• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar meme ucum yok benim yaa. Çıkmıyor.pompa ile çıkıyor sonra geri gidiyor. Silikon ucu da çekmiyor. Napicam ben Ya. Çok sikintidayim. Görümcem memesini verdi onu emdi. Ona ayrışan kizdim ama neyse.
Moralini bozma demekki emebiliyor buna sevin. Meme ucun bebek emdikce inan buyuyor ve cikiyor hatta bebegin damagina gore sekil aliyor desem inanmazsin. Dış etkenlerin moralini bozmasina izin verme sutun geldiyse azar azar emzir biz ilk 10 gun resmen savas verdik oglum annem ve ben. Benim sag memeyi almamisti oglum degisuk emzirme sekilleriyle denedim en son koltuk altima aldim bedenini oyle yavas yavas aldi. Dene istersen sende. Sag meme ucum benimde yoktu ama bebek emdikce buyudu

Kızlar acil cevap lazım bana.
Doğum yapmış ve ilk bebeği olup tek başına evde olan var mı ?
Ne kayınvalide ne de annesi olmadan tek başına bebeğine bakanınız var mı ?
Biz 10 günlük olduk ve sizden gelecek cevaplara göre yarın annemi gönderecem evine. Normalde kalayım desede sıkıldığını babamın da gelmesini istediğini biliyorum. Açıkçası ben de yanlız kalmak istiyorum ama sanırım benim gibi olan var mı bilip destek almak istiyorum.
İnş vardır ilk bebeği olup evde tek başına kalanınız? ????
Ben ilk bebegimde 24.gun yalniz kalmistim bebegimle o da memeyi tutturamadigimiz icin. Yoksa 15.gun filan yalniz kalirdim 24 gunden sonra kendim baktim cok zorlanmamistim.
Annem bizde ama ben açlıktan ölüyorum. Sabah dünden kalan soğanlı bulgur pilavını ısttı. Hala o başka bişe yemedim. Kalkıp yemek yapim desem bana ihtiyacın yok heralde ben gidim dicek. Biraz sıkıldı sanırım. hiç yemek yapmıyor. Akşam eşimle kendine iftar hazırlıyor onuda ben yardım etmesem yetişmez.
Kendisi oruç diye öğlen dünden kalan yemekleri yada önceki günden kalan yemekleri ısıtim mi diyor.

Saatler önce açım süt olmuyor dedim. Hala yemek yapmadı. Telefonda konuşuyor saatlerce. Gittim mutfağa k fleks yaptım o da bayat geldi döktüm. Makarna koydum ocağa güya kilo verecem. Aaahhhh ahhhh
ah canim yaa neden oyle davranıyor ki yaşlı mi annen ya da gönülsüz mü geldi acaba
Kahvalti filan hazirlamiyor mu peynir zeytin domates zor seyler degil aslinda bunlar üzüldüm sana
Insanin gercekten iki kap yemege cok ihtiyaci oluyo lohusayken sanki yemek hazir olsa hersey daha kolay geliyo insana seni anlayabiliyorum.

Bu gazdan kaynaklanıyorsa lağman da etkili olmaz mı ki acaba
Serumun biri de boşaltın sistemini rahatlatmak üzre takılmıştı. Biraz rahatlattı . Ama agri o kadar çok güçlüydü ki biraz rahatlama bile umrumda olmamisti:(

Kızlar meme ucum yok benim yaa. Çıkmıyor.pompa ile çıkıyor sonra geri gidiyor. Silikon ucu da çekmiyor. Napicam ben Ya. Çok sikintidayim. Görümcem memesini verdi onu emdi. Ona ayrışan kizdim ama neyse.
Bebegin senin gogsunu hic mi tutamiyor canim
Pompayla cekip uc cikardiktan sonra hemen kavrasa eme eme buyuyecek meme uclarin benim de seninki gibiydi o sekilde halletmistik
Sana enjeksiyonla da çıkarabileceğini soylemistim diye hatirliyorum denedin mi o daha guzel cikariyo bence ama acitiyo tabiiki :KK43:

İnşallah canım :) demek sanada benim gibi ikinci çocuk olursa aynı şeylere katlanamam diye düşündürmüş o acılar ama geçti gitti çok şükür :)
Unutur muyuz dersin o gunleri:)))))) unutmam lazım yoksa bu ilk ve son olur gibi geliyor bana. Ama tosbaaam çok tatli teyzesi. Her şeye deger

Baska biseye mi bozuldu acaba yada oruc yormus olabilir mi ki.
Oruçtan olabilir çünkü kırmıyorum, incitmiyorum. Temizlik için gelen kadın herişi yapıyordu, güvenilir temiz biriydi.Kendisi sadece bana yemek yapıp bebeğime bakacaktı.Kadının Yaptığı işi beğenmiyor ağız dalaşı yapıyor. Her geldiğinde böyle oluyor kadınlar işi bırakıyor.Şimdi ev rezillll.. Eşime de mahçup oluyorum.
Bu doğumumdan önce babamı kenara çektim konuştum. Baba bak annem doğumda bize gelirse eve yardıma gelenleri beğenmiyor kadınlar işi bırakıyor. Bu doğumda ben size gelim dedim. Yok kızım düzenini bozma ben annenle konuşurum dedi. Eh tamam dedim. Yine benim dediğim oldu.

Bizim evimiz çok büyük 3 çocuk, bahçemizde var, aile kalabalık ve gelen gidenimiz çok. Tek başıma yapamıyorum. Şimdi yeni birini bulmak zorundayım.
Napim dua edin Allah güç kuvvet versin. Ne yaparsa yapsın seslenmeyeceğim annemdir ama çok yoruldum.

Rahatına ve uykuya düşkün olduğu için sanırım. Tamam Allah razı olsun geldi elinden geleni yapıyor. Belki burda anlatmak bana yakışmıyor ama başka kimseye anlatamıyorum.
Kv hergün arar anneme der ki ona iyi bak sürekli birşeyler yesin süt olsun aç kalmasın der. Bir ihtiyacın var mı der bana.

Sabaha kadar uyumayan benim annem yatar öğlene kadar, eşim yatar işten gelince iftara kadar.

Ben dayanıyorum ama vücut dayanmıyor başım 3 gündür ağrıyor, dişimde ağrımaya başladı. Eşimin iftar vakti ezan okunduğunda yemeklern sıcak ve lezzetli bir şekilde önünde olmasını istemesi, olmazsa burnumdan getirmesi korkusu beni çok geriyor.

Evime düzenli gelen temizlikçi vardı onunla anlaşamadı kadın işi bıraktı. Ben idare ediyordum eksiklerini yüzüne vurmuyordum. Ama kadın gitti evimin düzeni bozuldu. Evi günlük süpüremiyor, wcler haftada 1 yıkıyor. Yürürken ayağıma bulgur tanesi değse dayanamayan biriyim. Süpürgeyi elime alıyorum bırak ben yaparım diyor. Ama yoruluyor yetişemiyor.Heryer heryerde inanılmaz sinirleniyorum.

Lohusa depresyonuna girmemek için tüm çabamı sarfediyorum.

Ne desem bilemedim canım ya. :110: Allah yardımcın olsun. Kaç gün oldu peki doğum yapalı. Yakın zamanda toparlanırsın inşallah. Allah biran önce sağlık sıhhat güç kuvvet versin de başka birine ihtiyacın kalmaz inşallah yakın zamanda

Öyle düşünme canım ben 2 doğumumu da aynı yöntemle yaptım ama 3. De böyle bir rahatsızlık oldu. Onlarda da inanılmaz baş ağrısı olmuştu.
Belki diğerinde bir sorun yaşamazsın.

Doğumdan sonra diriliş dizisini izliyoruz birinin omzuna mızrak saplandı. Hah işte anlatamadığım ağrım böyle bişey sanki mızrak bana saplandı dedim :))
Benim tarifım şöyle. o mızrak kaburgamin altından girip omuzumdan çıkıyor... çıkıyor dediysem ucu görünüyor. Yani orda kalıyor:) ins dedigin gibi olur canim. Inş bunu bir daha yaşamam. Yasamayız. Yani küçük bir ihtimal de olsa şimdilik tüylerimi diken diken ediyor

Evet her doktorun görüşü farklı sanırım. Ben de 41i beklemek istemiyorum tabi ki de sabırsızlanıyorum artık 40ta doğsun diye dua ediyorum. Hakkımızda hayırlısı olsn inşallah.

Hayırlısı olsun inşallah. Biran önce sağlıkla kucağına alırsın umarım canım. Hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah.

Ben ilk bebegimde 24.gun yalniz kalmistim bebegimle o da memeyi tutturamadigimiz icin. Yoksa 15.gun filan yalniz kalirdim 24 gunden sonra kendim baktim cok zorlanmamistim.
ah canim yaa neden oyle davranıyor ki yaşlı mi annen ya da gönülsüz mü geldi acaba
Kahvalti filan hazirlamiyor mu peynir zeytin domates zor seyler degil aslinda bunlar üzüldüm sana
Insanin gercekten iki kap yemege cok ihtiyaci oluyo lohusayken sanki yemek hazir olsa hersey daha kolay geliyo insana seni anlayabiliyorum.
Mesela bugün 15 gün oldu 2 3 defa hazırladı öyle alengirli.
Hergün tost yapimmi diyor. Hamur yemeyim kilo vermem lazım diyorum, hazır yufka var tavada börek yapimmi diyor. Ay dişim başım çok ağrıyor yaa.

eshma eshma selam canım allaha şükür sağsalim kavuştuk kızımla. Epidural normal doğum oldu, biraz dikiş acısı var ama bir kaç güne geçer. Onun dışında gayet iyi hissediyorum. Sütüm gelmeye başladı ama bir gögsümde uç yok. Silikon kalkan almıştım onuda ağzına almakta çok zorlanıyor çünkü çok büyük. Bende bir işe yaramadı.. ve aldığım herşey bebeğe çok büyük oldu. Yenidoğan takımları mutlaka lazım onu anladım

Canim ben varim. Annem 10 gun kaldi ama bebegin emmesine odaklandik sarilik olmamasi icin ugrastik cok sukur alistirdi biraz beni. Ramazanin ilk gunu gonderdim babam evde tek ayni sehirdeyiz ama evlerimiz uzak. 2 haftadir bebeginle basbasayim. Ilk gun pilim bitmisti. Ama sonra sonra bebegin sana ve kokuna alisiyr huyunu az cok anlamaya basliyrsn ya kolaylasiyor isler. Cok sukur idare ediyrz biz oglumla. Esime iftarlik hazilayabiliyrm ama sahura kalkamiyrm malesef

Ah kızlar benim meme ucum ideal. SüTüm var. Ama maalesef emziremiyorum. İlk kavrıyor ve birkaç çekiyor sonra bırakıyor çok ağlıyor ben de kıyamıyorum ve bırakıyorum savaşı.
Pompayla Sağıp o şekilde veriyorum. Emmediği için de sütüm anca gündüz yetiyor. Gece maalesef mama veriyorum :(
Çok çaresizim emdirebilmek için napmalıyım ki :(

Kızlar acil cevap lazım bana.
Doğum yapmış ve ilk bebeği olup tek başına evde olan var mı ?
Ne kayınvalide ne de annesi olmadan tek başına bebeğine bakanınız var mı ?
Biz 10 günlük olduk ve sizden gelecek cevaplara göre yarın annemi gönderecem evine. Normalde kalayım desede sıkıldığını babamın da gelmesini istediğini biliyorum. Açıkçası ben de yanlız kalmak istiyorum ama sanırım benim gibi olan var mı bilip destek almak istiyorum.
İnş vardır ilk bebeği olup evde tek başına kalanınız? ????
Canım ben varım Türkiye ye yabancı gelinim zaten annemler gelemedi kayınvalide de iki gün kaldı sonra ben idare ederim dedim evi yakın zaten bize oruç oruç hizmet etmesi içime sinmedi bide ben rahat edemiyordum iyi oluyor du aslında yemek için falan ama arada bebeği yıkayacağımız zaman gelip gidiyor yoksa yemek bebeğim hepsi bana bakıyor bebeğim çok huysuzlandığı zaman acizlenip ağladıklarım oldu ama yine yalnız daha rahatım Hee kız kardeşim gelme şansı olsaydı isterdim iş yapmak için değil oturup sohbet etmek kendimi yalnız hissetmemek için sadece uzun yazdım k.bakma yani diyeceğim o ki az aşım dertsiz başımmı deniyor du o hesap :)

sut yerine sutlac yap ye cnm sut gaz yapar demisti bana ebeler annemde sutlac yapiyordu hergun nerdeyse tabsk tabak yiyiyordum ve sutum cokdu masallah.birde etli sebze yemegi cok yeyin kofte kusbasi gibi sulu yemekler.ben ilk dogumda emzirirken istahim cok acikti ama nasil bir istah hergun ziyafet sofrasi kuruyordum hic usenmeden uc cesit yemek yapardim kahvaltiyi da bol cesit yapardim ve hic kilo almazdim ama bir okadar sutum cesme gibi ydi sabah kalktigimda gecelik bastan basa islanmis sutten birde terleme belki bir sene ter doktum kisin dogurmama ragmen ciplak geziyordum evde.
cok su icin bolbol su ceviz findik da cok guzel sut yapar.ama bol su.bakalim yine sutum olacakmi ilkinde tek gogsum yetiyorda artiyordu kizima ikinci gogsumu sagip suya katip dokuyordum bazen gogsum tas gibi biraz sagip oyle kizimi doyuruyodum cok sut geliyordu birden bogulacak diye korkuyordum.tum annelere bol sutlu gunler diliyorum..
Amin inşallah canım sütlaç iyi fikir canım hiç aklıma gelmedi muhallebi puding yaptım durdum hep :) çiğ sebze meyve olayı çok zorladı beni acıkınca yap bi salata ye hem sağlıklı hem az kalori eee annem öyle deyince yiyemiyorum da aslında doğum öncesi kilomun altına bile indim ama birden durakladı tabi böyle olur oburiks olursam :)

Sebze tamam da meyveyi yiyelim ama lütfeeen.. bence karpuz süt yapar :))))))
Yapıyormuş canım karpuz süt :) ama işte insan düşünüyor hem gaz hem karnım geliyor aklıma karpuzları ağzıma attıkça :)

Unutur muyuz dersin o gunleri:)))))) unutmam lazım yoksa bu ilk ve son olur gibi geliyor bana. Ama tosbaaam çok tatli teyzesi. Her şeye deger
Evet canım bende eve geldim gaz sancısı arasında baktım bebeğime dedim değer :) hastane de o kadar acizlendim ki Allah affetsin yalnış düşünüp büyük konuştuysam ikinciyi direkt elemiştim ama Allah kimseyi taşıyamayacağı yük yüklemez yeter ki sağlıkla hayırlısıyla büyüsünler inşallah :) bu arada kaç kg doğdu tosbaa :)

Deneyimli anneler size sorum olucak. Doğum yapalı 6 gün oldu. İlk başlarda sütüm azdı, çoğalsın diye süt yapan herşeyi abarttım sanırım. Bukez de çok arttı çok tazyikli geliyor. Bugun emzirirken bebekten önce garip yutkunma sesleri geldi sonra süt boğazına kaçtı öksürdü çok korktum. Aranızda bunu yaşayan var mı ? Ne yapmam lazım ?

Deneyimli anneler size sorum olucak. Doğum yapalı 6 gün oldu. İlk başlarda sütüm azdı, çoğalsın diye süt yapan herşeyi abarttım sanırım. Bukez de çok arttı çok tazyikli geliyor. Bugun emzirirken bebekten önce garip yutkunma sesleri geldi sonra süt boğazına kaçtı öksürdü çok korktum. Aranızda bunu yaşayan var mı ? Ne yapmam lazım ?
Yukarıda nebf nebf dediği gibi sağ önce azcık öyle vermeyi dene canım benim başıma gelmedi ama nazar değmesin inşallah olmamasından iyidir

Kızlar takip edemedim yazıları :)
8 inde 16:10 da doğum yaptım. 3500 gr 51 cm doğdu kızım.
Suyum geldi gece 3,30 gibi ama ağrım yine başlamamıştı. Hastanedeydik zaten doktorla suni sancıyı denemeye karar verdik. Rahimde hiç açılma yoktu ve rahim duvarım mı ne kalınmış. Yine de normali denemeye karar verdik. Sabah 10 gibi suni sancı verdildi, öğlenden sonra 16:10 da doğuö yaptım. Sancılar tabi zorladı, doğum 10 dakida oldu çok şükür. Hep yürüyerek geçirdim kasılmaları. Nst ye bağladılar devamlı takip için, en zoru o kısımlardı.
Yani iyi ki nırmal doğum yapmışım. Bem zaten bu ağrıların daha fenasını romatizmamdan çektiğim için aşırı aşırı zor gelmedi. Sadece uzun çok uzun sürdü.
Şimdi bi yandan iyileşip bi yandan süt savaşları veriyoruz evlatcığımla. Göğüslerim ilk ginden çatladı. Lansinoh ve garmastan pomadı birlikte kullanıyorum. Kızım İnatçı biraz. Ama ben kazanacağım. Pes etmicem :KK66:
Çok yazdım buraya kdar okuyanlara teşekkürler, doğum yapmayan arkadaşlarıma kolay doğumlae. Doğuranlara da bol sütlü, sakin, paniksiz günler dilerim
Allah bize de sağlıklı doğum nasip etsin inşallah. Hayırlı olsun

eshma eshma selam canım allaha şükür sağsalim kavuştuk kızımla. Epidural normal doğum oldu, biraz dikiş acısı var ama bir kaç güne geçer. Onun dışında gayet iyi hissediyorum. Sütüm gelmeye başladı ama bir gögsümde uç yok. Silikon kalkan almıştım onuda ağzına almakta çok zorlanıyor çünkü çok büyük. Bende bir işe yaramadı.. ve aldığım herşey bebeğe çok büyük oldu. Yenidoğan takımları mutlaka lazım onu anladım
Demek Bebis geldi . Gözün aydın. Epidural normal doğum nsl geçti? Yönde istemeyi düşünüyorum. Anlatsana biraz vaktin olunca

Yarı kırkın çıkıyor çok iyi. Zaten beni de düşündüren bu. Yarı kırkı çıkmadan ... .... ... bir sürü laf dönüyor etrafımda ve ben de onlara inat tam tersini savundum. Ama kafamı da bulandırmadılar değil.

Tecrübelisin sen ne güzel. Bugün kızım kustu mesela. Ama burnundan da çıktı sütler. Ben çok korktum gözlerim dolup taşıverdi. Tek olunca bu gibi şeylerde kendi tepkilerimi dizginlemeliyim. Allah yardımcımız olsun ya..

Ben de yarın itibariyle yanlız kalacağım.
Kızım 1 haziran da dünyaya geldi. Umarım başarılı olurum. Gerçi her şeyiyle a dan Z ye ben ilgileniyorum hep. Sadece evde insan oluyordu acil durumlarda işte. Ay ne bileyim yaşayıp göreceğim sonuçta.
Canım ilk gün aglama krizi olabiliyo. İkinci dogumumda annem bir hafta kalıp gitti gittigi gün acaip aglamıştım. Lohusa depresyonuna girdigimi filan düşünmüştüm hatta. Allahtan bir gün sürdü. Hatta o gün kızımın altını baglamıştım ve çişi kıyafetine cıkmıştı. Ona bile aglamıştım "annem olsaydı o güzel baglıyodu ben bunu bile beceremiyorum "diye

Back
X