• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Arkadaşlar hiç giremedim foruma. Pazar günü doğum yaptım. Cumartesi akşamı sancılarım başladı hastaneye gittik açılmam yoktu. Yatışım yapıldı sabaha kadar sancı çektim ama hiç açılmam olmadı. Öğleden sonra 12 gibi doktorum geldi açılmam yine yoktu ultrasonda baktı, 2700 gözüküyo, nst de kalp atışı yavaş yorulmuş bu bebek normali kaldıramaz dedi. 1 saat içinde acil sezeryana alındım. Genel anestezi olmak zorunda kaldım. Bebeğim 2890 doğdu öyle minik ki. Ama çok şükür sağlık problemi yok. Gelişim geriliğinden dolayı önlem olsun diye en başta küvezde tutmuşlar doğduktan sonra 3-4 saat. Ben o arada uyanıp bebeğim nerde bişey mi oldu diye ağlayınca beni yine uyutmuşlar bikaç kez. Sonra bebeğimi getirip göğsüme koymuşlar emzirmişim ama ben narkozdan dolayı hiç hatırlamıyorum :KK43: zaten ilk 2 gün hastanede kızıma annem ve eşim baktı diyebilirim. İnanılmaz ağrım oldu ağladım hep. Gaz sancım omzum ve kaburgalarıma vurdu yalvardım ağrı kesici diye. Sütüm gelmedi bebeğime 2 gün mama verdiler :KK43: neyseki strestenmiş. Eve gelip duş alınca geldi sütüm. Ama bebeğim çok küçük olduğu için ağzı minik mememi tam olarak alamıyo yarısını falan alıyo o yüzden meme ucum yara oldu. Göğüs kremi ve kalkanıyla düzeldi. Çok ödemim vardı ayaklarım davul gibi oldu doktorum maydonoz suyu iç dedi işe yaradı indi bugun. Ama yara yerim hala çok kötü acıyo. Gece bebeğim ağladığında kalkarken canımın acısından gözümden yaş geliyor ve çok hızlı hareket edemediğim için bebek baya çenesi titriyor ben kalkıp kucağıma alıp memeye koyana kadar. Ama buna da şükür bebeğim sağlıklı doğdu ya gerisi önemli değil. Şimdi kilo aldırmaya çalışıyorum bebeğe ama ilk kontrolde almamış gözüküyodu. Sanırım göğsümü emiyo ama tam olarak süt gitmiyo. Yine de şimdilik mama takviyesi vermedi doktor cumartesi gene çağırdı o zaman karar vericek. Doğum bekleyen arkadaşlar umarım en kısa zamanda siz de kavuşursunuz bebeklerinize. Deneyimli anneler size sorum olucak benim bebek yeşil kaka yapıyor aranızda bunu yaşayan oldu mu ? Bir de uyurken bi anda korkmuş gibi irkiliyo sıçrıyo elleri ayakları titriyo bu normal mi ?
Hepsi normal.emdikce bagirsaklardaki kakayi bosaltacak. Sut kakasini yapmaya baslayacak. O korku anneden ayrildigi ani hatirliyor. Benimki 2 haftada unuttu.

Kizlar ben 19:47 de dogun yaptim
Epidural normal dogum
Epiduralin pek etkisini gormedim
Yine sanciyi salak gibi evde cektim:anneadayı::KK69::KK73:

17:30 da hastane geldim
6 cm acilmisti
Detaylari herkes dogum ypsin oyle anlatirim
Cok sukur bebegim iyi
4000 gr, 50 cm
Merak ettiginiz bisey varsa sorun yazarim :)

Epidural normal dogum

6 cm acilmisti
Cok sukur bebegim iyi
4000 gr, 50 cm
Gözün aydın çok sevindim. Güle güle büyüt inşallah :KK200:

Epidural normal dogum

6 cm acilmisti
Cok sukur bebegim iyi
4000 gr, 50 cm
Maşallah canım 6 cm acılma dayanılabikcek gibimiy di birde 6 dan sonra epidural pek vermiyorlar sen mi istedin? Nasılsın bebek nasıl?

Epidural normal dogum

6 cm acilmisti
Cok sukur bebegim iyi
4000 gr, 50 cm
Hayırlı olsun, sağlıkla büyüsün bebiş

Ben hiç sağmıyorum süt. Ama göğüslerin yumuşak oluyor emzirdikten sonra. Mutlaka sağmak mı gerek bilgim yok bu konuda:110:
Benim de aynı emdikten sonra sıkıyorum gelmiyor diyebilirim 2-3 saat sonra da taş gibi olmuyor emziriyorum uyuyor demekki doyuyor kilo alımı da fena değil önce kızımla tartılıyorum sonra onsuz öyle bakıyorum bugün 13. Günümüz dün tarttığımda 3400 geldi 2950 doğmuştu. Ama bugün sanki sütümde bir azalma var. Lll Türkiye de anneler meme yumusak olunca sütünün azaldığını düşünür ve mama ya yönelir yazmış aslında yumusak olsa da bebeğe yetecek sütün var olduğunu sütün fazlasının sertlik yaptığını yazmış ilk 1 ay mama vermeyecem kilo alımına göre Dr ver yada verme der ona göre hareket edeceğim. Doymasa uyuyamaz herhalde ve ağlar

Epidural normal dogum

6 cm acilmisti
Cok sukur bebegim iyi
4000 gr, 50 cm
masallah anlatsana biraz 4 kilo nasıl doğurdun masallah sana

Epidural normal dogum

6 cm acilmisti
Cok sukur bebegim iyi
4000 gr, 50 cm
Oy masallah hem bebege hem sanA. Allah analı babalı büyütsün kurtuldun.

Maşallah canım 6 cm acılma dayanılabikcek gibimiy di birde 6 dan sonra epidural pek vermiyorlar sen mi istedin? Nasılsın bebek nasıl?
Cnm ilk doguma gore daha az aciliydi
Ben acilma olmamistir diye o kadar bekledim evde
Epidural illa istiyormusun dediler, dr evine gitmis
Ikna etmeye calistilar
Yok istyrm dedim
Oyle vuruldum ama dr gelene kadar 8 cm idi

Epidural normal dogum

6 cm acilmisti
Cok sukur bebegim iyi
4000 gr, 50 cm
Allah analı babalı büyütsün. Bol sütlü günler

Allah razi olsun kizlar

Hayırlı olsun, sağlıkla büyüsün bebiş

masallah anlatsana biraz 4 kilo nasıl doğurdun masallah sana

Oy masallah hem bebege hem sanA. Allah analı babalı büyütsün kurtuldun.

Allah analı babalı büyütsün. Bol sütlü günler

Canım doktorumu aradım dedim eğer bebek iyiyse 2 gün daha beklemek istiyorum ama suyu azsa bebeği iyi görmezseniz yarın sezeryana alın dedim tamam erken ve aç gel ozaman dddi sen naptın peki

Bende beklemeye karar verdim yarin kontrole gidicem. Durumunda sknti yok derse pazartrsi tekrar muayne olucak en gec dogmazsa carsamba sezeryana gitmeyi planliyorum. Tabi simdilik fikrim bu degisiklik olursa haber veririm dogum olursa giremeyebilirim :))

Epidural normal dogum

6 cm acilmisti
Cok sukur bebegim iyi
4000 gr, 50 cm
Maşallah canım hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah cesaretini ve dayanıklılığını takdir ettim :KK52::KK9:

Epidural normal dogum

6 cm acilmisti
Cok sukur bebegim iyi
4000 gr, 50 cm

Gözün aydın lilipitçiğim :spor: :KK19:
Sağlıkla büyüt inşallah bebeğini..

Benim de aynı emdikten sonra sıkıyorum gelmiyor diyebilirim 2-3 saat sonra da taş gibi olmuyor emziriyorum uyuyor demekki doyuyor kilo alımı da fena değil önce kızımla tartılıyorum sonra onsuz öyle bakıyorum bugün 13. Günümüz dün tarttığımda 3400 geldi 2950 doğmuştu. Ama bugün sanki sütümde bir azalma var. Lll Türkiye de anneler meme yumusak olunca sütünün azaldığını düşünür ve mama ya yönelir yazmış aslında yumusak olsa da bebeğe yetecek sütün var olduğunu sütün fazlasının sertlik yaptığını yazmış ilk 1 ay mama vermeyecem kilo alımına göre Dr ver yada verme der ona göre hareket edeceğim. Doymasa uyuyamaz herhalde ve ağlar
İnstagramdaki emziren anne bir fotoğraf paylaşmıştı. Yumuşak memedeki süt sert memedekine göre çok daha yağlı ve doyurucuymuş. Sütüm yok meme yumuşak diye mamaya yönelmeyin diyordu. Hatta sert memeyi önce biraz sağıp sulu kısmını azaltabilirsiniz yazıyordu.

Epidural normal dogum

6 cm acilmisti
Cok sukur bebegim iyi
4000 gr, 50 cm
Geçmiş olsun, bebecik de tombik tombik sağlıklı olsun. Sevgiler

İlk
Arkadaşlar hiç giremedim foruma. Pazar günü doğum yaptım. Cumartesi akşamı sancılarım başladı hastaneye gittik açılmam yoktu. Yatışım yapıldı sabaha kadar sancı çektim ama hiç açılmam olmadı. Öğleden sonra 12 gibi doktorum geldi açılmam yine yoktu ultrasonda baktı, 2700 gözüküyo, nst de kalp atışı yavaş yorulmuş bu bebek normali kaldıramaz dedi. 1 saat içinde acil sezeryana alındım. Genel anestezi olmak zorunda kaldım. Bebeğim 2890 doğdu öyle minik ki. Ama çok şükür sağlık problemi yok. Gelişim geriliğinden dolayı önlem olsun diye en başta küvezde tutmuşlar doğduktan sonra 3-4 saat. Ben o arada uyanıp bebeğim nerde bişey mi oldu diye ağlayınca beni yine uyutmuşlar bikaç kez. Sonra bebeğimi getirip göğsüme koymuşlar emzirmişim ama ben narkozdan dolayı hiç hatırlamıyorum :KK43: zaten ilk 2 gün hastanede kızıma annem ve eşim baktı diyebilirim. İnanılmaz ağrım oldu ağladım hep. Gaz sancım omzum ve kaburgalarıma vurdu yalvardım ağrı kesici diye. Sütüm gelmedi bebeğime 2 gün mama verdiler :KK43: neyseki strestenmiş. Eve gelip duş alınca geldi sütüm. Ama bebeğim çok küçük olduğu için ağzı minik mememi tam olarak alamıyo yarısını falan alıyo o yüzden meme ucum yara oldu. Göğüs kremi ve kalkanıyla düzeldi. Çok ödemim vardı ayaklarım davul gibi oldu doktorum maydonoz suyu iç dedi işe yaradı indi bugun. Ama yara yerim hala çok kötü acıyo. Gece bebeğim ağladığında kalkarken canımın acısından gözümden yaş geliyor ve çok hızlı hareket edemediğim için bebek baya çenesi titriyor ben kalkıp kucağıma alıp memeye koyana kadar. Ama buna da şükür bebeğim sağlıklı doğdu ya gerisi önemli değil. Şimdi kilo aldırmaya çalışıyorum bebeğe ama ilk kontrolde almamış gözüküyodu. Sanırım göğsümü emiyo ama tam olarak süt gitmiyo. Yine de şimdilik mama takviyesi vermedi doktor cumartesi gene çağırdı o zaman karar vericek. Doğum bekleyen arkadaşlar umarım en kısa zamanda siz de kavuşursunuz bebeklerinize. Deneyimli anneler size sorum olucak benim bebek yeşil kaka yapıyor aranızda bunu yaşayan oldu mu ? Bir de uyurken bi anda korkmuş gibi irkiliyo sıçrıyo elleri ayakları titriyo bu normal mi ?
ilk doğduklarında siyaha yakın yeşilimsi kakaları oluyor bizimki 3. Gün değişti sarı renge döndü

Ebe bebek çok ağlayınca gazlı bir bebeğe benziyor dedi. 10. Günden itibaren akşama doğru aynı saatte olmak üzere başla dedi. Sadece gaz değil sindirim sistemi sorunlarına iyi gelen probiyotik bir damlaymış. Devit 3 15. Günden itibaren günde 3 damla verilecek.

Ben de döküyorum içime sinmiyor nedense o sütü vermek ...

Benim kızımın da düne kadar yeşildi. Dün yani 4. Gün sarı-yeşil karışıktı. Bugün tam sarıya döndü. Ayrıca benim bebekte de beyaz yumurta akı gibi akıntı oluyor kanlı değil ama... ilk kızımda hiç görmemiştim...dr muayenesinde sorucam devam ederse...
Benim kızımda da oluyor arkadaşımın kızı vardı ona sordum biz de adet okuyormuş gibi kan bile gelmişti o sormuş o zaman annenin hormonlarından oluyor demiş. Bide benim kızımın özel bölgesinin o dudak kısmının içinde de beyaz katı şeyler var siliyorum pek geçmiyor çok bastırmadım canı acır yada tahriş olur diye banyo da yaptı babaannesi yıkadı geçmemiş duruyor halen sizin kızlarda da var mı ne yaptınız

Back
X