2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
kızlar aslında bu beslenme ve gelişim muhabbetlerini birbirimizi kırmadan yaparsak bir problem yok.. Tabii ki bende çok üzülüyorum tüm sıkıntıda olan arkadaşlarımıza ama burası bizim aynı dönemde olduğumuz birçok insanla konuşabildiğimiz tek yer. Sevinçlerimizi de üzüntülerimizi de paylaşmalıyız.. zeyno nun ilk kötü haberinde topiğe bir kasvet havası çökmüştü,kimse ne yazacağını ne diyeceğini bilemiyordu. kimdi hatırlamıyorum biraz da olsun muhabbet değişsin diye bize kontrolünden iyi haberler vermişti. Bence o dönemde hepimize çok iyi gelmişti o paylaşım..nasıl ki zeynonun bebeği için dua ediyorsak,iyi durumda olan bebekler için de maşallah demeliyiz.. Yani benim düşüncem bu şekilde..

bir de bence @beatrices önde olduğunu söylemek zorunda hissetti kendini.Yani hepimiz o kadar kilo alıyoruz ki sanki onunki anormalmiş gibi davranmaya başladık,haliyle o da kendinde de bebeğinde de bir problem olmadığını hatta önde olduğunu söyleme ihtiyacı hissetti.hiçbirimiz doktor değiliz nihayetinde kendi doktoru problem yok diyorsa o kadar üstüne gitmemeliyiz.
Mesela birçoğunuzun doktoru 5.ay için 4-5 kiloya fazla diyorken benimki hiçbir şey demediği gibi kilo konusunda gayet iyi gidiyorsun dedi. Bu bünyeden bünyeye-bebekten bebeğe değişebilen bir faktör. O yüzden sadece boy-kilo hesabı yaparak birbirimizle kıyasa girmemek en doğrusu.
Ben de aynı fikirdeyim. Burada iyi kötü herşeyi paylaşmalıyız. O zaman sıkıntılı hamilelik geçiren arkadaşlarımız da herşey yolunda devam edenleri üzmekten çekinirler sıkıntılarını paylaşırken.beatricin açıklama yapmaya mecbur kaldığı konusunda da hemfikirim. Lütfen herşeyimizi paylaşalım, yargılamadan, eleştirmeden, empati yaparak yorumlarda bulunursak zaten kimse ne üzülür ne kırılır

ben dün 10.000 adım attım bugün kendimi yataktan spatula ile kazıyıp kalktım yataktan bugün 3000 adım atmışım o da yürüyüş değil
Aynen... ayak tabanım çok ağrıdı. Bugün gitmedim yürüyüşe... ne anladım ben bu işten. Dün 6-7 km yürüdüm bugün tırt:)

Ben fikrimin arkasindayim
Birilerinin kirilabilecegi herkesin aklina gelmeyebilir, yeterince empati yapamayabilirler, ben hatirlatma ihtiyaci hissettim
İsteyen istedigini yazar, sonucta burasi forum
Herkesin kendi tercihi
Bazi arkadaslarimiz bebegine gram aldirmak icin can cekisirken, haftasi acaba kac hafta geriye dustu diye endise ederken, vurgulanmasini dogru bulmuyorum, bulamayacagim...
Ayrica burada beatrice in uzerine gidilme algisi bile bir ornektir
Demekki bazi arkadaslarimiz kilo aldiklari icin bu durumdan bile rahatsiz olabiliyorlar
Buradan pay bicin
Bnm sozum sadece kisi ozelinde degildi ayrica bunuda belirtmek isterim
Kendimide dahil ederek yazdim
Neyse bu konu hakkinda bende daha fazla bisey yazmayacagim
Haftasi geri giden annenin, aa haftasi ondeymi su arkadasin diye moral buldugunu da hic sanmiyrm
Keyifli paylasim bu degil

lilipit lilipit canım nuna leaf anakucagını sormuştun bana göre kullanışlı bide ben cok renkli film sevmiorum en sevdiğim özelliğim sallanma kısmı bebek elini kaldırsa kendiliginden sallanıo bana tasıması zor gelmedi alt demiri agır bitek üst kısmı hafif tabi kullanınca anlaşılır bunlar bebege göre de değişio bakalım bide bende senin gibi önden gidio şöyle böyle demesek mi diodum ama bazı arkadaşlarda haftasına göre kendininkini kıyaslamak istiodur diye bişey söylemedim hepimizinkilrre maşşalah allah sıkıntısı olanları da tez zamanda feraha kavustursun bide kızlar ne yazmışsınız öle gözlerim şaşı oldu:KK45: bugün bende biraz yürüdüm de yaw ben yürüyğnce oglum karnımda top oluo resmen neden anlamadım dr da yürü dedi üstelik acaba hızlı mı yürüom yarın arayıp sorsam mı illa uzancam bacakalrı ayırcam ki o da gevşesin sürekli yatılmıo ki
Tesekkur ederim cnm
Nuna leaf indirimini de takip edecegim
Saga sola sallanmasi da cok guzel aslinda

kızlar ben şu meyveli kefirden içmeye başladım. haftada 3 şişe içmeyi düşünüyorum. bi şişe 250 ml. (sanırım bi bardak çıkıyor). netten biraz baktım doktorlar öneriyormuş. fakat ev yapımı yok maalesef. zaten sadenin tadı de güzel değil. elbet markettekinin de faydası vardır. dimi kızlar?

bir de şu alaturka tuvaletleri kullanabiliyormusunuz? ben hiç alışık değilim ama iş yerinde mecburen kullanıyorum. artık oturamıyorum karnımdan. insanlar 8-9 aylık nsl kullanıyor o tuvaletleri ya.biri bana söylesin. insanın karnı sıkışıyor, bebekte sıkışır.
Ben olsam haci yatma gibi yikilirim saga sola herhalde :p
Cidden buyuk sorun
Allahtan isyerinde klozet var
Kefir benim kuzen mayaliyor cocuklari falan ailecek tuketiyorlar
Mayalamayi arastirsan
Bende hic icmedim yalniz ama akil veriyrm :p :)

Bugun kontrolümüz vardi. Cok sukur simdilik iyiyiz. Normal mi bu haftada bilmiyorum 1090 gram olmus boyunu hatirlamiyorum. Cift rahim oldugu icin rahim agzim hep kontrol altinda cok sukur oda iyi. Erken dogum riskim var:KK43: rahmimden dolayi. Yürüyüş yasak azda olsa yürüyordum oda yasaklandi. Yatiş vermedi ama ev işi yapmak bile yok. Genelde otur uzan arada evin icinde dolas dedi. Bebegin hareketleriyle ilgili genelde asagida hissediyorum diye soyledim oda rahmimden dolayiymis. Progestereon verdi gunde 3 kere. Kalsiyum ve magnezyum verdi.
Masallah kilosu iy İ cnm
Sen endise etme doktoru dinle ama
Bak bazisi rahat durmuyor is falan yapiyor
Kolla kendini
Bidahaki kontrol ne zaman

Ben fikrimin arkasindayim
Birilerinin kirilabilecegi herkesin aklina gelmeyebilir, yeterince empati yapamayabilirler, ben hatirlatma ihtiyaci hissettim
İsteyen istedigini yazar, sonucta burasi forum
Herkesin kendi tercihi
Bazi arkadaslarimiz bebegine gram aldirmak icin can cekisirken, haftasi acaba kac hafta geriye dustu diye endise ederken, vurgulanmasini dogru bulmuyorum, bulamayacagim...
Ayrica burada beatrice in uzerine gidilme algisi bile bir ornektir
Demekki bazi arkadaslarimiz kilo aldiklari icin bu durumdan bile rahatsiz olabiliyorlar
Buradan pay bicin
Bnm sozum sadece kisi ozelinde degildi ayrica bunuda belirtmek isterim
Kendimide dahil ederek yazdim
Neyse bu konu hakkinda bende daha fazla bisey yazmayacagim
Haftasi geri giden annenin, aa haftasi ondeymi su arkadasin diye moral buldugunu da hic sanmiyrm
Keyifli paylasim bu degil

O zaman bu durumu bir açıklığa kavuşturmamız lazım. Kontrolden çıktığımızda bebeğin ölçülerine dair hiçbir şey yazmayalım mı... nedir bunun ölçütü... yani bu çok ucu açık bir konu...
Mesajımı yanlış anladığını düşünüyorum. Ben bebeği önde giden annenin paylaşımının geri kalan anneye moral olacağını söylemedim. Olumsuzluk yaşayan anne adaylarının durumlarını paylaşırken diğer annelerin moralini bozabileceklerini düşünerek sıkıntılarını paylaşmaktan geri durabileceklerini söyledim.
Burada hertürlü durumumuzu paylaşmaktan yanayım. Yermeden, kınamadan, empati yaparak...bizi bizden iyi kimse anlamaz çünkü... hamile olmayan birine iki kere bebeğinin gelişiminden bahsetsen üçüncüyü söyleyemezsin. İki kere şikayet etsen aman bir sen mi hamilesin der... eğer burada da içimizden geldiği gibi duygularımızı yaşadıklarımızı hissettiklerimizi yazamazsak keyifli bir paylaşım olmayacağını düşünüyorum.

sıf bu yuzden çok uzun zamandr yazamıyorum buraya hiç birsey onların yerıne kendımı koyunca çok kötü oluyorum Rabbim yardımcıları olsun

Al benden de o kadar. Okuyorum okuyorum ama bişey yazasım gelmiyor, onların yerine koyuyorum kendimi...

Ozaman bnm ilk yazdigimda anlasilmamis demektir
BEn gayet net yazdigimi dusunuyrm
HErkes fikrime katilmak Zorunda degil
Bunuda belirtmistim
Bu konuyu uzatmayacagim
İsteyen istedigini yazar isin ozu bu
Kimsenin klavyesine kilit vurulmuyor
Bu durumdan alinmayan kirilmayanda olabilir
Bir dusunce sadece
Ben kirilan olabilecegini dusunuyrm
O kadar
Paylasimdan kastettigimi de anlayanlar olduysa yeterli bana
Uzatmayacagim

O zaman bu durumu bir açıklığa kavuşturmamız lazım. Kontrolden çıktığımızda bebeğin ölçülerine dair hiçbir şey yazmayalım mı... nedir bunun ölçütü... yani bu çok ucu açık bir konu...
Mesajımı yanlış anladığını düşünüyorum. Ben bebeği önde giden annenin paylaşımının geri kalan anneye moral olacağını söylemedim. Olumsuzluk yaşayan anne adaylarının durumlarını paylaşırken diğer annelerin moralini bozabileceklerini düşünerek sıkıntılarını paylaşmaktan geri durabileceklerini söyledim.
Burada hertürlü durumumuzu paylaşmaktan yanayım. Yermeden, kınamadan, empati yaparak...bizi bizden iyi kimse anlamaz çünkü... hamile olmayan birine iki kere bebeğinin gelişiminden bahsetsen üçüncüyü söyleyemezsin. İki kere şikayet etsen aman bir sen mi hamilesin der... eğer burada da içimizden geldiği gibi duygularımızı yaşadıklarımızı hissettiklerimizi yazamazsak keyifli bir paylaşım olmayacağını düşünüyorum.

Ozaman bnm ilk yazdigimda anlasilmamis demektir
BEn gayet net yazdigimi dusunuyrm
HErkes fikrime katilmak Zorunda degil
Bunuda belirtmistim
Bu konuyu uzatmayacagim
İsteyen istedigini yazar isin ozu bu
Kimsenin klavyesine kilit vurulmuyor
Bu durumdan alinmayan kirilmayanda olabilir
Bir dusunce sadece
Ben kirilan olabilecegini dusunuyrm
O kadar
Paylasimdan kastettigimi de anlayanlar olduysa yeterli bana
Uzatmayacagim

Ne senin ne de benim boş konuştuğumuzu düşünmüyorum ben... sadece konuya netlik kazandırmak amacım... bundan sonra buraya çok iyi haberlerle çıktık doktordan bebeğimiz gayet iyiymiş yazarken tedirginlik hissedilmeli mi acaba onu sorguluyorum...
Bu bile bir kırıcı olabilir diye mi düşünmeliyim...

Kzilar bu arada english homeda yuzde elli indirim var ya
Ben su pikeyi oneririm
Ogluma ben bunlardan aldim ve cok kullaniyrm
Dokusu falan cok guzel
Heleki yaz bebegi olacak
Bolbol kullanilir
Ebatida guzel
Almanizi oneririm
Yalniz ben daha ucuza almistim english home fiyatlari cok sisirmis
25 tl idi diye hatirliyrm
IMG_0257.webp

Ne senin ne de benim boş konuştuğumuzu düşünmüyorum ben... sadece konuya netlik kazandırmak amacım... bundan sonra buraya çok iyi haberlerle çıktık doktordan bebeğimiz gayet iyiymiş yazarken tedirginlik hissedilmeli mi acaba onu sorguluyorum...
Bu bile bir kırıcı olabilir diye mi düşünmeliyim...
Ya olayi sen cok farkli anlamissin bence
Bebegim iyi demek var
Bebegim soyle ben boyle anlatmak var
Guzel haberin kimseye zarari olmaz diye dusunurm
Haftasi onde desen ne olur demesen ne olur
Konu acilmadikca baZi seyleri soylemek birilerini uzebilir
Beatrice icin demiyrm
Okudugumda aklima geldi
Cunku ayni seyleri daha sonra itiraf eden anneler olmustu kasim annelerindeyken biz
Kimi bugun bilmem kac cc sut sagdim, sutum fiskirdi esim guldu soyle boyle dedi, birini emzirirm biri akiyor diyor,anlatiyorda anlatiyor
Sutu gelmeyen annede okuyyup agliyor, hormonlar iste, bazisi uzulebilir cok
Yani yazarken dikkatli olmak lazim
Bebegim iri de gec nedir yani
Bnm
İcim yandi burdan dunya dua ettik
Neler hissediyorlardir kimbilir
Belkide etkilenmiyorlardir bilemem
Neyse yaa
Uzuluyrm yazdikca bile aglayasim geliyor
Allah herkesin bebegine saglik sihhat versin

Ben öyle abartılı bir yorum görmediğim için bana tuhaf geldi yazdıkların... çok dahil olamasamda yazılanların tamamını okuyorum. Ama gözümden kaçan bu tarz paylaşımlar varsa özellikle vurgulanıyorsa bu durumlar benim de onaylamam mümkün değil tabii... burada yazışmak karşılıklı konuşmak gibi olmuyor... beni yanlış anlamanı istemem... kimseyi kırmayı asla istemem... dediğim gibi bizi bizden iyi kimse anlamaz...bu çiçekler senin için olsun...

Eklentiler

• IMG_6846.webp
    IMG_6846.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 99
Ben öyle abartılı bir yorum görmediğim için bana tuhaf geldi yazdıkların... çok dahil olamasamda yazılanların tamamını okuyorum. Ama gözümden kaçan bu tarz paylaşımlar varsa özellikle vurgulanıyorsa bu durumlar benim de onaylamam mümkün değil tabii... burada yazışmak karşılıklı konuşmak gibi olmuyor... beni yanlış anlamanı istemem... kimseyi kırmayı asla istemem... dediğim gibi bizi bizden iyi kimse anlamaz...bu çiçekler senin için olsun...
Zaten bende kimseye ters birsey yazmadim
Bende kirmak istemem
Tesekkurler
İlk yazimda belirtmistim
Uzulmesin kimse
Dogmamis kuzular etkileniyor
:(
Zaten en aglak donemimiz

Bu arada ben haftami bile kaybetmisim ya
Arkadas sordu burda 25 haftaligimdiyrm
Halbuki 26 bitti gitti
Okadar biraktim kendimi