2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kolun nasıl oldu, yaa beni de hemşire uyardı aslında ama yani çok şükür bende ilk dozda sıkıntı çıkmadı, şubatın ikinci haftasina girerken ikincı doz var sırada inşallah o da iyi olur
Benim çocukken de böyle olmuştu . Tüm arkadaşlar en hafif şekliyle atlatırken ben kolumu kaldıramamıştım bir hafta. Zaten yan yatamıyordum şimdi tamamen iptal sol :))) ikinciyi yaptırmasam mı:)

Kızlar ilk defa bugün böyle oldum kasıklarım ve belim ağrıyor ve belimin ağrısı bacağıma kalçama vuruyor normal mi bu sizde de oluyor mu

Benim arada bir kalçam ağrıyor. oturup kalkarken çok zorlanıyorum..

Şu tam u şeklinde olanlar sanki bana göre. Özellikle sırt ağrıma iyi gelecek ve bacak aramda kaybolmayacak gibi duruyor. Bunlar hazır mı?

Benim çocukken de böyle olmuştu . Tüm arkadaşlar en hafif şekliyle atlatırken ben kolumu kaldıramamıştım bir hafta. Zaten yan yatamıyordum şimdi tamamen iptal sol :))) ikinciyi yaptırmasam mı:)

O iğneden bende korkuyorum, doktorum 24. haftada yapıcaz tek doz yapıcaz dedi. Bende hiç üstelemedim neden tek diye :) işime geldi.

Allah korusun hersey Allahtan tabi ama oyle seyleri getirme aklina bende henuz bir sey almasidim 1 ay daha gecsin sonra alirim diyorum.
Allah onların acısıyla sınamasın bizi.Öyle şeyler getirme aklına Allah korusun çok zor bişey Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.Görüyoruz kalp atışlarını duyuyoruz tatlı tatlı hareketli benimki parmağını emiyodu bu hafta

Ayyy ne guzel bizimki ultrasonda pek gostermiyo kendini yaa ya uyuyo ya ters donuyo ama karnimda hareketler o bicim ayni bu bebek gibi

O
O iğneden bende korkuyorum, doktorum 24. haftada yapıcaz tek doz yapıcaz dedi. Bende hiç üstelemedim neden tek diye :) işime geldi.
Oluyo muymuş öyle???? Ben teklif ediyim tek dozu doktora olmazsa:))))

Evet benim oglumda parmagini emiyodu cok tatlilar ya Rabbim sag saglam hayirla kucagimiza aldimiz gunlerde gostersin evlatlarimizla sinamasin bizi

bende bilemedim, doktoruma sordum sıkıntı yok gelişimleri iyi dedi ama biraz endişelendim

Çalışan hamileler
Çalışmayı hangi ayda bırakmayı düşünüyorsunuz? ben nisan ayını da çalışacağım kısmet olursa. Mayıstan artık evdeyim.
Ve doğumdan sonra ne zaman işe çıkmayı düşünüyorsunuz? 1 ay önceden ve 3 ay sonradan ücretli izine ayrılırsak, 3 aylık bebeği nasıl bırakır geliriz ki işe ? Ben ücretsiz izine ayrılmayı düşünüyorum ve hatta kreşe gidene kadar çalışmayabilirim

bende ücretsiz düşünüyorum 6 ay kadar...

Sağlık durumum el verirse doktorun verdiği tarihe kadar çalışırım herhalde. Yani 37.haftada zorunlu olarak çıkıyorsun diye biliyorum. En erken doğumdan 3 hafta önce çıkarım. bana kalsa son haftaya kadar çalışırım bebeğimle daha çok vakit geçirmek için. 3 aylık bebeyi nsl bırakıcam diye bende düşünüyorum. İçime sinen bi bakıcı bulursam, ilk çocukta 60 gün yarı zamanlı çalışma hakkımı kullanacağım. yarım gün çalışıp tam maaş alabiliyoruz. Bulamazsam, ücretsiz izne çıkarım mecburen kreş yaşına gelinceye kadar. Ayrıca okul yaşına gelene kadar yarım gün iş, yarım maaş hakkımızda var ama ben onu kullanmam herhalde..

Ben sağlık şartlarım el verirse 3 hafta kalana kadar çalışmayı düşünüyorum. ilk hamileliğimde de öyle yaptım 3 hafta doğum sonuna eklenince daha iyi oldu. doğum sonrası rapor ,izin derken 5 ayı bulur herhalde ücretli. sonrada ücretsize çıkıcam bi süre. aslında ilkinde 2 yıl kullandım devlet memuru olduğum için. bunda da maddi olarak kullanabilirim ama görev yaptığım yere başkasını verirler ve ben o zaman merkeze dönmek zorunda kalırım evle merkez arası istanbul trafiğinde gidiş 2 saat dönüş 2,5 saat en az. bu sebeple bir yaşından sonra yarım gün çalışma yarım maaş olayına girmek istiyorum . hem çocuklarımla daha çok vakit geçiririm. maddiyat önemli ama cocuklarımla vakit geçirmek için hayatımda birçok şeyden kısarım. bu sebeple gerekirse ilk okula başlayana kadar yarım maaşa çalışabilirim.tabi herşey kader kısmet . annemin bir sözü var ben plan yaptıkça hep hatırlatır. " kul kurarmış kader gülermiş" .biz ne planlarsak planlayalım yaşayıp görücez.

Son düzenleme:
60 gün yarım gün çalışıp tam maaş almak meselesi gerçek mi? ben böyle bişey okumadım çünkü. Ben bildiğim yarım gün çalışıp yarım maaş alıyormuşuz. Bakıcıyı ben de düşündüm ama bırakamam ya
6 aylık bebeğimi bırakamam gibime geliyor. Çünkü bi arkadaşım vardı çocuğu 3 aylık oldu o da çalışıyordu ama şu an fikrini değişti ben çalışamam diyor. Annem bile olsa kv bile olsa bırakamam çocuğu... gerçekten öyle oluyor biliyo musun insanın eli gelmiyor bırakmaya. Hem ben şey düşünüyorum. Bakıcıya vereceğim para maaşımın neredeyse yarısı... 1404 liradan başlıyor bakıcı ücreti... çok zor bu işler.. nasıl olacak bilmiyorum

Kizzlar mide yanmasi oluyo mu sizde de.bu gece hic uyuyamadim cok oluyo bende midem icin gaviscon surup verdi doktor ama surekli de kullanmak istemiyorum

Evet benim oglumda parmagini emiyodu cok tatlilar ya Rabbim sag saglam hayirla kucagimiza aldimiz gunlerde gostersin evlatlarimizla sinamasin bizi
Amiiiin canım Rabbimin mucizesi işte doğru düzgün et yok daha minnacık minnoş ama parmağını emiyo ayağını tutuyo Maşaallah

ayy merak etmemk lazımmış galiba dün bana da doktorum verdi muz yiyorum ama başlamak lazım hergun düzenli yemek için

Merhaba

Ben 32.hafta sonu itibariyle izne ayrılacağım inşallah.Mayısın ilk haftasına denk geliyor.Daha sonrasında bir süre çalışmayı düşünmüyorum.Bebek kendini toparlayınca yeni bir iş bakarım diye düşünüyorum

Gerçek cnm. Ben 2 hafta önce SGK'yı aradım, tüm haklarımı öğrendim. İkinci çocukta 60 günden fazlaydı hatta.. Bizim bi evimiz olsaydı ve borcu bitmiş olsaydı ben de çalışmazdım açıkcası. eşimden sadece sgk primimi ödemesini isterdim emeklilik için. yıllarca çalışmıiım sonuçta heba olsun istemezdim.. Ancak şartlar bunu gerektiriyor şimdilik

grubu okudum okudum ne düşündüm gebeliğimin altın çağını yaşıyorum galiba ben. elhamdülillah hiç gebe gibi değilim karnım yok, şikayetim yok, alışveriş listesi yaptınız mı?? haftaya başlayayım diyorum artık birşeyler almaya hiç bişey almadık daha yavruma

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…