- 17 Eylül 2016
- 87
- 89
- 8
valla bilemedim canım ya birazda moralim bozulmuyo değil açıkçası ama çok bi sey de yok bana göre ınsanlar gebelıklerınde bbeklerı 400 500 lerdelermiş falanbu yazdıkların bendede farklı farklı çıkıyor ki hiç anormallik göremedim ben haftasına göre. neden aaa diyorlar daha kilo alması için uzun süre var önünde canım
Her bebegin gelisimi farkli oluyo,eger saglik anlaminda bi sorun diyorsa doktor bence hic takilmayin. Doktorunuza sordunuz mu peki farkli cikmasi icin onin fikri nedir?Merhabaalaaar tatlış annişler biz dün doktordaydık pazarrtesi ayrıntılımızı var ama bu hafta gormek istedi doktorum bi ölü bebek kaybım olduğundan ve de pıhtılasmam için raporlardan dolayı sık sık goruşuyoruz ama beim aklıma en baştan beri bi kaç gün bazen geri bazen tam çıkması karıştırıyodu dünde 20+1 olmamıza ragmen
fl ( uyluk kemiği uzunlugu) 31,01 mm 19+4 günlük
ac (göbek çevresi) 155,55 mm 20+5 günlük bi bu ileri :)
bpd (kafa çapı) 45,23 mm 19+5
ve en çok taktığım 337 gr ve çoğu aa diyo ben bebeğime kilo aldırmak için neler yapmalıyım
Daha ziyade saglik ocaklari ilgileniyo Aysegulcum. Bana 16.haftada yapti dusuk bi deger cikmadi ama 23-24.haftada tekrar bakalim dedi.Merhabalar kan idrar sonuclarim vs yaziyorsunuz ya ben sadece ilk hamile kaldigmda bunlara bakildi baska da bakilmadi. sizde bunu doktora soylemelimiyim?
Kesinlikle katılıyorum! Devlet memurları gibi biz de anne oluyoruz bi farkımız yok. Neden izin konusunda bu kadar fark yapmışlar anlamıyorum. Gerçekten şartlarımız çok zor. el kadar bebeği nasıl bırakıp işe gelelim? 3 aylık oluyorlar sonuçta..Malesef bu ülkede anne olmak çok zor çocuk yapın dıyolar ama ben hıçbır teşvik göremıyorum özel sektorde çalısıyorum e ben 3 aylık bebeğımı bırakıp nasıl geleyım gelmesem 6 ay olana kadar beklesem işyerii seni beklermı beklemez çoktan eleman aramaya başladılar bile bu konuda çok düzenleme gelmesi gerekiyor kamuda varsa özelde de olmalı sonuçta bizlerde zor şartlarda çalışan kadınlarız hem çalışıp hem çocuk bakabilme imkanlarımız olmalı
Merhabaalaaar tatlış annişler biz dün doktordaydık pazarrtesi ayrıntılımızı var ama bu hafta gormek istedi doktorum bi ölü bebek kaybım olduğundan ve de pıhtılasmam için raporlardan dolayı sık sık goruşuyoruz ama beim aklıma en baştan beri bi kaç gün bazen geri bazen tam çıkması karıştırıyodu dünde 20+1 olmamıza ragmen
ve en çok taktığım 337 gr ve çoğu aa diyo ben bebeğime kilo aldırmak için neler yapmalıyım
canım onu nasıl ayarlıcaklar martta bende bı konusayım olmadı bende devam etmıcem cunkuben doğumdan sonra işten ayrılacağım için doktorumla konuştum martın ortasında raporlu olarak ayrılacağım inşallah. imkanınız varsa en azından bebek 6 aylık olana kadar anneyle kalmalı . herkes sağlıkla bebeğini kucağına alır inşallah
Malesef bu ülkede anne olmak çok zor çocuk yapın dıyolar ama ben hıçbır teşvik göremıyorum özel sektorde çalısıyorum e ben 3 aylık bebeğımı bırakıp nasıl geleyım gelmesem 6 ay olana kadar beklesem işyerii seni beklermı beklemez çoktan eleman aramaya başladılar bile bu konuda çok düzenleme gelmesi gerekiyor kamuda varsa özelde de olmalı sonuçta bizlerde zor şartlarda çalışan kadınlarız hem çalışıp hem çocuk bakabilme imkanlarımız olmalı
Merhabaalaaar tatlış annişler biz dün doktordaydık pazarrtesi ayrıntılımızı var ama bu hafta gormek istedi doktorum bi ölü bebek kaybım olduğundan ve de pıhtılasmam için raporlardan dolayı sık sık goruşuyoruz ama beim aklıma en baştan beri bi kaç gün bazen geri bazen tam çıkması karıştırıyodu dünde 20+1 olmamıza ragmen
Muz ceviz bide kaşar deniyim :)Kaşar peyniri bebeğe kilo aldırıyor canım
Canım 2 takım hastane çıkışı alcam şu 10 lu olanlardan allahın izniyle yenidoğan olarak hemen büyüyolar. diğerlerini 3-6 ay olarak almayı planlıyorum.Göbek bağı düşene kadar 2 li takım giyer sonra yarım kollu ve uzun kollu alttan çıt çıtlı zıbınlardan bolca yaz canım yazın evde daha çok tercih edilir sanki . penye pamuklu 3 lü takımlar var ya içi yarım dışı ceketli tulumlularıda var yazın klimada iyi olur onlardan alasım var bide gezmelik ciciler kotlar elbiseler.Canım battaniye 4 yeter bence 2 günlük hazırlardan 2 gezmelik ama bende örenler çok bakalım kaç olcak. Pike olur yazın kışın Nevresim takımı çok gidiyomuş Anne kız takım olanlar var onlar çok tatlı.Biberon phıps avent alcam Arabayı daha sonra almayı düşünüyorum. Yeni doğunca Ana kucağı ve kanguru yeterli olur gibi geliyor araç var o yüzden bide favorim oyun halısı şu tekmele oynalar varya oyuncaklı onlardan bez olarak prima primıum care kullacaz.Evet tecrübeli arkadaşlar lütfen yardım kaç zıbın yeter başta kaç 2 li takımliste yapmaya çalışıyorum.çok kararsızım emziği ne marka olsun, zıbın kaç tane yazayım, beşiği hangi marka olsun bebek arabasını ne yapacağız, kaç battaniye almalı kafamda deli sorular ama eğlenceli süreç zevkle yapıyorum ama hiç birşeye karar vermiş değilim
Kizzlar mide yanmasi oluyo mu sizde de.bu gece hic uyuyamadimcok oluyo bende midem icin gaviscon surup verdi doktor ama surekli de kullanmak istemiyorum
Kalip olarak vermişler bunlari. Ben dikmeyi düşündüğümden kaydetmiştim. U gibi olan bebis dogunca emzirmeye de yardimci oluyomus
Kesinlikle katılıyorum! Devlet memurları gibi biz de anne oluyoruz bi farkımız yok. Neden izin konusunda bu kadar fark yapmışlar anlamıyorum. Gerçekten şartlarımız çok zor. el kadar bebeği nasıl bırakıp işe gelelim? 3 aylık oluyorlar sonuçta..
Arkadaşlar çalışan annelerle ilgili sözlerinize katılıyorum. Ancak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim elbetteki özelin şartları kamuya göre çok daha zor ama kamu ile ilgili televizyonlarda yansıtıldığı gibi parlak bir durum da yok açıkçası. O izni öyle bir ayarlamışlar ki onu almaya çok önceden karar vermen gerekiyor yani yok ben çocuğum 6 aylıkken başlayayım yok 1 yaşından sonra başlayayım böyle bir durum yok. Hatta yarım gün çalışmayı seçersen hiç bir süt iznini kullanamıyorsun. Ki kamuda çalışanlar bilir zaten 6 ay yarım gün çalışılır genelde 3 saatlik süt iznini o şekilde verir amirin eğer insansa. Bu demek oluyor ki sen bu yeni izin türünü seçmekle 6 ay tam maaş almak yerine yarım maaş alacaksın. Bu arada henüz kamuda uygulanmasına ilişkin yönetmelik de yayınlanmadı yani henüz uygulamaya geçen bir durum yok.
Canım dava açıp kedını işe aldırdıgın yerden ne kdar hayır gelır ki sana artık kinle bakarlar zorla gelmissin gibi anane babane yardımı geliyor şimdi sanırım 2 yaşına kdar oda e bana verseler o parayı ben 2 yasına kadar bebeğime gül gibi bakarım hemde para almış olurum ama işte yöntemler çok yanlışkesinlikle katılıyorum sana , çalışan anne olmak gerçekten çok zor. her gün çalışan anne için müjde diye bir sürü haber çıkıyor internette işi boş malesef. bende özelde çalışırken hep çocuğum olsa ne yaparım diye düşünüyordum. sonra allah kısmet etti de devlete atandım ilk bebeğimde 2 yıl izin kullanabildim . çocuğumla doya doya vakit geçirdim. bi arkadaşım vardı 3,5 aylıkken çocuğunu bırakıp işe başlamak zorunda kaldı. onu gördükçe benim içim acıyordu resmen.
geçen arkadaşım dedi eğer ücretsiz izin kullanmak ister kullanır ve o süreçte veya sonra 1 yıl içinde işten çıkarılırsan işe geri dönme davası açabiliyor muşun ve genelde kazanılıyormuş. ben böyle birşey duymamıştım ama araştırılabilir.
bence değerlerde öyle çok fazla bi farklılık yok ve bu ölçümler tamamen makineye bağlı ölçümler. doktor iyi diyorsa ben bu değerlere çok bakmıyorum. sorun olursa zaten doktor bilgilendirir. kilo konusunda da daha erken aylardayız. bazen öne geçer bazen geriye düşer önemli olan son haftalar. bebek bizden zaten alacağını alıyor .
İnşallah oyle olur son zamanlarda ıyıce alır minnoşlarımız simdiden stress yapmamak lazım ozamankesinlikle katılıyorum sana , çalışan anne olmak gerçekten çok zor. her gün çalışan anne için müjde diye bir sürü haber çıkıyor internette işi boş malesef. bende özelde çalışırken hep çocuğum olsa ne yaparım diye düşünüyordum. sonra allah kısmet etti de devlete atandım ilk bebeğimde 2 yıl izin kullanabildim . çocuğumla doya doya vakit geçirdim. bi arkadaşım vardı 3,5 aylıkken çocuğunu bırakıp işe başlamak zorunda kaldı. onu gördükçe benim içim acıyordu resmen.
geçen arkadaşım dedi eğer ücretsiz izin kullanmak ister kullanır ve o süreçte veya sonra 1 yıl içinde işten çıkarılırsan işe geri dönme davası açabiliyor muşun ve genelde kazanılıyormuş. ben böyle birşey duymamıştım ama araştırılabilir.
bence değerlerde öyle çok fazla bi farklılık yok ve bu ölçümler tamamen makineye bağlı ölçümler. doktor iyi diyorsa ben bu değerlere çok bakmıyorum. sorun olursa zaten doktor bilgilendirir. kilo konusunda da daha erken aylardayız. bazen öne geçer bazen geriye düşer önemli olan son haftalar. bebek bizden zaten alacağını alıyor .
kimse seni beklemiyor canım yerine hemen başkasını oturturuyor işten çıkarmayıp 6 ay bosa kıdem doldurtmuyolar tazmınattan kaçmak içinBak bu model bnmde aklıma yattı. Düşüneyim biraz daha..
senin haftanda bu kiloda olması gerekmiyormu zaten? gramı gramına aynı olması imkansız ki zaten. her bebek aynı boy ve kiloda doğmuyor ki zaten..biraz yemene dikkat etsen yeter bence. öyle cokta sıkma kendini. ben demir hapımı günde 2 yerine bi tane içiyorum. 2 günde 1 yumurta yiyorum. günde 1-2 meyve, aklıma gelirse hafta bir kaşık pekmez, her gün süt içiyorum çayı sevmediğimden, bi de hurma. o kadar... gün içinde gazozda içiyorum, arada bi dayanamayıp cips, hamburgerde tüketiyorum. geçen ay normaldi bnm bebişte.haftaya ayrıntılı da bakıcam nslmış bebiş
devlet memurlarının neyi farklı ki? doğumdan sonra ücretsiz izin 6 ay diye biliyorum. bi de okul yaşına kadar yarı zamanlı çalışma var. sgkdaki kadın, bunlardan faydalanan anneleri işe almak zorundalar demişti. tabi vaktinde bildirmek kaydıyla..özel de işten mi çıkarıyorlar? bende kamuda çalışıyorum ama memur değiliz hiçbirimiz. yarı özel yarı devlet gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?