- 26 Ekim 2016
- 1.538
- 1.857
- 83
- 41
Maşallah senin tecrübe süper zaten canım senin yacdıklarından liste yaptım kendime sağol:))))) yeni şeyler öğrendikçe yazarsan çok sevinirim. Emzik biberon hastane çıkışı, zıbın bebek bezi karyola ... başka?Canım 2 takım hastane çıkışı alcam şu 10 lu olanlardan allahın izniyle yenidoğan olarak hemen büyüyolar. diğerlerini 3-6 ay olarak almayı planlıyorum.Göbek bağı düşene kadar 2 li takım giyer sonra yarım kollu ve uzun kollu alttan çıt çıtlı zıbınlardan bolca yaz canım yazın evde daha çok tercih edilir sanki . penye pamuklu 3 lü takımlar var ya içi yarım dışı ceketli tulumlularıda var yazın klimada iyi olur onlardan alasım var bide gezmelik ciciler kotlar elbiseler.Canım battaniye 4 yeter bence 2 günlük hazırlardan 2 gezmelik ama bende örenler çok bakalım kaç olcak. Pike olur yazın kışın Nevresim takımı çok gidiyomuş Anne kız takım olanlar var onlar çok tatlı.Biberon phıps avent alcam Arabayı daha sonra almayı düşünüyorum. Yeni doğunca Ana kucağı ve kanguru yeterli olur gibi geliyor araç var o yüzden bide favorim oyun halısı şu tekmele oynalar varya oyuncaklı onlardan bez olarak prima primıum care kullacaz.Evet tecrübeli arkadaşlar lütfen yardım kaç zıbın yeter başta kaç 2 li takım
kimse seni beklemiyor canım yerine hemen başkasını oturturuyor işten çıkarmayıp 6 ay bosa kıdem doldurtmuyolar tazmınattan kaçmak içinBak bu model bnmde aklıma yattı. Düşüneyim biraz daha..
senin haftanda bu kiloda olması gerekmiyormu zaten? gramı gramına aynı olması imkansız ki zaten. her bebek aynı boy ve kiloda doğmuyor ki zaten..biraz yemene dikkat etsen yeter bence. öyle cokta sıkma kendini. ben demir hapımı günde 2 yerine bi tane içiyorum. 2 günde 1 yumurta yiyorum. günde 1-2 meyve, aklıma gelirse hafta bir kaşık pekmez, her gün süt içiyorum çayı sevmediğimden, bi de hurma. o kadar... gün içinde gazozda içiyorum, arada bi dayanamayıp cips, hamburgerde tüketiyorum. geçen ay normaldi bnm bebişte.haftaya ayrıntılı da bakıcam nslmış bebiş
devlet memurlarının neyi farklı ki? doğumdan sonra ücretsiz izin 6 ay diye biliyorum. bi de okul yaşına kadar yarı zamanlı çalışma var. sgkdaki kadın, bunlardan faydalanan anneleri işe almak zorundalar demişti. tabi vaktinde bildirmek kaydıyla..özel de işten mi çıkarıyorlar? bende kamuda çalışıyorum ama memur değiliz hiçbirimiz. yarı özel yarı devlet gibi..
aynen laf atılıyor ama geçerliliği ne kadar doğru bilinmiyor bi ar 1500 lü rakamlar konusuluyodu zaten 300 tl veriyolarsa hiç vermesinler daha iyiAnneanne babaanne parasının kimlere uygulanacağı henüz açık değil muhtemelen çok dar bir kesimi kapsar. Zaten onu da geçtim 100 tl gibi bir rakam telaffuz edildi kaldı ki 300 tl olsa ne fark eder şu hayat pahalılığında.
aynen laf atılıyor ama geçerliliği ne kadar doğru bilinmiyor bi ar 1500 lü rakamlar konusuluyodu zaten 300 tl veriyolarsa hiç vermesinler daha iyi
bizim işyerinde yarım gün olayını kullanan anneler var.1500 tl asla vermezlerdi zaten 300 tl içinde ilk önce 1000 kişi seçilecek sonra genişletilebilir deniyor ama ne kadar doğru bilinmiyor. hiç bakıcı yardımı ,anneanne babaanne yardımına girmeseler onun yerine o parayı anneye verseler hem anne çocuğundan ayrı kalmaz hem çocuk annesinden . evet birde devlet memurlarının yarım gün çalışmasıyla ilgili yönetmelik bir senedir çıkamadı. o sebeple şimdilik kimse bu uygulamaya giremiyor. bir sene bi anne için ne kadar önemli bir süre keşke birgün anlasalar.
ben ilk cocuğa hamileyken sürekli ücretli doğum izni uzatılacak ,yok kreş parası geliyor falan dünya şey dediler ama ben doğum yaptım çocuk büyüdü kreş yaşına geldi hepsi söylentide kaldı.
Bak bu model bnmde aklıma yattı. Düşüneyim biraz daha..
senin haftanda bu kiloda olması gerekmiyormu zaten? gramı gramına aynı olması imkansız ki zaten. her bebek aynı boy ve kiloda doğmuyor ki zaten..biraz yemene dikkat etsen yeter bence. öyle cokta sıkma kendini. ben demir hapımı günde 2 yerine bi tane içiyorum. 2 günde 1 yumurta yiyorum. günde 1-2 meyve, aklıma gelirse hafta bir kaşık pekmez, her gün süt içiyorum çayı sevmediğimden, bi de hurma. o kadar... gün içinde gazozda içiyorum, arada bi dayanamayıp cips, hamburgerde tüketiyorum. geçen ay normaldi bnm bebişte.haftaya ayrıntılı da bakıcam nslmış bebiş
devlet memurlarının neyi farklı ki? doğumdan sonra ücretsiz izin 6 ay diye biliyorum. bi de okul yaşına kadar yarı zamanlı çalışma var. sgkdaki kadın, bunlardan faydalanan anneleri işe almak zorundalar demişti. tabi vaktinde bildirmek kaydıyla..özel de işten mi çıkarıyorlar? bende kamuda çalışıyorum ama memur değiliz hiçbirimiz. yarı özel yarı devlet gibi..
Aynen oyle. 2 yasina kadar para vereceklerine isciyi yasayla korusunlarda calisan kadinlar en azindan 1 yasina kadar bebeklerine bakabilsinler. Ihtiyacimiz olan para degil bebegimizle bi arada olmak ve onlarin bize olan ihtiyaclarini karsilamak. Eger bebeklerine bakabilme hakki taninsa hem kamuda hem ozelde,ben kesinlikle calisan kadin sayisinin artacagina inaniyorum. Calismayan kadinlar genelde cocuklarini buyutmek icin calismiyorlar ve sonra alisip o duzen oyle gidiyor...Canım dava açıp kedını işe aldırdıgın yerden ne kdar hayır gelır ki sana artık kinle bakarlar zorla gelmissin gibi anane babane yardımı geliyor şimdi sanırım 2 yaşına kdar oda e bana verseler o parayı ben 2 yasına kadar bebeğime gül gibi bakarım hemde para almış olurum ama işte yöntemler çok yanlış
Tabi yazarım canım sizlerde yazın bilgi alışverişi yapalım.Ama şimdi kıyafet almak ne kadar doğru kaç tane almak lazım almasan son anda alsan hangi birini alcan maddi külfet fazla olur birden bende kararsızım yani anlıcan o yüzden 2.bebeğe hamiş arkadaşlar duyun bizi yardım edinMaşallah senin tecrübe süper zaten canım senin yacdıklarından liste yaptım kendime sağol:))))) yeni şeyler öğrendikçe yazarsan çok sevinirim. Emzik biberon hastane çıkışı, zıbın bebek bezi karyola ... başka?
kimse seni beklemiyor canım yerine hemen başkasını oturturuyor işten çıkarmayıp 6 ay bosa kıdem doldurtmuyolar tazmınattan kaçmak için
Kamuyla özel sektörde çalışanlar aynı değil malesef.. ne farkı var dedin ya en azından şöyle söyleyeyim... seni kimse beklemiyor 6 ay 1 sene ve s. yerine eleman alıyorlar. dava açıp işe alınsan nolacak? İstenmeyen yerde çalışmak kim ister? devlet çalışanlarına yapılan fark sadece bununla bitmiyor.
Bence fark konulmamalı ve genel olarak anne olmuş çalışan kadınlara 1 seneye kadar ücretli izin verilmeli..
1500 tl asla vermezlerdi zaten 300 tl içinde ilk önce 1000 kişi seçilecek sonra genişletilebilir deniyor ama ne kadar doğru bilinmiyor. hiç bakıcı yardımı ,anneanne babaanne yardımına girmeseler onun yerine o parayı anneye verseler hem anne çocuğundan ayrı kalmaz hem çocuk annesinden . evet birde devlet memurlarının yarım gün çalışmasıyla ilgili yönetmelik bir senedir çıkamadı. o sebeple şimdilik kimse bu uygulamaya giremiyor. bir sene bi anne için ne kadar önemli bir süre keşke birgün anlasalar.
ben ilk cocuğa hamileyken sürekli ücretli doğum izni uzatılacak ,yok kreş parası geliyor falan dünya şey dediler ama ben doğum yaptım çocuk büyüdü kreş yaşına geldi hepsi söylentide kaldı.
ıslak mendil unibaby yenidoğan, biberon emzik avent, beşik park yatak, 2 adet nevresim takımı 6 battaniye, bez aynı canım, zıbın ve şort alayım diyorum yenidoğan, istanbul çok sıcak oluyor,oyuncak şu eletakılan eldiven gibi çıngıraklara bayıldım,Canım 2 takım hastane çıkışı alcam şu 10 lu olanlardan allahın izniyle yenidoğan olarak hemen büyüyolar. diğerlerini 3-6 ay olarak almayı planlıyorum.Göbek bağı düşene kadar 2 li takım giyer sonra yarım kollu ve uzun kollu alttan çıt çıtlı zıbınlardan bolca yaz canım yazın evde daha çok tercih edilir sanki . penye pamuklu 3 lü takımlar var ya içi yarım dışı ceketli tulumlularıda var yazın klimada iyi olur onlardan alasım var bide gezmelik ciciler kotlar elbiseler.Canım battaniye 4 yeter bence 2 günlük hazırlardan 2 gezmelik ama bende örenler çok bakalım kaç olcak. Pike olur yazın kışın Nevresim takımı çok gidiyomuş Anne kız takım olanlar var onlar çok tatlı.Biberon phıps avent alcam Arabayı daha sonra almayı düşünüyorum. Yeni doğunca Ana kucağı ve kanguru yeterli olur gibi geliyor araç var o yüzden bide favorim oyun halısı şu tekmele oynalar varya oyuncaklı onlardan bez olarak prima primıum care kullacaz.Evet tecrübeli arkadaşlar lütfen yardım kaç zıbın yeter başta kaç 2 li takım
Canım 2 takım hastane çıkışı alcam şu 10 lu olanlardan allahın izniyle yenidoğan olarak hemen büyüyolar. diğerlerini 3-6 ay olarak almayı planlıyorum.Göbek bağı düşene kadar 2 li takım giyer sonra yarım kollu ve uzun kollu alttan çıt çıtlı zıbınlardan bolca yaz canım yazın evde daha çok tercih edilir sanki . penye pamuklu 3 lü takımlar var ya içi yarım dışı ceketli tulumlularıda var yazın klimada iyi olur onlardan alasım var bide gezmelik ciciler kotlar elbiseler.Canım battaniye 4 yeter bence 2 günlük hazırlardan 2 gezmelik ama bende örenler çok bakalım kaç olcak. Pike olur yazın kışın Nevresim takımı çok gidiyomuş Anne kız takım olanlar var onlar çok tatlı.Biberon phıps avent alcam Arabayı daha sonra almayı düşünüyorum. Yeni doğunca Ana kucağı ve kanguru yeterli olur gibi geliyor araç var o yüzden bide favorim oyun halısı şu tekmele oynalar varya oyuncaklı onlardan bez olarak prima primıum care kullacaz.Evet tecrübeli arkadaşlar lütfen yardım kaç zıbın yeter başta kaç 2 li takım
ben 7 ayda almayi dusunuyorum daha erken diye bisey almiyorum kizlar dogrumu yapiyorum bilmiyorum ama daha bi igne bile almadim bu arada park yataklar zararliymis bebeklere arastirmanizi tavsiye ederimTabi yaza
Tabi yazarım canım sizlerde yazın bilgi alışverişi yapalım.Ama şimdi kıyafet almak ne kadar doğru kaç tane almak lazım almasan son anda alsan hangi birini alcan maddi külfet fazla olur birden bende kararsızım yani anlıcan o yüzden 2.bebeğe hamiş arkadaşlar duyun bizi yardım edin
Gercekten okadar sacma bı seyle karsı karsıyayız kı kısır dongu gıbı calısmak zorundasın e bı evladı olsun ıstıyo ınsan sonra onla vakıt gecırmek ama maddi yükümlülükler sonra mecburen ıse sonra mutsuz toplumlar arkdasın dedıgı gıbı paraya degıl en azından gerı donus hakkı ucretsız olarak annenın elınde olmalı yazık yanıŞimdi SGK'yı aradım kızlar. 16 haftalık doğum izninden sonra 60 günlük olan yarı zamanlı çalışıp tam maaş alma konusunda iş yerinin onayı gerekiyor. maaşının yarısını SGK, yarısını ise işyeri ödüyormuş. bu nedenle iş yeri onay vermeyebilir dedi. aslında yaptığınız iş yarım günde de bitiyorsa işverene makul gelebilir. ama tam gün işte olmanızı gerektirecek bir göreviniz var ise, işveren sıcak bakmayabilir. Ayrıca 6 ay ücretsiz izin için de işveren onayı gerekiyormuş. Analaşmazsak işveren- tüm haklarımı vermek kaydıyla- beni işten çıkarabilirmiş. zaten işverende senin istifa etmeni bekler tazminat vermemek için.. 2 hafta önce aradığımda SGKdaki kadın işyeri bu izni vermek zorunda demişti oysa ki..Üff canım sıkıldı şimdi. 3 aylık bebeği bırakmak zor olucak..
az önce sgkyı aradığımda bu yardımları bi zahmet bakıcıya vereceğinize anneye verin 1 sene de, sorun kökten çözülsün dedim öneri olarak. bir de madem böyle bişey yapıyosunuz tüm türkiyede yapın.
Ben ıkı hafta once gıttıgımde ani kılo artısı ve bebegın suyunun fazlalıgından dolayı seker cıkabılır dıkkat demıstı ama baska rısklı bı sey soylemedı senın neden canın sıkıldı kı su fazla olunca ne olabılırmiş? ama dun gıttıgımde cok sukur bi sorun yok her sey ıyı dedıKizlar bende doktodan yeni geldim.iyice inceledi.burnu sana benziyo dedi.cak tatli yuzu var dedi.sirt ustu yatmamaya calis dedi.kordon bebegin boynundaymis ama gewsek bi sekilde duruyomus.ilerleyen zamanda kendini ordan kurtarabilir dedi.gunluk hareketlerini kontrol et dedi eger 10 dan azhareket ederse sekerli biseyler ye ve sola yat dinlemeye calis dedi.
Ayrica bebegin suyu birazfazla dedi ve bu bende gizli seker olabileceginin gostergesi olabilirmis.yarin icin aclik kan sekerime bakilacak.ayfica dooplere yolladi ve eger isterseniz daha detayli ultrasonda var ve bir hafta sonraya size sira verirler ama ben gerek gormuhorum cunku benim baktigim ve dooplerde ayrintili gibi dedi.o yuzden sadece 30 lira kan alma parasi ve dopler odedik.kafa yapisi ,fl gibi degerleri normal cikti cok sukur.tek canimi sikan suyun fazla olmasiydi.normalde 22 haftalik ama ultrasonda 22 bucuk dedi.gelisimi guzelmis cok sukur.bizde durumlar boyle .biraz fazla uzun yazdim ama
Son iki ay alıyım diye düşünüyordum aslında ama aynı zevkle olmayabilir bu alışveriş. Çünkü ağırlaşıcaz ayakta duramıyorum şimdiden:)))) öne aldım o yüzden biraz.Tabi yaza
Tabi yazarım canım sizlerde yazın bilgi alışverişi yapalım.Ama şimdi kıyafet almak ne kadar doğru kaç tane almak lazım almasan son anda alsan hangi birini alcan maddi külfet fazla olur birden bende kararsızım yani anlıcan o yüzden 2.bebeğe hamiş arkadaşlar duyun bizi yardım edin
seninbenimgibi dün kontrolüm çok güzel geçti,Ayhan hoca çok moral verdi. Ben inanıyorum sen son dönemde de hiç zorlanmayacaksın dedi ne kadar mutlu oldum anlatamam. Onun demesiyle olmayacak tabii ama bir profesörün moral vermesi çok iyi geliyor insana.
Hava yağmurluydu ama pazara da gittim,gez gez bitmedi tabii. Akşam pert bir şekilde geldim eve
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?