yapilan bir uygulama isleyen saati bozmaya sebep olabiliyor.
Diger yandan ben ne yasadim, ogluma asla biberon veremedik, 3 aylik ise basladim, sagip birakiyordum, annem kasikla veriyordu ancak cok randimanli olmuyordu, bebekte emme refleksi var, annesini emmek istiyor, biberonu emmeyi beceremiyor, kasiklada ne kadar icebilirse artik. Oglenleri kostur kostur gelip emziriyordum, ustune birde sut sagip birakiyordum. Ek gidaya gecene kadar sikintilarimiz oldu bu sekilde.
Keske alistirabilseydim dedim. Ama tabiki bunu ilk zamanlar yapmamak lazim, bebek memeye alisip, annenib bol sutu olduktan sonra yapmali.
Sutu sagmak ne kadar sut var tespiti acisindan iyi ama sagmak sut artirmiyor, ne olursa olsun emzirmek lazim, tek care sut icin bu, cok zor ama bu.
Mama vermeme konusunda israrci olma konusuna kesinlikle katiliyorum, ilk oncelik bebegin beslenmis olmasi, ihtiyac varda verilmeli tabiki :)
Bakalim bu bebegimle neler yasayacagiz
Ben sutten kesip hamile kaldigim icin gogus uclarim hala buyuk, burada gogus ucunun buyuk olmasindan kaynakli sikinti yasayanlar oldu, bende simdi ondan korkuyorum