• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Canım neden sıkıntı yapıyosun daha haftasının dolmasına var. Sen sıkıntı yapma aklını ordan uzaklaştır vakti geldiğinde öyle yada böyle geliyor bebişler. :KK200:
Bnm bebek iri..10 gun onden gidiyor..haftasini tamamlarda 4 kg gecer dedi doktor..sezeryan olmaktan korkuyorum..ilk dogumum normal cunki ..ilk oglum 3 kg dogmustu..

Canım neden sıkıntı yapıyosun daha haftasının dolmasına var. Sen sıkıntı yapma aklını ordan uzaklaştır vakti geldiğinde öyle yada böyle geliyor bebişler. :KK200:
Bnm bebek iri..10 gun onden gidiyor..haftasini tamamlarda 4 kg gecer dedi doktor..sezeryan olmaktan korkuyorum..ilk dogumum normal cunki ..ilk oglum 3 kg dogmustu..

Sağol cnm. Cumadan beri nisanim geliyor ama hala tık yok bende. Kocisim de yok yanımda, il dışında stajda. Bari çarşambaya kadar gelse de babası bizimle bol vakit geçirse. İnş snn bebiste şöyle dolu dolu emer. Sizden öğreneceğiz artık bakım işlerini.

Hayırlı bir evlat olsun inş. Gözün aydin
Memnun kaldın mı epiduralden.

Ne güzel bi haber. Hayirli olsun bebisin. Normal yapıp kolay geçen bir mucize. Allah kalan genişleterek de nasip etsin inşallah. Doğumu kolaylaştırmak için ne yaptın?

İkimizin doğumu nsl olacak bakalım. Snn nisan açılma falan var mıydı? Ben cuma nisan gelmeye başladı ve hala azar azar geliyor. Ama açılma yok ve bir aydır olan yalancı sancılar devam ediyor. Ekstra bişey yok yani. Dünden itibaren yürüyorum ve evde egzersiz yapıyorum Bebis insin iyice diye. Sen biseyler yapiyon mu?

Boyleleri mustehak. İyi yapmışsın. Bende kvmi şikayet ettim eşime dayanamadım artık laf sokmalarina
Bende acilma varmi bilmiyorum..yrn doktor kontrolum var..bebek kanala 2 hafta once girdi..hergun yuruyus yapiyorum..kasilma tetikleyici ne varsa yaptim..ancak hicbir belirti yok..kasilmalar duzensiz ve gecici..pek gelecek gibi durmuyor bnmki

Bende nerdeye 10gün kullandım ama sabah akşam kullandm ben her tuvalette kullanma dedi doktor ağır bişey iyileşmesi uzar dedi..ben 16gün oldu doğımm yapalı 3dikişim vardı ikisi tuvalette geldi peçeteye..artık daha rahat oturuyorum
Canım dikişleri kendileri mi düşüyor. Doktor almıyor mu.

Selam hanımlar, nasılsınız?
Ay bende bir stres, bir gerginlik... Sabahtan beri ağlama isteği, eşime sarılıp sakinleşiyorum, kimse aramasın sormasın istiyorum.
Sabah kahvaltıya gittik güzel bir yere, atları filan sevdim, köpeklerle oynadım, o bile sakinleştirmedi, idare edemedim.
Evde çamaşır yıkadım astım, bizim valizimizi tekrar yerleştirdim, daha büyüğüne geçtim. Bebeğin bezi vardı, onu ekledim hastahane çıkışının içine... oyalandım durdum.
Şimdi de kuaföre geldim, en kalıcı saç maşa olur diye maşa yaptırıyorum. Düğüne gider gibi :KK70:
Pazartesi takımı sizde durumlar nasıl? cgdmkrks cgdmkrks arkadaşım sana sabır diliyorum, buradaki çoğu insan benden daha iyi, ben çoktan valizini kapının önüne koymuştum :KK70:
Eşim aldı dışarı çıkardı onları ben evde kafamı dinleyeyim diye her gelişlerinde yeni bir saçmalıkla karşılaşıyorum. Zemzem suyu almışlar bebeğe onu içircekmiş :kızgın: ne olduğu belli olmayan şey içirilir mi biz bu kadar üzerine titrerken. Eşime söyledim gözleri açıldı kesinlikle içirmem al götür dedi. O destek olmasa ben çoktan boğazına sarılmıştım.

Kızlar bebeğim bugün 11 günlük kafama birşey takıldı tecrubeliler bilgilerini paylasabilir mi.
Bebeğim göz temasi kurmuyor çok mu erken yoksa bir sıkıntı mi var.. annelik ne zormuş herşeye üzülüyorum
Canım iyice bebegine yaklas ve konuş. O zaman seni görür. Ben konusunca yüzünde cok hafif bü gülümseme beliriyo kuzumun. Ablası konusuncada aglamaya başlıyo. Yıldızları barışmadı bi türlü:)

En geç 2 gün sonra doğum yapacam sezeryan, benimki bugün diyor ki görümcemin hemen sütü gelmişmiş. Zaten süt gelmemesi en büyük korkum. Edilecek laf mı bu şimdi :sinirli:
Ben de görümceyle daha önce konuşmuştum hatırlıyorum iki üç gün süt gelmez dediydi.
Ben de kaynanaya dedim yok bikaç gün süt gelmez yalancı çıkarmıyım dedim hadi iyilik bende kalsın yüzüne vurmiyim. Yine dedi yok yok onun hemen sütü geldi dedi. Ben de dayanamadım ben konuştum hiç te öyle ilk günü süt gelmemiş dedim. 2-3 gün sonra gelir diyor dedim morardı tabi :sinirli: bir de süt gelmezse başıma neler gelecek acaba.
İyiliğine iyiyim de tersim çok pis benim. Zaten evimden ayrı 2 gece geçircem. Evde bir de kuşum var benim onu bile emanet edemiyorum aklım evde. Kadın sırf yemek yapmasın diye bugün birde yemek yaptım. Arkamdan laf eder diye bütün çamaşırları yıkadım. Sütüme de laf ederse gidersen sütüm gelicek dicem

Kızlar dünden beri kızım kaka yapmadı ben kabızım annem sütten geçer diyor. Doğrumu acaba? Ne yapmam lazım bebeğe bilemedim.
Mama hipp marka ve günde 2 defa veriyorum.

Kızlar iyi akşamlar öncelikle Doğum yapan herkes bebeğini sağlıklı ve bol sütlü büyütür inşallah,Doğum yapacaklara da allah kolaylık versin inşallah. Bizde bebeğimizi allah nasip ederse 22 Haziran'da kucağımıza alıcaz. Size bir konuda danışmak istiyorum göğüs kalkanı almak şart mı,slikon uç almak şart mı? Yani mutlaka olmazsa olmaz mı,yoksa buna doğumdan sonra mı karar veriliyor alınıp alınmayacağına? Ayrıyeten biberonu ve emziği kaç dakika kaynattınız şimdiden teşekkür ederim

Kızlar dünden beri kızım kaka yapmadı ben kabızım annem sütten geçer diyor. Doğrumu acaba? Ne yapmam lazım bebeğe bilemedim.
Mama hipp marka ve günde 2 defa veriyorum.
Benim arkadaşımın kızı da 3-4 günde bir kaka yapıyordu. Fitil falan kullandılar sonra doktor hiç bir problem yok süt yağlı olduğu için bağırsakları tamamını emiyor kaka olmuyo demiş. Şimdi 6 aylık olcak bebiş ek gıdalara başladılar bile

Kızlar goguslerim hep yara çok zordayim doktor hamazinc krem yazmis bi kere kullandım iyice yıkadım ama aralara kaçanlar çıkmadı bebeğim burusa burusa zorla aldı göğsümu Bn ne yapcam :KK43:
Canım aktardan kakao yağı al göğüslerin için o geçiriyor hemde çabuk emiliyor krem gibi değil iyi geliyor çabucak geçirir bana iyi gelmisti ilk dogumumda

Eşim aldı dışarı çıkardı onları ben evde kafamı dinleyeyim diye her gelişlerinde yeni bir saçmalıkla karşılaşıyorum. Zemzem suyu almışlar bebeğe onu içircekmiş :kızgın: ne olduğu belli olmayan şey içirilir mi biz bu kadar üzerine titrerken. Eşime söyledim gözleri açıldı kesinlikle içirmem al götür dedi. O destek olmasa ben çoktan boğazına sarılmıştım.

İyi bari eşin destek çıkmış sevindim.

İyiliğine iyiyim de tersim çok pis benim. Zaten evimden ayrı 2 gece geçircem. Evde bir de kuşum var benim onu bile emanet edemiyorum aklım evde. Kadın sırf yemek yapmasın diye bugün birde yemek yaptım. Arkamdan laf eder diye bütün çamaşırları yıkadım. Sütüme de laf ederse gidersen sütüm gelicek dicem

Çok mantıklı... Laf eden olursa öyle diyelim... kesinlikle süper fikir :rolleyes:

Çok sevindim cnm bebegin hayırlı olsun.ayrintilari yaz mutlaka.bak bana haberdar et diyordun sen doğurdun. Bizde hala tik yok stresten belkide gelmiyor .:KK43:

Canım inşallah bi avazda kurtulursun detayları yazıcam :) inş kolay olur

aaa bir bebiş daha geliyor demek..
Allah yardımcın olsun...insan nasıl olacak ne olacak diye düşünürken bir bakmışsın oluvermiş oluyor
Sağol cnm. Cumadan beri nisanim geliyor ama hala tık yok bende. Kocisim de yok yanımda, il dışında stajda. Bari çarşambaya kadar gelse de babası bizimle bol vakit geçirse. İnş snn bebiste şöyle dolu dolu emer. Sizden öğreneceğiz artık bakım işlerini.

Benimde cuma gecesi sancım tuttu epudral normal doğumla kızımı kucağıma aldım:nazar: ama 5 dikişm var büyük tuvaletimi de yapamadm henüz..
Memnun kaldın mı epiduralde.

Kızlar ben doğum yaptım. Nehirim geldi 11.57 de. Çok şükür ikimiz de iyiyiz. Normal doğum yaptım bikaç dikişim var. Epidural istemeye fırsat olmadan 4 cm den 8 cm e açılmam yarım saatte oldu çok şükür. Doğumhanede de bebeğim geldi 7 dk sonra. Galiba kolay bi doğum oldu. Benim ilk deneyimimdi bilemiyorum öyle diyolar.. Size de dua ettim doğum yapmayanlara.. Bebeğim 48 cm 3240 gr. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.. Fırsat buldukça gene yazarım. Allaha emanet olun

Doguramadikca psikolojim bozulmaya basladi...ne yapsam olmuyor...delircem..yrn doktordan randevu aldim..alttan bi el atsin bakalim durum ne:anneadayı::anneadayı:

En geç 2 gün sonra doğum yapacam sezeryan, benimki bugün diyor ki görümcemin hemen sütü gelmişmiş. Zaten süt gelmemesi en büyük korkum. Edilecek laf mı bu şimdi :sinirli:
Ben de görümceyle daha önce konuşmuştum hatırlıyorum iki üç gün süt gelmez dediydi.
Ben de kaynanaya dedim yok bikaç gün süt gelmez yalancı çıkarmıyım dedim hadi iyilik bende kalsın yüzüne vurmiyim. Yine dedi yok yok onun hemen sütü geldi dedi. Ben de dayanamadım ben konuştum hiç te öyle ilk günü süt gelmemiş dedim. 2-3 gün sonra gelir diyor dedim morardı tabi :sinirli: bir de süt gelmezse başıma neler gelecek acaba.

Canim daha 4 gün oldu doğalı
Doğduğu gün oğlumun ağzından kan gelmişti dr doğum sırasında yutmuştur önemli değil demişti ama seninki 4. Günmüş. İnşallah tekrarlamaz tekrarlarsa dr a götür bari
Yok canım tekrar sordum özellikle belki yalnış anlamışımdır diye ama doğru 15miş

Anladım canım sağlıklıymış ya önemli olan o

Kullanıp kullanmamak konusunda kararsız kaldım epey içeriğindeki katkı maddeleri de cabası senin eşin doktordu galiba sen ne düşünüyorsun ca
Biz sağlık ocağından verdikleri deviti kullanıcaz. Eşim aşı vebu tür konularda hastanelerden çok sağlık ocaklarına güvenir

Kızlar yürüyüşe çıktım ve bi dondum kan akıyor bacaklarıma. Bu saat takip ettim. Sancimda sıklaştı. Aslında evde çekecektir sancimi, sabah gelecektim ancak eşim il dışında olduğu için uçak ayarlayabilme su ve izin alabilmesi için erken hbr vermem gerekiyor. Açılma var mı yikmu onu öğrenmeye geldim. Su nstye bağlıyım.aslinda sancim var sık sık ama nstde 20ler gösteriyor. Normalde bile daha fazla çıkar. Ebe muayene etti bi cm açılma var ve rahim incelmiş. Eve git sancim çok siddetlenince yada suyun gelince gel dedi. Tahmini yarın oglene kadar dogurursun dedi. Bu cektigim sancı değilmiş kasilmaymis. Ay bide buna sancı mı eklenecek dedim.evet dedi. Şimdi eve geldim ağrıdan durabilir sen uyumaya calisicam. Hastaneye gidince yine yazarım kızlar.

heksi heksi canım dün apidüral ile doğum yaptım. Benim gibi suyu gelen ve 2 cm açılması olan bir hastaya suni sancı verdiler, benim kendi doktoruma denk gelmesi için suni sancı vermediler. Suni sancı verilen kızın açılması 3-4 cmden sonra direk 7 cme çıktığı için epidural veremediler. Sürekli takip ettirdim kendimi. 2-4 cm açılmada lavman istedim. 5 cm açılmada epidural istedim saat 9a doğru kadılmalar sıklaştı epiduralde, epiduralde sancı etkisi azaldığı için suni sancı vermeye başladılar. ayaklarımı hissettim sadece kalça ve rahim bölgesinde uyuşukluk vardı. Dr doğuma aldığında ıkınabildim ve doğum yaklaşık 5 dk sürdü. Kısacası önemli olan açılma 5-6 cm geçmeden epidural olman ve suni sancı hemen isteme önce kendi sancılarınla açılanildiği kadar açılsın.

Back
X