2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Her kese merhaba!
Bel ağrısından uyuyamayanlar burada mı?

Sol tarafa uyumaya alışayım derken belim kırılıyor sanki geceleri uyuyamıyorum. Sağ tarafa uyuyunca da içim rahat etmiyor.. kendi rahatlığımı düşünüyorum diye..

Şimdi ben hamile yastığıı almaya karar verdim. Aranızda kullananlar var mı? Nasıl ? Rahat ediyor musunuz ? Fiyatları da baya yüksek.. 2. el arıyorum satan varsa alırım

Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum

canım şimdilik ip markası tığ numarası versede olur anneciğin:)
bırde yeni başladığımızı söyle:)

Canım çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.

Kizlar bir pedagog olarak sizden bir ricam var, ayni yazarin kitaplarini okumaktansa farkli yazarlarin kitaplarini okumaya calisin. Kendi kafanizin yatmadigi seyleri mutlaka sorgulayin.
Ayy sen pedagog musun harikaaaaa
Sana sorular sorabilir miyizzz
Pesinen aklima takilan bir soruyu sormak isterim
Oglum kardesi dogdugunda 2,5 yasinda olacak
20 aylikken sutten kestim
Onun yaninda kardesini emzirmemde bir sakinca olur mu? Nasil davranmam gerekiyor bilemiyorum
Birde lutfen kitap tavsiyeleriii:)

Canim merhaba, tsk iyiyim. Sen nasilsin?
Hala bir kesinlik yok, sanirim esim fransizca olana karar verdi 'Julien' istiyor, ben de begeniyorum. Ben Can düsünüyorum.
Julien Can veya Can Julien
Simdilik ama Hala kesinlestiremedik :/
Joel i de cok sevdim ben
Juliende cok guzel:)

Ben bacak arama normal yastik koyuyorum

Canim bu sola yatma konusunu doktoruma sordum kafa sallayip benimle saka yollu dalga gecti. Vücut sen fark etmeden dogru olani yapar dedi. Zaten ilerleyen dönemde baski artacagindan sirtüstü yatmak bize de rahat gelmeyecek ama suan icin sag veya sola bazen de kisa süreli sirtüstü yatmak hicbir problem olusturmaz dedi. O zamandan beri rahat bir uyku cekiyorum valla. Biz rahatsak bebis de rahattir dedi.

sağlıkla gelsin kuzun canm, kolay değil yaşadıkların

güle güle kullansın miniğin :) imaj bebeleri nerden sipariş ettin

kızlar ya kuyruk sokumu kemiğim oturup kalkarken çok agiriyo ya.sizde de var mı aynı skinti

Tabii, elimden geldigince yardimci olmak isterim. Canim aile durumunuzu bilmeden, oglunu tanimadan cok yorum yapmak istemem. Oglunu sütten kesmek zor oldu mu? Sonrasinda sık sık emmek istedigi oldu mu veya hala oluyor mu? Kardesi olacagina tepkisi nasil?
İnsallah bol bol emzirecegiz, o zaman oglunun yaninda emzirmeme imkanin olacak mi ki, oglun seninle mi yoksa krese falan mi gidiyor?
Eger her sey yolunda görünüyorsa, yaninda emzirmende bir sakinca olmaz, önemli olan ona güzelce anlatman, abi oldugunu vurgulaman ve mutlaka o esnada ona da ilgilenecegi bir aktivite sunman. Böylece durumun normal oldugunu daha koly kavrar. İlgisi sana yogunlasirsa, ona '' bebekken seni de böyle doyuruyordum, simdi kardesinin karni doyuyor'' seklinde aciklamalar yapabilirsin baslarda.

Ben tüm egitimi Alnanya'da aldigim icin, türk pedagoglari pek takip edemiyorum maalesef. Bi arastirma yapip yeniden yazayim kitap konusunu :)

Kizlar bir pedagog olarak sizden bir ricam var, ayni yazarin kitaplarini okumaktansa farkli yazarlarin kitaplarini okumaya calisin. Kendi kafanizin yatmadigi seyleri mutlaka sorgulayin.

Ay aramızda bi pedegog arkadasımızın olması ne kadar güzel . benim merak ettiğim birşey var eğer cevap verirsen çok sevinirim. kardeş kıskançlığının yaşamamak yada bu süreci daha kolay atlatabilmek için bize önerilerin nedir?

sağlıkla gelsin kuzun canm, kolay değil yaşadıkların

güle güle kullansın miniğin :) imaj bebeleri nerden sipariş ettin

n11 den aldım imaj bebe nin ürünlerini.

Ne cok ortak yonumuz var seninle benim oglumunla kizimin da arasi 2.5 yas olacak ve 21aylikken kestim bende:) sorularinin cevabini kendime de verilmis kabul ediyorum :)

Bu arada oglum cok hasta arkadaslar perisan olduk cuma gununden beri. Hasta bi cocuktan mikrop kapti benden oglumdan kaptim serum filan yedim bulanti kusma yasadim yogun sekilde. Yeni toparlandim ama oglum cok hasta ateslendi doktora götürdük hicbir sey yemiyor resmen agliyo yemek gorunce cok caresiziz annemle bakiyoruz halsiz oylece yatiyo kuzum cok uzuluyorum bir an once bitsin istiyorum hic boyle hasta olmamisti iki yildir yavrucum

Yaa Allah razi olsun cok guzel aciklamalar bunlar
Cooook tesekkur ederimm
Oglumun sut kesme islemi cok zor olmadi ve bir daha istemedi, gogsumu de gostermiyorum ona, kardesi olacagini soyluyorum ancak cok idrak etmiyor henuz
Emzirirken farkli briseyle oyalama fikrini uygulacagim ve dedigin cumleyi aklima kaydececegim :)
İnsalahh hepimiz emzirebiliriz

Canim yas araligi nedir? Kardes kiskancligini yasamama sansi ne yazik ki cok düsük. Ama bu ailelerin bir hatasi olarak görülmemeli, aksine gayet dogal bir sürec. Ama dedigin gibi daha kolay atlatmak icin elbette yapilabilecek seyler var. En önemlisi de cocugunuza karsi acik olmak ve ona net bir sekilde kardesinin bebek oldugu icin size daha cok ihtiyaci oldugunu söylemek. Aileler genelde bebek gelmeden büyük kardese ''beraber oyunlar oynayacaksiniz'' seklinde sözler veriyor ama bunun birkac yil icinde gerceklesebilecegini cocuklar henüz anlayamiyor ve hayal kirikligi yasiyorlar. (Dedigim gibi yas araligi önemli bu durumda) Ona kendi isini kendi yapabilmenin, abi veya abla olmanin, büyümenin ne kadar güzel oldugundan bahsetmek ise yarayabilir. Bu arada ailesel durumlariniza bagli olarak, bebeginiz biraz kendine geldikten sonra (ve bir aile büyügü belki ilgilenebilir), yarim saatlik veya bir saatlik de olsa sadece esiniz ve büyük cocugunuzla disari cikmaniz, veya bir etkinlikte bulunmaniz inanin cok ise yarayacaktir. Eger kimse yoksa belki esiniz bebekle kalabilir dedigim gibi siz büyükle beraber vakit gecirebilirsiniz. Kisa bile olsa. Emzirmeden ve genel olarak anne daha cok bebekle oldugu icin genelde kardes anneden cok kiskaniliyor.

Umarim her sey yolunda gider. Sürec icinde olay somutlastiginda yine yazisabiliriz :) Unutmayalim kiskancligin olmasi da cok normal ve hatta cocuk gelisiminde pozitiftir. Ama sizin davranislarinizla atlatilabilir veya tam tersine büyük bir sorun haline gelebilir. Arastirmalara göre, cocuklarin en büyük korkusu aileleri tarafindan terkedilmek/daha az sevgi görmek. Bu da kiskancligin en önemli sebebi olarak görülüyor.

Aaa cok gecmis olsunn
Umarim cabucak iyilesirr kuzucukkk
Cok uzuldummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…